2020-06-10 6587 浏览
第一次食呢间餐厅系荃湾, 我好记得当时佢既绿茶甜品系最出名🍵 事隔多年, 已经进化到多左咁多唔同款既食物👍🏽德国烧猪手🐷($192)呢个烧猪手非常出色, 份量十足, 而且帮你甩晒啲肉, 所以可以不费吹灰之力就食到香脆既猪手😌 猪手既皮烧到脆卜卜, 夹埋中间充满骨胶原既肥膏同埋猪肉, 超级好食呀🤤手撕猪pizza🍕 ($92)其实呢个pizza 带左少少惊喜俾我🤗 佢既pizza边好似面包既果种脆口, 薄薄既饼底上面舖满左融晒既芝士同埋满满juciy既手撕猪, 口感同味道都超级丰富👍🏽焗鱿鱼筒意大利饭🦑($138)其实佢既每样食物都意想唔到咁正😌 满满既risotto 塞满左个细既鱿鱼筒🦑 佢既risotto 偏软身, 系我钟意既果个口感😋 呢道菜既摆盘系超级artistic, 唔讲唔知以为自己食紧法国大餐😂柠檬芝士幕丝焗美式芝士蛋糕🍰($25)呢款甜品既造型系一旧卡通版既芝士🧀 虽然细细旧, 但系整得好精致🤩 柠檬味既蛋糕外层包住香滑既芝士蛋糕, 口感好有趣👍🏽 成个甜品酸酸甜甜完全唔会觉得”漏”黑糖奶盖卷蛋🥛($25)近期Beans同赏茶做紧合作, 所以出左两款联乘甜品, 而我地就

德国烧猪手🐷($192)

手撕猪pizza🍕 ($92)

焗鱿鱼筒意大利饭🦑($138)

柠檬芝士幕丝焗美式芝士蛋糕🍰($25)

黑糖奶盖卷蛋🥛($25)
近期Beans同赏茶做紧合作, 所以出左两款联乘甜品, 而我地就拣左呢款卷蛋🍰 呢两间出既联乘甜品一定冇得输😛 蛋糕既部分好松软, 卷住满满黑糖味忌廉同埋茶味啫喱, 成件卷蛋甜度适中, 中间既啫喱好爽口, 好得意

大部分既食物都会跟一杯指定饮品, 唔想饮指定饮品既话可以用减$8既优惠饮”我想和你无所事事”既饮品, 我见好多人都有用呢个优惠😚 而我地既两款甜品都系跟主食加$25💰

呢间餐厅真心好食, 而且我相信好多人都唔会陌生✌🏽 我绝对会再encore 呢间餐厅
2020-06-07
  • 黑糖姜母茶
2020-11-17 0 浏览
🙋🏻‍♂️饿底探员今晚去将军澳再次调查呢间cafe🍳🍖🥯The backyard breakfast $138📸表示见到个eggs benedict已经好兴奋,仲有哈密瓜配parma ham,猪肉肠,烟肉,什菌,呢个all day breakfast好awake😍😍😍🙋🏻‍♂️表示个poached egg可能迟咗食,蛋黄同荷兰汁都开始凝固,食落无咁嫩滑,好在有清新嘅哈密瓜配上绵滑嘅parma ham,鲜甜咸香互相中和填补返个eggs benedict份失落感,仲有个bagel型嘅窝夫,摊冻咗都仲系咁松软,如果趁热食呢个all day breakfast都几高质,对唔住我迟咗食🍟🧅🍗BEANS snack platter $128📸表示个金黄色嘅小食拼盘,隔住个mon都feel到有几crispy,张相有声㗎🙋🏻‍♂️表示叫呢个拼盘主要系为咗试个焦糖单骨鸡翼,可惜个焦糖同想像有啲出入,似麦芽糖多过焦糖,反而香辣鸡翼同炸洋葱圈有惊喜,香辣鸡翼炸到好乾身,口感外脆内软,个after taste有到微辣,洋葱圈无因为摊冻咗而腍晒,系呀我又迟咗食,而且仲keep到酥脆口感,肉酱薯条唔算特别,如果系芝士或
🙋🏻‍♂️饿底探员今晚去将军澳再次调查呢间cafe

🍟🧅🍗BEANS snack platter $128
🙋🏻‍♂️表示叫呢个拼盘主要系为咗试个焦糖单骨鸡翼,可惜个焦糖同想像有啲出入,似麦芽糖多过焦糖,反而香辣鸡翼同炸洋葱圈有惊喜,香辣鸡翼炸到好乾身,口感外脆内软,个after taste有到微辣,洋葱圈无因为摊冻咗而腍晒,系呀我又迟咗食,而且仲keep到酥脆口感,肉酱薯条唔算特别,如果系芝士或者黑松露呢啲topping会开心啲,anyway呢个platter整体都唔错

