2019-04-12 365 浏览
食過一次好味就會想再去試埋其他野食😆Beans就係一間會令我回頭既餐廳✨無論意粉、小食、飲品都係好啱我胃口🥴♥️ 🍝黑松露軟殼蟹意粉 $98呢款意粉算係Beans既招牌😍連本身對黑松露嘛嘛既我都覺得好好味味道剛好易接受 重點意粉個汁唔會太膩 意粉硬度都係我鍾意的😆煙韌Q彈唔會太淋有口感而且掛汁🥴而且軟殼蟹炸得酥脆唔油膩又夠熱 大大隻🦀️菇菇份量俾得多 味道新鮮🍄令成個意粉口感味道無咁寡🧡🍟芝士肉醬薯條 $25有驚喜💓薯條炸得香脆熱辣辣🔥芝士肉醬夠味又夠熱 配埋薯條真心正😆+$25就食到真心唔錯😚(7.5/10)🍗焦糖單骨雞翼 $54Beans值得推介必食我一定介紹呢個🤤之前已經介紹過有幾好味👉🏻#kckm荃灣篇沾滿焦糖的雞翼 甜而不膩 食落香脆肉嫩🥴(9/10)🌹玫瑰泡沫鮮奶伯爵茶 $37第一啖飲落已經好香好重伯爵茶味🤤配埋幼滑鮮奶 入口順滑🥛(8/10)
食過一次好味就會想再去試埋其他野食😆
Beans就係一間會令我回頭既餐廳✨
無論意粉、小食、飲品都係好啱我胃口🥴♥️

🍝黑松露軟殼蟹意粉 $98

🍟芝士肉醬薯條 $25
有驚喜💓薯條炸得香脆熱辣辣🔥
芝士肉醬夠味又夠熱 配埋薯條真心正😆
+$25就食到真心唔錯😚
(7.5/10)

🍗焦糖單骨雞翼 $54

第一啖飲落已經好香好重伯爵茶味🤤
配埋幼滑鮮奶 入口順滑🥛
(8/10)
2019-04-10 257 浏览
-又來beans😋這裏的環境真的很舒服~位置方便,質素有保證😎而我今次終於成功開門,沒有出醜了lol♥《Matcha Lover》綠茶白朱古力流心蛋糕🍰其實就是流心的心太軟~香濃、真正流心,美味😍賣相也很美,內外兼備~~綠茶雪糕也很香濃,停不了口😳♥《Mixed Berry Waffles》真 · 大份又足料😍軟軟的窩夫配上蜂蜜,還有新鮮乳酪和雜莓🍓附上益力多雪糕和奶油忌廉~配搭一流,酸酸甜甜的正合我意🤤♥小提示 Tips:只收現金💵 通常要排隊👭
又來beans😋
這裏的環境真的很舒服~
位置方便,質素有保證😎
而我今次終於成功開門,沒有出醜了lol

《Matcha Lover》
綠茶白朱古力流心蛋糕🍰
其實就是流心的心太軟~
香濃、真正流心,美味😍
賣相也很美,內外兼備~~
綠茶雪糕也很香濃,停不了口😳

《Mixed Berry Waffles》
真 · 大份又足料😍
軟軟的窩夫配上蜂蜜,
還有新鮮乳酪和雜莓🍓
附上益力多雪糕和奶油忌廉~
配搭一流,酸酸甜甜的正合我意🤤

小提示 Tips:
只收現金💵 通常要排隊👭
  • Matcha  Lover
  • Mixed  Berry  Waffles
2019-04-07 353 浏览
荃灣可以話係美食匯聚的市區,街邊小吃到高級餐廳包羅萬有。今次就揀左間區內出名野食又高質既cafe店黎食晚飯。呢間cafe由於比較多人食所以係peak hour都需要排一陣隊, 大約十令分鐘就ok.我同朋友order左個set dinner. 加廿十五就配多個沙律。個人覺得呢個沙無咩特別,就係普普通通。Main course 點左個帆立貝菠菜risotto. 中意食risotto 的話,呢個應該唔會讓你失望。新鮮帆立貝同濕潤既risotto飯又幾夾,唔錯Beans既心太軟係必試!!朱古力味香濃而不膩,一切開係d朱古力漿係好似火山熔岩咁慢慢流岀黎,配埋雪糕一齊食,冰火交融既感覺無得輸

