2019-03-12 210 浏览
荃灣呢間豆子係我最鍾意佢嘅餐廳。無論係環境定係食物質素都好正。真係要推介俾所有人。佢所有意粉都好好味甜品就冇正餐嗰啲咁好味。但係都唔錯嘅。傾計一流嘅好地方。推介推介
2019-03-11 144 浏览
住荃灣應該都識呢間荳子,一如以往,呢間cafe是無得訂台既,好彩唔算多人,我在出面排左一陣就可以入去了。叫左個Deluxe Full English Breakfast, 賣相好吸引,有煙三文魚、窩夫、茄汁豆、蕃茄、豬肉腸、什菌同黑松露炒蛋,果然好豐富,不愧是Deluxe,食完一定會好飽!當中最出色係個炒蛋,好香濃的黑松露味,蛋很滑很好味。 窩夫也很鬆軟,熱熱地吃沾上cream,溶在口中,配搭很好。之後加左個蟹肉薯餅,薯餅很細塊,size同我預期的不一樣,口感外面脆脆入面軟軟的,味道不錯,但仍沒有傳統薯餅脆,不過有淡淡的蟹味,可以一試。

Deluxe  Full  English  Breakfast
自家製蟹肉薯餅
2019-02-27
下午茶
自家製蟹肉薯餅
  • 豪華英式全日早餐
中午起身心血來潮,想去飲杯咖啡,於是同老公suggest 去食beans今次係第二次去食一去到要等位都正常,我地已經係第一個,都算等得耐終於等到,佢問我地坐唔坐向街的bar 位,我地ok. 點知。。恐怖的事情就發生!!😖😖😖一路坐一路食一路拍蚊滋我想死!問佢可唔可以換位,佢又話煩忙時間唔可以換😡😡 我估計蚊滋源頭係放係bar 位既植物,建議佢一係打理得衞生d, 一係丟掉講番野食,其實冇乜大問題咖啡唔錯,但可以濃dEgg Benedict 賣相吸引但塊煙肉唔係真煙肉,係煙火腿,即時扣分基乎有一半人點這個黑松露軟殻蟹意粉超香!軟殻蟹夠脆唔會淋滋滋,但份量超少意粉好爽口,有靭力,好掛汁但以呢個價錢,可以好多選擇坐咁既環境簡直自虐短期內唔會再去

今次係第二次去食
一去到要等位都正常,我地已經係第一個,都算等得耐

一路坐一路食一路拍蚊滋

講番野食,其實冇乜大問題
咖啡唔錯,但可以濃d

Egg Benedict 賣相吸引
但塊煙肉唔係真煙肉,係煙火腿,即時扣分

基乎有一半人點這個
黑松露軟殻蟹意粉
超香!軟殻蟹夠脆唔會淋滋滋,但份量超少
意粉好爽口,有靭力,好掛汁

但以呢個價錢,可以好多選擇
坐咁既環境簡直自虐
短期內唔會再去
2019-02-17
午餐
2019-03-04 358 浏览
星期日下午去食的餐廳平日就見好多人等位,今次終於到我去試啦🥳🥳🥳1:30排隊等到2:15先入得去但要留意會有兩條隊分開排入兩間舖頭不同的是一邊是bar枱為主,一邊多4人坐位我哋分別叫2款意粉加1個pizza黎食特推黑松露軟殻蟹意粉,黑松露味極濃,真材實料😋😋😋另外的蟹棒帶子日式pizza都超級脆卜卜即使我過咗20分鐘後食口感依舊朋友推介呢度嘅蛋糕一流但由於太飽就無試到但睇見隔離枱叫咗 賣相好吸入 應該有加到乾冰製造效果唯一嘅不好應該係等候時間太長因為沒有規限用餐時間(雖然是好事)但舖面太細,延長大家等候時間當天有人用餐超過兩個小時,儘管她們只叫了兩個小食中途很多人都放棄排隊,這個應該是唯一的缺點?!
星期日下午去食的餐廳
平日就見好多人等位,今次終於到我去試啦🥳🥳🥳
1:30排隊等到2:15先入得去
但要留意會有兩條隊分開排入兩間舖頭
不同的是一邊是bar枱為主,一邊多4人坐位
我哋分別叫2款意粉加1個pizza黎食
特推黑松露軟殻蟹意粉,黑松露味極濃,真材實料😋😋😋
另外的蟹棒帶子日式pizza都超級脆卜卜
即使我過咗20分鐘後食口感依舊

