2018-02-16
好耐上網睇到尖沙咀有間餐廳有$10蚊一隻生蠔,但一直未有機會去試,隔咗幾個月終於有時間去試下!我同朋友有預先book枱,去到原來佢有分,$10蚊一隻嘅生蠔係每日都會有唔同國家嘅,另外menu亦有隻係一set咁,我同朋友就叫咗每人10隻生蠔,另外叫咗個火腿伴哈蜜瓜同卡邦尼。隔咗幾分鐘,生蠔就上咗餐,生蠔雖然話10蚊隻有啲細隻,但都超好食超鮮甜食完生蠔店員收咗先再上火腿伴哈密瓜同意粉,咁樣幾好,唔會逼到成張枱都係 有次序!火腿伴哈密瓜麻麻地,卡邦尼好正常,平時食卡邦尼食到最後會好「濟」嘅感覺,但佢地完全無埋單兩個人四百一左右,食咗20隻生蠔唔算貴,超抵食,仲好似有得join 會員。一定會有下次,不過好可惜我唔記得問食10蚊一隻生蠔有無限上限最多叫幾多隻