2019-09-13 257 浏览
Everything we ordered were good but obviously the price also turned out pretty "good". For HKD 600 for 5 adults and 2 children so I think it's reasonable for HK standard. Can't blame when the currency of my country is low . Anyway, rainbow latte for Instagram purpose. They have it in coffee or tea latte. Taste wise, they're are definitely better tea lattes out there. Chicken drummettes were a hit for my husband and daughter, albeit tiny but it's a snack food so no complaints. Had the waffle in donut form, it was creative and taste good.
2019-09-09 421 浏览
在Beans 吃過多次的all day breakfast,次次都好滿意,是次再到訪終於的起心肝試下新菜式──黃金簡易的簡單材料再加及鮮奶油,卻已非常的美味,口感豐富! 韌力比較強,彈牙得來又有點嚼勁,蟹肉量亦都很多,不單止有一絲絲的肉,還會有蟹捧,很出色。

2019-08-11
2019-09-07 614 浏览
成日都見到好多人排隊等位,呢晚竟然一去到就有位。環境方面,裝修得幾靚,但同隔離枱距離都算幾埋。叫咗兩個意粉三個甜品,黑松露軟殼蟹意粉,都幾好味,正正常常。而另一個意粉忘記咗叫咩名,都幾重蟹黃味,如果一個人食晒都會幾膩。甜品方面,叫咗個拿破崙同兩個特別嘅甜品。呢兩個特別嘅甜品,放喺個黑盒子上邊,而盒子會噴啲乾冰嘅煙上嚟。 好似食緊盆景藝術品咁,好特別。 而其中一個甜品嘅名叫「原來是桔」,好搞笑嘅名,點餐嘅時候冇圖,所以對呢個甜品充滿想像。出到嚟不負眾望,真係桔嘅樣。 口感似麻薯,都有啲滯,如果正餐食得太飽,就唔建議叫呢個啦。
成日都見到好多人排隊等位,呢晚竟然一去到就有位。
環境方面,裝修得幾靚,但同隔離枱距離都算幾埋。
叫咗兩個意粉三個甜品

甜品方面,叫咗個拿破崙同兩個特別嘅甜品

2019-08-09
2019-09-04 737 浏览
海壩街同大河道交界嘅轉角位,一連兩個鋪位,任何時間經過都有唔少食客。之前tea time食過抹茶流心吐司,嗰陣濃郁嘅抹茶味到而家依然記憶猶新。今次決定約埋朋友試試晚餐水準如何。店員安排入座,過咗半個鐘朋友仲未到,雖然店員沒催我落單,但我自覺唔好意思🙈,叫咗杯熱榛子朱古力。1\榛子朱古力估唔到即使係杯熱朱,店員都有心機做咗杯好靚嘅拉花。飲落有輕輕一陣榛子味,朱古力唔會有種落重糖嘅甜味,非常好。朱古力配合牛奶味道濃厚而細膩,可可嘅味道齒頰留香。2\黑松露軟殼蟹意粉意粉口感軟硬適中,乾身唔creamy所以唔會膩,黑松露味道飄香。軟殻蟹炸得酥香脆口,連殼一啖咬落去,蟹肉和外層軟殼係嘴裡交融,滋味特別濃厚。3\抹茶流心吐司向朋友極力推介咗呢個飯後甜品,佢都食得津津有味。即叫即製大大份吐司,兩個人share都好夠食,性價比超高。抹茶雪糕甘甜,冰涼口感配剛烘好嘅吐司,冰熱交雜,味蕾嘅享受真係冇得頂!紅桑子酸酸瞇瞇,中和抹茶雪糕嘅微微甘甜味,令成個抹茶甜品甜而不膩。切開吐司,暖笠笠嘅抹茶醬一湧而出,甘香濃郁,令人食指大動。每啖吐司都充滿抹茶甘味🍵,感覺好似抹茶醬揸多士咁,幾過癮。由於lava toas
今次決定約埋朋友試試晚餐水準如何。

