我哋食完正餐再搵呢間Cafe食甜品~因為見佢哋嘅甜品都幾有特色🌟呢個chocoate combo一拎到出嚟真係嚇我一跳,因為我冇諗過佢會成個盒拎上嚟,仲有啲乾冰添🤣佢一份combo有晒朱古力控鍾意食嘅嘢,中間係tiramisu,唔係好重酒味而且上面好似有啲淡淡地嘅朱古力餅乾🍪好脆口,旁邊嘅係朱古力雪糕🍦佢嘅雪糕比其他一般嘅雪糕有黏力,好似Gelato咁,不過都係朱古力味冇咁重!仲有係心太軟一切開,真係會有啲朱古力醬流出嚟㗎!而且個朱古力味好濃!再加上好似有一陣威士忌味,我個人就唔係幾鍾意呢阿酒味~但係佢個外皮係好實淨嘅brownie 咁😋都係不錯嘅再叫咗杯cappuccino~個拉花都拉得幾靚嘅~ 不過希望佢可以再熱啲會更加好🥳旁邊嘅係花茶☕️🌸佢有好多種類揀嘅,我就揀咗檸檬薑茶,其實一揀都知奇奇怪怪㗎啦, 結果真係🤣🤣🤣不過食完啲甜野解下膩係唔錯嘅,仲可以無限Re-fill~

2019-12-02 642 浏览
幾個女仔一齊食晚飯因為想食啲Cafe類型,所以睇到一間餐廳評價唔錯,就嚟左試但係因為呢一間餐廳係冇得訂位,而且都好多人嚟食,所以我哋都喺門口度等左20分鐘左右先有得入去入到去叫咗好多嘢食:1. 三個主食: 黃金蟹意粉,南瓜蝦仁飯,烤肉芝士pizza2. 4杯野飲,而我就叫咗荔枝玫瑰紅茶3. 3個甜品,益力多雪糕配窩夫,柚子味嘅蛋糕仔,期間限定嘅小甜品其實所有食物都好好食,好有驚喜。主食方面最鍾意食嘅南瓜蝦仁飯,同烤肉芝士pizza,其實黃金蟹意粉都好好食但係因為我個人唔係好鍾意食cream,因為黃金係意粉有cream所以個人少少麻麻哋但係都唔會太漏。飲品方面我覺得荔枝玫瑰紅茶雖然唔係話好特別但係佢好咁大杯,味道還好,下次應該會叫其他飲品因為我見其他朋友嘅飲品都好好味。甜品就真係三個都好好食冇得挑剔而家你食緊神準備現金因為現場只收現金推薦推薦!
幾個女仔一齊食晚飯
因為想食啲Cafe類型,所以睇到一間餐廳評價唔錯,就嚟左試

入到去叫咗好多嘢食:
2. 4杯野飲,而我就叫咗荔枝玫瑰紅茶

其實所有食物都好好食,好有驚喜。
甜品就真係三個都好好食冇得挑剔

而家你食緊神準備現金因為現場只收現金

推薦推薦!
幾經波折,同友人終於食到呢間好出名嘅餐廳。我地專登6點去食early dinner, 排隊都算快。一坐低緊係即係嗌返個appetizer同杯嘢飲開胃先啦。我地嗌左個香辣單骨雞翼,香脆可口好惹味。跟住介紹返杯rose latte, 玫瑰味呢樣野真係好考功夫,如果用劣質糖漿就會似藥水。而Beans cafe就拿擸得唔錯,淡淡的玫瑰味加上花瓣點綴,讓人亂世中都可以沉澱下來,享受寧靜美好的一刻。另外,barista可以幫你畫3D公仔,好貼心!我地兩個女仔share左一個主食,係墨魚汁海鮮意大利飯。有魷魚圈,帶子,青口,蝦同魚,都幾豐富㗎!墨魚汁飯都唔錯,不過米飯略嫌水份唔夠,但都好睇個人喜好嘅。反而想讚下配菜蕃茄仔。平時好怕番茄好酸,但Beans嘅蕃茄就好清甜。想知一間餐廳有冇用心對待食材同客人,可以留意佢點樣看待配菜。豐富的晚餐,值得一試!

