2009-07-20 93 浏览
終於等到我有既信用咭有折喇! 即刻打去訂位喇, 以為一定BOOK唔到位, 點知星期日都有位喎!可能天雨打風既關係.TEA BUFFET 15:15分先開始, 早到係要等夠鐘先入得既, 都好多人等入座喎! 一路睇住WAITER搬D野食, 一路個肚就咕...咕...咕...因為佢既食物都好多種類, 個心已經諗定晒食咩喇!一開始我就試佢既甜品喇, 即制熱WAFFLE 加心愛既綠茶濃味雪糕, 好好味呀! (好難得有HOTEL有似樣既綠茶雪糕呀. (YAMN都係其中一間有好味綠茶雪糕) 因為我把咀太嚴格喇, 普通假味香料味太重既綠茶雪糕我唔會食呀, 所以佢既綠茶雪糕今次攞滿分! 我仲有試左士多啤梨,都合格,另外 COOKIE & CREAM, 香草就無試到, 留返下次再幫襯時先食.芝士旦糕都好出色, 比個第二名佢, 因為我好怕芝士旦糕好似石頭咁實, 食入口仲要黏住晒果D, 見佢話輕甜咪試下囉, 一食真係好味到不得了呀, 又鬆軟, 又滑喎, GOOD GOOD GOOD!推介1. 靚粥: 可以自己加配料, 我試過帶子好鮮甜, 花膠好好咬口. 2. 自選車仔麵: 配料新鮮, 都幾多麵種比你揀, G

推介
2. 自選車仔麵: 配料新鮮, 都幾多麵種比你揀, GOOD
3. 原味芝士旦糕: 真係好好味
4. 綠茶雪糕配WAFFLE: 唔講喇, 你地去試下喇.
沙律, 熱盤類既都OK, REFILL得好快, 唔洗同人爭食.
碗仔翅就唔好試喇, 豆粉水, "杰韃韃", BAD BAD BAD!

仲想再去食多次!!
中銀咭1-4人有85折呀, 折左再用原價加一,即係比原價平10蚊.
***不過有樣野發現, 果度既木圍邊好DIRTY, 有食物殘積, 又有好多油積.
因為我坐近木板圍邊位, 睇到PAT野都覺得唔係幾安落...個心諗緊佢既成因.....
咁樣要扣佢清潔分...話晒都都係高級酒店嘛!
甜品_071909
沙律&唔好味既碗仔翅
2009-07-19
甜品_071909
2009-07-11 16 浏览
今次我放入口既差不多全部都係海鮮同甜品;黃老太亦不甘後人,我見佢今次食既份量都唔少得過我好多。首先第一碟:生蠔 + 凍熟蝦「生蠔」好新鮮,海水味十足。不過係澳洲蠔,比較細隻。「凍蝦」亦都夠爽甜。當然又係我全程負責表演去蝦殼既時間喇。跟住又係海鮮:煙三文魚 + 凍蟹 + 刺身 + 壽司 + 翡翠螺 「煙三文魚」就一般啦,無咩特別。個刺身我無 Close Up,因為唔新鮮,「三文魚」旁邊既係「赤貝」,你睇個色都知咩料,所以不吃也罷。好大隻既螺,螺肉鮮、爽、甜,一流!挖出黎有成兩吋既肉身。必定要食呀老友!凍蟹好新鮮,蟹味亦十足。「吞拿魚壽司」又係好好味,加佐青瓜同芒果,感覺新鮮。跟住呢碟係黃老太既,我地食野既口味差唔多,佢呢碟有我未食既「加菲蟹」同「鰻魚壽司」。見佢食得咁開心,我都唔執輸,拎佐三份「加菲蟹」,再 Encore 蝦同螺。個「加菲蟹」既蟹味雖然唔夠越南蟹或者大閘蟹,但係個蟹身真係好鬼死多肉,有相為證架。我好少響街食蟹,因為好鬼煩。但係呢次唔同,用叉食就得嘞,優雅到不得了。跟仕又係蝦,不過係熱既「西芹蝦仁」。西芹我唔食,所以只拎蝦仁。大大隻,不過落得幾多粉去「那」佢,同埋我估佢地「

