2022-06-29
蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道) (九龍城).蟹仙最吸引我回頭嘅原因,除左服務一流之外,食物都會隨住時令海產所以每次食都會有啲分別.▪️$399尊貴海鮮套餐▪️.照舊每次都叫呢個套餐,今次好好彩食到一個好罕有嘅青膏蟹!.其中好大原因我喜歡食呢到係我乜都唔冼做,坐定定係到店員會幫你記曬每隻海鮮計幾耐時.首先今次食咗呢個北海道大赤蝦,平時食赤蝦刺身就多,蒸嘅佢真係第一次食。果然有如店員所講,佢係蝦頭超多膏同好香,佢嘅肉質唔夠之前食嘅大虎蝦爽實但都好好食!.然後就仲有鮑魚,大扇貝,刀貝,青口等,除左鮑魚之外其他本身都重海水,所以係非常夠鹹唔係沾豉油.到我最期待嘅琵琶龍蝦,澳洲青年龍蝦以及青膏蟹!龍蝦之前都講過就唔多講,但青膏蟹真係第一次食,原來係因為隻蟹係海底深處食得多海藻食到膏都綠埋🤣 所以啲膏入口有啲苦,然後甘甘地,我個人就覺得都係黃膏好食啲。不過店員表示呢個膏好罕有,可以幾百隻先一隻仲要劈開你先會知,所以我地都表示試下都好!.唔知係咪今次啲貝類夠鹹,個粥底完全唔洗落鹽!仍然有椰汁官燕送!.—————————————————-環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️.📌 蟹
▪️$399尊貴海鮮套餐▪️
照舊每次都叫呢個套餐,今次好好彩食到一個好罕有嘅青膏蟹!
唔知係咪今次啲貝類夠鹹,個粥底完全唔洗落鹽!
—————————————————-
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
📌 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道) (九龍城)
九龍城龍崗道2-4號地下