豐富的晚餐,值得一試!
2019-11-26 722 浏览
印象中對上一次幫襯beans已經好幾年前嗰陣啱啱開張,已留下好印象👻每次經過路德圍都見到大排長龍💦今次晏晝3點幾去唔洗等就有位了😙先嚟杯Premium Chocolate 🍫😌好濃朱古力味,好飲😙嗌咗個Eggs Royals benedict😛水煮蛋真係好好食,勁流心😍配上煙三文魚同荷蘭醬,呢個benedict eggs好完美🥰友人嗌咗杯caramel latte,試飲咗啖,焦糖味都幾出👅友人嗌咗呢個焦糖香蕉配Pancake,好少見圓咕轆嘅pancake,好鬆軟同香脆👅份量剛好又夠飽肚😙荳子永不let me down👻
印象中對上一次幫襯beans已經好幾年前
嗰陣啱啱開張,已留下好印象👻
每次經過路德圍都見到大排長龍💦
今次晏晝3點幾去唔洗等就有位了😙
Premium  chocolate

先嚟杯Premium Chocolate 🍫😌
好濃朱古力味,好飲😙
Eggs  royal

嗌咗個Eggs Royals benedict😛

荳子永不let me down👻
Eggs  royal
  • 焦糖香蕉窩夫
  • Egg Benedict
2019-11-24 511 浏览
呢間餐廳我見佢下午茶時間大排長龍,所以夜晚6點就黎到食,試下佢究竟有咩咁特別。我地兩個人叫左兩個主食同一個小食,食完都夠哂飽呢個單骨辣雞翼其實一d都唔辣,不過好香口,同埋岩岩整出黎好熱,外脆內軟,叫得過黑松露軟殼蟹意粉好香,有少少黑松露味,唔算太濃,但軟殼蟹就淋左如果係脆既就會再好食d!呢個墨魚汁海鮮飯其實得個黑字,個飯冇咩味。不過上面黃黃地色個塊野鹹鹹地幾好食,越咬越香,同埋d飯一齊食會惹味d仲叫左杯熱朱古力,個拉花好靚,濃度都岩岩好,唔會太甜,好岩我口味價錢味道都唔錯,仲見到人地食d甜品好靚,唔怪之得咁多人黎食

我地兩個人叫左兩個主食同一個小食,食完都夠哂飽

如果係脆既就會再好食d!

價錢味道都唔錯,仲見到人地食d甜品好靚,唔怪之得咁多人黎食
2019-11-22 444 浏览
已經幫襯過幾次,食物做得好無論午餐,下午茶,晚餐都已經來過,最愛呢度既意粉及蜜糖雞翼飲品:榛子朱古力沙冰。大大杯👍蜜糖單骨雞翼。炸得好脆,好入味!👍卡邦尼意粉。意粉煮得剛剛好,白汁亦做得好濃味!
已經幫襯過幾次,食物做得好
無論午餐,下午茶,晚餐都已經來過,最愛呢度既意粉及蜜糖雞翼

飲品:榛子朱古力沙冰。大大杯👍
蜜糖單骨雞翼。炸得好脆,好入味!👍
卡邦尼意粉。意粉煮得剛剛好,白汁亦做得好濃味!

2019-11-16 509 浏览
今日同朋友找了一處吃晚飯。平時非常多人排隊等候。今天剛好不是太多人。所以才有機會不用等太久便可入座。我們點了一款手撕豬肉絲pizza and 1 款 卡邦尼黑松露意大利麵。最後還點了一款終極甜品拼盤。 有朱古力心太軟,Tiramisu 及朱古力蛋糕!超正。一定要試!😋😋😋
早前和朋友行馬騮山🐒,超多🐒,之後隨便找了間餐廳吃午餐,@beans 。📍黃金蟹肉意大利粉($98),鹹蛋忌廉醬,濃濃好吃😋不過不夠蟹肉,唯有用假蟹柳🥺!📍Eggs royal 班尼迪蛋($89),水波蛋恰到好處,用叉輕輕一戳,流心的蛋液香濃好吃😋。📍羽衣甘藍藜麥沙律(+25)極度少羽衣甘藍,只得兩片;極度少藜麥,不夠半匙羹份量....將貨就價的垃圾.......食物外觀就靚,但質素真係好普通呢個價錢有好多更好選擇

