招聘中
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
2019-04-14 307 浏览
星期日想食個Brunch開心下,沙田區有得食既地方唔多,十工點幾黎到,好彩唔洗等好耐,好快就有位!.Egg Benedicts with smoked salmon Really love egg benedicts! 隻蛋整到👍🏻👍🏻👍🏻 推介!不過唔知沙律菜係咪唔記得落source, 勁乾同無味... 要撈蛋汁食🙄Beef Burger 🍔 ..呢個失望.. 個牛肉漢堡叫左5成熟,但整到好唔好食.. 無論成個Burger 定牛肉都乾.. 唔juicy ,所以都唔值14x 跟餐會有兩杯野飲.. 可以加$18(好似)叫杯913 珍珠奶.. 不過我都係跟餐叫番杯honey with lemon...呢個有驚喜👍🏻👍🏻 幾好味!

Beef Burger 🍔 ..

農曆新年快到了,朋友仔黎緊新年會去旅行,所以就快約黎個團TEA ,o係 IKEA 行到攰攰地就搵個地方坐底慢慢食傾下來年既大計吧。之前一直都想黎【荳子】食下野,但係一直長期都好爆場,所以一直都無機會,難得今次下午茶時段可以唔洗點等位,終於都有機會喇~飛雲~我哋叫左份「德國燒豬手」豬手既咸香很到位,皮層脆卜卜的,肉質很幼滑,肉質飽滿豐盈,相信...要焗到皮脆肉嫩,廚師既功架實在功不可抹。除了豬手之外,令我食指大動既仲有脆薯皇,薯皇唔會炸到乾曾曾,外脆內軟,一咬薯肉便爆出,真心滿足。另外,我哋都叫左「煙三文魚沙津」,我咃希望可以中和一下燒豬手既膩感,果然無令我哋失望,沙津菜都非常新鮮爽脆,加上煙三文魚亦很肥美,整個感覺很清新悅目。特別推介「Rainbow Latte」,單單是心形的拉花已經是俘虜你既心,而且仲要彩虹的,試問有邊個可以抗拒到呢個呃LIKE 既機會呢?加上口感非常幼滑細嫩。

2019-02-01
  • 德國燒豬手
  • 煙三文魚沙津
  • Rainbow Latte
2019-04-04 403 浏览
食過Beans好多次,不過係第一次喺沙田食。尼間beans幾特別,分咗堂食同外賣兩個區域。今日天陰陰,都係坐室內堂食區穩陣!黑松露軟殻蟹意粉出名好食,第一次喺沙田食beans,當然要睇下keep唔keep到水準啦。意粉尼到喇,香噴噴嘅黑松露味,聞到都流哂口水!軟殻蟹炸得剛好,乾身唔淋油,食落又唔會過硬,合格👍🏻意粉配上creamy嘅黑松露汁,惹味👍🏻望落以為好細碟,但食哂佢都夠飽喎。最後飲埋杯熱咖啡,完滿嘅午餐😌
食過Beans好多次,不過係第一次喺沙田食。
尼間beans幾特別,分咗堂食同外賣兩個區域。
今日天陰陰,都係坐室內堂食區穩陣!

望落以為好細碟,但食哂佢都夠飽喎。

最後飲埋杯熱咖啡,完滿嘅午餐😌
2019-03-31 411 浏览
星期六Dinner時間未到7點去到,門口已經有勁大條隊,排左半個鐘先入到,間店真係好受歡迎呀。入到去先叫左一個焦糖單骨雞翼,雞翼好好食,醬汁濃郁,焦糖令到雞翼甜甜地,好易入口。主食方面,我叫左一個鮮蝦南瓜意大利粉,味道就相對較為清淡,但南瓜味都濃郁,意大利粉都好爽口,蝦嘅分量都好多,所以都好抵食架。
焦糖單骨雞翼

