2022-07-19
又同朋友去食好嘢,佢最鍾意食生蠔,所以帶我去咗一間佢話好新鮮嘅舖頭☺️呢度好多選擇,除咗唔同款式,仲有唔同大細,我哋試咗五款生蠔,亦要咗唔同大細。tia maraa,海水味同金屬味都唔重,比較清甜。Speciales Lambert ,海水味相對重啲,肥美而且口感豐富。krystale 好鮮甜,海水味適中。tarbouriech 就充滿礦物味。最後係Gillardeau,各人認為將所有味道平衡得最好嘅一款,餘韻持久。除咗生蠔仲有其他新鮮嘅刺身,我哋試咗隻赤貝,好爽口好新鮮。仲試咗好豐富嘅活龍蝦套餐,有勁新鮮嘅龍蝦🦞刺身、兩碗勁香勁重龍蝦味嘅龍蝦湯,仲有啖啖龍蝦肉嘅意粉,意粉好掛汁,充滿龍蝦味。估唔到一隻龍蝦可以整到咁多樣嘢,正。另外仲叫咗份小食--鵝肝多士,好香呀,下面加咗少少黑醋,好好味,食完都唔會好滯。餐廳唔大,記得提前book位,侍應全晚都好忙,但態度依然好好,幾枱人都食得好開心。鍾意食蠔嘅朋友,唔好錯過啦☺️