🥧Vanilla Ssoufflé $52
📸表示汲取咗头两个course迟咗食嘅经验,今次唔可以挂住欣赏佢,争取时间食啦
🙋🏻‍♂️表示趁热食呢个充满蛋香嘅梳乎厘,入口即溶好松软,充满空气感,食落又唔会好甜,所以识食系要趁热食

🍮☕️Crème brûlée latte $36
📸表示杯latte放咗两粒咖啡豆喺面,好似个emoji咁😶好得意,唔舍得饮佢呀
🙋🏻‍♂️表示latte表面有层焦点脆片,好似食紧crème brûlée咁,淡淡嘅咖啡配上醇滑奶香,饮完好满足

😋好味度 8/10
🔙返啅度 9/10
2020-11-05 356 浏览
Beans荳子开咗几间分店,估唔到环境与食物keep到水准食朋友生日饭嚟到TKO,一如既往食物大致令人满意:all day breakfast好足料食唔哂,最锺意系个个doughnut配cream、菇炒得香、蛋好滑,只系烟肉劲咸。软壳蟹意粉比较失望,唔觉系软壳蟹,似系炸燶咗嘅嘢,不过意粉好食,摆得又好睇。千岛酱Pizza个酱同料都够滋味甜品方面都唔错,招牌拿破仑是朋友必点的,唔会太甜,好味道;梳乎厘整得岩岩好,食完好满足。
Beans荳子开咗几间分店,估唔到环境与食物keep到水准

食朋友生日饭嚟到TKO,一如既往食物大致令人满意:

千岛酱Pizza个酱同料都够滋味
拿破仑千层酥
Soufflé
  • 豪华英式早餐
2020-11-01 235 浏览
黄金蟹肉意粉 $76虽然系外卖自取 但佢哋一啲都唔求其 连个蟹壳都俾埋你😹 可能因为摆得有啲 所以意粉就有啲淋 但味道方面就冇问题 有好浓嘅忌廉味 而且有大量蟹肉 蘑菇 食落嘅口感好丰富 份量唔少 食完已经好饱 黑松露薯条 +$20 套餐加钱嘅小食 返到屋企已经淋晒 唔系话特别好食 呢个价钱来讲已经唔错
黄金蟹肉意粉 $76

黑松露薯条 +$20
套餐加钱嘅小食 返到屋企已经淋晒 唔系话特别好食

呢个价钱来讲已经唔错
  • 黄金蟹肉意粉
  • 黑松露软壳蟹意大利粉
2020-11-01 220 浏览
今日去左tko popcorn食dinner 6 点已经到左餐厅门口 已经要排队 排左20分钟左 第一次食谂住叫手撕猪肉burger但点知冇 叫左个牛肉burger牛肉多汁同埋够足料 其实野都冇咩特别 gf叫左个黄金蟹肉意粉 呢个意粉就好出色 首先多蟹肉同埋好新鲜 个黄金汁系咸蛋黄加carbonara咁 mix出黎 加埋d意粉好爽口 非常推荐同埋佢可以叫隔离个间珍珠奶茶饮 非常flexible最後叫多个dessert greentea waffle个waffle好香同埋好软熟 非常满足2个人3百几 唔算平 但d野食高质
今日去左tko popcorn食dinner

2个人3百几 唔算平 但d野食高质

• 黄金蟹肉意粉
  • 黄金蟹肉意大利粉
2020-10-29 177 浏览
今日难得放假,见到冇乜人等位,就入去食返个丰富早餐。呢度嘅餐牌会定期更新我就叫咗个新出鱼柳早餐,同埋鲜奶咖啡。鱼柳炸得好松脆,松饼亦都好香,加上环境安静可以慢慢食,食完顺便外卖左个餐比屋企人,正
今日难得放假,见到冇乜人等位,就入去食返个丰富早餐。
呢度嘅餐牌会定期更新我就叫咗个新出鱼柳早餐,同埋鲜奶咖啡。
2020-10-29
$100 (早餐)
2020-10-28 101 浏览
Shredded BBQ Pork Rib Burger手撕猪仔骨汉堡,焦糖洋葱 太阳蛋,薯条 $86 里面夹住嘅肉 系佢平时烧猪仔骨既味 有好浓嘅BBQ酱同茄汁 肉既分量唔少而且唔会好鞋 面包松软 整体味道质素都唔错套餐仲有配沙律同薯菜 正常一个人都食唔晒嘅份量☺️☺️
Shredded BBQ Pork Rib Burger
手撕猪仔骨汉堡,焦糖洋葱 太阳蛋,薯条 $86

