2004-03-27
今天我第一次來, 入到去冇幾耐就明顯感覺到那一班伙計全部都係老伙計, 可以想像呢度一定係開左好耐, 就如一般老店一樣, 所有伙計幾乎都冇服務態度可言, 但老闆又唔會炒佢地, 如果係熟客就可能會話咁至有親切感, 又或有地道文化云云..講返d食物, 我同我女友兩個去, 每人叫左一個餐,女友果個係豬扒餐, 豬扒煎得都算香口, 亦頗淋,都ok架, 另外周打魚湯亦香濃.至於我叫的一個是鐵板西冷, 份量勁爆, 我估計大約有20安士, 我order7成亦都做到剛好, 扒亦算有肉味, 但應該用了唔少梳打粉, 不過比起金鳳果d已經算做輕手, 好多餐廳整西冷都會太"鞋"太"硬",所以西冷落梳打都可以接受, 某d出名餐廳連牛柳都用大量梳打就有點那過la, 而且竟然仲大受歡迎果下神奇..講回正題, 我覺得呢度食野算好抵, 晚餐有沙津(唔係求求其其的, 有兩件炸帶子, 一大件菠蘿,幾片青瓜及幾片番茄再加一點雜菜),有湯, 有主菜,有餐飲仲有雪糕(居然加左幾粒棉花糖),都只係50幾至70幾,而且份量勁味道唔太差, 都算係咁la卦..