2024-01-20 2221 浏览
第三間係中秋節去萬麗海景酒店既萬麗咖啡室呢間都又係聽過L佛講質素長期都好穩定咁又見到優惠買一送一個價錢就係958蚊兩位即係正價未加一都要成798蚊位今期無其他code可以用到咁除番開就係每位479蚊因為佢星期一至日同價所以呢個價係中秋節正日都食到就夜晚早收過黎慶下節萬麗咖啡室同港麗咖啡廳一樣自助晚餐竟然係只有三小時可以食時間都係由六點半去到九點半唔知佢地以前係都係咁我自己都叫去左唔少自助餐廳真係得佢地兩間係咁少時間餐廳格局同以前staycation果時感覺一樣就係樓底真係好矮同埋檯凳都係四星酒店feel不過今日中秋應該都滿左八九成而且細路都多我地今日坐既二人檯都叫做正常size梳化位有位可以放袋坐底就會問你想飲咩每人只有一杯果汁或者汽水不過出面都仲有d咖啡機有熱飲茶包可以斟同可以加錢join任飲plan既另外就有每人一張配給卡可以出去得到蒸龍蝦一隻即係兩個開邊連埋蝦鉗咁其實都幾大份而且出面都仲有凍龍蝦呢樣野就真係bouns港麗果隻叫做偷換萬麗咖啡室自助區由門口開始已經係半開放式既廚房呢隻先真係設計用黎做自助餐既餐廳而佢地凍海鮮都好齊全唔會擺得密密麻麻有齊龍蝦麵包蟹同蟹腳生蠔任食就周圍都
第三間係中秋節去萬麗海景酒店既萬麗咖啡室

唔會擺得密密麻麻
有齊龍蝦麵包蟹同蟹腳
生蠔任食就周圍都無已經無咩好講
不過海鮮都係普通水準
CHILLED LOBSTER, SEA WHELK, SNOW CRAB LEG, BROWN CRAB
明顯龍蝦就唔係港麗果皮

烤肉就有豬牛雞都有
但等左好耐隻雞都係長期無脾
同中式相比
泰式果幾款菜明顯係比較出色惹味
鮮蝦炒金邊粉, 泰式炒蟹, 泰式炒蜆, ROASTED PORK BELLY, BRAISED OXTAIL
中式係有蒸鱔都唔錯
牛肉色水可以
ROASTED PRIME RIB, GARLIC BREAD
唔難食

雖然無得refill
但都叫做特色位

尾位係有個泰式串燒區
都係見到擺左一段時間
Grilled chicken & beef satay, STEAMED EEL
味道一般不過又未算好乾

最後講番甜品
沙律格離有係泰式甜品
彩虹千層糕幾香軟
泰國著名既芒果糯米飯就搞唔掂
之後係水果同正常甜品糖果
中秋節仲有月盒放送
椰青大菜糕, 芒果糯米飯, 泰式奶茶奶凍, Moon Cake
仲有小朋友玩意朱古力噴泉
六款原個蛋糕
賣相都幾靚仔
去到尾段有另外一款蛋糕出左黎
都係巴斯克最岩我口味
Carrot Cake, PEACH TART, Basque Cheesecake, MANGO MOUSSE CAKE, CHOCOLATE TRUFFLE CAKE, STRAWBERRY VANILLA MOUSSE CAKE
甜品檯格離係雪糕櫃
麗萬用xtc意大利雪糕
同埋呢種轉轉轉係吸引既
但係個職員就筆得幾辛苦
仲有即整窩夫
WAFFLE, Strawberry, Passionfruit Banana
可以擺埋一齊食
Mango Coconut, Fresh Mint Chip, Thai Milk Tea, Red Raspberry, Stem Ginger
不過太多款試唔晒

不過就食多左蛋糕
咁中秋節食到四百幾蚊呢個價我又覺得都算唔錯
整體味道正常合格水準
都係無咩特別難食既
所以我都講過話四星同五星最大分別就係四星會有好多垃圾食物出現
而五星味道未必一定好好
  • PEACH TART
  • Basque Cheesecake
  • MANGO MOUSSE CAKE