首先第一碟:生蠔 + 凍熟蝦

凍蟹好新鮮,蟹味亦十足。

「吞拿魚壽司」又係好好味,加佐青瓜同芒果,感覺新鮮。

跟仕又係蝦,不過係熱既「西芹蝦仁」。西芹我唔食,所以只拎蝦仁。大大隻,不過落得幾多粉去「那」佢,同埋我估佢地「啤」佐好多次水,所以爽就夠爽,不過蝦既鮮味就付諸流水了…

成煲「冬菇炆花膠」,唔食真係對自己唔住。膠質呀膠質,無論皮膚同關節都好需要你,可惜發現得你太遲,之前食佐咁多野。依家食得七大舊咁少,我下次一定返黎搵你。等我…

「紅酒煮鴨胸」難得唔係雪藏貨,鴨胸難入味,唔係煙既話就好考工夫點樣令到佢入味又唔「鞋」。呢間酒店做得唔錯。

「海南雞飯」我只係拎佐兩件雞,無拎飯。但係呢個雞差到呢…鹹到我即刻要飲水!好懷念泰國水門既海南雞…

今日一訓醒就去食,所以食唔到好多野。係時候開始食甜品喇!第一樣就梗係我最愛既「意大利芝士餅」啦。好味道!

呢個「開心果芝士蛋糕」係一個驚喜!淡淡既芝士味,加開心果茸,仲有少少青檸既青香,我食佐兩件!

「榛子果仁蛋糕」直情好似食緊金莎咁,面層既榛子又香又滑,個餅底又脆。好好味!可惜個甜品胃開得一半,食唔到多一件。如果佢早 D 出,我一定食佢起碼兩件呀!

呢個「士多啤梨酥餅」好睇唔好食,酥餅結實過岩岩做完 GYM 既手臂!

呢兩個係唔知咩名既甜品,黃老太拎既。左邊既佢食完話好似食緊「司各脫橙味魚肝油」咁喎。右邊呢個我試佐,好似雙皮奶凍咁,幾好。

兩杯「芒果西米露」好好飲,芒果味香到呢… Yummy !!!

「喳喳糖水」有好大粒好似西米咁既野,我成日都唔記得叫咩名。香滑又唔太甜。

其實仲有其它野食,好似東風螺、燒牛肉、青口、咖哩呀咁,甜品亦都有七、八種蛋糕、 Hazzgen Dazs 雪糕,不過雪糕得四種好一般既味,所以我無食。

我地由十二點一路嘆到去兩點半,佢地開咁耐我地就食足咁耐。好耐都無試過食得咁開心,絕大部份既野食都好好食,黃老太已經話要同佢既 Friend 再 Encore。我都係咁話。半價黎呢度食真係好抵!

有折:每人$160!超抵呀!

更多圖片及有關網誌:http://hk.myblog.yahoo.com/stewart-too/article?mid=2154
2009-04-28
$160 (早餐)
  • 加菲蟹
  • 生蠔
  • 花膠
  • 意大利芝士餅
  • 榛子果仁蛋糕
2009-07-08 5 浏览
JW Marriot 的 Buffet 一直很多人稱讚,我便跟朋友一行4人試一試。現時正值日式主題 Buffet ,聲稱有鐵板燒,平時車仔檔加多蒿麥麵和烏冬,又有和牛,以為會好特別,點知...鐵板燒只是在你面前燒定一份份的帶子同魷魚,除此之外就不會再燒其他野!不過份鐵板燒帶子同魷魚的味道都ok!燒和牛是OK的,但切得勁薄,勁細份。 刺身有劍魚,紅鮪,三文魚,赤貝,都 ok 新鮮同甜。 另外仲有平時都有的海鮮 bar ,沙律,熱葷,甜品,生果。 海鮮 bar 的龍蝦一向多人讚,不過那天d龍蝦肉好實,一d都不爽甜。蠔就似浸過咸水。其他蟹同青口都只是一般。 熱葷只可以話是分兩類,是咖哩類同素菜類。咖哩雞同牛,仲有白飯,薄餅同脆餅,但d脆餅係唔脆。 另外素菜類有水煮椰菜花,烟肉粒炒青豆角,瑤柱炆花膠,居然仲有炸薯角!味道係不錯,但我不是 expect 花 $500 幾元食這些菜式! 個甜品先激死,無一件甜品係ok,幾隻芝士蛋糕都無 cheese 味,仲要質地似雪芳蛋糕!雪糕畢出黎時係溶溶地。中式糖水係番薯糖水,畢晒d糖水,剩番d番薯都無人 refill 。有個 counter for 甜薄餅,

