招聘中
月薪 (面议)
$16,500-$21,000
月薪
2019-05-03 233 浏览
看電影的關係,選這間較近戲院的,星期一晚上來都算坐得滿滿,喜歡吃這裡的Deluxe Full English breakfast,好快就有得食,不需要久等,賣相一流!!
!!
Deluxe  full  English  ADB
Deluxe  full  English  ADB
Eggs Royale🍳🐠.突然好想食egg benedict😛又懶懶地決定去依家開到有五間分店嘅BEANS揀左smoke salmon嘅eggs royale呢到嘅all day breakfast從來無令我失望過😎新鮮整出黎嘅熱辣辣好香而且真係好流心🤤同埋配菜個沙律醋調味得岩岩好🥗👍.本身想飲earl grey latte但見跟餐可以唔洗加錢配黑糖薑母茶所以試下🤔真心讚因爲好夠薑味☕️~~~~~~~~~~~~別注版鐵觀音卷蛋🧁.加左$25叫件甜品食下🍰茶味控見有特別promotion同天仁茗茶crossover即刻一試😂BEANS卷蛋果然香滑又甜而不膩💕而且好有茶味又唔會似人工咁好啦食埋真係勁飽好滿足🥰~~~~~~~~~~~~
Eggs Royale🍳🐠
突然好想食egg benedict😛
又懶懶地決定去依家開到有五間分店嘅BEANS
揀左smoke salmon嘅eggs royale
呢到嘅all day breakfast從來無令我失望過😎
新鮮整出黎嘅熱辣辣好香而且真係好流心🤤
同埋配菜個沙律醋調味得岩岩好🥗👍
真心讚因爲好夠薑味☕️

~~~~~~~~~~~~
別注版鐵觀音卷蛋🧁
加左$25叫件甜品食下🍰
BEANS卷蛋果然香滑又甜而不膩💕
而且好有茶味又唔會似人工咁
好啦食埋真係勁飽好滿足🥰

~~~~~~~~~~~~
2019-04-30
2019-04-25 699 浏览
在連接將軍澳PopCorn與君傲灣PopCorn 2的商場走廊處有一家名曰Beans的餐廳。這家餐廳屹立商場已有一段時日,由於不接受訂座,更沒有取票輪候這回事。想吃嗎?煩請乖乖地在店門外索帶位置一個跟一個地排隊。結果,咱們總能見到餐廳門外一列長長的人籠。及至新厠所的熱朝冷卻,雖比以前清減了一點,可是於繁忙時段卻依舊人如潮湧。老伴是一位絕對地欠缺耐性的朋友,光陰似箭,將寶貴的時間浪費在無止境的等待著實不值,是故他寧願選擇11時吃午餐與五時半吃晚飯,也不要跟著人流穿梭。結果小的總與Beans擦身而過,卻是緣慳一面。及至友人忽然相約午膳,於閒日的中午時分大概沒那麼多人罷!十二時半左右抵達,餐廳雖仍滿座,卻毋須多等便能入席。Beans之裝飾陳設頗富田原氣息,採用落地玻璃窗透入的陽光,餐廳之射燈似乎不怎麼夠亮,以致內外環境的光暗有著強列的對比,在日間室內反顯得陰沉。餐廳門前列著她們出品的各式糕餅,賣相也甚吸引。沿路直進,則會經過一排撓有趣味的平石板路,在一格一格的石塊旁鋪著滿滿的碎石,宛似接連水池之石板路,又彷彿是火車道之路軌,感覺獨特。除了石板路,餐廳轉角窗邊亦置了張碩大的木桌,大自然閒適舒泰

餐廳門前列著她們出品的各式糕餅,賣相也甚吸引。沿路直進,則會經過一排撓有趣味的平石板路,在一格一格的石塊旁鋪著滿滿的碎石,宛似接連水池之石板路,又彷彿是火車道之路軌,感覺獨特。除了石板路,餐廳轉角窗邊亦置了張碩大的木桌,大自然閒適舒泰之風韻溢於言表。

午餐之選擇不算太多,幸好她們會訂期加入新品,淘汰次歡迎的貨色,使食客不覺沉悶。午市有不同的意粉、飯與薄餅,卻聽聞這兒的意粉獲較高評價,故而小的揀了個黑松露軟殻蟹意大利粉,友人則點了巴馬火腿哈蜜瓜意大利飯。

