2022-12-08 80 浏览
預購package 抵食因我12 隻(4 款不用加$)& 1支酒。支house wine not bad. Oyster - Korean Gold & scotch land兩款最好食。日本個款太鹹 ,仲要加左$10 有d失望。成晚好明顯5夠服務員,1/3 滿坐,2個服務員。等待落單,等支酒&埋單的時間比較耐!預頂左個心太軟 for anniversary, 但餐廳完全唔記得咗,我去問,個講普通話嘅服務員仲話唔知佢成晚擺烏弄,講嘢完全5清楚,佢又上錯其他枱既食物比我地。最後佢話再落單要15-20 分鐘,緊係5等埋單啦.
預購package 抵

2022-12-07
庆祝纪念
纪念日
2022-11-20 112 浏览
突然間想食生蠔,之前已經聽過好多人推介~Oyster Station,今次我哋就去咗銅鑼灣呢間食。你行入去已經見到Eden心情特別好☺️,去到門面座位夠多容易訂位。即刻試店舖既特色$10隻生蠔,賣上唔錯,店員講話你法國🇫🇷產地,第一隻我仲加咗啲檸檬汁同埋蠔汁,之後食落去就已經食到好濃烈嘅海水味,之後嗰幾隻我都添加任何汁,食到一啲好新鮮嘅味道。如果鍾意大隻啲既蠔,仲可以揀佢Menu另外一個set,$218/6pcs雖然我冇叫到但係$10隻蠔質素,我覺得一定唔會差。😊之後我都叫咗兩個小食,都係正常水準。兩個人都只不過係食咗四百幾蚊,真係性價比之選,誠意推介。😘👍🏻記得喺OpenRice訂位先啦!蠔友快啲試下啦!

記得喺OpenRice訂位先啦!蠔友快啲試下啦!
2022-11-17
2022-11-15 85 浏览
同朋友慶祝升職加薪 唸住食餐‘蠔’ 所以去左公司附近嘅oyster station 😍😝一坐低就即刻叫店員介紹一下有咩是日蠔好食 店員介紹左今日既主打蠔 - 南非蠔 亦好詳細地介紹出產地同埋口感味道🤓等蠔都等左一段時間 但因為餐廳新鮮開蠔 唔會一早開定唔新鮮 🦪🦪🦪上碟個陣都幾surprised蠔肉都幾豐滿 肉汁鮮甜 食落好鮮甜 本來仲想order多幾隻 但其他食物既份量都幾多 所以最後怕食唔晒冇叫到🍖個豬手勁好食 上台個陣係feel到岩岩炸起 切好晒上碟 好容易分黎食 熱辣辣又脆卜卜 加埋蜜糖芥辣醬 味道一流🍟炸薯條都好香口 外脆內軟 適合配啤酒食

等蠔都等左一段時間 但因為餐廳新鮮開蠔 唔會一早開定唔新鮮

德國咸豬手配蜜糖芥末醬
法國生蠔 PRAT AR COUM
炸薯條
德國咸豬手配蜜糖芥末醬
同事介紹嚟食 $10/1隻生蠔見銅鑼灣區咁方便, 即刻約朋友仔去食WEEKEND晏晝去到, 餐廳地方好大, 同埋唔算多人坐得好舒服叫咗半打生蠔 ($10/隻)當日係愛爾蘭品種海水味重,蠔味鮮甜質地,肉質爽口估唔到$10 無 HEA我配埋白酒真係唔錯白酒係由侍應介紹偏甜非常易入口, 是我喜歡嘅味道另外叫咗兩款LUNCH SET 都有湯, 冇諗過湯都幾好飲夏威夷PIZZA $108以菠蘿、芝士、番茄以及火腿為配料係我鍾意嘅薄皮,  芝士都好多, 熱辣辣超級好食!美式炸魚薯條 $98份量極大CP值好高炸魚外脆內嫩, 超推薦!侍應服務同態度都非常讚一定會再去
同事介紹嚟食 $10/1隻生蠔
見銅鑼灣區咁方便, 即刻約朋友仔去食

WEEKEND晏晝去到, 餐廳地方好大,
同埋唔算多人坐得好舒服

叫咗半打生蠔 ($10/隻)
當日係愛爾蘭品種
海水味重,蠔味鮮甜質地,肉質爽口
估唔到$10 無 HEA我
配埋白酒真係唔錯
白酒係由侍應介紹
偏甜非常易入口, 是我喜歡嘅味道

另外叫咗兩款LUNCH SET 都有湯, 冇諗過湯都幾好飲

夏威夷PIZZA $108
以菠蘿、芝士、番茄以及火腿為配料
係我鍾意嘅薄皮,
芝士都好多, 熱辣辣超級好食!

