2022-04-12
黎緊將會係一連串既早餐系列, 食早餐主要都係去返街市果邊既大排檔, 因為長洲有好多餐廳都開得比較晏🫢 而家市區呢類既大排檔買少見少, 所以我地差唔多每朝都黎呢度試唔同既檔😂 因為想食既陳通記冇開, 所以就去左附近既呢間🤤 呢度居然都有沙嗲米通, 既然食唔到陳通就都想試下呢間😀 沙嗲招牌炸豬扒米線🍜($35)見呢度既炸豬扒好似幾出名, 於是就叫左個炸豬扒配米線, 再加$6要沙嗲湯底😝 豬扒食落唔算太炸, 而且勁鬆軟完全唔韌, 不槐係招牌😍沙嗲肉絲米通🐷($35)呢個都係加錢要左勁濃郁得黎又帶少少辣既沙嗲湯底, 米通勁份量多到好似食極都食唔完咁, 外形比平日既通粉長同埋煙韌🥰 同個沙嗲湯勁夾, 肉絲就正正常常, 真係好好食😋絲襪奶茶☕️($17)呢度既奶茶勁順滑,茶底超濃郁, 茶既味道比奶重, 啱曬我呢啲鐘意茶偏濃既人😍 重點係呢度啲奶茶即叫即沖, 所以係勁燙口, 要擺一陣先飲到😂好彩我地果斷咁決定要食呢間, 因為我地食完之後既幾日佢都唔開, 佢既沙嗲湯同奶茶真係令人回味無窮, 絕對係陳通記以外必試既一檔👍🏽
沙嗲招牌炸豬扒米線🍜($35)
沙嗲肉絲米通🐷($35)
絲襪奶茶☕️($17)