餐厅: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
资讯:

上次黎過九龍城食蒸氣海鮮,性價比好高。今次帶埋屋企人一齊encore!我地揀左尊貴海鮮套餐($419),店員除左細心介紹每樣海鮮既來源,都會為我地處理海鮮,我地坐定定食就得😍加拿大海虎蝦好大隻、肉質爽彈、好多蝦膏!蝦膏味好濃!韓國珍珠蠔海水味同蠔味偏濃,蒸完只係縮少少水,口感好嫩滑🤤紐西蘭刀貝蚌、大西洋野生青口店員處理完提示我地呢兩款海鮮唔洗點醬料都夠鮮甜,果然真係,而且都好大隻!青口正常煮完會縮細隻,但呢度本身都好大隻,煮完縮水都仲有一定大細。青口肉都好甜,聽到隔離枱話本身唔食青口都鐘意食😆。蟹黃元貝店員十分推介我地食👍🏻蟹黃係師傅自己炒再加係元貝上面蒸,炒過既蟹黃好香口蟹味好濃,而元貝肉鮮甜,呢個組合簡直係雙重享受!九孔鮑魚黎到時師傅已經幫我地清走內臟 ,係枱面見到鮑魚仲好生猛!大隻得黎夠哂爽口彈牙,唔會韌。饅頭蟹呢種屬於深海蟹出面好少食到,肉唔算多,但膏夠鮮甜。名副其實嘅膏仔蟹真係有好多膏!😝澳州龍蝦澳州龍蝦只要夠新鮮,蒸既時間啱啱好,就已經冇得輸!龍蝦膏既色水都好靚,肉質嫩滑爽。每人半隻都啖啖肉,夠哂滿足😌蔬菜盆食完咁多海鮮再食一份新鮮菜,清一清口腔,準備海鮮粥🤩食完海鮮已經八
上次黎過九龍城食蒸氣海鮮,性價比好高。
今次帶埋屋企人一齊encore!

加拿大海虎蝦
好大隻、肉質爽彈、好多蝦膏!
蝦膏味好濃!