食物外觀就靚,但質素真係好普通

呢個價錢有好多更好選擇

2019-11-08 630 浏览
難得經開荃灣,特登過去好耐無食過嘅Beans😆係平日下午茶時間去到,好好彩唔洗等位,遲多5分鐘到就已經要係外面等✌🏻不過對比以前嚟講已經算小左人依舊小店地方唔大,但可能同行有👧🏻BB所以一行3人安排左4人枱,坐得舒服🎼🎼店內人手足夠,但主要一位明顯係熟手,其他人望落會有啲緊張咁,但全部都好有禮貌😊 兩個大人叫左個🍝意粉加錢 💰換肉醬薯條一杯咖啡跟餐焦糖香蕉🍌窩夫伴香草雪糕龍蝦湯荔枝檸檬紅茶 全部都唔錯🤤🤤唯一唔好彩係佢地洗手間壞左,要去外面商場揾廁所🚾 好彩唔係好急🤭但整體係享用左一個舒適又好味嘅下午茶❤️2個大人 Total :$229
不過對比以前嚟講已經算小左人

忘記個名
焦糖香蕉窩夫
忘記個名
2019-11-07 419 浏览
是咁的~今次同女朋友仔誤打誤撞之下黎到荃灣,咁荃灣都出名多野食嫁嘛但冇book枱好多野例如放題/打邊爐果d就冇咩可能臨時臨急食到,咁啱又想食西餐於是搵搵有冇d良心小店啦,最後就搵到呢間Beans喇七點多少少黎到,全店都滿左九成但都唔洗等就即刻入到!食物種類都好多,有all day breakfast又有意粉類等等嘅主食,樣樣都想試嘅情況下都叫左唔少野呢個係黑松露炸軟殼蟹意粉,其實上枱果陣好靚不過我食左啖先記得影所以個擺碟先咁亂啫一般喺其他店食呢款都要過百五蚊,不過呢到價錢公道只係需要98蚊!真係抵到呢而且仲唔會將價就貨,份量足夠,呢點已經好抵讚味道方面,黑松露粉唔會灑得太多而變得太濃味,份量適中反而更加能夠同個意粉汁相得益彰!炸軟殼蟹雖然唔係大隻但勝左炸得乾爽唔會回油!脆口得黎亦有蟹嘅鮮味,撈埋意粉一齊食真係好夾另外仲有d雜菌提升個口感,令到成件事冇咁單調!女朋友仔仲叫左個焦糖香蕉waffle嘅all day breakfast份量唔算多但女仔黎講就啱啱好,焦糖香蕉一般有兩個做法:喺香蕉表面灑上白砂糖再用火槍燒焦;或者係專登開隻鑊慢慢煮溶d白砂糖再淋上香蕉表面,大部分餐廳都會用上第一個

七點多少少黎到,全店都滿左九成但都唔洗等就即刻入到!

而且仲唔會將價就貨,份量足夠,呢點已經好抵讚
另外仲有d雜菌提升個口感,令到成件事冇咁單調!

份量唔算多但女仔黎講就啱啱好,焦糖香蕉一般有兩個做法:喺香蕉表面灑上白砂糖再用火槍燒焦;或者係專登開隻鑊慢慢煮溶d白砂糖再淋上香蕉表面,大部分餐廳都會用上第一個方法因為會快d但有個缺點係火槍嘅熱力亦會影響到塊香蕉,令到香蕉唔多唔少失去左水果嘅口感同味道,有d人未必鐘意少少熟熟地嘅🍌(講緊真係燒熟左果種熟),而第二種整法就唔會影響到香蕉又唔會有燶邊出現,不過相對需要時間同心機,個人黎講就鐘意Beans呢到嘅做法喇
炒蛋同煙肉都係正常,幾好食嘅!煙肉嘅選材亦係肥瘦適中
另外最值得一讚就係個Waffle,呢到同出面嘅waffle外型上好唔同,不過其實都係睇個模具係點嫁啫,呢到嘅waffle個蛋漿做得好好,唔會太甜得黎亦有淡淡嘅蛋香味!最重要係整嘅時間,整waffle/雞蛋仔呢類嘅野個時間係好重要,呢到掌握得好好,唔會淋過chef lemon嘅雞蛋仔,亦唔會一味為左追求脆而做到個漿好薄變到好似食餅乾咁
食waffle最高峰就係最老套果句:外脆內軟,但要做到就一點都唔容易而且內部軟糯得黎一定要食到蛋香,咁先係高分之作!呢到就做到喇!
不過我會覺得份all day breakfast如果多一樣野例如細塊炸薯餅咁會更加滿足

