2023-02-16 1295 浏览
華記潮州滷水車仔麵🍜📍 太子界限街34號民興大廈地舖❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐小編最近試左車仔麵關注組力推既人氣車仔麵🌝,真係不愧為人氣車仔麵,去既當日係星期日,五點幾左右,竟然大排長龍😱,一場嚟到,點都要試一試既😂,好在等左二十分鐘左右就有位。 呢間鋪頭主打秘製滷水汁,而佢地既餸菜同埋湯底都好入味🤩。而我就一於點左出面少有既牛肺,果然⋯⋯⋯⋯真係好好味🤤, 係牛既系列都好好味😋,鐘意食牛既朋友仔真係唔可以錯過😏👍🏻,而普通餸菜,例如魷魚、蘿蔔、冬菇等等⋯⋯⋯ 都ok 既。份量方面,小編就點左個四餸車仔麵,女仔食會覺得超多😂,但我都食得晒既🤭。🌟四餸車仔麵 $56整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐
華記潮州滷水車仔麵🍜

📍 太子界限街34號民興大廈地舖

❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐

🌟四餸車仔麵 $56

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️🤍

❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐❐

2023-02-15 892 浏览
叫左個四餸車仔面,好失望,貴而唔好味牛肚、豬紅、雞亦尖、春卷、重口味小辣、河粉牛肚: 正常唔叫做好出色豬紅: 無味, 口感都唔好雞尖: 無味春卷: 正常野, 好難唔好食湯底無咩味, 小辣亦都唔辣河粉痴埋一餅野外賣到開餐食10分鐘內既事本次消費連汽水78元,唔平, 但唔好食
叫左個四餸車仔面,好失望,貴而唔好味
牛肚、豬紅、雞亦尖、春卷、重口味小辣、河粉
牛肚: 正常唔叫做好出色
豬紅: 無味, 口感都唔好
雞尖: 無味
春卷: 正常野, 好難唔好食
湯底無咩味, 小辣亦都唔辣
河粉痴埋一餅野
外賣到開餐食10分鐘內既事
本次消費連汽水78元,唔平, 但唔好食
2023-02-15
2023-02-10 994 浏览
本來一班人聽介紹夜晚10點黎幫襯雖然都知12點關門 明白時間緊迫因為見到去到都多人要排隊 照排啦排到10點半嘅時候有一位四眼哥哥出黎問條隊幾多人前面兩pair二人 我哋6人 後面兩pair二人佢一聽到我哋6人 就好辛苦語重心長奉勸我地「唔好排勒你地 我哋做唔到 裡面滿晒」就唔理我地自己入返舖禁點解唔係問我地可唔可以分開坐我哋可以分開兩個兩個喎後面兩pair兩個人就可以入我都知生意好 唔稀罕做我哋生意但最基本嘅待客都做唔好👎🏻Blacklisted
本來一班人聽介紹夜晚10點黎幫襯
但最基本嘅待客都做唔好👎🏻
Blacklisted
2023-02-10
2023-01-28 1593 浏览
我一直都好鐘意食各種內臟既食物有日無意中睇到人介紹呢度既牛雜呢日去開旺角 就順便落埋太子試試-晏就時間黎到成間舖都坐滿人大約等左10-15分鐘有位入面位置比較迫但都乾淨用QR落單我叫左牛筋+牛膀+牛腸另外朋友就叫牛筋+豬腩肉湯底我地都係叫左滷汁黎到就已經聞到好香試左啖湯 佢香但唔會覺得好咸餸嘅份量好足 係平時出面食開嘅2倍牛筋唔係入口就爛個隻 係有口感的牛膀好新鮮 每塊都好大片牛腸好乾淨 食落好有牛香豬腩肉唔係薄薄一片 有口感肥瘦均勻 肥膏係爽口個隻-呢間嘅餸好岩我口味 CP值又高如果鐘意食內臟 一定要去試下-😋分數:8.5/10推介:豬腩肉、牛膀
我一直都好鐘意食各種內臟既食物
推介:豬腩肉、牛膀
2023-01-03
  • 牛膀
2023-01-15 1430 浏览
一直路經都見到好多人等位嘅滷水湯底車仔麵🍜,終於夾啱時間可以唔駛等直入,鋪內嘅滷水香濃,選用好多材料同秘方熬製而成,非常出色🤌🏼.———————————————————————————.🥢多拼車仔麵🍜💬餸料係逐款烹製過,叫咗豬皮、豆腐、雞翼、冬菇等,好入味,配上大量芫茜🌿,最主要係在於湯底,係精華嘅所在,飲得出係混入好多香料,非常有有誠意,好好味😋.🥢滷水蘿蔔豬什🐷💬粉腸、豬大腸、豬脷、豬耳、豬肚、豬心、生腸,真係又腍又入味,絕對係用心製作嘅美食😋.🥢太陽餅💬兩塊春卷皮包住豬肉、鮮蝦等餡料,非常有趣,而且香口又好食,唔小心又再叫多咗一碟😋
———————————————————————————
🥢多拼車仔麵🍜
🥢滷水蘿蔔豬什🐷
🥢太陽餅
2023-01-11 898 浏览
之前有個廚師kol YouTube 介紹、想試好耐,今日經過終於食到、夜晚7點人不算多,直入就有得坐。叫左碗牛雜河及煎釀三寶,先講鹵水牛雜河加腩汁。同其他地方唔同、係鹵水牛雜、唔係坊間的五香牛雜,牛肚及牛腸夠入味及軟熟,其他部位普普通通啦。但河粉質感唔得、明顯攞貨唔靚、至於湯頭就偏甜,唔係鹵水個隻甘甜。跟住叫左個煎釀三寶、好唔掂、首先係翻炸左好幾次、d料充滿黑油,食左兩啖就無食了,我係街邊求其一檔都好食過佢。