韓國珍珠蠔
海水味同蠔味偏濃,蒸完只係縮少少水,口感好嫩滑🤤
紐西蘭刀貝蚌
大西洋野生青口

紐西蘭刀貝蚌、大西洋野生青口
蟹黃大元貝

蟹黃元貝
店員十分推介我地食👍🏻

饅頭蟹
呢種屬於深海蟹出面好少食到,肉唔算多,但膏夠鮮甜。

名副其實嘅膏仔蟹真係有好多膏!😝

澳洲龍蝦

澳州龍蝦

蔬菜盆
食完咁多海鮮再食一份新鮮菜,清一清口腔,準備海鮮粥🤩

食完海鮮已經八成飽,但唔可以唔食個粥底,因為入面吸收晒海鮮既精華😍
另外都有好多配料:粟米、芋頭、排骨、菜脯等,令到個粥食落夠鹹、甜、綿滑。
椰汁燉雪燕

同上次一樣,食完粥既時候,店員又送上一份甜品:椰汁燉雪燕,每一啖都好滿足,作為今餐既總結完美。

冬瓜露
其實係冬瓜茶,我地飲完一榨再叫多一榨,清甜得黎又唔會覺得甜得滯👍🏻

總括黎講:即使店員要來來回回服侍唔同客人,但店員都保持一貫既禮貌。我地今次係第2次黎食,水準都仲keep到。而屋企人第一次食都話幾百蚊食到咁多新鮮又特別既海鮮都好抵!
2024-04-28
紐西蘭刀貝蚌
蟹黃大元貝
澳洲龍蝦
椰汁燉雪燕
2024-04-25 391 浏览
⭐今日專程嚟九龍城同老公放工拍拖食晚飯🍽 今晚食蒸海鮮🦀🦞 夠曬健康 地點好方便🚆好近宋王臺地鐵站🍷餐廳好多卡位 坐得好舒服 非常放鬆寫意🥰呢度啲海鮮十分經貴 係每日由老闆親自挑選嘅 全部係飛機貨 新鮮抵港 好多都係野生 夠曬新鮮罕有 今日點咗個🍤🌟[專貴海鮮套餐]$419 有共十款嘅海鮮加埋個粥底 夠曬滿足海鮮拼盤🦀🦞🌟罕有野生膏仔蟹 好多膏非常鮮甜蟹 🦀啲膏好新鮮甘香 隻蟹亦都好鮮甜 大隻多肉🌟野生琵琶龍蝦 非常之罕有 🦞外表像史前生物味道比一般龍蝦味 清甜 彈牙🌟 加拿大聖子王 好鮮甜蒸一分鐘就食得 淡淡肉 鮮甜爽口🌟台灣九孔鮑魚非常新鮮 啖啖肉🦪🌟大西洋野生青口 夠曬鹹香味 好新鮮 好有海水味🌟野生日本深海白刀貝 極之罕有 非常清甜又大隻好鮮美🌟加拿大野生海虎蝦 好大隻 好鮮甜 非常新鮮彈牙🌟韓國釜山珍珠蠔 鮮味濃沃 好味好鮮甜 好甘香🌟蟹黃大元貝元貝好鮮甜大隻 蒸到一啲都唔銀上面鋪住啲新鮮蟹膏非常奢侈🌟有機蔬菜籃 🥬 🌽🥒夠曬健康 綠色蔬菜好好食送上椰汁燉雪燕做甜品🍧非常足料 好矜貴店員服務親切 幫我哋蒸埋 仲介紹下海鮮 🦪🦞🦀食得好開心 氣氛好好💕 試到咁多唔同嘅海鮮真

🍷餐廳好多卡位 坐得好舒服 非常放鬆寫意🥰

好鮮甜大隻 蒸到一啲都唔銀上面鋪住啲新鮮蟹膏非常奢侈

🌟有機蔬菜籃
🥬 🌽🥒夠曬健康 綠色蔬菜好好食

送上椰汁燉雪燕做甜品🍧非常足料 好矜貴

店員服務親切 幫我哋蒸埋 仲介紹下海鮮 🦪🦞🦀食得好開心 氣氛好好💕 試到咁多唔同嘅海鮮真係非常享受 下次一定會再呢🩷
  • 日本大元貝

• 日本大元貝
  • 越南頂角膏蟹
  • 太平洋饅頭蟹
2024-04-20 538 浏览
超伏嘅餐廳,性價比係零首先,唔知幾多好評係膳稿,食完之後發覺Total 22個差評先係反映事實。舖位細,只得唔夠10張枱,晚市只可做一轉,所以佢啲套餐全部都收到好貴,而套餐嘅份量係食唔飽嘅。除咗面價同加一,仲有額外費用要收,星期五六日+28蚊,醬油&粥每位收15蚊,其實都幾過份。啲豉油得蒜蓉同辣椒揀,連最普通嘅蔥同芫茜都冇。坐低之後會有店員走黎介紹啲套餐,佢只會介紹啲貴餐,例如369蚊同419蚊,佢會不停講419多個龍蝦同麵包蟹,然後加句“唔係一定要食貴啲嘅餐架,只係介紹俾你地聽”,講到好似唔hardsell咁。最後揀咗369個餐,個店員就話晏啲想加龍蝦都得,每人加多50蚊。所有海鮮每人份量都係x1,食嘅野如下:蝦 x1扇貝 x1珍珠蠔 x1刀貝蚌 x1青口 x1膏蟹 半隻鮑魚 x1 (蒸太耐,韌嘅,極度失望)蝦刺身 (openrice訂座送嘅)菜籃 (生菜幾片,娃娃菜兩棵切開,粟米一條開4份)粥 (每人有兩碗,淡,冇味)甜品 (椰汁雪燕,最好食係哩樣)食完以上嘅野,感覺食咗空氣一樣,未至於餓,但絕對食唔飽。海鮮嘅質素冇其他膳稿咁講到幾鮮味&天上有地下無,其實只係正常發揮。如果海鮮唔係
超伏嘅餐廳,性價比係零