右上角有個茶壺果個係龍蝦湯黎,好好飲
個湯係有d蓉喺到令個口感好豐富而且湯入面仲有兩塊小龍蝦肉,蜆肉亦有
碗湯係飲到龍蝦湯獨特嘅香濃味而又飲到淡淡嘅海鮮鮮甜味
絕對係高分之選

跟餐加25蚊有份沙律,仲要係近年熱捧嘅藜麥羽衣甘藍沙律!呢兩種superfood都對身體好好,羽衣甘藍高纖護眼抗氧化,藜麥亦係高纖減肥之選,不過就咁食都好寡
羽衣甘藍有微微嘅苦澀味而藜麥直頭冇味兼硬身,不過呢份沙律有加入適當份量嘅黑醋撈勻黎食之後就真係又健康又好食,比起一d用沙律醬胡麻醬整嘅沙律更加清爽,正

仲有叫到啤酒炸洋蔥圈作為小食!
講到炸物雖然話即叫即炸襯熱食永遠冇死,但炸物都有分高低嘅,除左炸嘅技巧如果掌握得唔好會令到佢回油咬落成口油好膩之外(呢到係炸得好乾身),另一重點就係個炸漿!呢個炸洋蔥圈嘅炸漿係加左啤酒,啤酒做嘅炸漿喺愈到滾油嘅高溫下會產生某種反應然後會令到個炸物更加香脆
而且咬落去有微微嘅啤酒苦澀味反而更加提升洋蔥嘅甜味,好夾
就算唔點酸甜醬都已經好好味喇

總括黎講~喺香港要搵一間好食嘅西餐未必好難,但遇到又好食又平又同自己理念一致嘅店就要大力支持!希望未來嘅香港會少好多大型連鎖食品而多番d有心經營嘅小店啦
2019-11-06 373 浏览
這間是位於大河道的CAFÉ,一到埗,你會發現它是分開了兩個鋪位,兩個鋪位中的佈置環境也是大同小異,也是給人一種舒適、溫曖的感覺。是日與友人都沒有提前預約,所以也等了大概半小時。是次點了: 黑松露軟殼蟹意大利粉 意粉煮至剛好,不會過軟或過硬,黑松露味道香濃,軟殼蟹也炸至香脆,但因這道意粉是以奶油烹調,吃多了便會感覺少膩千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅這配搭可以說是絕不會難吃,薄餅餅底不會太厚或太薄,整個PIZZA 的味道不錯豪華英式全日早餐這是令人很滿足的ALL DAY BREAKFAST ,有豐富美味的配料,還有兩個充滿蛋香的WAFFLE 芝士肉醬薯條 ,這是點餐後加$25 加配的薯條炸至香脆,外脆內軟,芝士肉醬也挺不錯的,但個人認為薯條配茄汁才是更完美的配搭

是日與友人都沒有提前預約,所以也等了大概半小時。

是次點了:

千島醬蟹棒蟹子帆立貝薄餅

豪華英式全日早餐

芝士肉醬薯條 ,這是點餐後加$25 加配的
2019-10-24
荃灣呢間Beans分開兩邊,一間叫Beans the corner,一間叫Beans,唔太知有咩分別😂兩間都只有約十多張枱,中午時分靠窗位置會曬。我地入左Beans the corner,嗌左一個all day breakfast同一個黑松露軟殼蟹意粉💁🏻‍♀️特別推介呢個意粉比唔鍾意黑松露味嘅人,因為我試過佢地個黑松露飯,唔太鍾意個味,不過呢個就完全接受到,仲好好食添😋嗌左一杯法式燉蛋latte,仲以為會有個燉蛋係上面,原來係冇的😂