鮮蝦南瓜意大利粉
焦糖單骨雞翼
2019-03-31 269 浏览
因為係朋友既birthday 去沙田行完街就黎左home square食晚飯雖然已經提早左黎等位 但係未夠7點已經好多人係到排隊叫左碟 黑蒜蜆肉飯帆立貝白酒意大利粉 份量女仔黎講就岩岩好 如果唔夠食可以叫小食味道不錯 $100唔洗黎講算好高質啦
雖然已經提早左黎等位 但係未夠7點已經好多人係到排隊
味道不錯 $100唔洗黎講算好高質啦
黑蒜蜆肉飯帆立貝白酒意大利粉
黑蒜蜆肉飯帆立貝白酒意大利粉
2019-03-29 153 浏览
想試好耐既Beans,次次經過都見好多人排隊,今日lunch time稍後過去,啱啱好有兩個位唔使等✌🏻🔅黑松露軟殼蟹意粉($72)份量都幾多,隻軟殼蟹都幾大隻,炸到外脆內軟,意粉軟硬適中,有好香既松露香氣,個汁都好creamy!🔅手撕豬仔骨漢堡($78)個包有烘過,太陽蛋煎到有小小脆邊,配上沾滿BBQ汁既手撕豬仔骨,口感好豐富!配菜既焦糖洋蔥係生既,都幾辣。仲附上沙律菜、薯條,都幾大份!🔅蟹肉薯餅(跟餐+ $25)我好鍾意食薯餅,呢個炸得好靚,金黃色,小小燶都無,入面都幾多蟹肉,沾小小他他醬,好味👍🏼呢度應該算係日式西餐,味道比較清爽,即係偏淡唔會好濃,我鍾意比較淡小小,咁先食得出食物原材料既味道!而且,好多時都會附上沙律菜伴碟,好健康!

🔅黑松露軟殼蟹意粉($72)

黑松靈軟殼蟹意粉

🔅手撕豬仔骨漢堡($78)

手撕豬肋骨漢堡

🔅蟹肉薯餅(跟餐+ $25)

蟹肉薯餅

黑松靈軟殼蟹意粉
手撕豬肋骨漢堡
蟹肉薯餅
2019-03-20 462 浏览
💕水準高的Beans🌟—🍀一向走文青風嘅Beans, 人龍從來冇減少過,食物高質之餘,賣相亦很吸睛。👭今日同朋友Tea time 嘅時候去發現唔洗排隊就衝左入去,原來仲有lunch menu (‪11:00-18:00‬)☕️—🦀黃金蟹肉意大利粉(💲 68)以蟹蓋伴碟,賣相吸引,蟹肉分量十足,個汁十分creamy,識落仲有啖啖蟹肉和蟹膏,用料十足。—🌹玫瑰泡沫鮮奶伯爵茶(💲29)玫瑰味有,伯爵茶的味也有,比出面嘅茶好好多,出面好多時淨係飲得出一種味。—🍝鮮蝦南瓜意大利粉(💲78)南瓜汁帶稀身,意大利粉的硬度剛剛好,上面還有幾粒南瓜,個人認為可以多一點,鮮蝦爽口。🍟➕$25 芝士肉醬薯條薯條可以脆少少,肉醬分量剛剛好,甜度和酸味配合好—🥞Carmel Banana Waffle(💲58)焦糖香蕉是脆脆的,當初以為係一格格的窩夫,圓圓的窩夫是荳子獨有的。—
💕水準高的Beans🌟

🦀黃金蟹肉意大利粉(💲 68)

🌹玫瑰泡沫鮮奶伯爵茶(💲29)

🍝鮮蝦南瓜意大利粉(💲78)
🍟➕$25 芝士肉醬薯條
薯條可以脆少少,肉醬分量剛剛好,甜度和酸味配合好

🥞Carmel Banana Waffle(💲58)
鮮蝦南瓜意大利粉  芝士肉醬薯條
黃金蟹肉意大利粉
玫瑰泡沫鮮奶伯爵茶
Carmel Banana Waffle
鮮蝦南瓜意大利粉  芝士肉醬薯條
玫瑰泡沫鮮奶伯爵茶
Carmel Banana Waffle
2019-03-20 295 浏览
已經不是第一次來beans了最常來吃下午茶和晚餐今次是家人為我慶祝生日而來的這裡的環境好舒服感覺很日式讓人感覺很平靜可以慢慢享受食物是放工後安慰自己的好去處喜歡這裡的氣氛外食物都很有水準軟殻蟹黑松露意粉是我每次必點的食物這個配搭非常夾而且入口很Creamy每次想起也會流口水呢 而海鮮墨魚汁意大利飯也不錯不少海鮮配料而且賣相不錯還點了其他食物味道不錯尤其喜歡這裡的甜點常有新款式,為我們帶來新鮮感無論到那裡慶祝有家人陪伴就是最好的禮物
已經不是第一次來beans了