  • CHOCOLATE TRUFFLE CAKE
  • STRAWBERRY VANILLA MOUSSE CAKE
  • 鮮蝦炒金邊粉
  • 泰式炒蟹
  • 泰式炒蜆
  • ROASTED PORK BELLY
  • BRAISED OXTAIL
  • WAFFLE
  • Strawberry
  • Passionfruit Banana
12月的期待!一個又一個接連而至的節日團聚的歡聚時刻悄悄來到,怎能缺少在聖誕前夜帶來的一份包含豐富海鮮、刺身、肉食、沙拉、聖誕食品和甜品的自助大餐呢?Cafe Renaissance 位於萬麗海景酒店閣樓,現切火雞、異國料理、刺身壽司超過10多種甜品也不缺席,更有驚喜的龍蝦、長腳蟹,雪糕放題,滿足了多人聚會對不同口味的需求。龍蝦、青口、蜆肉,海鮮質素很高;烤火雞、烤豬手、慢煮牛肉都是餐廳一大亮點。還有一些平常少見的菜式,棉花糖配番薯蓉,令人十分驚喜。餐後甜品選擇多,芝士蛋糕、梨撻、朱古力撻、慕絲蛋糕、提拉米蘇,雪糕有旋轉的Gelato,配上窩夫,滿足一眾甜品愛好者。精致無負擔的一餐很適合不願太隆重而不想錯過節日體驗的朋友!Cafe Renaissance📍灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店閣樓

還有一些平常少見的菜式,棉花糖配番薯蓉,令人十分驚喜。

精致無負擔的一餐很適合不願太隆重而不想錯過節日體驗的朋友!

Cafe Renaissance
📍灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店閣樓
2023-12-06 863 浏览
下個月就到聖誕節,今年獲邀提前窺探「萬麗海景酒店 Cafe Renaissance」的聖誕節自助餐美食,冇理由錯過這個機會。咖啡室面積寬敞,用餐環境舒適。眼見沒有太多聖誕裝飾,似乎欠缺聖誕氣氛,原來另有乾坤,節日氣氛融入在各款精美甜品內,下文自有分曉。自助餐晚餐聖誕節前夕(11/27 - 12/30) 成人每位$880,小童每位$530(已含加一服務費)。至於聖誕節期間(12/24 - 25)及除夕夜就要成人每位$1060,小童每位$640,並分了兩個時段。提前訂位有8折優惠,名額有限。既然可以先睹為快,首先介紹特別推出的《聖誕節自助餐限定美食》,全部充滿節日特色。聖誕佳節不能缺少烤火雞(Roasted Turkey) 、酒香烤火腿(Honey Glazed Ham) 及烤芝士。今年更加重本炮製,還有威靈頓牛柳。另外有四款伴菜:mashed sweet potato with marshmallow、Honey Glazed Chestnuts、迷你椰菜球。據了解,除夕夜雖然沒有了這四款燒烤美食,但就有其他特色美食補償:重量級一公斤Royal Caviar Club魚子醬、香烤牛肋骨、
聖誕佳節不能缺少烤火雞(Roasted Turkey) 酒香烤火腿(Honey Glazed Ham)烤芝士。今年更加重本炮製,還有威靈頓牛柳。另外有四款伴菜:mashed sweet potato with marshmallow、Honey Glazed Chestnuts、迷你椰菜球。據了解,除夕夜雖然沒有了這四款燒烤美食,但就有其他特色美食補償:重量級一公斤Royal Caviar Club魚子醬、香烤牛肋骨、燒原隻乳豬及黑鱈魚西京燒,絕對可以滿足饞嘴一族。
酒香烤火腿固然好味,鹹香帶甜,比起味道較淡、肉質稍為粗嚡的烤火雞好吃;但更加鍾意威靈頓牛柳。肉香、入口軟腍,配合酥皮的牛油香氣,正!