美式炸魚薯條 $98
份量極大CP值好高
炸魚外脆內嫩, 超推薦!

侍應服務同態度都非常讚
一定會再去
2022-11-14 86 浏览
因為今日蠔癮起,所以係LUNCH時間過左黎銅鑼灣蠔站黎止止癮蠔站既LUNCH SET真係抵食首先我一坐低既時候已經柯打左一打$10生蠔其實黎得蠔站,唔洗思考太多,點都一定要叫返至少一打既$1️⃣0️⃣蠔每次叫十蚊蠔都唔會後悔💓十蚊蠔同樣都係好好新鮮!____B餐柏士圖海鮮扁意粉$6️⃣8️⃣再加左$1️⃣2️⃣0️⃣精選生蠔拼盤(6PCS)前菜有沙律同忌廉湯呢個就係LUNCH SET加左$120既精選生蠔拚盤係有六款唔同國家既生蠔🦪柏士圖海鮮扁意粉原來係青醬加海鮮食落都唔馬虎,唔錯唔錯👍🏻最後因為蠔癮太大所以再補多一打$10蠔黎做ENDINGP.S.銅鑼灣店真係蠔站NO.1,因為服務真係好好~好熱情既招待,每次去完食野個人都會好開心~
蠔站既LUNCH SET真係抵食
首先我一坐低既時候已經柯打左一打$10生蠔

每次叫十蚊蠔都唔會後悔💓

十蚊蠔同樣都係好好新鮮!
____
B餐柏士圖海鮮扁意粉$6️⃣8️⃣

再加左$1️⃣2️⃣0️⃣精選生蠔拼盤(6PCS)
前菜有沙律同忌廉湯

呢個就係LUNCH SET
加左$120既精選生蠔拚盤
係有六款唔同國家既生蠔🦪

柏士圖海鮮扁意粉原來係青醬加海鮮
食落都唔馬虎,唔錯唔錯👍🏻

最後因為蠔癮太大
所以再補多一打$10蠔黎做ENDING

2022-10-31
2022-11-13 44 浏览
Oyster station銅鑼灣銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場9樓9/F, The Goldmark, 502 Hennessy Road, Causeway Bay香港都好多人愛食生蠔, 要食生蠔一是等BUFFER狂食, 如果去餐廳食, 一隻最平都要$30左右。有個愛食生蠔飲酒架資深蠔朋友, 介紹我來呢間食, 仲話匹期都有$10一隻蠔架OFFER,其他品種架蠔價錢合理, 而且仲有供應熱食水準一樣高。假日就同埋女朋友黎試試, 我點了半打$10蠔, 一樣用冰盤瑞上, 有檸檬同蕃茄醬。SIZE 是一口可姒KO, 有海水鹹香同鮮蠔味, 以$10一隻來講好屈機。午餐時間自然要試下其他野食啦, $138 casar salad 加雞胸,唔想太肥岩女生食。$158 白酒香蒜蜆肉意粉,喜歡佢架蒜香。多謝資深蠔朋友介紹我來呢間餐廳食飯, 下次可以約埋佢一齊蠔情一下。
Oyster station

銅鑼灣銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場9樓

$158 白酒香蒜蜆肉意粉,喜歡佢架蒜香。

2022-11-08 66 浏览
Oyster station唔係講笑勁抵食$10一隻蠔,真係抵到你唔信其實本身都有啲淆,實在太平上到黎擺得靚靚咁店員會介紹今日既蠔係咩國家既蠔口感同味道係點叫左半打黎試下店員話今日既蠔係黎自Ireland 主要口感比較爽口啲同清甜啲咁食落又真係爽口同清甜既,仲有啲creamy,同埋肥肥地有口感,到最後仲有啲海水既鹹味同埋礦物味,係好高CP既蠔問過店員話每日啲蠔都唔同既無論係下晏黎食定夜晚黎食都有依款10蚊一隻抵到爛既蠔⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️除左食蠔之外都有其他西餐既野食卡邦尼扁意粉三文魚凱撒沙律四重芝士薄餅⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️依個都好好食😋西班牙油炸鬼配雪糕
Oyster station
唔係講笑勁抵食
$10一隻蠔,真係抵到你唔信
其實本身都有啲淆,實在太平
上到黎擺得靚靚咁