在等侍的時候瞧見案前每檯均置有一張粉紅色的卡,開啟查閱,發現那是獻給陳教長教室內之義工導師。Beans作為香港企業,支持本土慈善工作,客人只須在心意卡上填上話語,餐廳會將之收集並送達予無私奉獻之義工導師。既是小小心意,小的也樂意為之。

沒多久,午餐徐徐地送上。小的之黑松露軟殻蟹意大利粉自然地呈現松露的點點黑色,上面放著紅紅的軟殻蟹。從照片觀之以為份量十足,實際是碟子其實挺小巧,而且外圍印有餐廳商標的厚圓邊只屬裝飾,唯中間精緻的圓洞始放置美食。於節食減肥的辦公室美女們是舔舔嘴,但正常男兒家當是不怎麼夠飽了。

幸而食物質素甚佳,意粉雖是比較乾身,醬汁卻能包裹著每一條意大利麵,而且廚師豪爽地下了許多的松露油,使意粉入口既油滑,又充盈黑松露的滋味。然而,人說市面的松露油其實都沒松露,卻是化學溝出來的效果。地球很危險,小的也不能顧及那麼多,只好好的地享受一頓食美算了。軟殻蟹雖然小巧,卻炸得外脆內軟,鹹香惹味。

友人的哈蜜瓜意大飯感覺卻是怪怪的,沒有嚐嚐巴馬火腿,小的只小小地試一點飯。意大利飯在哈蜜瓜的帶動下清新舒爽,但其甜甜的味道作為午餐主食卻是有絲絲兒地格格不入。這一道菜式可能比較適合可以甜品作主餐的女生們,卻非屬男兒氣慨的小的矣!

2019-04-22 349 浏览
荳子位於Popcorn商場將軍澳友一定非常熟悉 佢既all day Breakfast 意粉同甜品屢獲好評 經常都要排隊15~30分鐘先至有位(不設籌號安排)本人都惠顧過好幾次 可惜佢保持唔到水準一次比一次令人失望😯 手撕豬仔骨漢堡🍔●焦糖洋蔥●太陽蛋🍳●薯條Shredded Pork Rib Burger @$116 (All Day Menu價)好耐之前食過一次呢份burger 印象中非常好食😉 今次翻叫 但係經已冇以前咁正 主要係burger唔夠熱😐 Bread唔多似新鮮焗起 有d水氣 薯條唔夠脆身 不過豬仔骨係值得一讚既 煮得好稔身好入味 唔係好多西餐廳/Cafe可以食到呢種味道 當然手撕既工夫亦不容忽視👍鮮蝦南瓜意大利粉 (New Menu)Prawns and Mushrooms Spaghetti in Pumpkin Cream Sauce @$108 (同樣係All Day Menu 價)見佢mark住new 諗住試試新野 點知都係失望囉😵Spaghetti既硬度係一貫水平 係我鍾意既偏硬身QQ既口感 但係蝦肉鮮味不足 Sauce雖然creamy但冇咩南瓜味 同普通c
荳子位於Popcorn商場
將軍澳友一定非常熟悉
佢既all day Breakfast 意粉同甜品屢獲好評
經常都要排隊15~30分鐘先至有位(不設籌號安排)
本人都惠顧過好幾次
可惜佢保持唔到水準
一次比一次令人失望😯

手撕豬仔骨漢堡🍔●焦糖洋蔥●太陽蛋🍳●薯條
Shredded Pork Rib Burger
@$116 (All Day Menu價)