要感受西方傳統聖誕氣氛,一定要呷一口極度濃稠的熱朱古力(Hot chocolate) 聖誕香料酒(mulled wine)。歐美各國聖誕節通常下大雪,暖心熱飲是良朋歡聚的必備佳品。兩款飲品,一款有酒精、另一款無酒精,各適其適;無論哪一款飲品,香甜加上熱度,寒冬下喝下肚子裡,暖笠笠!
「萬麗海景酒店 Cafe Renaissance」自助餐的重點美食、廣受喜愛的新鮮蒸焗活龍蝦當然不可缺少,今年聖誕 / 除夕期間自助餐更加落重本,成人每位一隻,小童半隻!龍蝦夠大隻、仲要蝦膏滿瀉!肉質鮮甜、爽口彈牙,一食就知道係新鮮活龍蝦,遠勝只有海水鹹味的開邊凍龍蝦冷盤。
另外還有每位客人限量一客的香烤和牛牛肩排虎蝦。烤大蝦比起中式熱盤的乾煎蝦碌更大隻,咬下去更爽口。烤和牛牛肩排肉味香濃,同慢煮牛柳 (sous vide beef) 比較,肉味較濃,不過就較有嚼勁。
啖完節日限定美食,再講講其他地道及國際美饌,先由凍海鮮冷盤開始。款式琳瑯滿目,有開邊凍龍蝦麵包蟹雪蟹腳白蜆海蝦,並且有多款 dressing sauce 添加味道。
凍海鮮區旁邊是自助餐不能缺少的各式壽司日式刺身
餐廳的正中央自助區擺放了各款沙律凍肉芝士,同一個食物區的另一邊就是各款甜品。四款芝士全部用牛奶炮製,估唔到竟然沒有羊奶芝士。
預制沙律凱撒沙律(caesar salad)自助沙律吧,最啱健康人士。
凍肉巴馬火腿(parma ham)風乾牛肉(air-dried beef) 風乾豬肩肉(coppa ham) 及巴馬臣芝士松露和牛薄片 (Parmesan carpaccio);另外還有紅菜頭漬三文魚(beetroot cured salmon) 煙三文魚(smoked salmon)。最喜愛 parma ham,係真真正正嘅原隻切片火腿、可以品嚐到豬腿肉的鹹香油潤;鍾意味道濃郁的話就不能錯過巴馬臣芝士松露和牛薄片。
最愛中式原盅燉湯,湯料豐富,味道清甜唔肥膩;加上天氣已經轉涼,啖啖燉湯最滋補。
即煮即淥麵檔是越南牛肉湯河。牛肉嫰滑、河粉滑溜、湯底清甜有牛味。
其他西式及燒烤美食烤魚(Fish Carving)燒牛肉(Roasted Prime Rib )燒雞(Roasted Chicken) Yorkshire pudding
中式熱盤不遑多讓,款式繁多:乾煎蝦碌椒鹽鮮魷蜜糖豆炒鴨胸燴雜菜炆羊肉煮番薯蓉叉燒/ 豉油雞等等。
「萬麗海景酒店 Cafe Renaissance」自助餐的另一款重點推介蒜子豉汁蒸大鱔當然不會缺少!肉質爽滑、味道鮮甜,入口充滿白鱔的油脂肥美,完全沒有魚腥,肯定係游水鱔!