2019-11-01 243 浏览
千島海鮮pizza好足料, 上面鋪滿好多芝士🧀🧀🧀🧀🧀仲有啲拉絲效果, 而餅底好脆黃金蟹肉意粉好好味😋 有一絲絲既蟹肉🦀🦀好creamy, 意粉軟硬度適中而且賣相好靚,真係睇得又食得店舖環境唔錯,好適合同班姊妹chill下
千島海鮮pizza
好足料, 上面鋪滿好多芝士🧀🧀🧀🧀🧀
仲有啲拉絲效果, 而餅底好脆

好好味😋 有一絲絲既蟹肉🦀🦀
好creamy, 意粉軟硬度適中
而且賣相好靚,真係睇得又食得
店舖環境唔錯,好適合同班姊妹chill下
千島pizza
黃金蟹肉意粉
去到荃灣搵嘢食驚好朋友介紹試呢一間連個門口都唔知點入嘅鋪頭(點解我會咁講?試吓你就知)聽講呢間鋪頭平時排隊排得好長龍不過咁啱我哋夜晚9點幾先去所以唔使等位就可以好快入座場內嘅環境都幾舒適柔和嘅燈光賠償歐陸式嘅裝修都好適合三五知己過嚟坐吓傾吓計其實睇完個餐牌有好多野都好想食不過因為胃口有限我哋就叫咗黑松露軟殼蟹意大利粉意粉煮得彈牙唔會太淋再配上黑松露忌廉汁同埋炸得鬆脆嘅軟殼蟹味道就真係唔錯唯一挑剔嘅點就係個汁唔夠鹹⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️滿分)Caramel  Banana  Waffles 配料非常多口感很豐富重點係全部配料味道都非常好個窩夫亦都做得非常鬆軟亦都非常香整體配搭令我十分驚喜⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抹茶流心吐司上面凍冰冰嘅抹茶雪糕球配上下面烤得香脆熱辣辣嘅吐司再加上吐司入面香龍嘅抹茶流心簡直係抹茶控嘅天堂香濃嘅抹茶再加上豐富嘅口感簡直就好似成個人浸喺抹茶入面一樣⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️Chocolate  Paradies非常香濃朱古力尤其係個心太軟都好好味不過比起其他野食就好似無乜特別⭐️⭐️⭐️⭐️熱榛子朱古力非常香濃的榛子味和朱古力味而且口感順滑喜歡朱古力的朋友要飲⭐️⭐️⭐️⭐️奶泡桂花荔枝特飲外型好靚桂花味同荔枝味都
去到荃灣搵嘢食
驚好朋友介紹試呢一間
連個門口都唔知點入嘅鋪頭
(點解我會咁講?試吓你就知)

聽講呢間鋪頭平時排隊排得好長龍

同埋炸得鬆脆嘅軟殼蟹
味道就真係唔錯
唯一挑剔嘅點就係
個汁唔夠鹹

⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️滿分)

配料非常多

喜歡甜食係比主食好食好多

喜歡食甜品必試
2019-10-20
2019-10-26 309 浏览
黑松露軟殼蟹意粉 ($98)服務方面 十分尊業食物質素 好好食!意粉唔會太硬,食落去好有口感松露唔會太濃,幾易入口,應該加左d奶油同香草軟殼蟹 雖然得2-3舊,但係啖啖肉,炸粉又唔會過多所以呢餐好好食😋仲額外配送餐飲一杯
黑松露軟殼蟹意粉 ($98)
服務方面 十分尊業
食物質素 好好食!
意粉唔會太硬,食落去好有口感
松露唔會太濃,幾易入口,應該加左d奶油同香草
軟殼蟹 雖然得2-3舊,但係啖啖肉,炸粉又唔會過多
所以呢餐好好食😋