好耐之前食過一次呢份burger 印象中非常好食😉
今次翻叫 但係經已冇以前咁正
主要係burger唔夠熱😐
Bread唔多似新鮮焗起 有d水氣
薯條唔夠脆身
當然手撕既工夫亦不容忽視👍
鮮蝦南瓜意大利粉 (New Menu)
@$108 (同樣係All Day Menu 價)
見佢mark住new 諗住試試新野
點知都係失望囉😵
但係蝦肉鮮味不足
Sauce雖然creamy但冇咩南瓜味 同普通cream sauce冇咩分別
Main Menu 既單點都包一杯熱飲
以前我叫開檸檬蜂蜜 今次就試下黑糖薑母茶
熱騰騰既茶非常重薑味 十分唔錯😍
之後再黎Beans我都會叫佢
希望餐廳係創新菜式上花工夫之餘
都可以注重一下維持食物水準☺
期待下次再黎荳子既時候會有意想不到的驚喜
2019-04-21 293 浏览
此店開業數年,口碑不錯,假日一早已有人龍,今午和家人12點前到來,當然不會例外,門外輪候半個鐘,終於入座。四人點了二份All day breakfast , 一份黃金蟹肉意粉和一份黑蒜蜆肉帆立貝意粉。全日早餐有窩夫、焦糖香蕉、炒蛋和煙肉,較一般的早餐少了一些肉和肥膩的感覺,相當不錯。蟹肉意粉賣相討好,醬汁加入鹹蛋黃製成,香濃冶味。蜆肉帆立貝意粉加入黑蒜和白酒,鮮甜味美。甜品點了三款蛋糕,尤以芝麻慕絲最為特出,芝麻的香味融入蛋糕內,非常美味可口。
2019-04-21
2019-04-18 295 浏览
今日同男朋友去將軍澳度睇戲,一路都好想試吓依一間beans❤️❤️❤️❤️依個意粉好好食,雖然蟹蓋入邊冇晒蟹肉㗎啦,不過勝在夠吸晴!成個意粉嘅主角係鹹蛋黃,原來咁樣撈落意粉都係咁好食㗎❤️❤️❤️😂😂😂😂😂男朋友叫咗個all day breakfast❤️❤️❤️❤️我哋最欣賞係佢個窩夫,同平時出邊食嘅好唔同,而且整得好新鮮依然銀銀咁樣!🥰🥰🥰🥰🥰🥰肉醬薯條,不過不失❤️最後,依一個真係無得輸!3D咖啡!

肉醬薯條,不過不失❤️

最後,依一個真係無得輸!3D咖啡!
2019-04-13 204 浏览
之前成日去美心小品 今次就到遠多少少既beans 試試裝修有田園mix左工業風格 座位好似置身郊外 落地玻璃 有自然光之下食早餐更加醒神°今次試左The backyard breakfast <$138> 呢個餐包含煙三文魚Eggs Benedict 窩夫 哈密瓜Parma Ham煙肉 豬肉腸 番茄 茄汁焗豆 跟 什菌比起其他餐廳早餐佢多好多選擇雖然價格比較偏貴但係食材方便真係有俾心機炒蘑菇好juicy 外脆內院有蛋味窩夫另外再配返clotted cream😋 沙律🥗非常之新鮮 最衰係呢個餐冇得食黑松露炒蛋所以同朋友一人叫咗一個餐互相試一試對方既。朋友叫左Deluxe Full English Breakfast <$108> 個餐包括窩夫 煙三文魚 煙肉 豬肉腸 番茄 茄汁豆 黑松露炒蛋 什菌黑松露炒蛋真係好正啊 冇諗過佢會咁足料個蛋又滑身又香 黑松露味夠晒濃 大推其他材料就同我嗰個餐大同小異但係我都係建議大家揀返Deluxe Full English就得啦已經好大份同炒蛋冇得輸
之前成日去美心小品 今次就到遠多少少既beans 試試

其他材料就同我嗰個餐大同小異
已經好大份同炒蛋冇得輸
2019-03-13
2019-04-10 221 浏览
Had lunch at one of our preferred spots near our home today (April 10th), as my toddler niece was with us today, we ordered a pasta and asked for the poached egg to be on the side (the raw parts of the poached eggs are not the best for kids at such a young age). When the pasta came, the egg was on top of the pasta and soaked in, so we kinda mentioned that we asked for it to be on the side given that the kid was going to have it. They took it back into the kitchen and basically just scooped what they could off the egg out and placed it into a small bowl and served it back to us. As we thought it was pointless to tell them again by this point, we salvaged the pasta that was not soaked in the eggs for my niece (50% ish).