Live cooking station 是慢煮牛柳 (sous vide beef) ,配搭味道微微帶酸的黑松露蛋黃醬及西蘭花苗。肉質鬆軟腍滑。
最後輪到甜品及水果。雪糕選用本地知名品牌「xtc」,共有12款口味,部份還要相當新奇。小朋友至愛的糖果及朱古力噴泉同樣不能錯過。
甜品款式繁多、賣相吸引,配合聖誕節主題全部刻意加上特別裝飾。七款口味的切餅全部不容錯過。
迷你甜品勝在賣相精緻,細細件又便於品嚐多件不同款式甜品
除了原個蛋糕及迷你甜品之外,即場炮製的 waffle係必食之選,配搭「xtc」gelato 絕對要留肚品嚐。
「Cafe Renaissance」不愧為五星級酒店自助餐,菜式款式多樣化、出品高質,加上服務態度冇得挑剔;今年聖誕節又多一個選擇!
2023-11-28
試食活動
2023-12-04 1074 浏览
疫情中玩過Staycation兼成功買埋五月天演唱會靚位套票後,XO仔即與「香港萬麗海景酒店」結下緣份,適逢聖誕佳節更被誠邀出席萬麗咖啡室「紛.饗」節慶大道之試食活動,實感榮幸萬分!酒店大堂有棵高高嘅聖誕樹,四周亦可見閃亮嘅花環、薑餅屋、松果、雪人等裝飾,節日氣氛濃厚。咖啡室嘅自助餐推出聖誕升呢版,加插燒火雞、酒香烤火腿、威靈頓牛柳等,比平時豐富得多;有心食聖誕大餐記緊要預購,因可享折扣優惠。自助食物區同之前一樣咁衛生企理。冷盤有大路嘅冰鎮海鮮同魚生。龍蝦膏多奪目,好自然地成為搶手貨。沙律可選已撈好嘅款式或自選配搭。個人最欣賞凍食區內鮮香潤滑嘅紅菜頭醃三文魚薄片「Marinated Beetroot Salmon Cured」及粉嫩惹味嘅巴馬臣芝士松露和牛薄片「Wagyu Beef Carpaccio with Truffle Oil and Aged Parmesan Cheese」。熱食重點推介聖誕限定嘅即溶瑞士芝士!師傅喺烘爐燒溶芝士後即批上配料上,熱辣辣嘅芝士入口嗰陣仲未硬化,柔潤軟滑,濃而不膩,超!每人只有一隻嘅新鮮蒸焗龍蝦真係成隻碟咁大架,爽厚脆彈、肉鮮膏甜,勁量級絕對冇得
,實感榮幸萬分!
酒香烤火腿、威靈頓牛柳
燒火雞
冰鎮海鮮
壽司
刺身
龍蝦膏多奪目,好自然地成為搶手貨。
龍蝦及刺身
沙律可選已撈好嘅款式或自選配搭。
沙律及凍肉
個人最欣賞凍食區內鮮香潤滑嘅紅菜頭醃三文魚薄片Marinated Beetroot Salmon Cured」及粉嫩惹味嘅巴馬臣芝士松露和牛薄片Wagyu Beef Carpaccio with Truffle Oil and Aged Parmesan Cheese
Wagyu Beef Carpaccio with Truffle Oil and Aged Parmesan Cheese
熱食重點推介聖誕限定嘅即溶瑞士芝士
即溶瑞士芝士
每人只有一隻嘅新鮮蒸焗龍蝦真係成隻碟咁大架
,爽厚脆彈、肉鮮膏甜,勁量級絕對冇得輸!
新鮮蒸焗龍蝦
同樣每人一份嘅香烤和牛牛肩排拼虎蝦係另一個高潮位
!面頭隻蝦蝦爽脆鮮甜,墊底嗰件和牛牛肩更加係肉香軟腍,毫不嚡口,如果可以的話真係想追加多幾份!