燒和牛是OK的,但切得勁薄,勁細份。

刺身有劍魚,紅鮪,三文魚,赤貝,都 ok 新鮮同甜。

另外仲有平時都有的海鮮 bar ,沙律,熱葷,甜品,生果。

甜品先激死,無一件甜品係ok,幾隻芝士蛋糕都無 cheese 味,仲要質地似雪芳蛋糕!雪糕畢出黎時係溶溶地。中式糖水係番薯糖水,畢晒d糖水,剩番d番薯都無人 refill 。有個 counter for 甜薄餅,但無人負責煎!

另外用餐分兩個時段,6-8pm 及8.30-10.30pm,時間好短,食得好趕,跟本無時間同朋友邊食邊傾。

每位HK$485 再加 10% service charge ,如此的食物質素,本人覺得唔太值。不過可以讚一下d waiters ,非常殷勤,又有禮貌。

2009-07-04
我老婆最鐘意去萬豪食自助餐,佢鐘意食龍蝦仔同甜品。我就麻麻,覺得除咗龍蝦仔之外,其他食物唔係太出色,食物款式亦太少。今次萬豪搞咗個日本特色週,以為有特別之處,價錢雖然比平日貴咗,但都係多咗澳洲和牛,仲係切到好細塊俾你,真係難為咗位切牛肉嘅侍應,因為切得太細,搞到我排做幾次隊,佢就要係咁切。魚生居然無吞拿魚,可能吞拿魚太cheap, 所以無訂貨,侍應哥哥話“今晚無吞拿魚,不如你試下劍魚”不過碗烏冬啲湯都幾好味,我加咗件龍蝦仔落去,變咗龍蝦烏冬。
不過碗烏冬啲湯都幾好味,我加咗件龍蝦仔落去,變咗龍蝦烏冬。

2009-06-25
  • 龍蝦仔,龍蝦仔烏冬
2009-06-22 4 浏览
情人節到了這兒以前黎過記得都唔錯幾好食...但今次真係.....十級難食,仲差過d普通餐廳唔明仲咩仲有咁多好評定還是情人節特別難食?lol有大龍蝦,生豪,三文魚,很不新鮮,很腥看到格離台的一食了幾口,就吐番出黎,不停話很腥我們更加原隻不動熟食係比較好食的,但那天的選擇較少甜品,入到去看到甜品賣相不錯,念住應該唔會差得去邊差不多隻隻都試了,全部都好甜好甜好甜.......失望得即場整的班cake係最好....
情人節到了這兒
以前黎過記得都唔錯幾好食...
但今次真係.....十級難食,仲差過d普通餐廳
唔明仲咩仲有咁多好評
定還是情人節特別難食?lol
有大龍蝦,生豪,三文魚,很不新鮮,很腥
看到格離台的一食了幾口,就吐番出黎,不停話很腥
我們更加原隻不動
熟食係比較好食的,但那天的選擇較少
甜品,入到去看到甜品賣相不錯,念住應該唔會差得去邊
差不多隻隻都試了,全部都好甜好甜好甜.......失望
得即場整的班cake係最好....

得個樣,仲要暖洒好甜
最好食咪生果lo
甜品中最好的是這個,自己加野
庆祝纪念
情人节
最好食咪生果lo
甜品中最好的是這個,自己加野
2009-06-19 8 浏览
見到marriott 咁多好o既評語,加上朋友有Marriott card,於是抱住極高的期望去試下一入去見到好多野食,不過希望越大失望越大,相信短時間內都唔會再黎因為太飽所以唔係食左好多野:墨西哥粟米湯 有D奇怪,可能因為係"墨西哥"掛沙律bar 多款式但無特別(沙律都好難唔好架啦)冷面 普通,又係好難唔好食果D片皮鴨 呢個最好食,可以encore海南雞飯 雞好滑,但飯凍左D忌廉汁菠菜 比較膩,不過都唔錯煮麵的攤檔 煮得好慢,等左好耐 牛肉比較老,其他都無乜特別意粉 我鐘意個忌廉汁,但整體黎講未至於好好味龍利魚柳 OK不過唔算好好味草莓千層酥 睇落好似好正,但食落就真係唔掂囉無糖低脂芝士蛋糕 好似日本果種芝士蛋糕,比較清,叫做甜品之中比較好的一款tiramisu 好甜呀芒果西米凍 呢個o岩o岩相反...好酸 pancake pancake新鮮熱辣整出黎當然好味,加埋D芒果就真係perfect啦生果 橙&火龍果都普通,菠羅就OK甜其實仲有咖厘同數種東南亞食品,不過我無乜興趣我無食海鮮、魚生,不過聼同行的朋友講好新鮮、好正。我諗如果鍾意食海鮮的人黎Marrio