而且賣相不錯

還點了其他食物
味道不錯

尤其喜歡這裡的甜點
常有新款式,為我們帶來新鮮感

無論到那裡慶祝
有家人陪伴
就是最好的禮物
2018-12-07
庆祝纪念
生日
2019-03-15 3607 浏览
11點開門的荳子,一般至11點半是不用等位,可以直接入座。12點後的話,等一小時是常識。11點,三個人來食一個早午餐。一個早餐,一個小食,一個主菜,一個意粉,兩件蛋糕。超滿足,肚皮都漲漲了。每個全日早餐,意粉或主菜都包一杯飲品,可以以優惠價點小食和蛋糕。 這是加$25點的蟹餅切開香脆外皮,內里滿滿的蟹肉美味這是必點的香蕉早餐焦糖香蕉是脆脆的這個圓圓的窩夫,是荳子獨有的窩夫配上蜜糖和忌廉半份燒排骨配薯菜半份有六條骨,而且是大大件的肉絕不會散醬汁方面過濃了,食了一條骨就食膩了配上香脆薯條🍟,沙律菜大蝦南瓜意粉意粉ok南瓜醬汁是稀的那一種,清清的跟餐的檸檬蜜糖mousse mountain還好的朱古力蛋糕蛋糕中放了脆脆粒,可惜都受潮了不脆而且容易痴牙拿破崙脆脆的每次來都忍不住要加$25甜品🍮經常會有新款式普遍也有水準最欣賞這咖啡店☕️做到咖啡店的特質,就是讓客人們吹水不限時,野食又好食,難得

這是加$25點的蟹餅
切開香脆外皮,內里滿滿的蟹肉
美味

這是必點的香蕉早餐
焦糖香蕉是脆脆的

這個圓圓的窩夫,是荳子獨有的
窩夫配上蜜糖和忌廉

半份燒排骨配薯菜
半份有六條骨,而且是大大件的
肉絕不會散
醬汁方面過濃了,食了一條骨就食膩了
配上香脆薯條🍟,沙律菜

大蝦南瓜意粉
意粉ok
南瓜醬汁是稀的那一種,清清的

跟餐的檸檬蜜糖

mousse mountain
還好的朱古力蛋糕
蛋糕中放了脆脆粒,可惜都受潮了
不脆而且容易痴牙

拿破崙
脆脆的

每次來都忍不住要加$25甜品🍮
經常會有新款式
普遍也有水準

最欣賞這咖啡店☕️
做到咖啡店的特質,就是讓客人們吹水
不限時,野食又好食,難得

2019-03-09
約咗好耐無見嘅朋友聚一聚,不過Beans不設Book位,所以要預早少少去排隊拎位。由於當日有落雨嘅關係,所以露天嘅位置暫停開放,變相等位嘅時間亦都耐咗少少。🔹 Mixed Berry Waffle $58起初以為係一格格嘅窩夫,但原來佢係好似冬甩型,又幾特別。益力多雪糕雖然唔太重益力多味,但酸酸地加埋吉士奶油一齊食,係幾match嘅!而且有蜜糖同莓醬比你選擇去加,想食咩味都得!下次嚟嘅話呢個會再encore!🔹 土耳其焗薯條 $54薯條上配有蕃茄粒同埋芝士,蕃茄醬汁令成碟小食好開胃,而且芝士多到可以做到拉絲效果,好好味!📍Beans The Greenhouse沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓503號舖..環境分數:8/10食物分數:8/10Encore分數:8/10

🔹 Mixed Berry Waffle $58

🔹 土耳其焗薯條 $54

📍Beans The Greenhouse
沙田鄉事會路138號新城市中央廣場5樓503號舖

環境分數:8/10
食物分數:8/10
Encore分數:8/10
2019-03-07 520 浏览
娜娜新年後病了好一陣子,連情人節都錯過了🥺🥺貼心的男友今晚特意帶娜娜吃好點,讓娜娜開心一下~BEANS 在荃灣開店時我們都光顧過好幾次,不過幾次都覺得一般般便把它忘了。這晚男友既然主動建議,就試試啦~隨便揀了個意粉,蟹肉份量足料,個汁十分creamy好好味,正評男友最愛食燒雞,娜娜反而欣賞那些配菜伴碟的蕃茄仔酸酸甜甜,正燒薯仔粒沾了燒雞的醬汁,香口又好味 病癒的人總愛吃煎煎炸炸熱氣野,加上大食如我倆多點一樣主食無妨~特別一提,這裡的pizza 不是那種脆脆的薄皮,開心每樣主食配一杯飲品。侍應見我們只得二人,貼心提示可將第三杯飲品打包。