• 黑糖薑母茶
2019-04-06 192 浏览
芝心流心綠茶撻,就是為了它而來,這是一家老少咸宜的人氣甜品店,很多時候都大排長龍,今天很幸運,沒什麼人,於是決定吃上一頓美美的甜品,綠茶撻是我每一次都會點嘅,上來的時候有乾冰襯托著,冒著白煙,漂亮極了,我心裡哇哇哇的直叫,迫不及待的吃上一口,好滋味!
一行5人走進了荳子餐廳🍴樓底好高的餐廳,裝修設計明亮清新✨order 左兩份All Day Breakfast🍳 冬甩包包🥯🥯樣子精緻食落又夠鬆軟,配上cream 和糖漿,味道一流💕焦糖香蕉值得推介(可能因為好少地方有得食)朋友仔的卡邦尼黑松露意粉,到來的時候就飄著濃濃黒松露的香氣,味道不俗。我的安格斯漢堡包🍔就.....等待⌛️等待⌛️等了半個小時有多>~<上左菜之後想收回說不是我的order ,只因煎蛋是分開上的嗎?原來是有分別的,我是request七成熟的,不過他已在我的口邊,你是回不了過去的😎好可惜🥺⋯⋯期待已久的漢堡,肉質鞋口冇肉味,乾爭爭的,失望致極😫😫幸好最後的焦糖咖啡☕️香滑細膩Good👍🏻👍🏻挽回不少失分,黑糖薑母茶非常重的薑味,辣辣的,好是暖胃之選。
一行5人走進了荳子餐廳🍴樓底好高的餐廳,裝修設計明亮清新✨
焦糖香蕉🍌all  day  breakfast
卡邦尼黑松露意粉
安格斯牛肉漢堡
焦糖咖啡☕️
2019-03-17
$100 (早餐)
焦糖香蕉🍌all  day  breakfast
卡邦尼黑松露意粉
焦糖咖啡☕️
  • 焦糖咖啡
  • All Day Breakfast
  • 黑糖薑母茶
2019-04-02 959 浏览
🌝散水餅推介🌪🌪 |一直有留意呢款散水餅 岩岩出果陣已經覺得好得意 我終於有機會買Hahh 我唔撈啦捌捌陸⛄️因為呢盒餅 班同事歡樂左一陣子 我自己食左件抹茶味 覺得個cream好正 蛋糕有小小實 如果鬆軟一點更正·買2盒散水餅會送燒烤神器 ·(荃灣舖店員好nice☺️)不過whatsapp既客服service就要改善下啦我係做晒research有疑問至whatsapp問極度懷客服冇認真睇我問題 因為佢既回覆就係俾個網址叫我訂(睇得出係copy and paste既通用回覆) 我再追問至答到我既問題👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
🌝散水餅推介🌪🌪 |
買2盒散水餅會送燒烤神器
(荃灣舖店員好nice☺️)

不過whatsapp既客服service就要改善下啦
我係做晒research有疑問至whatsapp問
散水餅
2019-03-28
散水餅
2019-03-28 209 浏览
食完晚餐再去Beans排隊食甜品大約8點多9點, 依然要排大約10-15分鐘, 因為佢有2間鋪, 分2條隊, 所以揀邊間排隊都好有學問! 以我地當晚, 與另一隊4人同一時間到達等位, 我地分別排左2條隊, 我地個條就快d就可以入去食.入到去我地叫左4個甜品, 有一個係吉既形狀都幾得意, 口感似煎堆, 總括都幾好食!
食完晚餐再去Beans排隊食甜品

2019-03-01
  • 窩夫
2019-03-24 197 浏览
呢間野都出名嫁啦。。無論甜品野食味道都好好。。飲品都正常。。不過環境就真係麻麻。。坐位好迫。。舖位的確細。。不過不得不提下D店員。。落單唔出聲既。都唔知佢聽唔聽到。。同埋上菜速度極慢。。不過你坐住傾計係ok既。。其實講食物質素樣貌真係誇啦啦。。好彩我晏就3,4點時候去。唔洗等位。。冇乜人佢有兩個舖位。。不過唔算大。。不過如果真係要排好耐既話真係要諗諗環境:太細太迫。人多坐唔到食物:賣相一流。味道一流總括:可以Encore價錢都合理
環境:太細太迫。人多坐唔到
食物:賣相一流。味道一流
總括:可以Encore價錢都合理