一入去見到好多野食,不過希望越大失望越大
,相信短時間內都唔會再黎
因為太飽所以唔係食左好多野:
墨西哥粟米湯 有D奇怪,可能因為係"墨西哥"掛
沙律bar 多款式但無特別(沙律都好難唔好架啦)
冷面 普通,又係好難唔好食果D
片皮鴨 呢個最好食,可以encore
海南雞飯 雞好滑,但飯凍左D
忌廉汁菠菜 比較膩,不過都唔錯
煮麵的攤檔 煮得好慢,等左好耐
牛肉比較老,其他都無乜特別
意粉 我鐘意個忌廉汁,但整體黎講未至於好好味
龍利魚柳 OK不過唔算好好味
草莓千層酥 睇落好似好正,但食落就真係唔掂囉
tiramisu 好甜呀

芒果西米凍 呢個o岩o岩相反...好酸

生果 橙&火龍果都普通,菠羅就OK甜

其實仲有咖厘同數種東南亞食品,不過我無乜興趣
我無食海鮮、魚生,不過聼同行的朋友講好新鮮、好正。我諗如果鍾意食海鮮的人黎Marriott就一定好開心,如果唔係咁o既價錢一定可以食更好的,所以我對呢到真係無興趣
2009-06-19 4 浏览
就係睇左呢度好評如潮, 所以星期二成家人黎左食buffet, 點知真係極度失望1: 主打lobster仔, 唔錯~ 食左3隻 2: 蠔 - 完全唔掂, 0 分, 超細隻, 好ugly,我阿爸都話$400幾蚊做乜咁既質素3: 野食少 - 我第一次黎食, 成個food area 真係好細.4: 熱盆唔掂, 真係焗西蘭花咁就一碟, 最好睇已經係花膠5: 湯 - 只得人參雞湯 (正!) 同埋 西班牙豆湯 (唔o岩飲).....不過service 100分. 就係咁, 以後唔會再黎.寧願比多300蚊買船飛過澳門食自助山~ 勸大家都係唔需要對呢間野咁趨之若鶩啦...

1: 主打lobster仔, 唔錯~ 食左3隻

4: 熱盆唔掂, 真係焗西蘭花咁就一碟, 最好睇已經係花膠

不過service 100分.

就係咁, 以後唔會再黎.
寧願比多300蚊買船飛過澳門食自助山~

勸大家都係唔需要對呢間野咁趨之若鶩啦...
2009-06-16
庆祝纪念
父亲节
2009-06-15 14 浏览
好多年前係度食過x'mas lunch buffet, 都覺得ok啦, 而近排就通常係樓下既lounge食buffet, 因為有花茶歎同地方舒適, 所以本人十分喜愛; 但係openrice睇到cafe都有咁多good comment,就抱住極大既期望黎試吓喇....不過, 真係有d失望, waiter帶位時, 一路行一路望, 個心諗點解咁少野既, 而因為樓底矮, 所以不是太舒服... 1. 最賣點既只係有龍蝦,不過肉好"un", 而又無翡翠螺喎2. 生蠔係新鮮, 不過就唔講得係肥美3. 茄菲蟹就唔錯, 好滑同好甜, 依樣就係值得讚4. 壽司完全無食過, 因為款式真係唔多又唔吸引5. 有北京填鴨, 味道一般6. 海南雞飯d雞就唔錯, 只係d飯好硬7. 有無嘜味既花膠8. 有湯麵但就無粥9. 最後就食甜品, 最好味係milk pudding好香, 其他就一般相信都無下次喇, 都係去番樓下既lounge食好過lu...(今次用中銀白金卡, 有85折)
....