朋友推介呢度嘅蛋糕一流但由於太飽就無試到
但睇見隔離枱叫咗 賣相好吸入 應該有加到乾冰製造效果
唯一嘅不好應該係等候時間太長
當天有人用餐超過兩個小時,儘管她們只叫了兩個小食
中途很多人都放棄排隊,這個應該是唯一的缺點?!
2019-03-03
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
2019-03-02 479 浏览
上星期同靚女model一齊拍外景,之後仲去咗荃灣人氣cafe,補返D相同美食分享先 😆😆💝e間cafe抺茶甜品好出名,差不多每枱都有碟綠色野,賣相超靚呃like無得輸😳我地叫左green tea combo,入面有流心抹茶芝士撻,流心抹茶蛋糕,抹茶雪糕3樣甜品抹茶味好濃郁,不過我地本身唔特别好抹茶 ,相信抹茶控見到會好興奮😂.小食拼盤反而好有驚喜,樣樣都唔錯。兩款雞翼各有特色。♥蜜糖雞翼,外皮好脆蜜糖味好出,唔會似平時出面食個d淨系得個皮有蜜糖味,甜度又啱啱好食完咁多隻都唔覺得有油膩感😳♥香草雞翼,食得出加咗好多香料,好有層次,食落慢慢越來越辣♥芝士煙肉薯條,馬欣澄話食落好得意😍肉醬加芝士呢個配搭個味好似食緊薯片咁♥洋蔥圈,其實唔算好特別,但配合內有好多香料自家製醬汁感覺煥然一新❤.整體環境食物質素都唔錯,大家經過附近不妨一試😇.溫馨提示:假日比較多人,預咗要排隊另外分開咗兩間鋪,排隊會有兩邊,啱啱去到果時有少少迷茫要睇清楚
💝

小食拼盤反而好有驚喜,樣樣都唔錯。兩款雞翼各有特色。
♥香草雞翼,食得出加咗好多香料,好有層次,食落慢慢越來越辣
整體環境食物質素都唔錯,大家經過附近不妨一試😇
溫馨提示:
假日比較多人,預咗要排隊
2019-02-27
2019-02-21 489 浏览
約左朋友仔去行山,出發前當然要食個令人開心的早餐啦。荃灣區食Brunch 首選當然是荳子。當牛油果控遇上荳子呢個MENU,不加思考的都點了這個牛油果蟹肉 Benedict。滑又濃的牛油果帶點LEMON 的清新,真係好有口感及味道。正! 跟餐的飲品只有3款,點了1個美式咖啡。屬普通級別吧。
約左朋友仔去行山,出發前當然要食個令人開心的早餐啦。
荃灣區食Brunch 首選當然是荳子。

跟餐的飲品只有3款,點了1個美式咖啡。屬普通級別吧。
Avocado Crab Meat Benedict
Americano
2019-01-19
$110 (早餐)
Avocado Crab Meat Benedict
Americano
  • 牛油果蟹肉 Benedict
2019-02-20 373 浏览
成日見人Beans 既野食相都好吸引 今日終於到我 有時間黎一嚐荳子的愛 —- 好味指數: 8.5/10 外有個鬆脆酥炸皮 內有其熱香鮮甜既蟹殼肉鹹味適中 絕對係高質軟殼蟹 意粉方面 個人中意 有口感 爽身少少既意粉 呢度正合我意 加上微微和陣陣既黑松露芳香 真係食唔停口甜品果然名不虛傳 底層係用烤烘的竹炭麵包 內面仲有又熱又流心既抹茶漿 上面仲鋪上抹茶雪糕 野莓 棉花糖等 真係又睇得又食得!佢既外脆內軟包 濃郁既抹茶味 再加上實惠價格 同埋美麗賣相 十分推介!Beans 真係一間既好服務 又高質既cafe店 絕對會再黎食!