所有海鮮每人份量都係x1,食嘅野如下:
蝦 x1
扇貝 x1
珍珠蠔 x1
刀貝蚌 x1
青口 x1
膏蟹 半隻
鮑魚 x1 (蒸太耐,韌嘅,極度失望)
刺身 (openrice訂座送嘅)
菜籃 (生菜幾片,娃娃菜兩棵切開,粟米一條開4份)
粥 (每人有兩碗,淡,冇味)
甜品 (椰汁雪燕,最好食係哩樣)

食完以上嘅野,感覺食咗空氣一樣,未至於餓,但絕對食唔飽。海鮮嘅質素冇其他膳稿咁講到幾鮮味&天上有地下無,其實只係正常發揮。如果海鮮唔係咁樣,間舖應該要執笠。

店員會幫手蒸晒所有嘅野,每蒸一樣都要等好耐,蒸好之後兩啖就食完,又要等佢過黎再蒸。最期待嘅台灣鮑魚,竟然蒸過龍,韌晒,極度失望。同類嘅蒸海鮮,例如鍋心,真係做得出色好多,性價比又高好多。

蒸菜之前,店員再問要唔要upgrade個套餐要埋龍蝦,我地拒絕,因為覺得加咗50蚊多半邊龍蝦同蟹都一樣食唔飽。於是就煮粥,一樣整好耐先有得食。

不得不提佢地嘅店員親切嘅服務態度,真係做多咗。過黎蒸野嘅時候會搭訕我地講緊嘅話題,感覺好怪。如果我地表演好welcome就另一會事,但其實我地係冇乜回應。

4個人,埋單1888蚊,真係去家嫂好過,當租個地方gathering 都坐得唔舒服。

每人472蚊,除番開每隻海鮮都要67蚊,性價比係零,連物有所值都講唔上。

老公想食香港地道野,所以我就帶左九龍城走圍望下,結果我地就選擇左蟹仙海鮮蒸氣鍋,望到D海鮮就心郁郁。(呢間餐廳非常容易搵到,鄰近麥當勞/地鐵站。)𝓣𝓱𝓪𝓷𝓴𝓼 𝓱𝓾𝓫𝓫𝔂 𝓯𝓸𝓻 𝓽𝓱𝓮 𝓽𝓻𝓮𝓪𝓽!呢度有幾個餐提供選擇,我選擇左$419至尊海鮮餐。餐廳師傅好有HEART,例如,你唔知龍蝦種類, 師傅仲會成隻龍蝦拎俾你睇,喺呢度食野好有新鮮感同親切感。呢度以新鮮食材提供一對一的桌邊服務。餐廳以蒸的方式烹調食物,呈現客人。而個粥底,就留番最後先食。⭐️台灣九孔鮑魚 十分鮮味,彈口🤟🏻⭐️台灣花尾龍躉片魚肉爽滑又香甜!⭐️蟹皇大元貝鮮嫩多汁,烹調時間剛剛好,一口都充滿左海洋的香甜味,仲加入左特制蟹皇醬料,甜鮮味十足。⭐️加拿大野生海虎蝦鮮美彈牙,肉質鮮甜。大西洋野生青口大隻,鮮甜。韓國斧山珍珠蠔斧山珍珠蠔帶濃厚海洋氣息,肉質都非常鮮甜。⭐️澳洲青年龍蝦🦞好彈口,鮮甜,啖啖肉!(想再食DOUBLE😂)奄仔蟹肉則不多,但鮮嫩有膏,都不錯。有機蔬菜籃有娃娃菜、粟米十分香甜多汁。我地仲叫左支啤酒🍻beer beer 佢 😂最後先食粥底✅​餐廳的蒸海鮮以保留食材原有的鮮味為主,不加入太多調料,令到食材的風味得

呢度有幾個餐提供選擇,我選擇左$419至尊
海鮮餐。

⭐️台灣九孔鮑魚
十分鮮味,彈口🤟🏻

⭐️台灣花尾龍躉片
魚肉爽滑又香甜!

