2017-10-08
今日去到尖沙咀諾士佛臺食晚飯, 這間餐廳叫Oyster Snack & Oyster Bar... 呢度最出名嘅就係食蠔同埋牛扒啦。首先我哋食咗個沙律做頭盤 用料十足,菜好新鮮並且有好多配料包括anchovy,好味...我最欣賞就係佢嗰件牛柳。 牛柳本身有1.5吋厚,我點了medium rare, 出嚟嘅效果確實很好。 中間鮮紅色並且仲有血水流出嚟,實在惹味。至於塊黑毛豬豬扒, 入口嫩滑多汁,亦都係非常好味。今日我哋選擇唔食生蠔食熟蠔。 黑松露醬汁焗蠔比較濃, 可惜黑松露味可以增強返一點點。而菠菜焗蠔味道啱啱好。仲有煙肉焗蠔很有口感。三只蠔都非常好味,值得一試。至於甜品份量比較精緻。Apple Crumble 配朱古力碎片雪糕亦都好味。食完飯飲杯咖啡,估唔到佢用咗花花瓷器杯上。真係好有風格!好欣賞佢可以食完飯,坐低慢慢飲野傾計嘅空間。 好舒服,一定會再嚟。
至於塊黑毛豬豬扒, 入口嫩滑多汁,亦都係非常好味。
食完飯飲杯咖啡,估唔到佢用咗花花瓷器杯上。真係好有風格!