2019-03-24 136 浏览
今日黎到荃灣,行完街就黎到beans食晚餐。以前都黎過呢度食過幾次,味道唔錯,無論主食定甜品,都食到佢地既誠意同心思。太耐冇食,餐牌上面既意粉款式都轉左,今次揀左黑松露軟殼蟹意粉個意粉好好食,黑松露味好濃,好多菇,但又唔會有滯肚既感覺。軟殼蟹亦炸得鬆脆,食落唔會油膩,但略嫌唔夠熱。加25蚊要埋肉醬薯條,薯條熱但唔夠脆,肉醬比較乾身唔太熱,食落都ok ge,但印象中之前食好似好味d! 甜品出場啦😍呢個係焦糖香蕉窩夫,配雲呢嗱雪糕、菠蘿粒、荔枝珠珠、仲有d吉士醬同埋朱古力餅碎,另有兩種醬可以倒落窩夫食。窩夫係圓碌碌既,好特別,賣相好靚,食落都係唔熱,所以冇左外脆內軟暖暖既感覺,但整體搭配好,所有配料都唔會太甜,唔會有種好滯肚既感覺,58蚊算係抵食既! (值得一提係我欲為有兩球雪糕,原來其中一球係吉士黎架!真係估唔到 )最後呢個apple crumble,不過不失因為雲呢嗱雪糕冇曬,轉左益力多雪糕,同apple crumble本身冇咁match。d蘋果蓉酸酸甜甜幾開胃,但係d餅碎就一般唔特別,個條脆條令賣相加分,但食落亦都好平常,可有可無整體味道唔錯,希望之後有機會再食時,可以試到其他令人有

甜品出場啦😍

最後呢個apple crumble,不過不失

整體味道唔錯,希望之後有機會再食時,可以試到其他令人有驚喜既食物啦! ;)
2019-03-21 151 浏览
好想食意粉於是係荃灣openrice即刻搵左間 一打關鍵字第一間餐廳就係荳子,因為我地成班朋友一行7個人,所以一開始都等左一陣先入得,因為佢有兩間連住既鋪頭,職員建議我地可以分開兩間排隊,大約等左10分鐘就入得,我地叫左幾樣意粉大家分黎試下,第一係黃金蟹肉意大利粉,黃金即係有咸蛋黃味,加勁creamy意粉亦都好有咬口,仲有原條蟹肉食,呢個我地成班朋友都好中意食,淨食意粉同醬都可以食曬,第二係黑松露軟殼蟹意大利粉,自己本身好中食軟殼蟹所以一見到menu已經好期待,黎到果然無令我地失望,意粉混黑松露醬既味道好重好重味,中意黑松露味既人一定好中意,非常高質,至於個黑魚子煙三文魚蜆肉意粉,相比起味道就淡啲,但係個味道同醬汁依然夠曬,但因為頭2個比較多油食到最後,三文魚呢個會比較少油同清啲,總括而言係荃灣好高質又便價既西餐廳,我地仲叫左其他野食冇寫曬,最後每人都係80蚊埋單,每個意粉/飯都跟餐有免費野食架!
2019-03-20
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
  • 黃金蟹肉意大利粉
2019-03-18 218 浏览
今日同朋友行完山,好想食beans 既甜品疏乎厘,就拿拿林落山就過去。因為是下午茶時間都不算多人排隊。我地叫左兩樣野食,分別係豪華英式早餐同抹茶疏乎厘,而我仲叫了一杯 green tea latte 水準依舊維持,味道好味和無偷功減料!
水準依舊維持,味道好味和無偷功減料!
2019-02-28
2019-03-17 183 浏览
呢間係荃灣一直好高人氣😍💕有齊我鍾意既野🥰主打意粉、小食、咖啡、甜品、All day breakfast等✨餐牌上幾乎每一樣食物都好想試好吸引😋💓記得之前Lunch時間去 大排長龍 但今次星期日晚去即可入座 上餐時間仲好快😍。焦糖單骨雞翼 雞翼控必點💓每隻雞翼都沾滿焦糖🧡表面結成薄薄脆衣黎個陣熱辣辣 焦糖多到可以拉絲😍咬落去皮脆肉嫩😋每啖都充滿焦糖香氣味道食落甜而不膩 配埋芝麻好惹味🤤比起蜜糖雞翼更正!!越食越過癮😆✨。黃金蟹肉意粉 滿滿的鹹蛋黃 每條意粉都沾滿濃濃的鹹蛋黃醬汁🤤鹹香十足 極度邪惡♥️!!意粉配料豐富 有好多蘑菇🍄兩條大蟹柳同少少蟹肉🤤用料味道新鮮!口感豐富!意粉硬度適中🍝完全係我鍾意既軟硬度😍配埋濃郁既醬汁真係超滿足!雖然食到最尾會覺得太濟 但整體都係好唔錯🥰👍🏻。安格斯牛肉漢堡 份量超大的!!牛肉可簡3/5/7成熟❣️簡咗5成 牛肉呈粉紅色 咬落juice香濃多汁🤤仲有個流心蛋🤤賣相超吸引煎得好靚🥚配埋新鮮生菜、蕃茄、芝士、炒洋蔥,味道超豐富的!但同時都會食得比較論盡🤣一口咬唔曬 材料跌曬出黎🤣🙊而配上既薯條都係即炸 外脆內軟 薯味突出🥔。熱鮮奶拿鐵 Beans吸引之處
呢間係荃灣一直好高人氣😍💕