不過, 真係有d失望

最賣點既只係有龍蝦,不過肉好"un", 而又無翡翠螺喎
生蠔係新鮮, 不過就唔講得係肥美
茄菲蟹就唔錯, 好滑同好甜, 依樣就係值得讚
壽司完全無食過, 因為款式真係唔多又唔吸引
5. 有北京填鴨, 味道一般
6. 海南雞飯d雞就唔錯, 只係d飯好硬
7. 有無嘜味既花膠
有湯麵但就無粥

(今次用中銀白金卡, 有85折)
海鮮係賣點
海南雞飯
2009-06-13
海南雞飯
2009-06-10 9 浏览
上年公司聖誕Party喺《Marriott》食Lunch Buffet, 眾所周知呢度好食, 人人讚不絕口。食物款式多, 有好多海鮮, 甜品亦不少, 見到咁多美食當前好興奮, 食完想再食。最近咁啱朋友搵人陪去食, 大家都滿懷希望食好嘢。6點幾去到, 人客唔多, 我哋張檯與食物檯之間有一段距離, 本來問題不大, 不過有我最討厭嘅梯級, 每次攞食物都要經過兩級, 好驚跌親。首先出去攞海鮮, 有啲諤然, 凍蟹變成袖珍型, 仲好咸添, 龍蝦仔細得可憐, 除殼後龍蝦肉同大海蝦嘅size冇乜分別, 冇咗長腳蟹及翡翠螺, 多咗加菲蟹。話哂都五星級酒店, 啲人攞嘢食絕不客氣, 有搶食嘅成份;有人左手攞住隻碟, 右手攞住個夾, 等服務員補充生蠔, 一放低就即刻夾起, 每次Refill生蠔都唔多, 最多廿隻, 一個人都夾咗一半去啦, 真係好誇張。到8點後出嘅龍蝦大隻啲, 似番啲樣, 仲有好多膏添, 我哋嘅愁眉深鎖終於可以解開一陣。刺身依舊只有四款, 三文魚、北寄貝、赤貝、墨魚。熱葷大約有十款, 有牛扒(麻麻地), 煎魚柳, 蒜汁蒸魚, 花膠, 芝士汁菠菜, 炸排骨, 鴨胸, 豆角等等, 存放於細小的保溫器

最近咁啱朋友搵人陪去食, 大家都滿懷希望食好嘢。

刺身依舊只有四款, 三文魚、北寄貝、赤貝、墨魚。

熱葷大約有十款, 有牛扒(麻麻地), 煎魚柳, 蒜汁蒸魚, 花膠, 芝士汁菠菜, 炸排骨, 鴨胸, 豆角等等, 存放於細小的保溫器皿內, 好似個小型電飯煲, 裏面只有少量食物, 大約十餘件, 好快就冇。

甜品亦少咗好多款, 來來去去都係蛋糕, 好少精美嘅小杯甜品, 個樣一啲都唔吸引。

我哋邊食邊拎頭嘆氣, 覺得好唔抵。我嚟過食所以有得比較, 佢哋第一次嚟都感到好失望。

舊年我會覺得呢度好食過《Yamm》, 而家比較就要調番轉, 仲要係差好遠添呀! 暫時可以Black list!

睇吓...基圍蝦都機乎大過隻蟹&龍蝦
牛扒,煎魚柳,蒸魚,花膠,芝士菠菜,炸排骨,鴨胸
2009-06-02 232 浏览
Have a holiday in weekday and suddenly think of this restaurant. Called to reserve table but insuccessful (as expected, it's already fully booked). Anyway, we're in waiting list and arrive there at around 6pm. As someone cancel booking and we can get inside at around 6.20pm. However, the waitress tell we have to return table at 8pm. Anyway, we're happy to have the ad hoc dinner buffet.Food:Hm.... actually no big surprise, probably due to over-popular of the buffet. However, the dessert and servi

Food:
Hm.... actually no big surprise, probably due to over-popular of the buffet. However, the dessert and service do impress me.
2009-05-27 12 浏览
我有呢間酒店gold card,所以有一個蛋糕送,今個月係送薄荷朱古力蛋糕,所以就去食 buffet 順便蛋糕,其實呢間酒店 buffet 唔駛多講大家都知一個字「得」ga la如果唔係點成為得獎熱店呢,不過今日D花蟹同琵琶蝦就細隻左D,要打,其他海鮮就保持水準,燒牛肉,肉質嫩滑,唔會「鞋」口熱盆,今日我唔係好多野食ja,不過有我至愛,咕嚕肉菠菜芝士,花膠冬菇,蒸魚腩,茄子釀魚肉,豆腐竹笙,咖哩羊肉,辣花甲,樣樣都保持水準其他仲有好多款式,不過我食唔落la,跟住當然係女士們之愛甜品la,然後再整塊芒果pancake +H記雪糕
所以就去食 buffet 順便蛋糕,