套餐仲有配沙律同薯菜 正常一个人都食唔晒嘅份量☺️☺️
2020-10-27 113 浏览
想坐低叹个下午茶⛅️ 二话不说就谂到Beans😍 出名长龙既佢因为环境Chill得黎 甜点同饮品都好出色😚 ⭐️ 70% Lindt Dark Chocolate Lava Cake 🍫虽然份量不大 但系心太软一切开真系好流心🖤慢慢流出黎好满足💔70%既朱古力 浓得黎带一点苦 沟埋云呢拿雪糕🍦一硬一软 一冻🧊一热🔥 一甜一苦 Perfect Balance⭐️ Green Tea Combo 🍵无Expect 咁大份 😨 抹茶控一定要试 💚 Presentation 好靓 有乾冰既烟雾飘下飘下咁💨 Vanilla Matcha Ball 🤍配埋红豆同Mochi 食🍡 好有日式感觉🇯🇵 抹茶白朱古力版既流心蛋糕🍰同样好Rich 😋 但系可能茶味唔够浓 甜味比较腻😅⭐️ Rose Latte 🌹咖啡卖相都好靓但味道唔太浓☕️ 玫瑰味淡淡地唔难入口🌸⭐️ Creme Brulee Latte 🍯同样地比较甜 🥰 但系焦糖味好香💛今次既唯一美中不足系Waiter 服务麻麻地👩🏻‍💼叫左几次都漏左野 希望可以改善啦💙

⭐️ Green Tea Combo 🍵

⭐️ Rose Latte 🌹
咖啡卖相都好靓但味道唔太浓☕️ 玫瑰味淡淡地唔难入口🌸

⭐️ Creme Brulee Latte 🍯
同样地比较甜 🥰 但系焦糖味好香💛

2020-10-16 298 浏览
今日与朋友一聚,特意选一间cafe,同朋友慢慢食,慢慢倾。一去到就要排队,好彩排既人唔算多,等左约15分钟就可以入去。我地拣左3款美食千岛酱蟹棒蟹子帆立贝簿饼Pizza份量唔算多,size亦不大,但胜在味道搭救!味道相当不错!10分满分我会比7分黑松露什菌意大利饭同Pizza一样,份量亦唔算大份,但饭质湿润度系够既,亦唔会太霖身一pat野咁,但黑松露既味道较少,我就比5分only la.西冷牛扒我地嗌左个5成熟既,食落口感亦嫩滑,肉汁丰富,但同样份量偏少呢个我就比7分!总括而言,环境尚算不错,食物味道亦很好,但可惜食物份量偏细,大食既人可能要嗌多几个餸啦
今日与朋友一聚,特意选一间cafe,同朋友慢慢食,慢慢倾。

我地拣左3款美食

千岛酱蟹棒蟹子帆立贝簿饼

黑松露什菌意大利饭

西冷牛扒

呢个我就比7分!

2020-10-15
2020-10-12 259 浏览
之前因疫情关系要WFH,所以我都冇乜出街食晏!有次见到呢间beans嘅外卖自取仲有七折呀!!真系超抵👍👍👍 畀堂食嘅好处,仲有系唔使排队! 因为系长期lunch 时候都要排队!🙃🙃我哋嗌咗 黑松露软壳蟹肉意粉 同埋都系蟹盖蟹肉意粉,再加甜品! 啲嘢食攞左返屋企都ok keep到暖同味道ok嘅!佢个绿茶tart同拿破仑品超好味👍要比赞!如果佢继续有7折外卖!我都会keep住叫!😂😂
之前因疫情关系要WFH,所以我都冇乜出街食晏!

佢个绿茶tart同拿破仑品超好味👍要比赞!