⭐️蟹皇大元貝

⭐️加拿大野生海虎蝦
鮮美彈牙,肉質鮮甜。

大西洋野生青口
大隻,鮮甜。

韓國斧山珍珠蠔
斧山珍珠蠔帶濃厚海洋氣息,肉質都非常鮮甜。

⭐️澳洲青年龍蝦🦞
好彈口,鮮甜,啖啖肉!(想再食DOUBLE😂)

奄仔蟹
肉則不多,但鮮嫩有膏,都不錯。

有機蔬菜籃
有娃娃菜、粟米十分香甜多汁。

我地仲叫左支啤酒🍻beer beer 佢 😂

最後先食粥底✅

​餐廳的蒸海鮮以保留食材原有的鮮味為主,不加入太多調料,令到食材的風味得到充分展現。呢種簡單的烹調方式讓海鮮本身的鮮甜和鮮美能夠完美呈現。

除了食材的美味,餐廳一對一桌邊服務也非常值得稱讚。服務員細心地為每一桌客人解釋菜單上的菜式,提供專業的建議和推薦。員工好熱情令到整個用餐過程更加愉快和舒適。

香港好小有人會serve 得咁細心👍🏻

⭐️係代表=想食多件😂

2024-04-07 409 浏览
入到去先知原來每人規定要叫一個餐,然後先准再加其他嘢,而且好多雜費要加,冇預先同你講,人均消費五百幾蚊,海鮮感覺雖然新鮮,但每樣得一粒,而且好細隻,份量好少,加一棵菜,一小塊粟米,肉都冇,其他食肆蒸海鮮餐會有雞肉牛肉的,但這裏沒有,要另外加錢散叫,粥底又要加錢,而且好鹹,煮到好似爛飯咁,食完都唔飽,埋單五佰幾蚊位,喺九龍城啲咁嘅格局食,唔會值呢個價錢,去食buffet好過啦。最初感覺服務員好硬銷,喺你身邊不停叫你揀啲貴價嘅餐,但服務還可以的,有專人幫你蒸海鮮,而且禮貌都幾好,不過都補償唔到中伏嘅感覺。

2024-04-06 58 浏览
次次去九龍城都食泰國菜,今次想試下其他野,去咗蟹仙海鮮蒸氣鍋,真係超級讚!有好多套餐揀,揀左$419既尊貴海鮮套餐,入面已經包左好多樣海鮮,有野生膏仔蟹、台灣花尾龍躉片、野生琵琶龍蝦、台灣九孔鮑魚、大西洋野生青口、加拿大野生海虎蝦、韓國斧山珍珠蠔、紐西蘭刀貝蚌、蟹皇大元貝等等,每樣都新鮮又美味,已經係好豪華既海鮮餐!呢到嘅服務亦非常好,店員會逐樣講解同幫你蒸,唔驚蒸過火!最鍾意既係野生膏仔蟹,超多蟹膏,金黃誘人,入口即化,咬落去嗰一刻,肉質鮮嫩多汁,真係令整個套餐更加出色!另外,台灣花尾龍躉片同野生琵琶龍蝦都非常出色!龍躉片肉質厚實又鮮甜,一啖入口就令人回味無窮!而琵琶龍蝦肉質鮮甜又有彈性,真係一級享受!蟹皇大元貝同樣超級讚,元貝大大件,上面加左蟹皇一齊蒸,鮮上加鮮,本身元貝已經鮮甜,再加上蟹皇真係無得頂!一路蒸既海鮮汁,就一路會流到鍋底既粥入面,到食完海鮮後,就可以食到呢煲超級精華所在既粥底,真係大滿足!到最後已經好飽,仲有一碗冰凍既椰汁雪燕糖水,真係好正!總結係海鮮愛好者不能夠錯過,一定唔會令你失望!