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
依個都好好食😋

西班牙油炸鬼配雪糕
  • 生蠔
愛人生日又喜歡食蠔,雖然這個生日月已經不斷食食食,但投其所好,當然再試他超鐘意的蠔站,$10隻蠔顯然不是噱頭,近幾年每次幫襯,都按入貨轉換貨色吸引食客,今期就是愛爾蘭蠔,先來一打,蠔身不太厚肉,但入口creamy,正,由於不想太豪吃,只叫了一份雞柳凱撒沙律,清清地配雞肉也不錯,另外只叫了一份主食就是大虎蝦意大利飯,兩隻燒得香噴噴的大虎蝦,伴上濃濃芝士味道又有趙口的Risotto,想食清D又被這主食破壞了原意。甜品拼盆店員窩心地點起生日蠟燭伴著心太軟曲奇雪糕日本軟芝士餅揍成生日什錦蛋糕,吃得心也甜了。
2022-11-07
2022-11-04 51 浏览
我地本身唔係太好生蠔,平時見出面正常都要幾十蚊隻,所以好少食,但聽人講呢度有10蚊隻生蠔,好似幾抵就過黎試下😂今次叫左半打生蠔,蒜蓉包,香蒜辣椒欖油扁意粉同辣肉腸pizza生蠔雖然只係10蚊隻,但唔係超細隻果d,size絕對唔失禮,一口份量亦都食到肉質感,即開即食好新鮮😍試完個生蠔,再食下佢d熱盤。蒜蓉包有成6塊咁多,每塊都有放芝士係面去焗,幾有心思,而且每塊都焗得好鬆脆香口,非常開胃💯扁意粉份量適中,個粉煮得都幾煙韌,亦都好掛汁,香蒜味入晒個意粉度,啖啖食落都係蒜油香味👍辣肉腸pizza個餅底鬆脆,容易切亦都容易咬,上面既芝士同辣肉腸都算足料,食晒成個好滿足🙈

相信鐘意食生蠔既foodie都會認識蠔站🦪蠔站全線分店都主打抵食既$10即開生蠔💰今次生蠔上癮起就黎左銅鑼灣黃金廣場分店嘆蠔銅鑼灣分店比較闊落坐得舒服 最啱weekend黎chill下🥰🦪是日指定生蠔半打 $10/隻 黎到既指定動作就梗係嗌返半打十蚊蠔先🤩是日生蠔係愛爾蘭生蠔🇮🇪60蚊就有半打好性價比真係好高🤤🤤十蚊蠔質素都好穩定 雖然唔算太大隻 但勝左肉質清甜爽滑 鮮味十足🥰銅鑼灣蠔站十月豪飲蠔食優惠套餐🦪🍷精選生蠔12隻+ Guiding Star 紅/白酒一支 ($438)半打十蚊蠔又點滿足到我呢d生蠔迷🤣見到有呢個優惠combo就即刻嗌多一打高質生蠔 配埋支白酒慢慢飲🤤銅鑼灣分店有一個蠔吧位置 比食客一眼睇曬當日有供應嘅生蠔今次根據店員推薦試足四個國家既生蠔🦪🦪🦪🦪分別係🇺🇸美國 Pacific Rock🇯🇵日本 Ako Crystal 赤穗水晶 (+$30 pp)🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿蘇格蘭 Cumbrae Rock🇫🇷法國 FINES DE CLAIRE四個國家既蠔都各有特色 估唔到真係食得出唔同👍🏻店員會教你依順序食 由淡至濃味➡️品嘗每款生蠔獨特嘅鮮味🥰如果你鐘意鮮甜cream
相信鐘意食生蠔既foodie都會認識蠔站🦪

🇫🇷法國 FINES DE CLAIRE
四個國家既蠔都各有特色 估唔到真係食得出唔同👍🏻

店員會教你依順序食 由淡至濃味➡️
品嘗每款生蠔獨特嘅鮮味🥰
如果你鐘意鮮甜creamy既生蠔 我推薦美國pacific rock
而鍾意海水味 salty少少既就推薦法國既FINES 味道比較rich🌊
而最有驚喜就係日本既赤穗水晶 🤩
唔好比個size呃到 雖然細細隻但肉質爽滑扎實
食完滿口蠔香 餘韻鮮味十足
如果鍾意食蠔輕輕鬆鬆就食曬一打🤣🤣

下酒必點推介!
🐷西班牙炭燒乳豬腿 (二人份/ $308)
呢度限量供應燒乳豬腿 每日只係供應四份 🤩
比起脆皮豬手 乳豬腿肉質更嫩滑 👍🏻
豬皮都燒到卜卜脆 啖啖肉真係好滿足🥰