1\
榛子朱古力

。朱古力配合牛奶味道濃厚而細膩,可可嘅味道齒頰留香。

2\
黑松露軟殼蟹意粉

蟹肉和外層軟殼係嘴裡交融,滋味特別濃厚。

3\
抹茶流心吐司

向朋友極力推介咗呢個飯後甜品,佢都食得津津有味。

即叫即製大大份吐司,兩個人share都好夠食,性價比超高

抹茶流心吐司

切開吐司,暖笠笠嘅抹茶醬一湧而出,甘香濃郁,令人食指大動
。每啖吐司都充滿抹茶甘味🍵,感覺好似抹茶醬揸多士咁,幾過癮。由於lava toast即叫即製,吐司經過烘焗,所以即使吐司內餡係液態狀嘅抹茶醬,口感依然香熱脆口
。如果客人想食到最佳口感,記得上碟後盡快食用啦~(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

店員服務都值得一讚
,即使我等朋友等到過咗大半個鐘先落單,店員依然彬彬有禮,亦冇催我落單或限制用餐時間。

2019-09-04 252 浏览
香草綠茶梳乎厘 $52Caramel banana breakfast with Beans Waffle $78🥯Cheese french fries with bolognese sauce +$25第一次食綠茶梳乎厘🍵佢同平時食開嗰啲原味有啲唔同🥞有好多糖甜甜地仲彈彈下好得意呢個好似係佢哋嘅招牌菜我覺得都值得試吓嘅😋All day breakfast裏面有個焦糖香蕉 好似焦糖燉蛋上面嗰層皮咁 甜甜地幾好味肉醬芝士薯條就有少少普通呢間餐廳好似都幾出名
香草綠茶梳乎厘 $52
呢間餐廳好似都幾出名
2019-09-04
  • 香草綠茶梳乎厘
2019-09-03 410 浏览
仲記得Beans岩岩開嘅時候同朋友嚟食過一次,個陣餐廳仲未有咁多人認識。今次相隔數年,終於約齊朋友再嚟呢到聚舊。小食拼盤 $128拼盤包括燒雞翼、薯條同洋蔥圈等,上枱時仍然熱辣辣,食落香口,味道不過不失。黑松露軟殼蟹意粉 $98上碟的時候軟殼蟹已經腍左,唔夠香脆。意粉汁主要都係忌廉味為主,黑松露味偏淡,同心目中那種香味濃郁的松露醬有點出入。帆立貝菠菜意大利飯 $112帆立貝size細粒而且份量唔多,煮得比較乾身。意大利飯望落顏色好green,理應菠菜味濃郁先岩,但食落又是比相像中淡。開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜 $88鹹味嘅芝士薄餅就見得多,今次就試下呢款配蜜糖嘅pizza。與其說是薄餅,倒不如說它是比較乾和硬身的厚麵包,欠缺出爐帶來的烘烤口感和香味。面頭放了大量芝士,亦灑上一些開心果碎作裝飾,不過單吃薄餅味道比較寡,要配上蜜糖才夠味。甄沾記仙椰汁菠蘿沙冰 $46沙冰碎冰粒比較粗身,唔夠幼滑細碎。整體菠蘿味比較突出,但反之掩蓋左椰汁嘅香味,底下食到一點點果肉,口感算是不錯。

小食拼盤 $128

黑松露軟殼蟹意粉 $98

帆立貝菠菜意大利飯 $112

開心果馬蘇里拉芝士薄餅配蜂蜜 $88

甄沾記仙椰汁菠蘿沙冰 $46
喜歡這店,因為食物和服務保持穩定水準,而且久不久會更新餐牌,加添新選項。開心果Mozzarella Cheese Pizza之前食過一次,少有的甜食Pizza, 雖然滿佈芝士,但不覺膩。Pizza 脆邊,加上灑在面的開心果碎,好香口。想加重味道,可以點蜜糖。今日試新野"GAT"黑盒造型,送上來的時候從盒的四周冒出白煙(但我影唔到個效果)。至於三粒可愛造型的桔仔,就像是炸奶黃湯圓,外皮軟糯,餡料帶點濕潤,口感順滑,味道不會過甜。小碟盛著的是乳酪雪糕。平日食下午茶真係好抵,58蚊一個tea set,可選配任何40蚊或以下的飲品,仲要無加一服務費(讚)。你唔介意等多少少時間,杯咖啡仲可以要求3D拉花添。合理的價格,色香味俱備的下午茶,好滿足。

開心果Mozzarella Cheese Pizza

今日試新野"GAT"