Upon paying the bill, I kindly gave them a suggestion to not just scoop the egg out and consider that job done next time, in which the server not only refused to admit they did anything wrong but responded by saying “you should’ve told us to cook the egg fully”.... and that was the moment I decided to write a review

Even if you don’t want to admit you’re wrong, at least don’t turn around and blame it back on the customer! Shouldn’t that be covered in Service 101?

2019-04-10
午餐
2019-04-01 328 浏览
第三次來到將軍澳店光顧,真是看時段入座,之前一般都要等一小時多才可入座。今天特別為了這杯3d拉花咖啡而來,這間店咖啡不會過濃,主要奶味重一點,也不需要加糖,但拉花真是很有心思的。(註要特別跟店員下單要求,同只有幾款咖啡可以)黑松露軟殻蟹意大利:較咸重口味,意粉非常乾身,不過不太油,但愈食愈口渴,值得欣賞是軟殻蟹像即炸同食落去都有彈牙肉質感覺。今次黎感覺比之前好,店員有轉變都好有禮貌,林走其中一位女店員仲30度(菊)恭同我說(多謝哂bye bye)這印象很深刻。

玫瑰咖啡
黑松露軟殻蟹意大利粉
玫瑰咖啡
黑松露軟殻蟹意大利粉
  • 3D拉花咖啡
2019-03-30 367 浏览
今日行過見到條隊唔係好多人,就趁機黎呢間人氣爆燈既Beans Cafe試吓啦~蟹肉餅好creamy而且味道豐富,唔錯!可以一試!一盤子美食就最啱三心兩意嘅人㗎啦~煙三文魚份量都幾多,但炒蛋就乾咗小小啦,滑身啲會更好~兩舊圓碌碌望落似bagel但實際上係窩夫,又香又鬆軟,配埋忌廉食一流!唯一敗筆係炒雜菌冇乜調味,仲夾雜左少少草青味添豬肋骨都冇令人失望,一切就開,啲肉又淋又滑,但BBQ醬太濃啦,要撥開少少醬嚟食先啱口味~酸椰菜絲好清新開胃,仲可以中和返肉嘅肥膩感,好想另外叫多碟啊!叫埋兩杯餐茶作為呢餐晚餐既完美句號* * *餐廳嘅座位緊密左少少,如果想靜靜地傾計,呢度就未必係最佳嘅選擇啦~但食物水準就真係相當唔錯,可以encore!!

蟹肉餅伴沙律

蟹肉餅好creamy而且味道豐富,唔錯!可以一試!

All  Day  Breakfast

豬肋骨配薯菜

叫埋兩杯餐茶作為呢餐晚餐既完美句號

* * *
蟹肉餅伴沙律
All  Day  Breakfast
豬肋骨配薯菜
2019-03-28 249 浏览
今天又放一天假,上午看完一齣很好看的印度電影,心情極佳,決定在戲院附近吃一頓美味的下午茶,即時想起將軍澳區我最喜愛的餐廳-荳子。由於是平日下午的關係,一到步就可以立即入座。喜歡這餐廳除了因為它的食物質素很好之外,環境舒適和不錯的服務都是原因。肚子不太餓,只叫了一客流心伯爵茶吐司配芒果梳打。不到10分鐘,侍應就端上飲品和食物。※流心伯爵茶吐司賣相很漂亮,很吸引。吐司上面有雲呢拿雪糕、藍梅、紅莓和棉花糖,用刀輕輕切開,伯爵茶流心就慢慢流出,口感很豐富,,吐司脆脆的,甜度適中,味道很滿意。幸福感又來襲了!😋※芒果梳打清新可口,充滿芒果味,超讚!👍👍價格只是$58,並且包一杯$39或以下的飲品,真的是性價比很高。自己一個人吃好東西,悠閒地上上網,都可以是很幸福很寫意的。下次放假一定會再來。

