女朋友接我收工去睇戲,咁好嘅女朋友去邊度揾?緊係帶佢去食下好西氹下佢啦,係青衣城行下行下,見到呢間野裝修好似幾有情調,同埋見到10蚊一隻生蠔,即刻入去講唔該兩位🤣🤣入到去,有個唔知係女店員定老闆娘,好貼心咁講解今日10蚊隻嘅生蠔係咩產地同其他資料等等,咁我女朋友唔食生蠔嘅,我就叫住兩隻食左先。另外我地叫左石板牛舌,意大利第一女皇Pizza同埋卡邦尼意粉首先黎左兩隻生蠔先,今日嘅生蠔係南非生蠔,海水味較重,少少甜,蠔肉新鮮飽滿,都好抵食👍🏻👍🏻👍🏻食完即刻叫多4隻,唔夠喉🤣🤣然後黎個可燒牛舌,首先真係要小心彈油,係會彈到周圍都係,但唔講呢樣野,牛舌真係好好味,好重牛肉味,而且肉質爽口唔un,諗起都已經想再食🤤🤤接住落食多4隻生蠔先到卡邦尼意粉,意粉好足料好多煙肉,好creamy 又唔會太乾,記得要襯熱食哦,暖笠笠好好味。最後黎嘅係第一女皇pizza,唯一唔好係要等好耐,可能因為係即叫即焗啦...Anyway個Pizza好好味,餅皮脆卜卜,又唔會太乾,Yummy Yummy😋😋整體黎講都係充滿驚喜,可以一試🥰

整體黎講都係充滿驚喜,可以一試🥰

2020-10-02 232 浏览
今日正值十月一日國慶及農曆八月十五中秋節🏮,全日休假必然要搵搵節目,我們今天走到青衣欣賞月光,首先當然要食個中秋晚飯先喇!這家餐廳環境不錯,落地大玻璃靠窗位置可享優美荃灣景色,最吸引我的還是門口招牌,蠔🦪大大隻 $10 嘩...必食之選🦪有大有細有肥有瘦,出奇的每一隻都甜美爽口嫩滑,很棒棒超抵食。👍🍴牛油果芒果沙律 $98份量好似精美咗少少,不過很可口。🍴紐西蘭肉眼扒 280g $158🥩牛扒是石燒上聽到滋滋聲音就急不可待,立刻切開小塊再加以煎香,鮮嫩多汁肉味濃,不用點汁也好好味!👏🍷跟餐升級配白酒另加 $38🍾中秋節快樂!

🍴牛油果芒果沙律 $98
份量好似精美咗少少,不過很可口。

🍴紐西蘭肉眼扒 280g $158

🍷跟餐升級配白酒另加 $38🍾
中秋節快樂!

2020-10-01
  • 生蠔
生蠔$10隻都抵玩 質素還可以 但係午餐嗰啲飯真係唔好食 啲飯實在係太硬又乾又冇汁 凍檸茶都幾大杯但係茶餐廳質素 價錢都算係中上 唔值呢個價 千祈唔好幫襯!香茅豬扒太乾同埋好鹹個廚師改善下啦唔該
2020-07-21 475 浏览
好耐都冇同朋友一齊出街食飯,難得今日有gathering,朋友推介一間食生蠔既餐廳~餐廳做promotion,生蠔$10/隻,不設限!!朋友之前吃的是荃灣分店,店員會講解每款蠔的特性,十分細心。為了方便大家,選擇青衣分店,機本上每枱都叫生蠔!生蠔雖然細細隻,但質素不錯。生蠔新鮮,呈珍珠白色,肉質creamy。金屬味重,甜味亦慢慢滲出。惟店員將生蠔內的海水倒走,吃不到原汁原味。食完第一轉,很快就order第二轉跟其他食物。Pizza 餅底乾身,脆卜卜。生蠔等半個鐘仍然未到,催了幾次,一小時後終於到,快快吃完走人!

朋友之前吃的是荃灣分店,店員會講解每款蠔的特性,十分細心。

為了方便大家,選擇青衣分店,機本上每枱都叫生蠔!

