2024-04-22 59 浏览
Oyster Station於將軍澳、尖沙咀、大角咀、荃灣都有多間分店📍有來自世界各地的新鮮生蠔最驚喜就係$10就可以食到生蠔🦪餐牌除了主打生蠔外仲有意粉 Pizza 牛扒 小食 等等🍟環境舒適見到好多人嗌白酒再加生蠔🍸是日指定生蠔$10/隻叫左半打生蠔 性價比相當高唔會腥或者鹹 加少少檸檬汁和番茄醬鮮味十足🌟再單嗌咗一啲40幾蚊嘅生蠔試咗唔同款式 屋企人都話唔錯👍🏻
Oyster Station於將軍澳、尖沙咀、大角咀、荃灣
都有多間分店📍

再單嗌咗一啲40幾蚊嘅生蠔
試咗唔同款式 屋企人都話唔錯👍🏻
2023-05-13
  • 生蠔
唔知大家有冇同感🙈~明白餐廳要做生意所以要set用餐時間🥺~但難得約到朋友食飯又想傾耐啲~唔想俾個用餐時間限框住🥹!咁「蠔站」呢方面係幾好嘅~我當日去唔算好多枱客~叫做任我地坐🤣!環境亦幾舒服,經理服務態度好好😌,係個音樂大聲咗少少🤏🏻🥲⋯而嘢食方面算中規中矩啦~都係一般西餐價錢同質素~但少部份都有驚喜嘅👻✨龍蝦湯🦞 $108喺menu上係冇㗎😜!經理見我哋想叫兩個湯,就建議我哋會唔會試吓龍蝦湯~呢個位都細心嘅🫶🏻!龍蝦湯好香濃同creamy🤩,有3粒仔蝦肉叫做俾返個口感啦☺️~✨黑松露野菌忌廉湯🥣 $78個湯稀得滯⋯只有好淡嘅黑松露味~唔認真taste真係唔知自己飲緊乜🥲,同龍蝦湯相比爭好遠🥹~建議大家飲龍蝦湯多啲😉!✨香辣炸雞翼🐓 $78炸得脆卜卜,雞肉都仲好Juicy,點埋個醬係幾惹味嘅😁!✨生蠔🦪 $10/隻嚟到「蠔站」嘅重點🥁!今次冇叫貴啲嘅蠔~因為有位朋友仔肚痛食唔到~我就唔徒添佢嘅哀傷🙈~食住啲$10隻止吓口癮就算🤣~一睇到個擺盤大大提升食慾🤩!啲蠔有鮮味,洗得乾淨嘅😄!基本上一盤入面有一半瘦啲,另一半高質啲~質素好啲嘅食落會較濃郁😌~過口癮嚟講$10已經冇得輸😊!✨黃金軟

✨龍蝦湯🦞 $108

✨黑松露野菌忌廉湯🥣 $78

✨香辣炸雞翼🐓 $78
炸得脆卜卜,雞肉都仲好Juicy,點埋個醬係幾惹味嘅😁!

✨生蠔🦪 $10/隻

✨黃金軟殼蟹扁意粉🦀 $158
意粉調味適中,重鹹蛋黃同三色椒嘅味,有少少似食緊中餐😂~我自己就還好,始終再食多幾啖有啲膩🙈~都係留比鍾意食鹹蛋黃嘅朋友😅~

✨香辣蒜片辣椒蜆肉扁意粉🍝 $158
✨荷蘭大菇配黑松露野菌意大利飯🍄 $138
兩樣都屬正常水準~調味、份量、口感都唔錯嘅☺️~想食都可以嗌🙌🏻

✨意大利芝士餅(2人用)☕️🍰 $108
明明圖片係正宗版Tiramisu,出到黎變咗Tiramisu味嘅芝士蛋糕😢⋯果然圖片只供參考😇~有啲失望😕⋯佢嘅Tiramisu唔係用lady finger整,中間係一層薄薄浸咗咖啡嘅海綿蛋糕⋯似重魚膠粉嘅芝士蛋糕多啲,唔好味~可以唔使嗌🥹!

P.S.🫶🏻
記得喺OpenRice訂座,有全單八五折優惠啊🥳!