香烤和牛牛肩排拼虎蝦
精選牛牛仲有其他三味,最罕見嘅就係威靈頓牛柳,其酥皮外層尤其金黃吸睛。
威靈頓牛柳
慢煮牛柳即點即加熱,肉質相當軟腍。
慢煮牛柳
純粹個人口味,多款可無限添加嘅牛牛中,小肥首選會係烤牛肋排Roasted Prime Rib」,靚牛香軟得黎肉汁最豐腴
聖誕火雞竟然最多人揀食胸肉
聖誕火雞
越式麵檔可選米粉或河粉,雞湯或牛湯,更可加配扎肉、菜菜、牛丸、牛肉等,滾湯入肚份外暖胃。
越式湯河
其他熱食有原條烤魚、咖哩、蟠龍鱔、燒味、羅漢齋、雞翼、咕嚕肉等,咸點咁多款真係好難全部都試哂。
熱食
熱食
面對眾多甜品項目都一樣要根據自己口味篩選一番,當中多款聖誕蛋糕及杯裝甜品外觀最為可愛。
聖誕蛋糕
小朋友似乎最鍾意玩朱古力火鍋
朱古力火鍋
自己砌嘅窩夫就唔及陳列嗰碟咁靚,不過雪糕口味中大家一定要試香醇甜美嘅香橙朱古力味
香橙朱古力味雪糕連窩夫
結尾唔好飲咖啡或茶,黎一杯濃滑嘅聖誕熱朱古力先夠窩心!
聖誕熱朱古力、聖誕香料酒
香港萬麗海景酒店」服務團隊上下一心,以禮相待。貴客預購「萬麗咖啡室」冬季嘅佳節自助餐可享折扣優惠,菜式琳琅滿目,其中聖誕限定嘅即溶瑞士芝士高質味佳
,絕對令人一試難忘!
2023-11-28
越式湯河
香橙朱古力味雪糕連窩夫
聖誕熱朱古力、聖誕香料酒
2023-11-15 851 浏览
今晚嚟食自助晩餐,雖然系平日,都全場滿座。凍海鮮龍蝦、凍蝦都好新鮮。熱盤蒸龍躉肉略為老左啲,蝦肉燒賣、帶子蝦仁、燒腩仔肉、燒牛肉都吾錯,燉湯就一般,洋蔥湯系自助餐比較少見,加左芝士碎更加惹味好飲,雞肉冬菇羹加左芫茜好提味,即灼了一碗什錦牛肉湯油麵,個湯頭吾系好夾,建議用返雲吞或豬骨湯底。每位有一隻蒸龍蝦,蒸嘅同凍食完全系兩種體驗,蒸龍蝦保留左肉汁而且質地彈牙。甜點方面,班蘭蛋糕鬆軟,麵包布甸加左合桃果仁比較特別,窩夫充滿蛋香再加上些雪糕球。飲品每位一杯橙汁或汽水一罐,熱飲就自助形式。枱與枱之間卻寬濶,侍應收碟勤快有禮,是一個不錯的用餐體驗。
今晚嚟食自助晩餐,雖然系平日,都全場滿座。
凍海鮮龍蝦、凍蝦都好新鮮。
飲品每位一杯橙汁或汽水一罐,熱飲就自助形式。
枱與枱之間卻寬濶,侍應收碟勤快有禮,是一個不錯的用餐體驗。
2023-11-15
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-11-05 755 浏览