如果佢继续有7折外卖!我都会keep住叫!😂😂
2020-09-17
30 分钟 (外卖自取)
  • 黑松露软壳蟹意大利粉
2020-10-12 250 浏览
🙋🏻‍♂️饿底探员今晚喺将军澳呢间cafe调查🍝Black garlic, scallops and clams liquor spaghetti $98📸表示见到碟意粉摆得咁靓,睇到心心眼😍🙋🏻‍♂️表示呢个意粉口感软硬度适中,帆立贝软稔,蚬肉鲜甜,仲有酸甜嘅黑蒜加持,提升咗成碟意粉嘅味度🐟🍟Deep-fired Fish Fillet $138📸表示金黄色嘅炸鱼同薯条喺红卜卜嘅蕃茄酱衬托下,再配上罗马同紫生菜,加上basil sauce点缀,个color combination好eye catching 🙋🏻‍♂️表示鱼柳好大块但炸粉唔厚,鱼肉无雪藏味,外脆内软,薯条可能喺浸住喺蕃茄酱度,相对无咁脆,蕃茄酱微辣得嚟又酸甜开胃,加上有少量生菜同罗勒酱伴碟,平衡咗个油腻度,令到成件事无咁热气🧇Mixed Berry Waffles $58📸表示原本以为个窝夫系格仔饼咁嘅样,但见到佢成个密咗窿嘅bagel咁,有少少落差🙋🏻‍♂️表示最惊喜喺个益力多雪糕,食落去个感觉有嘅似雪芭,个窝夫口感松软加埋个雪糕一齐食,一冷一热好正,另外餐厅事前已经话咗蓝莓无货,所以只有strawber
🙋🏻‍♂️饿底探员今晚喺将军澳呢间cafe调查

📸表示见到碟意粉摆得咁靓,睇到心心眼😍

🐟🍟Deep-fired Fish Fillet $138

🧇Mixed Berry Waffles $58
话咗蓝莓无货,所以只有strawberry 同raspberry,其他topping都无咩特别

😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10

同场加映:
转饮「我想和你无所事事」全日可减$8
优惠Popcorn分店限定
🥤法兰西芝士奶盖伯爵红茶 $18
📸表示杯饮品一黑一白,颜色对比好强烈
🙋🏻‍♂️表示芝士奶盖口感唔算厚身,好在唔快溶,咸咸地又甜甜地同杯茶好夹,如果伯爵茶嘅果味再浓啲就会更加好

😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
2020-10-07 329 浏览
今晚咁啱系将军澳附近又唔知食乜,就决定食beans🤪我哋两个人叫咗几款食物share🍔安格斯牛肉汉堡(8oz). 焦糖洋葱. 车打芝士. 太阳蛋. 薯条 $142明明叫左medium rare, 但出到黎变左。成熟咁滞个汉堡overall都正常味道 块牛肉都juicy, 但太熟嘅牛肉个人觉得真系handle唔到薯条就一般...有啲乾,食落又唔系好多薯仔咁 🦀 黄金蟹肉意大利粉 $98意粉味道系ok既, 但就系无乜蟹肉(有蟹柳)同埋无咸蛋黄味(食到最後一啖先有少少唔香的蛋黄味😂)🧇Mixed berry waffle (蜂蜜窝夫,新鲜什莓,吉士奶油,益力多雪糕)我开头以为系一格格的窝夫.....😂窝夫唔错,暖暖地,软熟有蛋香益力多雪糕都好食! 🦴唔记得影的小食拼盘(香辣鸡翼, 焦糖鸡翼, 啤酒洋葱圈, 肉酱薯条) $128焦糖鸡翼好食! 香辣鸡翼都唔错薯条依旧乾乾的...啤酒洋葱圈都ok,但系无啤酒味😂下次可能会净系散叫鸡翼总结: 都几多款式, 价钱合理,下次可以一战其他野食
今晚咁啱系将军澳附近又唔知食乜,就决定食beans🤪
我哋两个人叫咗几款食物share

明明叫左medium rare, 但出到黎变左。成熟咁滞
个汉堡overall都正常味道
薯条就一般...有啲乾,食落又唔系好多薯仔咁

🦀 黄金蟹肉意大利粉 $98

益力多雪糕都好食!

下次可能会净系散叫鸡翼

总结: 都几多款式, 价钱合理,下次可以一战其他野食
2020-10-04 259 浏览
🇭🇰 < < BEANS the Backyard > > 一去再去💛💰 [ $101-$200 ]👯 [ <20mins ]📍 [ 将军澳唐贤街9号PopCorn商场1楼F95号舖 ]⏰ Mon-Sun ( 08:00-22:30 )☎️ 27777009______________________________1️⃣[ 野菌芝士奄列酸种包 🧀] ʜᴋᴅ 79✍🏻 一上碟已经比浓浓嘅黑松露香味吸引!烤过既酸种包,外脆内极其松软😍😍呢个酸种包唔系讲笑,系小编食过最好食嘅法包!包配上野菌洋葱忌廉,简直系完美嘅配搭另外不得不提就系芝士奄列😋每一啖都有拉丝嘅效果😍再配上充满蛋香既奄列,真系超级邪恶🤣🌟推荐指数 9.5/10______________________________2️⃣[ 豪华英式早餐 ] ʜᴋᴅ 112✍🏻 呢个豪华早餐,真系名不虚传份量超级大,要两个人食先食得晒🤪配料有黑松露炒蛋、烤蕃茄、杂菌、肠、三文鱼两条烟肉、沙律菜、茄汁豆同埋贝果华夫😍杂菌鲜甜,蕃茄超清甜,啱晒夏天食!Bagels waffle 系成个餐既亮点✨贝果松软可口再配上c
💰 [ $101-$200 ]
👯 [ <20mins ]
⏰ Mon-Sun ( 08:00-22:30 )
☎️ 27777009