如果唔係點成為得獎熱店呢,
燒牛肉,肉質嫩滑,唔會「鞋」口

熱盆,今日我唔係好多野食ja,不過有我至愛,咕嚕肉

其他仲有好多款式,不過我食唔落la,
跟住當然係女士們之愛甜品la,
然後再整塊芒果pancake +H記雪糕

細左D花蟹,琵琶蝦
燒牛肉
壽司
甜品,生果
pancake
2009-04-19 6 浏览
"萬豪"果然係好掂呀...海鮮o既選擇比其他o既酒店多, 又好新鮮添, 而其他食物都算高質素!!!一開始, 我o地就主攻海鮮魚生...kakaka! 冷盤 ~ 生蠔(食咗十隻yummy), 嘉菲蟹(蟹肉好鮮甜), 龍蝦(食到淡淡既鹹水味..鮮甜), 花蟹, 長腳蟹, 翡翠螺, 完全合我心意!!刺身 ~ 三文魚, 赤貝, 帶子, 油甘魚, 甜蝦, 螺片, 全部都好新鮮美味, 很滿足喔!壽司 ~ 賣相靚, 味道不錯, 啲日式前菜, 冷麵, 茄子, 蘿蔔等等, 都幾好食! 沙津 ~ 也不簡單..都有十款八款..."得"!!!!熱盤 ~ 乜不少選擇...淨係食咗"菇炆花膠"(全晚最好睇頭o既熱盤, 也是女人o既至愛"養顏"...炆得淋入味), 羊架, 中西湯, 咖喱雞, 燒牛肉, 魚, 印度嘢等供應..還是覺得海鮮較吸引..kaka...!!甜品 ~ 太多選擇喇且賣相吸引...草莓千層酥係JW嘅招牌貨(yummy), cheese cake(好好味), chocolate cake(夠濃味..正), ice-cream 係 haagen daz(4種味), 仲有好多一杯杯(靚靚甜品)乜不錯呢!

一開始, 我o地就主攻海鮮魚生...kakaka
!

沙津 ~ 也不簡單..都有十款八款..."得"!!!!

!!

甜品 ~ 太多選擇喇且賣相吸引...草莓千層酥係JW嘅招牌貨(yummy), cheese cake(好好味), chocolate cake(夠濃味..正), ice-cream 係 haagen daz(4種味), 仲有好多一杯杯(靚靚甜品)乜不錯呢!!

湯麵, Pancake 同好多熱盤都無試, 但已經over quota 頂到食唔到.....finished!!!

冷盤
刺身..沙津
冷盤
刺身..沙津
  • 海鮮冷盤
  • 刺身
2009-04-18 3 浏览
星期四, 宜食飯吹水, 約好同事一齊去萬豪食自助餐, 去之前已經知有海鮮推廣, 應該有睇頭, 5個疑似港男物體就咁樣7點去到萬豪准備血併凍食大過拳頭的龍蝦龍蝦鉗是已去殼的, 很細心大蝦, 東風螺, 加菲蟹不俗生蠔弱了點, 只有一款但不突出魚生 - 三文魚, 北寄貝及一款白身魚, 新鮮, 夠香但各人焦點始終係龍蝦, 應該每人最小食了2隻熱盤直徑有D接近一隻大碟的瀨尿蝦扇貝好大, 大果隻D肉有2寸半直徑, 出面$68隻都未必有咁好肉蒸海班件好滑燒牛肉一般焗蠔冇得好講, 一致贊好, 好小熱盤焗蠔咁好食 - 粉, 香, 甜, 不過火海南雞試吃的那位港男話好滑, 有雞味, 其他人留肚冇試, 不評焦點在瀨尿蝦. 星期一剛在街市看到, 知道要$148/斤, 一隻十兩到, 平均每人食了6隻左右其他好多熱盤都冇食, 太飽甜品芝麻雪糕好好食, 食左2 round芒果杯好正其他都好食, 但個朱古力波建議佢最好取消.....生果普通之後想去主人CAFE見識下都有心冇力, 實在太飽埋單每位四佰如冇記錯, 十多年前已經要成3佰幾, 都算理性消費啦
5個疑似港男物體就咁樣7點去到萬豪准備血併
凍食
大過拳頭的龍蝦
龍蝦鉗是已去殼的, 很細心
大蝦, 東風螺, 加菲蟹不俗
生蠔弱了點, 只有一款但不突出
魚生 - 三文魚, 北寄貝及一款白身魚, 新鮮, 夠香
但各人焦點始終係龍蝦, 應該每人最小食了2隻
熱盤
直徑有D接近一隻大碟的瀨尿蝦
蒸海班件好滑
燒牛肉一般
其他好多熱盤都冇食, 太飽
芝麻雪糕好好食, 食左2 round
芒果杯好正
其他都好食, 但個朱古力波建議佢最好取消.....
生果普通
之後想去主人CAFE見識下都有心冇力, 實在太飽
埋單每位四佰
如冇記錯, 十多年前已經要成3佰幾, 都算理性消費啦

