2008-04-01
在網上找荃灣有乜提介,見到這間舊式食排餐廳,就去試試.這餐廳的位置離地鐵站要十五分鐘路程都幾遠,鐘於找到這餐廳,真係幾舊式,好有童年時姑姐同我們去鋸排架feel,一入去已經好大陣啲油煙味,由於下層坐滿,我和女友就上了樓上,當時大約係七點鐘度啦,都己經幾多人,之後看看個煤煤舊舊menu就知呢間餐廳有番咁上下歷史,我點了個豬排餐,而女友就點了個雞排餐,當我們點完菜之後,冇耐就見到侍應攞住兩份雜排餐到隔離枱的人客,嘩,啲份量都幾驚人,見到人地個雜排餐,有蝦,有雞全翼,牛排,豬排......等,成座山咁真係唔係誇張.喝過餐湯後,過了一會啲排就上枱,先講講個豬排有三大塊,都幾厚,加埋有啲配菜如番茄,薯條.....等,感覺幾大堆頭,女友的雞排份量都唔少有兩大塊厚厚的,兩款排我都有試,本人喜愛雞排多啲,因為味比較濃,反而我啲豬排就比較肥,加埋啲黑椒汁,幾溜.食完無耐,啲侍應就馬上收咗啲餐具,轉頭就攞埋舊雪榚上黎,當我地邊食邊吹水之際,有個女侍應仲問我地轉唔轉枱,因為出面有六七個人等位,我話唔啦,之後食埋我就同女友講閃啦,出面好多人等位.如果有心想黎呢間餐廳食架朋友要有心理準備,服務就冇乜,因為當我埋
如果有心想黎呢間餐廳食架朋友要有心理準備,服務就冇乜,因為當我埋單前仲聽到兩個侍應為了很少的事而嘈係上黎,有點那過,都有次架,不過勝在抵食夾大件.