生蠔雖然細細隻,但質素不錯。

惟店員將生蠔內的海水倒走,吃不到原汁原味。

2020-06-30
用餐时段
2020-07-14 334 浏览
$10一隻蠔話就話$10但係並晤係揸留灘將貨就價所以係絕對底食,蠔有海水味,相信係即開,$10晤好expect 會俾到好高質有銅味嘅蠔,無呢個希望就晤會有絕對失望所以呢間嘢絕對好評,仲要無限任點除左蠔之外,牛扒都幾好,可以試試
$10一隻蠔
話就話$10但係並晤係揸留灘將貨就價
所以呢間嘢絕對好評,仲要無限任點
除左蠔之外,牛扒都幾好,可以試試
  • 生蠔
本諗住不用等位情況下就前去食再光顧, (之前第一次去食食物品質還好!)今次用餐本著難得叫家人一起食,但今次經驗令人髮指!不想再有下一次!!!1/ 先叫了2打生蠔,本來$10一隻都知道一定唔會大隻得去邊,但無諗過可以比上一次仲更加細隻!!2/ 叫了一客肉眼扒,明明叫medium rare, 但就點切都係超UN!!!! 叫人點食? 唔知大家曾光顧牛食咪都有同樣情況, 有comment 或懶得comment....3/  再叫一個飯 – 紅椒小帶子飯 (order時間只跟上面差5分鐘) 點之等咗半個鐘有都未有得食, 催第一次服務員走來問你叫邊款?? What?? ( 好明顯漏單!!!) 之後再催問佢幾耐, 服務員只係話等等…再催服務員居然答你因為無晒飯要再煮?? 最後差不多食晒先上!!!!! 質數唔得! 服務更唔得!!!! 無下次!!! 😊

最後差不多食晒先上!!!!!

質數唔得! 服務更唔得!!!! 無下次!!! 😊
2020-07-05
2020-06-25 260 浏览
第一次去呢間餐廳一心諗住試下啲pizza,同lunch set 嗰石燒牛扒, 等咗半個鐘有都未有得食, 催咗好幾次, 服務員只係話等等等等等等等, 最後差不多等咗45分鐘先有得食, 食物質素也只是一般, 最後埋單諗住快啲走, 點知叫咗服務員4次 先埋到張單, 服務態度不知所謂😤😤😤
2020-06-21 227 浏览
訂左位,準時到,但比員工錯誤取消,本身預留左餐廳內座位,之後被其他人坐了,變成了坐門口位。 錯誤取消了預訂同時取消了訂座優惠,而且要由客人發現才補回。安排混亂,食物一般,員工質素有待改善。

安排混亂,食物一般,員工質素有待改善。

2020-06-20 180 浏览
男朋友係青衣返工接佢收工順便去青衣城食埋飯佢話呢間lunch唔錯 就入左去試點知咁樣就中左伏☹️叫左個石板即燒既肉眼 $398一上黎已經瘋狂彈汁 成件衫即刻污糟晒🤦🏻‍♀️其實咁多有油份既肉係咪唔應該咁樣比客燒呢🤯🙄🙄🙄再黎塊牛扒完全冇調味要點佢個燒汁先有少少味道而且肉質有大部份都好鞋口 唔好食👎🏻仲叫左黃金蟹肉炒飯呢個味道正常但咁大個平面既碟 設計真係唔user friendly薯條味道唔錯 大份 成餐最好食係佢🤣跟餐既餐湯係粟米湯🌽 淡到茶記西餐都好飲過佢👎🏻間鋪既waiter十問九不知問佢點做會員 係咪做完即時有折都答唔出 感覺無train好就比佢serve人比人均$300有好多更好既選擇
男朋友係青衣返工

問佢點做會員 係咪做完即時有折
都答唔出 感覺無train好就比佢serve人
比人均$300有好多更好既選擇
2020-05-10 645 浏览
第一次食蠔站係年幾前TST分店食,印象唔錯,所以想母親節去食多次,但而家疫情同限聚令關係,更係提早食啦,加上佢係open rice訂有7折優惠,咁就即book la!前一日我仲特登打去confirm,但職員話當日先有人聯絡我地,而家confirm唔到⋯⋯⋯咁算啦~到左當日,佢下午先打來話call左清潔公司來大清潔,所有預約取消,其實都幾火下。因為應承左媽咪,所以即刻自己再book過,即book青衣呢間⋯睇過其他評語,其實都好似麻麻地,心諗最後一次機會去試⋯Book完我自己再打去confirm,ok左,係個男同事聽既,佢既態度幾好,仲話「今晚見啦🙂」去到食,主要有個短頭髮中年女人service 我地,態度好好,有推介我媽食生蠔(我地唔鍾意食生蠔,得呀媽食),呀媽話試左先,來到2隻話比較細仔,但試完話好鮮甜好好食,跟住追加🤓好彩過程食得開心既~食到唔記得影相~叫左:👍🏼豬手👍🏼卡邦尼意(好好食)😊pizza🙂啤酒薯條🙂生蠔🙂幾杯野飲最緊要呀媽滿意,食完樓下巴士站走,交通放便