• 台灣九孔鮑魚
九龍城除咗泰國菜仲有好多選擇,今晚就同朋友嚟食粥底海鮮蒸鍋🦀 就係為咗呢碗吸收晒海鮮精華嘅粥😍今晚食嘅尊貴海鮮套餐$419 總共有九款海鮮配蔬菜籃,好豐富🤩🔸加拿大野生海蝦🦐🔸台灣九孔鮑魚🔸黃金翡翠螺🔸大西洋野生青口🔸蟹皇大元貝粥底本身都好足料,有粟米、豬骨、芋頭粒等等,加埋蒸海鮮嘅精華必定好鮮甜😋🔸台灣花尾龍躉片🔸韓國珍珠蠔🦪特調嘅蟹皇醬好特別,更食到元貝嘅鮮味😋🔸琵琶蝦肉質爽彈味道鮮甜,比龍蝦更好味😋🔸罕有藻食綠膏蟹🦀店員話膏蟹係食藻類長大,所以蟹膏都呈綠色,啲膏又幾甜喎🤭最後就係份量十足嘅蒸粟米🌽同蔬菜🥬 超甜粟米好好食🌽🤤 最後當然唔少得要食埋碗海鮮粥😍最後仲有冰涼嘅椰汁雪燕作為今晚嘅甜品,食落好舒服😊店員熟識海鮮種類,服務熱情又有禮貌,真係值得一讚!🤩🐾貓奴足跡🐾🌐蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道) (九龍城)📍九龍城龍崗道2-4號地舖
🔸加拿大野生海蝦🦐
🔸台灣九孔鮑魚
🔸黃金翡翠螺
🔸大西洋野生青口
🔸蟹皇大元貝
🔸台灣花尾龍躉片
🔸韓國珍珠蠔🦪
特調嘅蟹皇醬好特別,更食到元貝嘅鮮味😋
🔸琵琶蝦
肉質爽彈味道鮮甜,比龍蝦更好味😋
🔸罕有藻食綠膏蟹🦀
店員話膏蟹係食藻類長大,所以蟹膏都呈綠色,啲膏又幾甜喎🤭
最後就係份量十足嘅蒸粟米🌽同蔬菜🥬
超甜粟米好好食🌽🤤 最後當然唔少得要食埋碗海鮮粥😍
最後仲有冰涼嘅椰汁雪燕作為今晚嘅甜品,食落好舒服😊

店員熟識海鮮種類,服務熱情又有禮貌,真係值得一讚!🤩

🐾貓奴足跡🐾
🌐蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道) (九龍城)
📍九龍城龍崗道2-4號地舖
2024-04-03
  • 野生琵琶龍蝦
  • 椰汁燉雪燕
  • 韓國釜山珍珠蠔
2024-04-03 48 浏览
今日約埋三五知己嚟到呢間九龍城出名食蒸海鮮的 《蟹仙海鮮蒸氣鍋》食海鮮餐! 店內環境寬闊 ,都坐得很舒適, 店員熱情推介各海鮮餐的價錢和特色, 最後我們揀了$419的套餐, 包含了十分不同的海鮮, 店員說他們的老闆經營了海鮮很多年,每天海鮮新鮮挑選運到~保證新鮮👍。 先來上了粥底火鍋的配料, 望落去有豬骨,粟米和芋頭等配料, 之後就上頭輪的海鮮盤, 包括了九孔鮑魚,野生大青口, 海虎蝦和翡翠螺, 還有秘製蟹黃醬大元貝。 海鮮入口全部都很新鮮, 鮑魚鮮嫩肉質有最爵勁, 翡翠螺肉質彈牙鮮甜, 野生大青口肉質肥美鮮甜, 海虎蝦肉質爽彈, 元貝啖啖肉配埋蟹黃醬 之後到花尾龍躉片魚皮彈牙,肉質紮實 珍珠蠔肉質肥美蠔味夠。 而野生琵琶蝦的肉質也鮮甜彈牙,第一次吃感覺比龍蝦還要好吃 值得推介 最後就是藻食綠膏蟹, 蟹膏是青色和綠色的很少見, 店員說我們今天很幸運因為不是經常性有貨, 這些蟹是在海裏吃了藻類後而令到蟹膏有一種獨特的鮮甜美, 真的很好吃很香醇,肉質也很嫩! 跟住就係粟米時疏, 最後重頭戲就係所有海鮮嘅精華海鮮粥 真的很先甜 , 最後彩蛋店員送上椰汁雪燕糖水, 很清新不會太甜, 完滿結束咗