六點半開始,我們七點鐘到,凍海鮮龍蝦只有兩件,麵包蟹只有少量腳,有兩個蓋,但是兩個蓋都是吉的什麼都沒有, 只用來充當感覺豐富的, 兩個蓋沒有膏沒有肉是吉的, 問廚師廚師說不會再refill了, 只是七點鐘已經不再refill任何蟹蓋,確實有點過份, 龍蝦後期每次兩隻兩隻的refill, 質素一般, 凍海鮮只推薦大蝦彈牙。熱葷很少選擇, 但有即切牛扒羊架, 可惜叫了廚師三聲 ,沒有回應,叫第四聲大聲少少才回應, 但態度很差。 拿了蒸蝦餃 皮厚硬 ,只可以食到蝦肉 ,蝦餃皮吃不到 。 全場最推介就是每人一隻的蒸龍蝦 ,新鮮,所以肉質彈牙 鮮甜。甜品方面款式不多,味道不太差,雪糕gelato 味道很多, 奶茶味最好食。 服務員質素一般, 要我們自己收碟 ,可能人手不夠吧, 叫了服務員加了三次水, 如果不叫,他們不會主動幫你添水, 入座的時候, 等了十分鐘都沒有給我們水,以為自己拿,在場內兜了兩三個圈都找不到水機,問侍應才知道,是他們給我的, 如果不問他們都不會給, 反而兼職服務員( 他們只穿著黑色t卹 ,不是著酒店制服), 服務會比較好。 上網見了很多好評是假吧, 本身很期待這餐自助餐, 我
服務員質素一般, 要我們自己收碟 ,可能人手不夠吧, 叫了服務員加了三次水, 如果不叫,他們不會主動幫你添水, 入座的時候, 等了十分鐘都沒有給我們水,以為自己拿,在場內兜了兩三個圈都找不到水機,問侍應才知道,是他們給我的, 如果不問他們都不會給, 反而兼職服務員( 他們只穿著黑色t卹 ,不是著酒店制服), 服務會比較好。 上網見了很多好評是假吧, 本身很期待這餐自助餐, 我第一次食自助餐寫劣評, 平均每月食一至兩次自助餐的, 真的第一次寫劣評。
2023-11-05
2023-10-17 986 浏览
2023年10月14日今日爬完龍舟,要食返餐豐富d 補充體力。今晚黎試吓萬麗海景酒店自助餐,用餐時間係晚上1830至2130 。今次主題係青口,有即整青口鍋,有三款不同口味,包括意式蕃茄、荷蘭傳統、泰式咖喱。我食咗蕃茄和荷蘭味,廚師非常用心製作,青口好新鮮、鮮嫩。另外沙律方面亦都有青口海鮮沙律。除咗青口,仲有多款凍海鮮選擇,包括:凍波士頓龍蝦,好多膏好好味。麵包蟹、蟹腳、帶子、蝦⋯⋯必食推介當然係蒸波士頓龍蝦,即叫即蒸,好新鮮、好彈牙,仲好多膏。環球風味熱葷,就有蝦餃、蒸魚、炸雞、羊扒⋯⋯而甜品方面,最吸引就係十二款口味XTC意式雪糕,有港式奶茶味、抹茶、咖啡、朱古力、雲呢拿、芒果、士多啤梨、海鹽焦糖⋯⋯加埋窩夫一齊食就更加好味。整體來講全部都好好食,而且服務質素好好,店員收碟速度快、有效率、最重要係有禮貌!
2023年10月14日

環球風味熱葷,就有蝦餃、蒸魚、炸雞、羊扒⋯⋯
加埋窩夫一齊食就更加好味。
凍龍蝦
  • 蒸龍蝦
  • 燉湯
  • Dessert
  • 新鮮蒸焗波士頓龍蝦
💬好耐都無食過自助餐,都唔知幾多年前嘅事,見到龍蝦🦞自助晚餐優惠買二送一,二話不說就去試一試睇下咩環境先🫡.💬近日推出左「泰.嚐.食」自助餐,每位都有一客原隻龍蝦🦞,仲有海鮮冷盤、壽司🍣、粉麵🍜、燒味、燒烤🔥、沙律🥗、燒扒、燉湯、甜品、雪糕,真係應有盡有,大胃王不要錯過🫡.💬整體來說都係中規中矩,無太過大嘅驚喜,龍蝦🦞如果係可以揀其他整法會更開心同滿足,起碼可以留下美好回憶🫡