比起蜜糖雞翼更正!!越食越過癮😆✨

黃金蟹肉意粉
滿滿的鹹蛋黃
每條意粉都沾滿濃濃的鹹蛋黃醬汁🤤
鹹香十足 極度邪惡♥️!!
意粉配料豐富 有好多蘑菇🍄
兩條大蟹柳同少少蟹肉🤤
用料味道新鮮!口感豐富!
意粉硬度適中🍝完全係我鍾意既軟硬度😍
配埋濃郁既醬汁真係超滿足!
雖然食到最尾會覺得太濟 但整體都係好唔錯🥰👍🏻

安格斯牛肉漢堡
份量超大的!!牛肉可簡3/5/7成熟❣️
簡咗5成 牛肉呈粉紅色 咬落juice香濃多汁🤤
仲有個流心蛋🤤賣相超吸引煎得好靚🥚
配埋新鮮生菜、蕃茄、芝士、炒洋蔥,
味道超豐富的!

荔枝玫瑰梳打
顏色好靚 配埋圓圓的波波杯好賞心悅目🤤
味道清甜 淡淡荔枝玫瑰香❣️
啱曬唔鍾意飲太甜既朋友仔😝

整體黎講 價錢合理,食物高質,睇得又食得🤤😍
種類選擇多,而且無收加一店員態度都好親切有笑容,環境舒適有格調!
係間好唔錯既Cafe😋👍🏻
2019-03-14 325 浏览
韓國朋友第一次來香港 話好想試呢個cafe 佢話之前有朋友食完話好食叫佢去香港一定要食一次由於得2個女仔食既嘢真係有限! Soft-shell Crab Black Truffle spaghetti $98佢第一次食呢個味到讚不絕口 仲覺得唔流食完想叫食多次 軟殼蟹又炸得好香唔多粉!分量又多!Grilled mixed seafood with squid ink risotto $128呢個就流d同味道每啖都好油 不過海鮮新鮮補救到 墨汁味非常重 都不錯呢Vanilla soufflé $52叫左原味試下 點知蛋味好香 好吸引 食落去係全熟唔會有漿住咁而且好鬆軟 彈下彈下下次我都要再食!因為味道好好味

由於得2個女仔食既嘢真係有限!

Vanilla soufflé $52
下次我都要再食!因為味道好好味
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
2019-03-14 198 浏览
今日lunch和同事試食荳子,排了約20分鐘,室內裝修挺文青風格,叫了egg benefit,比想像中juicy,沙律菜也非常新鮮,配上薑茶,味道新奇地配呢!值得一提的是,餐廳侍應服務一流。從今天起lunch又多一個好選擇了。
2019-03-13 176 浏览
呢度黎過幾次,次次係要排隊等位,證明荳子喺荃灣幾咁出名同受歡迎😂見到個3D Latte好特別好靚,特登揀左個巧克力曲奇拿鐵。隻熊仔真係勁可愛,搞到唔捨得飲,唔想毀左隻公仔小食就叫左肉醬薯條,好好食,同埋都幾得意嘅配搭,通常肉醬都配麵或意粉多,好少見配薯條,但食落又唔錯喎!正餐就叫左軟殼蟹意大利粉,感覺好想像中咁好食,普通左少少,可能對佢期望太大,下次再試下其他菜式!仲叫左個all day breakfast,呢個正,份量多又好食,可以一人一半咁同朋友share食除此之外,環境仲好靚,好有feel,不過太受歡迎太多人了😂 影相就有啲難度,要就下角度

2019-01-26
  • 豪華英式全日早餐