2009-04-16
2009-04-16 5 浏览
對我來講, 萬豪buffet係最好味的現在閒日晚市的buffet係$390一位, 另加一, 雖然價錢都幾高, 但絕對物有所值的一個豐富的自助外由海鮮冷盤開始開邊龍蝦, 係源源不絕供應的, 而且SIZE好大 (直徑接近一隻大碟), 多肉又多膏生蠔的SIZE雖然細, 但好鮮味, 食多幾隻就係啦凍蟹, 青口, 大蝦, 東風螺, 加菲蟹, 雖然都不俗, 但已俾龍蝦同生蠔比了下去日本BAR方面, 刺身只有三款, 三文魚, 北寄貝及一款白身魚, 另外加壽司幾款 三文魚肥美, 但略為覺得太細件, 如果厚切口感更佳北寄貝都唔錯白身魚就無試了壽司就無食的衝動了食完兩輪海鮮, 就去食沙律了, 有十多款沙津菜, 還有多士粒, 煙肉粒和不同的醬汁, 俾花心的客人左配右配是晚中湯係響螺煲雞, 非常足料, 湯底非常濃郁, 熱盤方面, 單單煮花膠一款, 已值回票價, 另外還有燒味, 片皮鴨, 海南雞, 蒸海班件等等再之後就係燒牛肉, 煎薯仔同忌廉菠菜其實, 食到呢ROUND, 已經飽到唔識郁了, 但都再放多幾款生果同甜品落個肚, 先係真正的滿足最後, 飲埋杯熱檸蜜, 就係一個完美的結果真係要推薦熱檸蜜呢, 因為蜜糖
對我來講, 萬豪buffet係最好味的

現在閒日晚市的buffet係$390一位, 另加一,
雖然價錢都幾高, 但絕對物有所值的

一個豐富的自助外由海鮮冷盤開始
生蠔的SIZE雖然細, 但好鮮味, 食多幾隻就係啦

三文魚肥美, 但略為覺得太細件, 如果厚切口感更佳
北寄貝都唔錯
白身魚就無試了
壽司就無食的衝動了

是晚中湯係響螺煲雞, 非常足料, 湯底非常濃郁,
再之後就係燒牛肉, 煎薯仔同忌廉菠菜

最後, 飲埋杯熱檸蜜, 就係一個完美的結果
真係要推薦熱檸蜜呢, 因為蜜糖係另上的, 多少隨意, 好好飲
  • 龍蝦
  • 生蠔
  • 花膠
  • 響螺湯
  • 燒牛肉
2009-04-12 4 浏览
今次第一次去食自助餐(下午茶時段),感覺良好。飲品(凍檸水)認真麻麻地,加極糖水都係唔甜。食物都唔錯,但鰻魚壽司就出得少,而蜜糖雞翼就超正,但係就麻煩少少。甜品方面,砵仔糕就大咗少少,而雪糕就有四種味道任君選擇(草莓、朱古力、咖啡、雲呢拿)。大至上都OK。
今次第一次去食自助餐(下午茶時段),感覺良好。

飲品(凍檸水)認真麻麻地,加極糖水都係唔甜。
食物都唔錯,但鰻魚壽司就出得少,而蜜糖雞翼就超正
,但係就麻煩少少。
大至上都OK。
2009-04-11