肚子不太餓,只叫了一客流心伯爵茶吐司配芒果梳打。

不到10分鐘,侍應就端上飲品和食物。

※流心伯爵茶吐司

※芒果梳打
清新可口,充滿芒果味,超讚!👍👍

自己一個人吃好東西,悠閒地上上網,都可以是很幸福很寫意的。

下次放假一定會再來。
流心伯爵茶吐司
芒果梳打
2019-03-27
流心伯爵茶吐司
芒果梳打
  • 伯爵茶流心吐司
2019-03-27 130 浏览
成日經過BEANS都見到有人係門口排隊,今次終於DIK起心肝去等位,估唔到佢意外地好食!!叫左2個前菜,一個係Parma Ham,估唔到佢份量咁多,平時外面個啲餐廳比3塊你再加幾粒蝦蜜瓜就算,佢呢到成碟咁真係良心企業。令一個係煙三文魚沙律, 佢個沙律菜嘅combination好好食,但略嫌佢有太多沙律醬。主菜點左一個黑松露軟殼蟹意大利粉同埋一個 pizza。軟殼蟹脆卜卜唔腥好好食,個黑松露意大利粉都幾香,但係要襯熱食因為一凍左啲汁就會結左痴埋左一舊,不過都唔影響佢好味。個Margarita Pizza就普通左少少,值得一提嘅係包邊好鬆軟唔錯唔錯。整體黎講對間餐廳感覺都幾良好,會再黎食嘅!!!

主菜點左一個黑松露軟殼蟹意大利粉同埋一個 pizza。

整體黎講對間餐廳感覺都幾良好,會再黎食嘅!!!
2019-03-10
2019-03-24 109 浏览
每到週末,都會食一個豐盛的brunch獎勵自己。將軍澳Popcorn內的荳子長期有人龍,但早少少去到其實都可以唔使排隊食一個悠閒的早午餐。呢個All Day Breakfast 除咗鐵腳茄汁豆,炒蘑菇,豬肉腸、煙肉之外,最特別係炒蛋加了黑松露香氣四溢,荳子特有水泡形狀waffle. 略嫌沙律菜唔夠,只有兩塊茶葉,聊勝於無。叫早餐,飲品有$8折扣優惠。$200以上才可以簽卡。餐廳環境優美,裝修有心思,但繁忙時間人太多,不能慢慢享受咖啡傾計了。

叫早餐,飲品有$8折扣優惠。$200以上才可以簽卡。

Deluxe  English  Breakfast
2019-03-14 233 浏览
其實BEANS這家餐廳已聽說過了在荃灣很久了,可是荃灣店也算是人龍長的店舖,沒有耐性排隊的我一直也沒有機會嘗試。最近BEANS好像越開越多分店,有一天在將軍澳附近工作,便順道來試試。這裏的人龍也不算短,午飯時間大約要排10個左右,但是職員安排也算順暢的。進去之後,其實餐牌沒有太多的選擇,可是每樣野都做得好精緻,是平價又很有質素的西餐!我們二人點了黑松露軟殼蟹意粉,黑松露味超級重,很棒!!還有一份叫Egg Royle的,班尼迪蛋配上煙三文魚,超級好吃呢!!總結這裏的性價比真的超高!難怪開了這麼多分店每天也在排長龍~希望他可以keep住水準啦👍🏻👍🏻

• 黑松露軟殼蟹意粉
  • All Day Breakfast
2019-03-09 225 浏览
今日本身行開將軍澳popcorn商場竟然畀我見到一間 好似好吸引的Cafe。。。因為嗰時係下晝兩點半左右我見到有下午茶或者午餐都好似幾啱食所以就入咗去等咗都係大概幾分鐘就可以安排入座我立刻睇咗個menu之後呢即刻決定咗 叫兩個set一個係軟殼蟹意粉 另外一個 係紫薯雞扒飯仲可以加配另外一啲小食, 我叫咗一個肉醬薯條 同埋一個薯餅加多一件蛋糕因為個蛋糕實在太吸引 所以都忍唔住飲品方便嗌咗杯mocha, 嗰隻杯好得意食物環境氣氛上菜速度都係十分之唔錯等咗大概十分鐘左右就可以有啦

等咗都係大概幾分鐘就可以安排入座
我立刻睇咗個menu之後呢即刻決定咗 叫兩個set
一個係軟殼蟹意粉 另外一個 係紫薯雞扒飯
因為個蛋糕實在太吸引 所以都忍唔住

飲品方便嗌咗杯mocha, 嗰隻杯好得意
2019-03-06
  • 黑松露軟殼蟹意粉