[黑松露軟殻蟹意粉 + 飲品 $ ] —- 好味指數: 8.5/10

外有個鬆脆酥炸皮 內有其熱香鮮甜既蟹殼肉

[抹茶流心吐司 $49] 好味指數:9.5/10
荳子既抹茶甜品果然名不虛傳

Beans 真係一間既好服務 又高質既cafe店
絕對會再黎食!
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
  • 抹茶流心吐司
2019-02-20 342 浏览
都好一段日子冇幫襯啦!呢一日咁岩經過荃灣,又諗唔到食乜,最後就行左過黎慢活一下(笑)其實佢地嘅lunch set都算多野揀,我地叫左個黑松露軟殼蟹意粉,一如既往好味,軟殼蟹好鬆脆唔油膩,意粉煮得QQ有咬口,加埋淡淡黑松露醬,好味。仲有個咩咩芝士pizza (sorry我忘記左個名) pizza底唔係薄嘅,但亦未算厚,lunch黎講一人食一個應該好飽下,所以share比較好。溶溶地嘅芝士最好趁熱食,上面嘅火箭菜係畫龍點睛嘅功效,令賣相更吸引之餘,味蕾亦有多一種感覺。仲叫左芝士肉醬薯條,當時我都幾肚餓,呢個一上檯仲係熱到辣口,所以覺得好好食,粗薯條如果冇炸過龍,都好難整得唔好食嘅係咪?跟餐我地叫左2杯熱薑茶,天氣凍飲完暖下胃真係唔錯。最後叫左2件cake,講真,2件都唔好食,無論口感質地,味道都仲有好多改善空間,不過佢賣點應該係「賣相」會吸引人去試嘅。

跟餐我地叫左2杯熱薑茶,天氣凍飲完暖下胃真係唔錯。

2019-02-16 294 浏览
耐不耐都會到此餐廳幫襯一下,每一次嘅水準都大上大落,食物同味道嘅水準都好唔穩定。今次係最差嘅一次😰我地兩個人,叫咗一份正常嘅班尼狄(classic 嗰隻) 另一份叫左佢地新搞作‘牛油果蟹肉班尼狄’,簡直係最不知所謂😖所謂牛油果,其實冇真正放牛油果肉,只係用牛油果汁鋪上面。牛油果本身味道唔強烈,佢地用來打左泡,面頭再灑左一啲唔知乜嘢嘅粉,味道怪到一個點。餡料應該係落咗罐頭蟹肉,其實都好平常;但最唔正常嘅係做乜嘢要加啲加工蟹柳條切碎混埋一齊🙄莫非佢覺得能夠令賣相好睇啲,點綴多啲顏色😒簡直係畫蛇添足,而且睇落cheap到不得了蟹肉完全冇味冇鹽冇胡椒粉又唔落檸檬汁,完全係一份唔識煮野嘅人做嘅傑作其實要加d色彩,落啲紫洋蔥加鹽同胡椒粉,都一樣好味。依個菜比佢地搞到不倫不類😔查實決定餐單嘅人,自己有冇試過菜式,先至放落餐牌提供比客人食呢失敗都極,絕對唔會再比機會佢,拒絕再幫襯🙅🏻‍♀️

簡直係畫蛇添足,而且睇落cheap到不得了

蟹肉完全冇味
冇鹽冇胡椒粉又唔落檸檬汁,完全係一份唔識煮野嘅人做嘅傑作

失敗都極,絕對唔會再比機會佢,拒絕再幫襯🙅🏻‍♀️
Avocado  crab  meat  benedict

2019-02-15 332 浏览
新年假期要行大運,今日去咗行川龍山,行完坐返小巴落嚟荃灣, 都差唔多到下午茶時段, 經過呢間落地玻璃開放嘅餐廳, 感覺休閒入去坐下先 。店舖嘅座位唔多, 佢分咗兩間舖頭,有服務員負責安排你入邊間舖 。今次揀咗呢個all day breakfast, 滑蛋好有水準, 煙肉就脆口, 窩夫配蜜糖同cream 一般般, 最出色系焦糖香蕉, 佢個焦糖做到啱啱好, 同香蕉味道好夾, 健康與邪惡集於一身。上面嗰一嚿蟹肉薯餅同少少沙律係加咗25 , 味道就真係好出色, 但略嫌細塊咗啲,我寧願佢收我35蚊畀大啲我。

2019-02-13
今晚約咗朋友帶同佢哋嘅小朋友晚飯後去食甜品, 平時呢間Beans經常都要排長龍,剛好今晚去到有位。焦糖吉士窩夫, 賣相好靚,有香蕉加上糖漿,入口甜甜地!雲呢拿雪糕,軟滑到適中,奶味十分濃郁!呢個窩夫唔同一般格仔餅而係外形似一個冬甩, 小朋友見到 十分雀躍!Apple crumble 有微微嘅蘋果酸味,酸酸甜甜除咗雪糕裏面仲有用麵包焗成嘅脆脆,脆脆同蘋果嘅比例 恰到好處!最後出場嘅係芝士流心綠茶撻,出場已經好有氣勢 乾冰冒出白煙, 小朋友一見到即刻呱呱大叫! 呢度嘅食物除咗有水準之外,花心思嘅造型亦令大人細路都喜歡。

焦糖吉士窩夫, 賣相好靚,有香蕉加上糖漿,入口甜甜地

最後出場嘅係芝士流心綠茶撻,出場已經好有氣勢
乾冰冒出白煙, 小朋友一見到即刻呱呱大叫!