牛雜河、煎釀三寶
2023-01-11
2023-01-07 756 浏览
哇~呢間車仔麵真係一試就難忘,我真係好鍾意食車仔麵㗎,呢間主打嘅餸係潮州滷水系列,如果鍾意食內臟你一定會超鍾意,首先佢個湯底都幾濃幾鮮,仲可揀麻辣,滷水汁等等,如果鍾意重口味佢有個咩汁可加落去,而辣度都好夠,重點我會叫豬粉腸、牛肺,大腸等,真係滷到好入味,腍到又適中,佢啲內臟洗得好乾淨,一啲怪味都無,如果鍾意食蘿蔔都要叫,因為次次食都唔會有渣,仲要好入味吸哂湯好鮮甜,另外仲可要求多蔥花多芫荽,令到成碗車仔都好香
午餐
2022-12-31 908 浏览
車仔麵我好少食 我覺得唔多野食可以比我揀但呢間 可以電話落單 揀想食既野 而且待應好好人 會提醒客人小心弄髒衣服今次食左蘿蔔冬菇春卷油麵 原來油麵都幾好食 蘿蔔好入味 冬菇就有嚼口 軟綿綿的春卷 利申:佢地既辣度好似提升左 (小心選擇)特別推介:蝦餅🦐 好好味👍🏻有一飯蝦係內面加埋佢個甜辣醬好好味😋#hkig#foodiehk#foodiegram#hkfoodblogger#foodiegraphy#foodloves#foodstagram#happysharing#hkfood#foodie#香港美食#吃貨#手機食先#相機食先#foodoftheday#foodphotography#followme#likeoflikes#hkeats#hkrestaurant#followback#美味#hkfoodie #newtownplaza #太子 #太子美食
車仔麵我好少食 我覺得唔多野食可以比我揀

今次食左蘿蔔冬菇春卷油麵
原來油麵都幾好食 蘿蔔好入味 冬菇就有嚼口 軟綿綿的春卷
利申:佢地既辣度好似提升左 (小心選擇)

• 蝦餅
2022-12-22 606 浏览
近月城中網紅推薦這間食館,我們呆在香港沒事幹的閒人又去嘗嘗。在門口已感受到今天的digital marketing 的威力,大排長龍,我的天呀等等等了半小時,終於有得入去開吃了。說實在,我本人都很喜歡吃牛什,近年已很少吃了,而且吃滷水汁風味的牛什也是第一次。這間館子的食物給我的印象是份量很足夠很大碟,葱和芫荽更多到不得了,真是大開眼界,味道也過得去,不會太咸太濃味。喜歡吃牛什的朋友是不錯的選擇。順帶一提,這的牛什在外面很少見的,特別是那牛腸,真是肥到無朋友。正所謂膽固醇萬歲
2022-12-18 562 浏览
今日經過華記,竟然見不到平日的長人龍,正在納悶之際,但機會難逢馬上入去,夥計立即告知原來今日店內系統壞了,每單要當外賣計而多算一元,問我有冇問題,雖然唔太明白,但不用排隊便算了😅叫了一碗三餸麵,要了豬紅,大魚蛋,滷水豆腐,湯底要滷水,麵要烏冬上枱時外相吸引,一吃之下滷水湯很易入口,豬紅很滑嫩,魚蛋及豆腐較硬身,我個人感覺普通,烏冬加上滷水湯十分好味下次有機會會再試其他食物😋😋