黃金蟹肉意粉

男友最愛食燒雞,娜娜反而欣賞那些配菜
伴碟的蕃茄仔酸酸甜甜,正
燒薯仔粒沾了燒雞的醬汁,香口又好味

焗釀燒雞半隻

巴馬火腿pizza

美式咖啡
檸蜜

黃金蟹肉意粉
焗釀燒雞半隻
2019-03-07 309 浏览
前幾日去完disney玩 八點幾先返到沙田 見到beans唔洗等位所以入去trytry! .今次嗌咗黃金蟹肉意粉芝士肉醬薯條蟹餅龍蝦湯黑松露蘑菇意大利飯芒果梳打黑糖薑茶🌟黃金蟹肉意粉 正 啲咸蛋黃醬掛曬係意粉 好香好夠味 好啱我口味!蟹肉其實好似係蟹柳黎不過$98呢個質素都好好!勁快清晒😂.黑松露蘑菇意大利飯 幾香幾cream意大利飯口感啱啱好 又係好啱我口味😂.芝士肉醬薯條 係跟餐加$2x既 份量偏少 但多肉醬 唔會好乾.蟹餅 又係跟餐加既 得一件 又細又唔好食.龍蝦湯 好稀 唔夠濃.芒果梳打黑糖薑茶都係正常發揮埋單三百幾 我覺得okay wor 地方舒服 staff有禮貌 食物ok 西餐黎講 CP值真係幾高~
今次嗌咗黃金蟹肉意粉
黑糖薑茶
都係正常發揮
  • 黃金蟹肉意大利粉
2019-03-06 344 浏览
今日同阿姨預祝生日,要入沙田。 阿姨就提議去沙田中央廣場荳子嗰度食lunch. 地方唔算好大,但係環境好舒適,係好適合我哋坐低飲杯嘢傾下計。 午餐好多款式可以揀,而且加25蚊就可以選蛋糕。 餐廳提供免寫名字,還附送上生日卡, 真係好貼心。 阿姨見到甜品送上個刻都好驚呀! 講番個午餐,叫咗pizza同埋一個軟殼蟹黑松露意粉,另外加錢轉咗杯芝麻Latte, 而且仲畫埋花。食物質素好好,而且價錢吾貴,加上職員服務態度都好好。 一定要帶老公嚟試下。

2019-03-06
午餐
庆祝纪念
生日
2019-03-05 235 浏览
因為到威爾斯醫院探病的緣故,今天來到沙田跟朋友吃晚飯。自從 ”繁華盛世” 的降臨,我就好害怕到沙田市中心了。那密集的人群…… 到處都是數之不盡的人和人,要找一間餐廳好好坐下來享受晚餐真不容易。為了避開人潮,我們便早些過到新城市中央廣場,發現原來 這裡也開了BEANS,便想也不想立即進去。之前我曾在將軍澳分店已試過BEANS多款菜式,不論各類主菜意粉或是各款甜品飲品,都非常有特色和有水準(特別推介:低溫慢煮乳豬法式蘋果酥、北京燒鴨蒸包漢堡)。今天在沙田店看到有幾款新菜式,就決定試試新口味。朋友點了的「黑松露軟殼蟹意大利粉」先到來,豐富的黑松露和忌廉加上看脆的軟殼蟹,實在一看便流晒口水。幸好,我點的「蜜蜂紫薯燒雞意大利飯」也不輸蝕,甜甜的CREAMY紫薯汁又美麗又可口,叫人愛不釋手,這真是令人滿意十足的一餐啊!

低溫慢煮乳豬法式蘋果酥

北京燒鴨蒸包漢堡
蜜蜂紫薯燒雞意大利飯
  • 黑松露軟殼蟹意大利粉
2019-03-03 270 浏览
行街行到攰搵咗間cafe入去休息一下。呢間餐廳出晒名食甜品,咖啡都唔錯㗎,成日都好多人排隊。下午四點幾,兩個人就比較容易搵位,完全唔駛等。叫咗一個Raspberry cheese拿破崙同埋抺茶紅豆卷蛋。Raspberry cheese拿破崙(Cheese 既質地軟硬適中,配有raspberries 既少少酸味,好夾呀。不過酥皮唔夠鬆脆。)抺茶紅豆卷蛋 (蛋糕部份好軟熟,綠茶味好濃,中間嘅忌廉好creamy, 可惜紅豆蓉比較少。)

2018-10-14