2023-09-26 849 浏览
見到網上有人介紹, 好似幾吸引就來試下 食物 : 雖然是泰式主題, 但又不是有很多款式, 主要都想食海鮮, 但龍蝦質地麻麻, 較乾較柴~失望, 其他的都是正正常常, 沒有特別驚喜, 泰式甜品味道偏淡, 好在有雪糕做結尾~正, 飲品只包一杯汽水或橙汁, 自助餐區內只有熱飲~咖啡/檸茶/綠茶等 環境 : 佈置簡單, 舒服乾淨 地點 : 餐廳近灣仔站, 由MTR行過來約3分鐘 服務 : 職員有禮貌主動 價錢 : 折扣後HK$423.3/人 (無加一服務費)
見到網上有人介紹, 好似幾吸引就來試下
環境 : 佈置簡單, 舒服乾淨
地點 : 餐廳近灣仔站, 由MTR行過來約3分鐘
服務 : 職員有禮貌主動
價錢 : 折扣後HK$423.3/人 (無加一服務費)
2023-09-17
之前見到KOL吹奏呢間野,咁就抱住一試既心態去食,KOL話官網訂位有75折,我早幾日係官網做左會員訂埋位,但酒店完全無打過黎confirm booking。到食個日,我地食到一半,職員無啦啦埋黎問會用咩優惠埋單,咁我好聲好氣問:係咪官網訂座有75折?個職員面無表情,態度不太好咁話:人地一早網上買飛先有75折,唔係你無啦啦黎食,話有就有。咁我聽完無言,準備照比正價,個職員突然又話:你自己上eshop睇下有無飛賣囉,有咪做比你囉個75折!即係咁,我都係好奇問下係咪好似個KOL講既咁,官網訂位有75折,無咪比正價囉,又唔係R著數,更加唔係比唔起錢,做咩咁既態度對我姐?其實75折都係平個一百幾十,洗唔洗咁既態度呀?其實比700幾800蚊一位既價錢黎食自助餐,都唔算話係好平,就算真係有折,都要比600幾蚊接近700蚊一位,呢個價錢黎食飯要受你氣,你地酒店真係檢討下啦!講完職員態度講返食評:食物質素普通,種類款式無KOL講既咁多,主打龍蝦唔新鮮,泰式主題但食物無泰國風味,係港式泰菜,味道真係好一般,冬陰功湯麵得個辣字,飲唔出冬陰功味,烤西冷生到咬唔入,已調味的煙三文魚有怪異臭味,講真唔係針對佢職員
其實75折都係平個一百幾十,洗唔洗咁既態度呀?
講完職員態度講返食評:
食物質素普通,種類款式無KOL講既咁多,主打龍蝦唔新鮮,泰式主題但食物無泰國風味,係港式泰菜,味道真係好一般,冬陰功湯麵得個辣字,飲唔出冬陰功味,烤西冷生到咬唔入,已調味的煙三文魚有怪異臭味,講真唔係針對佢職員態度衰就寫衰佢啲食物,係真係麻麻地!
唯一一讚佢個花生蛋糕,口味好特別,算係唔錯!
食完返到屋企,我地成枱人都又痾又嘔,職員態度衰已經一肚氣,仲要食到食物中毒,真係好無奈!