🦑香炸魷魚圈 ($88)
魷魚圈即炸好香脆 份量都唔少 配酒都好夾👍🏻

生蠔迷注意⚠️
呢度仲有分店限定套餐優惠添
銅鑼灣店11月將推出週年慶限定優惠
逢星期日訂座75折 有興趣可以去happy hour嘆生蠔飲返杯喇🍻
最近好想去食海鮮,於是今日就拉埋朋友過嚟銅鑼灣而間oster station到食生蠔同埋海鮮🥳 上網見到餐廳好高評價,於是過嚟一探究竟,探探店🙆🏻‍♀️ 果然冇令我失望,餐廳超級高質,而且乾淨企理又衛生,最重要係性價比勁高🫡💓話明係蠔餐廳,梗係要過嚟食好啦,餐廳有優惠,$10隻生蠔🦪冇睇錯,真係咁平,我同朋友每人食咗三隻,雖然價錢平,但係仍然保持到高水準同埋高質素,味道超級鮮甜多汁,絕對值回票價😆✨而且其他嘢食都好高質,一定要食🥳首先推介嘅係荷蘭大蘑菇配黑松露意大利🇮🇹荷蘭大蘑菇嘅味道同平時超市買到唔同,味道更加鮮甜,而且咬落去好香嘅蘑菇汁,陪着黑松露食,未到一流✨🙆🏻‍♀️另外要推介嘅係黃金軟殼蟹意粉🍝另一樣嘅Pizza推介,黃金蟹超級大隻,外邊有好香口嘅炸粉,裏面嘅蟹肉好足料,仲有蟹膏添😆❤️‍🔥以後一定會再嚟!

話明係蠔餐廳,梗係要過嚟食好啦,餐廳有優惠,$10隻生蠔🦪

而且其他嘢食都好高質,一定要食🥳
首先推介嘅係荷蘭大蘑菇配黑松露意大利🇮🇹

另外要推介嘅係黃金軟殼蟹意粉🍝

2022-10-26 1293 浏览
餐廳環境舒適,一邊是大玻璃窗,面向熱鬧的百貨公司。設有電視,可以與朋友看球賽。光線較暗,有燈飾和霓虹燈,充滿情調氣氛~而天花的吊燈很精緻,細看原來內裡全是乾花🥀呢!餐廳除了生蠔之外,也提供其他海鮮刺身和西餐主食、甜品等,而職員服務也不錯,細心有禮。♡生蠔🦪$10一隻 🥢必點🥢來到蠔站,當然要嚐嚐他們的蠔,被$10一隻的生蠔吸引,點了六隻過過口癮啊!雖然價錢只是$10一隻,但質素都不錯,充滿海水味,而且味道新鮮,性價比高!♡冬蔭公海鮮長通粉 $158 🥢必點🥢(可選長通粉/扁意粉/天使麵) 選了長通粉,口感軟硬適中,冬蔭公味道很有特色,帶點微辣,醬汁味道有驚喜!香辣又惹味👍而🦐蝦新鮮彈牙,青口都不錯~♡Happy Share Dessert Platter $138H.S甜品拼盤(芝士蛋糕、小蛋糕、雪糕、心太軟或焦糖燉蛋)心大心小點那款甜品好呢!一於點個甜品拼盤🍰🧁🍧開心Share ,有芝士蛋糕、tiramisu、雪糕、心太軟,選了心太軟,味道最為出色啊!🍫朱古力流心味道濃郁,配上有果仁的雪糕,口感豐富~✔️餐廳設加一服務費

餐廳環境舒適,
一邊是大玻璃窗,面向熱鬧的百貨公司。
設有電視,可以與朋友看球賽。
光線較暗,有燈飾和霓虹燈,充滿情調氣氛~
而天花的吊燈很精緻,細看原來內裡全是乾花🥀呢!

餐廳除了生蠔之外,
也提供其他海鮮刺身和西餐主食、甜品等,
而職員服務也不錯,細心有禮。

♡生蠔🦪$10一隻 🥢必點🥢
來到蠔站,當然要嚐嚐他們的蠔,
被$10一隻的生蠔吸引,
點了六隻過過口癮啊!
雖然價錢只是$10一隻,但質素都不錯,
充滿海水味,而且味道新鮮,性價比高!