• 荔枝玫瑰花茶
  • 黃金蟹肉意大利粉
  • 焦糖單骨雞翼
  • 焦糖香蕉窩夫
2019-08-28 297 浏览
星期五食完晚飯,想搵個地方坐下同朋友傾下計,就去左Beans,去門口等左10分鐘左右就可以入坐,朋友叫左杯荔枝梳打,我就叫左個綠茶流心芝士餅,朋友話杯飲品荔枝味唔太出,淨係飲到梳打水,我個芝士餅就好好味,一來我好喜歡食Cheese Cake,二來綠茶芝士餅係市面比較少有,加上佢個流心係真係流心,味道一流! 除左cheese cake,仲配上一球綠茶雪糕同一件brownie,整體賣相又好靚,睇得出好有心機。 店內環境感覺好舒服,樓底高,同埋仲有陣好香既黑松露味。下次再黎既時候,要試下佢D Pasta 同埋All Day Breakfast!
2019-08-26 311 浏览
吹水永遠都係吹唔完,加上女人係有第二個胃裝甜品,咁就唔好客氣去食番個甜品先。人就係貪心,所以見 “cozy combo”有幾樣野,就豪不猶豫咁要叫,另外又見到梳乎厘,當然想試啦,有原味、綠茶同薑汁,我地就揀薑汁,因為cozy入面都有綠茶甜品。 Cozy一嚟到,部電話就要開工,確定係呃like吸睛的機會,而且對我嚟講係非常好,無雪糕,係慕絲代替咗👍🏻👍🏻👍🏻,我寧願食慕絲,雪糕溶得太快😤薑汁梳乎厘上場,大大個,靚,薑汁味都適中,唔太甜,呢度係配cream ,而唔係配雪糕👍🏻👍🏻可能cozy太靚,我隻眼都係停留係佢度🤣

可能cozy太靚,我隻眼都係停留係佢度🤣
2019-08-23
宵夜
2019-08-23 403 浏览
返左幾個鐘工。同小朋友去左beans食late lunch。3點半到餓到飛起。我地沒叫tea叫左lunch set。小朋友要左軟殼蟹意粉(74蚊)。非常creamy軟腳蟹脆卜卜我呢。叫左燒鴨蒸包漢堡 (84蚊)。好yummy 跟餐的熱咖啡+黑糖檸檬薑茶跟餐可以加25蚊要蛋糕。我地叫左Stone (灰) +Lychee Lover (紅)。呢度既蛋糕賣相非常靚。味道亦ok good。酸味味不太甜係最抵讚埋單208蚊。我地坐左2小時傾得好開心。閒日黎beans 係好舒服。吾趕客又吾使等位。Hea爆
餓到飛起。我地沒叫tea叫左lunch set。

小朋友要左軟殼蟹意粉(74蚊)。非常creamy
軟腳蟹脆卜卜

我呢。叫左燒鴨蒸包漢堡 (84蚊)。好yummy

跟餐的熱咖啡+黑糖檸檬薑茶

跟餐可以加25蚊要蛋糕
。酸味味不太甜
係最抵讚

埋單208蚊。我地坐左2小時
傾得好開心。閒日黎beans 係好舒服。吾趕客又吾使等位
。Hea爆

2019-08-23
午餐
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
  • Lychee  Lover
  • 車打芝士薯條
2019-08-22 293 浏览
跟朋友相約荃灣區吃晚飯,被餐廳的文青Style吸引了便進餐廳了。一共點了兩客餐點,一杯飲品,除了適合打卡之外,食物質素都有驚喜!
「黃金蟹肉意大利粉」 沒想過會有蟹蓋作伴碟,賣相很不錯,蟹蓋包住蟹肉,而且蟹肉味道很新鮮,意粉口感適中,很怕吃太軟身的意粉,這個剛剛好!甜品是「抹茶流心吐司」,賣相已經好靚,吐司很鬆脆,一切開入面有抹茶漿流出來,配上抹茶雪糕食好夾,又不會太甜。飲品點了一杯「榛子朱古力 」奶味香濃,本身喜歡喝朱古力類飲品了,味道口感都不錯,有濃濃榛子味。整體來說食物質素OK的,適合與女生閨蜜打卡的餐廳,唯一是份量較小,而且晚飯時間排隊時間長。