CP價:🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸

🔖 #蠔站 (黃金廣場) (銅鑼灣)
📞 23339341
🔍 銅鑼灣銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場9樓
最近到銅鑼灣嘅Oyster Station用餐,真係令我有好愉快嘅體驗!呢度主打海鮮同生蠔,我真係好鍾意佢哋嘅菜式同服務。首先,佢哋嘅生蠔真係好新鮮,每一顆都保持住咗佢嘅鮮味同質感。我嗌咗一份生蠔拼盤,有唔同種類嘅生蠔可以試。最令我驚喜嘅係佢哋嘅生蠔醬汁,搭配生蠔食真係好過癮!佢哋嘅海鮮菜式亦都非常出色,味道鮮美得嚟都唔知點講。除咗食物,佢哋嘅服務亦都好周到。服務員親切友善,有禮貌又樂於解答我哋嘅問題。佢哋嘅團隊亦都好細心,隨時留意我哋嘅需要,確保我哋有一個舒適嘅用餐環境。整體而言,Oyster Station係一個值得一試嘅海鮮餐廳。佢哋嘅新鮮食材同愜意嘅用餐環境真係令我有一個美好嘅用餐體驗。如果你鍾意海鮮同生蠔,呢度絕對係一個唔錯嘅選擇!

2024-02-24 183 浏览
食完生蠔後,第二天屙嘔肚痛,極度不推薦!當日在場有另一台說見到生蠔有蟲,即場整盤退款!可能是我們沒有看清楚便吃了,衛生情況10分令人擔憂!牛扒也不好吃,叫了Rib-eye但是超多筋,要成$500,意大利粉也非常之硬,服務也非常一般性價比也低,兩人下午茶連七折也吃了800完,環境10分殘舊,音樂也非常之大聲,坐得很不舒服!看到Review也不錯,不想到是這樣差,堅決back list絕對沒有下次!!!真慘,無啦啦要腸胃炎幾日

真慘,無啦啦要腸胃炎幾日
2024-02-22
2023-12-06 585 浏览
特價10元生蠔🦪唔錯,性價比高。因唔想食凍熟蝦同翡翠螺🐚所以冇嗌佢個拼盤。意粉改左少辣👍🏻👍🏻芝士蕃茄略為失色😔蕃茄雪太耐,好冰凍但冇味…豬手正常水準😊不得不提,服務態度好好👍🏻👍🏻特別係長髮同事,講解同服務都好專業👍🏻👍🏻
特價10元生蠔🦪唔錯,性價比高。
因唔想食凍熟蝦同翡翠螺🐚
所以冇嗌佢個拼盤。
意粉改左少辣👍🏻👍🏻
芝士蕃茄略為失色😔
蕃茄雪太耐,好冰凍但冇味…
豬手正常水準😊
不得不提,服務態度好好👍🏻👍🏻
特別係長髮同事,講解同服務都好專業👍🏻👍🏻
2023-12-02
用餐时段
2023-12-01 406 浏览
呢度最吸引嘅相信就係$10食一隻生蠔,質量唔錯,性價比高,而且冇限制數量,可以放任咁食,爽呀!今次就試咗今晚推介嘅海鮮盤,除咗半打蠔,仲有海膽、魚子、蝦、螺、芥末八爪魚、魚生片,都好食。pizza 係我最鍾意嘅薄脆款式,仲叫咗煎鵝肝多士,飽!
pizza 係我最鍾意嘅薄脆款式,仲叫咗煎鵝肝多士,飽!
2023-12-01
2023-11-27 305 浏览
服務優良,環境舒適,食物新鮮。生蠔是重點,由平到貴,細到大,都有。如果有選擇困難症,侍應都會耐心問你的要求,再根據要求,再推介合適給你。酒是重點之重,生啤,白酒,正。加上帶上小朋友,已為我們提供合適梳化位,同提子小朋友餐具。整體成餐飯係開心舒適。👍🏾
服務優良,環境舒適,食物新鮮。
生蠔是重點,由平到貴,細到大,都有。
酒是重點之重,生啤,白酒,正。
加上帶上小朋友,已為我們提供合適梳化位,同提子小朋友餐具。
整體成餐飯係開心舒適。👍🏾
2023-11-16 479 浏览
首先 生蠔好新鮮 唔好以為10蚊無好野待應態度 超好 又會有耐性介紹個蒜蓉包超好食又鬆脆 仲有個蟹肉醬好香 真係絕配👍👍👍👍豬手好香口 肉又夠juicy 仲叫左個卡邦尼天使面 小朋友極喜歡位置又舒適
首先 生蠔好新鮮 唔好以為10蚊無好野
待應態度 超好 又會有耐性介紹