下次有機會會再試其他食物😋😋
2022-12-17 765 浏览
之前見到有位廚師拍左條片推介呢間鋪頭,咁啱同朋友去太子,就揀左呢間試下。晚上7點左右到唔洗等位,但都9成滿。同朋友各自揀三餸,交換食,試多啲野。牛肚,牛小腸,牛肉餅,豬腸,粉腸,生菜底。菜既份量偏少,我揀左中辣,辣度唔夠,而且唔夠香,鹵水味都唔係好出,湯底一般。牛肚同牛小腸味道都偏淡,鹵水味唔夠,質地就ok,不過不失。豬腸同粉腸既味就更淡,質地有啲硬,一般。牛肉餅就幾好食,係不規則既牛丸,有肉味同肉汁,唔錯。另外試埋太陽餅,係蝦餅,炸得幾鬆脆,蝦都彈牙,有啲鮮味,唔錯。
牛肚,牛小腸,牛肉餅,豬腸,粉腸,生菜

牛肚同牛小腸味道都偏淡,鹵水味唔夠,質地就ok,不過不失。
豬腸同粉腸既味就更淡,質地有啲硬,一般。
牛肉餅就幾好食,係不規則既牛丸,有肉味同肉汁,唔錯。
太陽餅

2022-12-11 313 浏览
食呢間嘢真係要揀啱時間盡量平日非繁忙時間先好去食否則只會大排長龍同埋好多嘢都賣曬私心推介:全部汁重口味😌正豬心,牛腸,蘿蔔以前從未食過豬心,原來係咁好食嘅😋😋😋😋😋💜●‿●💜🏡:👍🏻👍🏻😋:👅👅👅👅💵:60-80🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️#hkfoodieblogger #hkfoodies #hkfoodlover #hkcafehopping #hkcafes #hkcafelover #coffeelover #香港食好西 #香港美食 #香港吃貨 #香港咖啡店 #香港咖啡 #咖啡日常 #香港美食指南 #香港小食 #hkcoffee #hkcoffeeshop #太子美食 #車仔麵推介 #車仔麵
食呢間嘢真係要揀啱時間
盡量平日非繁忙時間先好去食
否則只會大排長龍同埋好多嘢都賣曬

私心推介:全部汁重口味😌正
豬心,牛腸,蘿蔔

以前從未食過豬心,原來係咁好食嘅
😋😋😋😋😋

💜●‿●💜
🏡:👍🏻👍🏻
😋:👅👅👅👅
💵:60-80
🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

2022-12-10 307 浏览
今餐只係簡單點左碗牛雜麵🐮🐮🐮盛惠💲45比想像中驚喜😮😮大好碗😍😍真的很足料!牛雜、牛肺、牛膀都有齊個汁亦都好夠濃🥰超級讚👍🏻👍🏻👍🏻
今餐只係簡單點左碗牛雜麵🐮🐮🐮
盛惠💲45
比想像中驚喜😮😮

大好碗😍😍

真的很足料!牛雜、牛肺、牛膀都有齊
個汁亦都好夠濃🥰

超級讚👍🏻👍🏻👍🏻
無諗過一碗車仔面竟然會足料到食唔哂中午時間等咗15 分鐘左右有位自助落單餐廳內大家都專注食物無嘜人大聲講嘢由於唔知原來咁大碗嗌咗四餸米線多葱多芫茜俾得好闊綽!成碗面上面都係綠色豬大腸有得揀肥瘦好體貼煎釀三寶聽講都係必叫又係勁大舊 $28 有咁多件真係好抵食唔係脆口個隻係煙靭口感完全食唔哂捧住個肚出餐廳😅牆身嘅善長人翁慷慨解囊好吸睛喺小小車仔面檔入面有呢個概念同元素提醒自己/客人擁有同時不忘付出而唔係一味諗賺錢十分欣賞!
無諗過一碗車仔面竟然會足料到食唔哂

十分欣賞!
車仔面
車仔面
2022-11-16 517 浏览
之前都聽過Facial姐姐推薦食呢間,近排又見到IG有foodie推薦,今日收工就去試下~MenuVivian晏晝食完18件麥樂雞,仲係有少少🤏🏻肚餓,所以叫左三個餸:牛大腸,油麥菜&五香牛腩,要左河粉(QR code落單可選爽麵),湯底揀左滷水汁加腩汁湯底偏苦🤔Vivian唔鐘意🙁係因為滷水汁?總之就麻麻,牛腩韌,Vivian食完,d肉zip哂牙縫🙈到牛大腸,未食之前好期待,食完又覺得um…ok la,雖然入口咬落去係有爆脂感,成個口腔都充滿油脂(呢個我係鐘意既),但係個牛大腸有少少苦味(唔知係咪因為個湯底),呢到扣分。Vivian見咁多人讚,但食完有d失望,唔通湯底係要揀辣先好味?🤔Overall好唔好食?一般會唔會再幫襯?唔會

Menu

Overall好唔好食?
一般

會唔會再幫襯?