冬蔭公海鮮長通粉

♡冬蔭公海鮮長通粉 $158 🥢必點🥢
(可選長通粉/扁意粉/天使麵)
選了長通粉,口感軟硬適中,
冬蔭公味道很有特色,帶點微辣,
醬汁味道有驚喜!香辣又惹味👍
而🦐蝦新鮮彈牙,青口都不錯~

H.S甜品拼盤
(芝士蛋糕、小蛋糕、雪糕、心太軟或焦糖燉蛋)
心大心小點那款甜品好呢!
一於點個甜品拼盤🍰🧁🍧開心Share ,
有芝士蛋糕、tiramisu、雪糕、心太軟,
選了心太軟,味道最為出色啊!
🍫朱古力流心味道濃郁,
配上有果仁的雪糕,口感豐富~

✔️餐廳設加一服務費
下午茶
冬蔭公海鮮長通粉
Happy Share Dessert Platter
最近發現Oyster Station有限定優惠,即刻走去試吓!星期日全單七五折正價餐牌,就更加抵食!另有$10@1隻愛爾蘭生蠔,雖然size唔算大,但係過吓口癮實在抵食。可以自行加上醬汁及檸檬,提升清新度。仲有好多蠔可以揀(單點)另外點咗啲小食同埋主菜分享炸薯角口感香脆有鹹香。香辣炸雞翼外皮金黃得好裏面保持肉質水份,不錯。白酒香蒜辣椒蜆肉扁意粉非常彈牙,裏面亦都有好多粒粒蜆肉,鮮味十足!環境都好舒服,坐喺窗口隔離,感覺開揚,同朋友傾偈詳談一流!

另外點咗啲小食同埋主菜分享

炸薯角口感香脆有鹹香。

香辣炸雞翼外皮金黃得好裏面保持肉質水份,不錯。

環境都好舒服,坐喺窗口隔離,感覺開揚,同朋友傾偈詳談一流!
2022-10-19 63 浏览
《不負責任食評—Oyster Station》評分:🌕🌕🌕🌕總評:見佢哋都有比香港生蠔關注組介紹過就去試吓當日就有一個八國生蠔拼盤$199🦪實際上有邊個國家或者咩品種我自己就唔係好識個人就比較偏好食啲真係好甜好creamy嘅口味咁佢嗰幾款就係有唔同特色啦有啲就可能海水味會濃啲🌊有啲就可能食落個奶香味會重啲咁我自己就覺得未去到好頂級但係對得住個價錢👌叫做有唔同款式試吓都幾新鮮反而佢$10 1隻個款呢就真係唔好抱任何期望同大部份酒店自助餐提供嗰啲又咸、又細隻嘅差唔多另外再叫咗個鹹豬手外皮脆口但係有少少硬味道唔會太鹹 如果可以有隻德國嗰款酸菜會更好🤭餐廳個環境唔算好高級然後又有個螢幕播住啲K-pop但係位置闊落、地點便利價錢唔貴同埋職員服務都友善之後再想食生蠔都會翻兜🫶🏻
《不負責任食評—Oyster Station》

有啲就可能食落個奶香味會重啲
咁我自己就覺得未去到好頂級但係對得住個價錢👌
叫做有唔同款式試吓都幾新鮮

反而佢$10 1隻個款呢就真係唔好抱任何期望
同大部份酒店自助餐提供嗰啲又咸、又細隻嘅差唔多

另外再叫咗個鹹豬手
外皮脆口但係有少少硬
味道唔會太鹹 如果可以有隻德國嗰款酸菜會更好🤭

餐廳個環境唔算好高級然後又有個螢幕播住啲K-pop
但係位置闊落、地點便利
價錢唔貴同埋職員服務都友善
之後再想食生蠔都會翻兜🫶🏻
2022-10-13 71 浏览
👍🏻 $10/隻生蠔應該好多朋友未食過都聽過佢地既10蚊生蠔 首次嘗試 感覺唔錯喎😇今日用左愛爾蘭蠔 入口海水味好濃烈 咬破一下 蠔既鮮甜湧出黎🦪size都唔細 絕對係超值!👍🏻 自家製焗蟹餅焗製既蟹皮外皮一樣香脆 切落去有咔咔聲👏🏻入面蟹肉超滿 一絲絲既口感好特別🦀調味唔會好濃 主要係食返海鮮鮮味 上面仲有啲魚子醬點綴 貢獻少許鹹味 好配合✅👍🏻 甜品拼盤(法式心太軟)甜品迷見到有拼盤選擇 當然係直奔呢個啦👻除左tiramisu、芝士蛋糕、雪糕🍦 主甜品仲需要自行選擇 我地揀左心太軟🍫流心效果好驚人 外脆內熱辣辣 所有甜品發揮唔錯 唔會好甜注意事項⚠️- 員工好親切 會主動詢問你是否需要協助🫶🏻- 環境舒適 叫杯酒 歎下小食/生蠔 人生一大樂事😺
👍🏻 $10/隻生蠔

👍🏻 自家製焗蟹餅

👍🏻 甜品拼盤(法式心太軟)

注意事項⚠️
- 員工好親切 會主動詢問你是否需要協助🫶🏻