好彩過程食得開心既~食到唔記得影相~叫左:
👍🏼豬手
👍🏼卡邦尼意(好好食)
😊pizza
🙂啤酒薯條
🙂生蠔
🙂幾杯野飲
最緊要呀媽滿意,食完樓下巴士站走,交通放便

2020-04-29
庆祝纪念
母亲节
2020-04-28 479 浏览
虎蝦海鮮飯變大蝦(細細隻)海鮮飯,索價$148,但味道和份量都未達標,經理話同事忙記了說明沒有虎蝦。食具開始崩花而沒有更換。$10蠔尚算可以,整體質素都有下降。

$10蠔尚算可以,

整體質素都有下降。

2020-03-28 644 浏览
黎到蠔站,就緊係要瘋狂食蠔啦,見有$10蠔,我地兩個人一人叫左一隻,但咬落就食到鹽粒😩😩完全食唔到蠔嘅鮮味見佢啲焗蠔有好多唔同味道選擇,我地就每樣都叫左幾隻黎試下,但全部食落都好奇怪😢😢到呢個炭燒黑毛豬,佢啲薯蓉同個青蘋果醬其實都唔錯,但個黑毛豬真係硬到唔想再咬,食得好辛苦😟😟呢個黃金軟殼蟹扁意粉賣相好似幾吸引,軟殻蟹真心係幾大隻嘅,但overall 黎講,個麵同軟殼蟹都乾身左小小,如果有返少少汁會好啲

2020-03-14 442 浏览
夜晚黎食晚餐,無人等位,好快安排我地入去坐,男朋友嗌左個羊架,另一個西冷,傾左陣計個羊架到左,5成效果出黎生熟程度合格,但完全無燒過或者煎過既痕跡,好似滾水烚熟咁,唔知咩煮法。最重要係,個羊食完幾個字,個牛扒都未黎🙄到牛扒到左生熟程度合格,但碳燒味掩蓋晒牛味。我諗無下次。
2020-03-12 387 浏览
一入到去d staff好好禮貌,幫忙介紹蠔同其他菜式,但唔會太chur。既然衝住十蚊蠔去當然要嗌啦,十蚊蠔來講算唔錯了,兩個人食左十隻(好節制🤭😜)。之後再有嗌其他main dish ——意粉同steak。不過呢2樣以咁既價錢來講都麻麻地⋯⋯所以呢間真係蠔出名😂😂😂蠔既cp值高過其他dishes 好多由於個晚有d晏先食晚餐,所以唔算多人(得四枱人),環境都幾清靜、幾舒服,可以傾下密計,唔錯👍🏻
2020-02-26 366 浏览
今日睇完戲就決定係商場試下宣傳左好耐既$10蠔,見到餐廳都有唔少客人,而且而家做緊全單七折,於是身為蠔迷既我地都要去試吓。嗰晚我哋嗌咗兩個主菜同埋半打生蠔,可惜最後失望而回,決定以後都唔再亂咁試餐廳☹️黑松露意大利飯,個醬汁做得好求其,而且冇咩配料,飯就好似一般嘅白米, 仲有種好似係放咗好耐叮翻熱嘅感覺,係我食過最難食嘅意大利飯。黃金軟殼蟹意粉,軟殼蟹唔知係咪賣唔晒然後拎去再炸,有一種好油膩嘅感覺。諗住好奇試下鹹蛋黃意粉,點知都係中伏。個醬汁調味完全唔得,食咗一啖已經唔想再食。店員話有唔同品種嘅生蠔可以揀,不過見佢賣點係$10蠔,加上佢嘅主食唔得,我哋就唔決定試其他品種了。一放入口,只係食到成浸海水嘅鹹味,食咗一隻已經搞唔掂要走人。總括而言,大家都係唔好亂信gimme依家間啦😔

總括而言,大家都係唔好亂信gimme依家間啦😔
2020-02-23