個蒜蓉包超好食又鬆脆 仲有個蟹肉醬好香 真係絕配👍👍👍👍

豬手好香口 肉又夠juicy

仲叫左個卡邦尼天使面 小朋友極喜歡

位置又舒適
2023-10-10 535 浏览
I used to come here for their oysters which I always found very fresh and nice and with good value.Today I just realize they have another new promotion for happy hour which they charges only from 10- 30 dollars for drinks as according to time period.With a nice atmosphere and prime location at CWB, it is really a bargain and I feel I am obliged to let others aware so as to encourage the effort the restaurant had put in
2023-10-10 133 浏览
I used to come here for their oysters which I always found very fresh and nice and with good value.Today I just realize they have another new promotion for happy hour which they charges only from 10-30 dollars for drinks as according to time period.With a nice atmosphere and prime location at CWB, it is really a bargain and I feel l am obliged to let others aware so as to encourage the effort the restaurant had put in.
2023-08-21 754 浏览
星期日諗住開開心心同老婆去食蠔,叫左14隻,2隻10蚊蠔,另外一set $398 12隻, 仲加左20蚊upgrade 左兩隻,分別係美國、蘇格蘭、澳洲蠔同老婆一人7隻,點個食完反到屋企兩個都柯到7彩,呢間野以後點都唔會再去了。
2023-08-20
2023-08-12 820 浏览
見關注組成日講蠔站,近近地係Open Rice 訂位試多次! 上次同朋友去無試$10/蠔,今次靚蠔又點,$10隻蠔又點!共食咗一打蠔,加啲小食,我哋不嬲無飯隱!職員好好介紹,會有張紙list out當晚有咩蠔!我哋最想encore Marger,性價比高!小食點咗魷魚🦑鬚,送酒一流!下次可能揀星期二做promote,半打蠔再送杯酒!🥂

上次同朋友去無試$10/蠔,今次靚蠔又點,$10隻蠔又點!

共食咗一打蠔,加啲小食,我哋不嬲無飯隱!

小食點咗魷魚🦑鬚,送酒一流!

下次可能揀星期二做promote,半打蠔再送杯酒!🥂
2023-08-04
2023-08-05 571 浏览
環境寧静,食物一流,生蠔價廉物美。上址服務員非常殷勤,有禮,細心。願意同客人溝通,絕不會hard sell其他貴少少嘅生蠔,但我當晚食過其中日本同愛爾蘭嘅貴少少生蠔,係非常之好食,只需需要35度一隻,肥美鮮甜,絕對合格。
2023-08-05 538 浏览
🦪🦪🦪星期日lunch想食蠔,即刻search到依間,連鎖西餐廳主攻生蠔海鮮,食物質素、環境,服務都攞哂分去飲食平台訂位有77折,會抵食好多,星期日午餐時段可以坐低慢慢食,環境唔錯,值得推介店員細心介紹是日特選靚靚新鮮生蠔,於是簡左三款試下Pacific Rock ($39)黎自美國,店員介紹係最creamy 既一款,的確真係味道濃厚,漲卜卜既,唔捨得一啖食哂,想慢慢品嚐Tong Yeong Rock ($49)望落唔夠漲卜卜,但食落口佢既肉比較實,係黎自韓國既,無噤creamy,三款之中唔算好突出Nelia ($69)係黎自南非,店員極推介係是日最好最靚既,的確味道最鮮,而且好大隻,一啖真係咬唔哂,三款當中佢係最好食👍🏻👍🏻👍🏻香脆蒜蓉包($48)好脆,加埋牛油好香,如果單單食既,會比較熱氣,最好order埋個湯一齊食香辣炸雞翼($78)雞翼剛剛炸起好熱,但食落口唔覺有辣味,似普通炸雞翼,如果點左醬係會更好食,味道會再多返少少層次感自選五十五十薄餅($198)可以選擇兩款口味,簡左黑松露野菌、華麗皇室薄餅鋪滿芝士,黑松露野菌好香,夾埋芝士無得輸,邊位好脆,餅底都唔太厚剛剛好,而華麗皇
🦪🦪🦪

店員細心介紹是日特選靚靚新鮮生蠔,於是簡左三款試下

Pacific Rock ($39)

Tong Yeong Rock ($49)

Nelia ($69)

香脆蒜蓉包($48)

香辣炸雞翼($78)

自選五十五十薄餅($198)
可以選擇兩款口味,簡左黑松露野菌、華麗皇室
薄餅鋪滿芝士,黑松露野菌好香,夾埋芝士無得輸,邊位好脆,餅底都唔太厚剛剛好,而華麗皇室即係超級海鮮既高級版,鋪左乾火腿,仲額外加左蟹子同魚子,夾埋大大粒既蝦,每啖都好滋味👍🏻👍🏻👍🏻
話說夜晚太肚餓,好突然喺OpenRice搵到銅鑼灣蠔站有優惠$10@隻蠔,我即刻網上book咗位食。職員好好人,送咗杯🍷我哋試。我哋都買2技白酒飲。佢哋嘅蠔真係好有驚喜,$10蠔唔輸蝕啲正價蠔。👍🏻我哋另外叫咗六款生蠔。美國蠔肉質好Creamy🤤
愛爾蘭生蠔
美國,法國,日本,韓國,紐西蘭
蟹肉牛油果沙律
芒果牛油果他他沙律
蒜蓉芝士焗蠔
2023-07-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐优惠
試食活動