店員熱情推介各海鮮餐的價錢和特色
, 最後我們揀了$419的套餐,

之後就上頭輪的海鮮盤,

野生大青口肉質肥美鮮甜
, 海虎蝦肉質爽彈, 元貝啖啖肉配埋蟹黃醬
之後到花尾龍躉片魚皮彈牙

,肉質紮實
珍珠蠔肉質肥美蠔味夠

值得推介
最後就是藻食綠膏蟹, 蟹膏是青色和綠色的很少見

, 真的很好吃很香醇,肉質也很嫩!
跟住就係粟米時疏

, 最後重頭戲就係所有海鮮嘅精華海鮮粥

真的很先甜 , 最後彩蛋店員送上椰汁雪燕糖水

, 很清新不會太甜, 完滿結束咗今晚嘅晚飯

2024-04-03 54 浏览
一行五人,叫左個每人400幾嘅餐,每樣海鮮都唔夠新鮮,少少鮮甜味都無,仲要每樣得一塊,完全食完好似無食過野咁,最後個粥底無味道,同出面食嘅完全唔一樣,好失望,埋單食左25xx….一肚氣….

2024-04-03
今日收工好想食蒸海鮮,同事話之前食過九龍城有間蟹仙海鮮蒸氣鍋,老闆經營香港海鮮入口商批發超過30年,每日新鮮直運最靚海鮮到店舖,提供唔同套餐選擇,可以根據海鮮種類揀餐,聽落好吸引,一於去試吓先!🥢野生膏仔蟹蟹肉鮮甜滑嫩又Q彈,蟹膏極為香鮮,味道濃郁,啖啖飽滿結實!🥢台灣花尾龍躉片魚肉透白偏厚身,爽滑又鮮甜!🥢野生琵琶龍蝦新鮮龍蝦肉質緊實有彈性,食落香甜多汁,就咁清蒸已經好好食!🥢台灣九孔鮑魚呢款九孔鮑魚比起一般鮑魚嘅口感更加Q彈爽脆,味道鮮甜有咬口!🥢大西洋野生青口肥美野生青口啖啖肉,肉質彈牙嫩滑,味道鮮甜,肥厚又多汁!🥢加拿大野生海虎蝦大大隻野生海虎蝦口感爽滑彈牙,肉質飽滿蝦味濃郁!🥢韓國斧山珍珠蠔斧山珍珠蠔帶濃厚海洋氣息,鹹鮮味濃,蠔肉清甜爽口,味道鮮濃爽滑!🥢紐西蘭刀貝蚌刀貝蚌寧舍大隻,味道鹹鮮,入口煙韌夠哂彈牙!🥢蟹皇大元貝大元貝味道份外鮮甜,口感極佳~特別加入自家製蟹皇醬,鮮甜甘香又不帶膩感!🥢有機蔬菜籃有娃娃菜、生菜、粟米,最愛粟米香甜又多汁!之後店員會協助煮海鮮粥,加入排骨、香芋粒、粟米等~粥品索滿蒸海鮮既汁,味道特別香甜!最後仲送上椰汁雪燕,冰凍清香,為晚餐畫上完美句號

🥢野生膏仔蟹
蟹肉鮮甜滑嫩又Q彈,蟹膏極為香鮮,味道濃郁,啖啖飽滿結實!

🥢台灣花尾龍躉片
魚肉透白偏厚身,爽滑又鮮甜!

🥢野生琵琶龍蝦
新鮮龍蝦肉質緊實有彈性,食落香甜多汁,就咁清蒸已經好好食!

🥢台灣九孔鮑魚

🥢大西洋野生青口
肥美野生青口啖啖肉,肉質彈牙嫩滑,味道鮮甜,肥厚又多汁!

🥢加拿大野生海虎蝦
大大隻野生海虎蝦口感爽滑彈牙,肉質飽滿蝦味濃郁!

🥢韓國斧山珍珠蠔

🥢紐西蘭刀貝蚌
刀貝蚌寧舍大隻,味道鹹鮮,入口煙韌夠哂彈牙!

🥢蟹皇大元貝

🥢有機蔬菜籃
有娃娃菜、生菜、粟米,最愛粟米香甜又多汁!