呢度嘅食物除咗有水準之外,花心思嘅造型亦令大人細路都喜歡。
2019-02-08 406 浏览
夜晚無野做, 同個朋友去荃灣諗住搵個地方坐下食D野吹下水, 見到呢間野好似幾靚就入左去.D坐位夠寬敞舒適. 又夠靜. 附近好多甜品店都比較嘈吵, 同埋會比較迫. 呢度夠晒舒服2碟甜品都好靚, 放得都好好睇, 打卡影相呃LIKE一流,個雪糕係益力多味, 好好食, 我唔係好食甜野都覺得十分唔錯. 不過最好唔好放張招紙係碟上, 影響衛生.個冬甩好鬆軟, 又不會過甜. 男仔食都好夠飽2碟甜品分別都係$5x 左右, 可以話高質抵食又好坐

2碟甜品都好靚, 放得都好好睇, 打卡影相呃LIKE一流,

個冬甩好鬆軟, 又不會過甜. 男仔食都好夠飽

2碟甜品分別都係$5x 左右, 可以話高質抵食又好坐
2019-02-07 290 浏览
I ordered caramel banana waffle and rose Earl Grey Tea Latte. End up they charged me the breakfast waffle instead, i was pointed to the waitress twice from the dessert menu when i placed the order and she repeated it and didnt say is the breakfast and i mentioned to her i need extra hot for the latte. But end up it was not hot at all, i didnt complain, now she placed the wrong order and said because we ate it need to pay the price of the breakfast waffle, didnt apologise and only can made me a new latte, the point is the service and i am full how can i drink another cup of latte. I wont go back again.
2019-02-07
2019-02-06 484 浏览
來到路德圍 這次嘗嘗人氣cafe餐牌有很多很吸引的意大利麵和甜品 今次就來個豐富的brunch 試試all day breakfastDeluxe Full English Breakfast材料很豐富 有窩夫 煙三文魚 煙肉 豬肉腸 番茄 茄汁豆 黑松露炒蛋 什菌煙三文魚 燻得很香 但稍微變得暖暖的怪怪的炒蛋 滑嫩 濃濃黑松露味最驚喜的是窩夫 質地很鬆軟 但帶點彈性 配上忌廉 顯得更香黃金蟹肉意大利粉醬汁很足夠 每條意大利粉都會沾到濃濃鹹蛋黃味的醬汁蟹肉份量不會太少 但略嫌有點被鹹蛋黃味蓋過而且蟹蓋無膏 吃到最後有點膩
來到路德圍 這次嘗嘗人氣cafe

蟹肉份量不會太少 但略嫌有點被鹹蛋黃味蓋過
而且蟹蓋無膏 吃到最後有點膩
  • 豪華英式全日早餐
2019-02-05 255 浏览
之前其實已經試過Beans,個人覺得佢既意粉同All Day Breakfast係做得幾唔錯的🤗所以今次就相約朋友一齊黎再食,因為都有啲掛住佢既All Day Breakfast,而的確都幾耐冇去食😆我同我朋友約左晏就兩點直接係門口到等,點知呢個時間都係要等位🙈如果Bar枱就會相對快啲既,但我地又唔係好想坐Bar枱,所以都等左一陣先有得入。其實都掙扎左好耐食啲咩,因為實在太多選擇了🤦🏼‍♀️但一直都記掛住佢既All Day Breakfast,所以最終都係決定要個Deluxe Full English Breakfast😆呢個睇落好豐富,真係好期待啊😋而我朋友就叫左個Avocado Crab Meat Benedict😳我仲加多左個自家製龍蝦海鮮濃湯,之前試過一次就愛上了!-🎈Deluxe Full English Breakfast我真係太愛呢個Deluxe Full English Breakfast💗望落已經好豐富,而味道仲要好好添👍🏼特別大讚佢既黑松露炒蛋😋-🎈自家製龍蝦海鮮濃湯呢個亦係我一直記掛既龍蝦海鮮濃湯😆佢既龍蝦味好濃,而佢既海鮮配上龍蝦湯係非常好味😋鐘意既一定要試下!!

🎈自家製龍蝦海鮮濃湯
自家製龍蝦海鮮濃湯