以下係食物圖片,當晚影既,比大家作參考。
烤牛肉
雪糕
一人一隻蒸龍蝦
冬陰功烏冬
2023-09-17
等候时间
20 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
優惠券
  • 花生蛋糕
睇YouTube見到做泰國菜主題,好好味咁,加上鐘意食泰國菜,所以就去食自助午餐,去到見到啲食物,真係唔見有好多泰國菜色嘅食物,最基本冬陰功湯都冇,問餐廳佢地,話有,不過係粉麵嘅湯底喎😡
2023-09-08 642 浏览
今次係泰式為主題的buffet,一行四人,準時六點半開始😋重點在最底😍座位寬敞舒適,服務員有禮,多種款式菜式👍🏽多款壽司🍣當中以和牛最為吸引。冷盤有5款,刺身新鮮,不過較少款式。多款巴拿火腿配芝士🧀️😋熱食種類也很多元化,多選擇🫶🏽迷你朱古力噴泉🍫yummy6款蛋糕🍰美觀亦好味🤤還有服務員即整迷你窩夫🧇多款雪糕🍧必須要食,超級好味🤤全部味試哂,「必食:榴連/芒果🥭」
座位寬敞舒適,服務員有禮,多種款式菜式👍🏽
多款壽司🍣當中以和牛最為吸引。

冷盤有5款,刺身新鮮,不過較少款式。
多款巴拿火腿配芝士🧀️😋
熱食種類也很多元化,多選擇🫶🏽
迷你朱古力噴泉🍫yummy
6款蛋糕🍰美觀亦好味🤤
還有服務員即整迷你窩夫🧇
2023-08-30 608 浏览
今次經某著名網站買coupon,泰嗜食都已經做緊尾聲,而且禮拜一晚,以為冇乜人,估計錯誤,六點四個個已經排哂大隊,入座後六點半start大家都第一時間去海鮮冷盤到,同以往一樣有五款,龍蝦,麵包蟹,蟹腳,青口,大蝦,今次d凍龍蝦啲肉靭到冇朋友,好似柴皮咁,d客食過見唔對路,未到七點半已經冇人再拎凍龍蝦,大把貨剩喺到,今次d青口亦都麻麻地,麵包蟹&蟹腳ok食得過,大蝦都keep到水準,刺身方面有油甘魚,三文魚,八爪魚,帶子,普普通通,至於今次既泰式主題既沙律,試過三種,都幾鹹下,至於熟食比較推薦烤魚,串燒勉強ok,另外有擋車仔擋沙律都唔好食,d料好似有蘿蔔絲,葛根類似呢d,每人憑券有蒸大龍蝦,好大隻但係反而我覺得攞芝士焗或者蒜蓉蒸會更加好食,甜品方面個芒果糯米飯少到……一小碟攞豉油碟裝住,有客問工作人員係咪得呢個sizes?而且試過後,無保溫,凍左好硬………,呢間buffet食過三次,今次應該係最差…
海鮮冷盤
刺身壽司
泰式沙律
2023-08-28
等候时间
10 分钟 (堂食)
海鮮冷盤
  • 燉湯
  • 凍海鮮
2023-08-18 381 浏览
Dessert                     The fruit tarts were a burst of freshness, with a delicate balance between the crisp crust and the luscious custard.    Lunch buffet                    The Asian section showcased dishes like fragrant Thai curry and delicate dim sum, each maintaining an authentic taste. Salad bar                     The greens were crisp, the vegetables were vibrant, and the assortment of nuts, seeds, and cheeses provided an extra layer of texture and flavor.
Dessert
custard.
 Lunch buffet
authentic taste.
 Salad bar
2023-07-27
用餐时段
R Cafe, Renaissance Wan Chai, Hong Kong :Nestled in the vibrant city of Hong Kong, I had the pleasure of experiencing a delightful culinary journey at the located within the elegant hotel. The allure of an international buffet, coupled with the promise of fresh seafood .Salad Bar :The magnificent spread at the . The vibrant colors and freshness of the ingredients were truly a feast for the eyes. Steamed   lobsters : The seafood section, I was met with a sight that seafood enthusiasts dream abo
Salad Bar :
Steamed   lobsters :
 The seafood section, I was met with a sight that seafood enthusiasts dream about. The lobsters, beautifully arranged on a bed of ice, were a testament to the ocean's bounty. Each lobster was perfectly steamed,
 lunch buffet :
The lunch buffet showcased a wide array of international cuisines, including Asian, Western, and Mediterranean influences. From succulent roast meats to flavorful curries .
 seafood  :
seafood offerings, and my recent dining experience at within the luxurious hotel truly exemplified the city's seafood prowess. The restaurant's focus on a seafood extravaganza promised a tantalizing journey through the ocean's treasures.
2023-08-07