最後仲送上椰汁雪燕,冰凍清香,為晚餐畫上完美句號。

蟹仙海鮮蒸氣鍋
地址:九龍城龍崗道2-4號地下
2024-03-26
想食新鮮靚海鮮,又懶得喺屋企搞一大輪又要洗🙈🙈梗係去📍蟹仙海鮮蒸氣鍋✨老闆係香港海鮮入口商經營批發逾30年,確保拎到最靚海鮮,更天天直接運到店鋪😋餐廳提供多款套餐選擇,價錢豐儉由人,今晚就揀咗個尊貴海鮮套餐,有成10樣嘢食,夠晒豐富🌟🔹野生膏仔蟹蒸完之後蟹膏呈橙黃色,賣相似蛋黃,超吸引🤩食落口感豐腴,鲜美軟糯,微微甜香超正🤟🏻🔹台灣花尾龍躉片肉質細嫩,魚肉嫩滑無骨,啖啖肉夠晒鮮美❤️🔹野生琵琶龍蝦新鮮龍蝦肉質細膩鮮甜,殼薄肉飽滿,龍蝦蝦肉質厚夠扎實,食落好滑脆👍🏻👍🏻🔹台灣九孔鮑魚第一次試台灣嘅九孔鮑魚,食落口感好紮實,Q彈得來好有嚼勁😍🔹大西洋野生青口野生青口大大隻,肉質嫩滑、鮮味無比,帶海水鹽香味,食落特別鮮甜🎊🔹加拿大野生海虎蝦野生海虎蝦脆嫩多汁,質感細膩彈牙,肉質富含高蛋白質,夠健康💗🔹韓國斧山珍珠蠔蠔肉軟滑、肥美飽滿,入口清甜多汁絕無腥味,食落好有口感✨🔹紐西蘭刀貝蚌體積夠哂大既刀貝蚌嫩滑爽口,含豐富礦物質,分外肥美,帶獨特海洋香氣🤟🏻🔹蟹皇大元貝大元貝含豐富蛋白質, 軟滑鮮香!面頭加入秘製蟹皇醬,鮮香味濃‼️🔹有機蔬菜籃有齊娃娃菜、生菜、粟米,有機食材更健康🥰最後由店員加入芋頭

🔹野生膏仔蟹

🔹台灣花尾龍躉片
肉質細嫩,魚肉嫩滑無骨,啖啖肉夠晒鮮美❤️

🔹野生琵琶龍蝦

🔹台灣九孔鮑魚
第一次試台灣嘅九孔鮑魚,食落口感好紮實,Q彈得來好有嚼勁😍

🔹大西洋野生青口

🔹加拿大野生海虎蝦

🔹韓國斧山珍珠蠔
蠔肉軟滑、肥美飽滿,入口清甜多汁絕無腥味,食落好有口感✨

🔹紐西蘭刀貝蚌

🔹蟹皇大元貝

🔹有機蔬菜籃
有齊娃娃菜、生菜、粟米,有機食材更健康🥰

最後由店員加入芋頭粒、排骨等配料熬製海鮮粥,滿滿蒸海鮮既精華,特別鮮甜又暖胃👍🏻 👍🏻

店員仲送上椰汁冰糖雪燕糖水,口感細滑帶彈性,充滿椰香,滋補美顏一流🧏🏻‍♀️

蟹仙海鮮蒸氣鍋✨
📍九龍城龍崗道2-4號地下
2024-03-18
2024-03-17 291 浏览
今次同朋友一齊嚟到蟹仙海鮮蒸氣鍋,試咗佢哋嘅「尊貴海鮮套餐」,真係好食到爆!「尊貴海鮮套餐」有野生膏仔蟹、野生琵琶龍蝦、大西洋野生青口同紐西蘭刀貝蚌等等,每樣都新鮮美味!係超級豪華既海鮮蒸氣鍋套餐!「尊貴海鮮套餐」入面有好多新鮮海鮮,老闆係香港海鮮入口商經營批發30年經驗,確保拎到最靚既海鮮,天天直接空運到每間店鋪,所以全部都超級新鮮!當中最推介既係野生膏仔蟹、野生琵琶龍蝦、紐西蘭刀貝蚌!野生膏仔蟹係有超級多膏,又香又滑真係唔講得笑,蟹肉鮮甜到~~野生琵琶龍蝦同樣係出色,今次係第一次食琵琶龍蝦,食落有d似龍蝦,又幾鮮味,同樣有膏實在太開心!紐西蘭刀貝蚌就大大隻啖啖肉,厚肉得黎唔會蒸過火,好爽甜!當然其他海鮮都一樣出色,原汁原味,好好食!最後會有有機蔬菜籃、同埋唔少得既精華海鮮粥!入面有晒所以海鮮既鮮甜味,加左粟米、芋頭粒、排骨,食完好暖胃好滿足!店員細心幫忙蒸海鮮更係經驗豐富,樣樣都時間岩岩好,做到完美無缺,真係一個食物體驗!如果你都係海鮮愛好者,絕對推薦你嚟試下佢哋嘅尊貴海鮮套餐!