黃金蟹肉意大利粉

黃金蟹肉意大利粉
2019-08-19 426 浏览
平時見好多人排隊,想試好耐啦,假日三點幾去到排大約20分鐘,環境都舒服,幾適合食個甜品,嘆個下午茶同朋友傾下計。推介黑松露軟殻蟹意粉黑松露好香,意粉口感唔會太淋或太硬,剛剛好,仲有個軟殻蟹好脆好香口,唯一係個份量可能會唔夠男仔食,但好好食,必試。另外,我仲叫左兩個甜品。伯爵茶流心吐司係竹炭吐司,幾特別又鬆脆,一切開入面有伯爵茶漿流出來,再配雪糕食好夾,唔會好甜,唔鐘意食太甜嘅朋友都可以一試。香草綠茶梳乎厘好香好濃蛋味,好鬆軟,但食落唔會好似得食空氣個種口感,亦都唔會好甜,有淡淡既綠茶味,下次黎都會再食。

推介黑松露軟殻蟹意粉

黑松露軟殻蟹意粉

另外,我仲叫左兩個甜品

下午茶
黑松露軟殻蟹意粉
2019-08-19 403 浏览
之前去荃灣食野經常路過呢間餐廳,但就無入過去。今次同閏蜜黎打卡,終於可以試下佢,滿是期待的。由於我地都食左brunch,所以只係叫左個長通粉同Lava toast。碟長通睇落好似好細碟,不過其實份量好多,我地3個人分享都剛剛好。味道酸酸甜甜,配上溫泉蛋, 口感滑溜。友人堅持要叫Lava toast ,小妹亦被流心2字吸引一上枱就急不及待試食。不過小妹並不喜歡竹炭吐司,總覺得竹炭味道淡淡的,而且口感輕飄飄,跟平時食嘅吐司口感好唔同。不過入面流心伯爵茶醬是很不錯的,唔會太甜,可以食多幾啖,加上雜莓同開心果碎,口感好豐富。另外,同閏蜜傾計又點少得一杯咖啡呢! 我地見到餐廳可以叫立體拉花,本身想3個人都叫黎試下,點知原來一枱只可以有一杯最後閏蜜們將quota俾左我於是我有一杯立體熊仔拉花嘅法式焦糖燉蛋latte, 勁香焦糖味。

蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉4

友人堅持要叫Lava toast ,小妹亦被流心2字吸引

最後閏蜜們將quota俾左我
法式焦糖燉蛋拿鐵

2019-08-18
蕃茄肉醬溫泉蛋意大利長通粉4
法式焦糖燉蛋拿鐵
2019-08-16 544 浏览
荃灣呢間beans之前食過已經覺得幾好,今次再黎食~見到隔離枱叫既all day breakfast 好似好正,我即刻睇睇餐牌,最後order左一個deluxe full English breakfast 豪華英式全日早餐,窩夫甜甜地又軟綿綿,好味,黑松露炒蛋幾香滑~黑松露軟殼蟹意大利粉,大大份軟殼蟹,炸得香脆,意粉煮得有彈性又creamy!蟹肉薯餅,自家製,蟹肉足料,啖啖鮮味!跟餐飲品可減$8,呢杯維也納朱古力幾香濃,好多cream,打卡一流!法式焦糖燉蛋latte,呢個幾特別,表面係焦糖,味道又甜又苦咁啦~
荃灣呢間beans之前食過已經覺得幾好,今次再黎食~
豪華英式全日早餐

黑松露軟殼蟹意大利粉

蟹肉薯餅

蟹肉薯餅,自家製,蟹肉足料,啖啖鮮味!
維也納朱古力

法式焦糖燉蛋latte
豪華英式全日早餐
黑松露軟殼蟹意大利粉
蟹肉薯餅
荃灣間beans次次行過都見到好多人排隊 今次揀下午茶時間嚟 終於無咁多人 原來佢有左右2間 一邊坐bar枱 另一邊就坐得舒服d 叫左個deluxe all day breakfast 純碎見到佢有smoked salmon好想食🤣 炒蛋有好香黑松露味 食完個舊waffle都飽左三分一 不過我唔係好鍾意呢款腸個味🧐如果一個人一定食唔哂咁多 2個人share仲可以叫多個甜品就啱啱好 .我地叫左個cozy combo 一上枱個盒出哂煙咁 當然相機食先啦 我覺得最有驚喜係個舊石頭樣cake 好濃芝麻味 好食😋 隻杯入面個舊好似蛋咁 入面有好濃綠茶醬 整穿佢再配埋下面d紅豆一齊食 好夾👍🏻下午茶時間嚟食好處係可以慢慢坐 出面又無人等 如果人多出面d人望住你食好大壓力ga ma😖

原來佢有左右2間 一邊坐bar枱 另一邊就坐得舒服d

叫左個deluxe all day breakfast