2022-07-15 551 浏览
蠔灣(尖沙咀) @oystercovehk 📍:尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖🚗:尖沙咀地鐵B2出口 步行7分鐘📞:+852 2205-0728💲:~HKD630/head for dinnerFood quality✔️:Gillardeau, Krystale, Tia Maraa Pearl, Hokkaido Scallop, French Blue Prawn, Foie Toast, Pineapple Crush, Guava Fruit Juice👌🏼:La Perle Noire, Speciales Lambert, Lobster Pasta Carbonara(Big)總結:😋有三間分店嘅蠔店 專食生蠔🦪及海鮮🦞 生蠔種類有成15款 而且又得揀no.0-2 大家可因應口味size挑選 今次全試no.2 因本人唔太好食厚身而且又較平😋有得自選海鮮拼盤 叫咗Tia Maraa Pearl, Krystale, Speciales Lambert, La Perle Noire, Gillardeau 每款各二 圖中標示嘅價錢係單一價 全部冇伏都好鮮 而且佢
蠔灣(尖沙咀) @oystercovehk
📍:尖沙咀金巴利道73號新業廣商業大廈地下A舖
🚗:尖沙咀地鐵B2出口 步行7分鐘
📞:+852 2205-0728
💲:~HKD630/head for dinner

Food quality

總結:

😋有得自選海鮮拼盤 叫咗Tia Maraa Pearl, Krystale, Speciales Lambert, La Perle Noire, Gillardeau 每款各二 圖中標示嘅價錢係單一價 全部冇伏都好鮮 而且佢都排好哂次序從淡味食到濃味 上盤後職員都會講解😃

😋另外自選咗帶子及藍蝦 兩者都keep到鮮味 冇雪味 解凍做得唔錯

😋鵝肝多士好好食 外脆內油 如果多士再厚啲再脆啲就更正‼️

😋飲品都出乎我意料哋好飲 Pineapple Crush就係pineapple味嘅fruit punch 而Guava Fruit Juice都好重番石榴味 一啲都唔假 唔錯

🤔️跟拼盤有三款醬 豉油 wasabi及茄汁 我自己麻麻哋淨食蠔 個人就愛豉油+wasabi或檸檬汁+茄汁嘅配搭💕

🤔️叫咗碟龍蝦carbonara 正常發揮 份量有分大碟及細碟 蛋有做到流心狀態 龍蝦🦞畀多啲就更好 但都唔錯了

😨呢間除咗貴都冇咩缺點 理解點解佢閒日夜晚都幾乎full house 海鮮 主菜飲品都唔錯 冇咩邊樣好跌watts 不過似乎係香港食海鮮都要被人劏🫥

😨另外人手極不足 樓面得兩個人 我見隔離枱舉咗好多次手都冇人應 最尾係客人主動行埋去落單 閒日夜晚都咁多人就請多個人幫手啦 嗰兩個一直做到無停手🥲