當中最推介既係野生膏仔蟹、野生琵琶龍蝦、紐西蘭刀貝蚌!

2024-03-10 366 浏览
天寒地凍嘅日子,約埋朋友去屋企附近食海鮮蒸氣鍋。呢間係九龍城龍崗道嘅「蟹仙海鮮蒸氣鍋」,閒日唔算多人,坐得好舒服,有唔同套餐選擇,客人可以按自己喜好嘅海鮮選擇,豐儉由人,店員都有強調佢哋嘅海鮮每日新鮮到港,絕對優質。今次選擇左尊貴海鮮套餐。套餐HKD419一位,有十道菜:包左綠膏蟹、龍躉片、澳洲青年龍蝦、台灣九孔鮑魚、大西洋青口、野生海虎蝦、斧山珍珠蠔、刀貝蚌、大元貝同有機蔬菜。店員會按味道由淡至濃,將各款海鮮放落蒸氣鍋蒸煮,憑佢哋嘅經驗,每一款海鮮都蒸得恰到好處。今次呢個套餐大堆介係綠膏蟹、龍蝦同九孔鮑魚:綠膏蟹大隻有肉,蟹味香濃鮮甜;龍蝦夠新鮮,可以整條蝦肉脫殼,肉質結實而彈牙;鮑魚有佢嘅鮮味,毋需任何醬油調味,已夠鮮味,加上爽口彈牙嘅口感,唔錯。海鮮蒸氣鍋點少得海鮮汁煮成的粥底,粥水配上粟米、菜脯、香蔥等配料,鮮味又暖胃。最後,仲有甜品椰汁雪燕作結。大滿足嘅用餐體驗。
海鮮蒸氣鍋

尊貴海鮮套餐

今次呢個套餐大堆介係綠膏蟹、龍蝦同九孔鮑魚:
綠膏蟹大隻有肉,蟹味香濃鮮甜;
綠膏蟹

龍蝦夠新鮮,可以整條蝦肉脫殼,肉質結實而彈牙;
澳洲青年龍蝦

澳洲青年龍蝦
海鮮粥底
椰汁雪燕
2024-03-06 52 浏览
呢排天氣凍凍地,就約埋老友去佢屋企附近食海鮮蒸氣鍋。去到九龍城想食海鮮蒸氣鍋,就要去龍崗道嘅「蟹仙海鮮蒸氣鍋」。餐廳環境闊落,坐得好舒服。套餐由$400到$700一位都有,任君選擇。每款套餐都包左唔同嘅新鮮海鮮,而且餐廳標榜海鮮每日新鮮到港。今次我地就試左尊貴海鮮套餐。套餐十道菜式包左綠膏蟹、龍躉片、青年龍蝦、台灣九孔鮑魚、野生青口、野生海虎蝦、斧山珍珠蠔、刀貝蚌、大元貝同有機蔬菜藍。店員會幫手將每款海鮮按味道由淡至重放落蒸氣鍋同提示蒸煮時間。尊貴海鮮套餐 ($419/每位)綠膏蟹同龍蝦啖啖肉,龍躉片、九孔鮑、刀貝蚌新鮮彈牙,青口、虎蝦、大元貝、珍珠蠔爽甜。樣樣都好出色。海鮮流出黎嘅精華會流到煲內,再落米煮成鮮甜海鮮粥。另外,餐廳仲好貼心送上椰汁雪燕糖水,一解蒸氣鍋嘅熱氣。

尊貴海鮮套餐 ($419/每位)

海鮮流出黎嘅精華會流到煲內,再落米煮成鮮甜海鮮粥。

另外,餐廳仲好貼心送上椰汁雪燕糖水,一解蒸氣鍋嘅熱氣。
2024-03-05