1️⃣[ 野菌芝士奄列酸种包 🧀] ʜᴋᴅ 79
✍🏻 一上碟已经比浓浓嘅黑松露香味吸引!
烤过既酸种包,外脆内极其松软😍😍
呢个酸种包唔系讲笑,系小编食过最好食嘅法包!
包配上野菌洋葱忌廉,简直系完美嘅配搭
另外不得不提就系芝士奄列😋
每一啖都有拉丝嘅效果😍
再配上充满蛋香既奄列,真系超级邪恶🤣
🌟推荐指数 9.5/10

2️⃣[ 豪华英式早餐 ] ʜᴋᴅ 112
✍🏻 呢个豪华早餐,真系名不虚传
份量超级大,要两个人食先食得晒🤪
配料有黑松露炒蛋、烤蕃茄、杂菌、肠、三文鱼
两条烟肉、沙律菜、茄汁豆同埋贝果华夫😍
杂菌鲜甜,蕃茄超清甜,啱晒夏天食!
Bagels waffle 系成个餐既亮点✨
贝果松软可口再配上cream,甜而不腻😍
🌟推荐指数 9.5/10

3️⃣ [ 鲜奶咖啡Latte ☕️] ʜᴋᴅ 29
✍🏻呢杯鲜奶咖啡有惊喜😚
无论系咖啡牛奶定系奶泡嘅比例都系恰到好处
饮落去有牛奶香味,再配上淡淡嘅咖啡香
饮落去非常之滑口!想再叫多一杯😍
🌟推荐指数 8.5/10

🥑整体嚟讲🥚
呢间系小编一去再去嘅黄店✨💛
食物质素高选择多 而且服务态度好~
想试酸种面包嘅你不妨黎呢间一试!

😋好味指数:9/10
野菌芝士奄列酸种包
Latte
豪华英式早餐
2020-10-04 202 浏览
今日同朋友补祝生日饭 拣左呢间Walk in 食 大概等左两到三个字 算快朋友叫左龙虾卷果个餐 $172卖相唔错 见到龙虾头🦞 见到个龙虾包都几正好似龙虾三文治咁 包住龙虾仲有龙虾汤 朋友话个龙虾唔算太入味 份量感觉唔似有一只龙虾🦞 但系卖相真系几好 for 影相😂我叫左 手撕猪仔骨汉堡$116个猪仔骨好惹味 开胃 好好食肉几juicy 唔似猪 朋友同我一开始都以为食紧鸡😂 之後先记得系猪 呢个推介另外加左$25 羽衣甘蓝沙律🥗有嘢饮优惠 买我想和你无所事事 可以减8蚊我地叫 珍珠鲜奶拿铁同苹果伯爵茶 每样$21野饮大杯 😹可能有野饮关系食到好济😂 下次会减一个沙律
今日同朋友补祝生日饭 拣左呢间
2020-10-04
庆祝纪念
手撕猪仔骨汉堡
2020-09-25 393 浏览
几年前食已经成日大排长龙😭 不过等耐啲都值得嘅👍🏻🤎黄金蟹肉意大利粉🦀🍝 $68一至五嘅lunch时段好抵食😋最多人叫嘅招牌菜 我差唔多次次去都要食呢个🤣 份量唔算多 不过一个女仔食啱啱好 一食就闻到好香嘅咸蛋黄味💛 但系又唔会盖咗蟹肉嘅味道👍🏻 蟹肉份量适中🦀 仲有两条大蟹柳🤣 意粉有少少乾身 可能因为个酱比较creamy 食到最尾会少少腻 整体黎讲都唔错😋🦀🍘黄金蟹肉薯饼 set +$25虽然细细旧 但食落好香口🤤 蟹肉份量够多 食到一丝丝嘅蟹肉😋 同薯饼好夹😆 隔离有啲沙律菜可以平衡返冇咁济👍🏻👍🏻
几年前食已经成日大排长龙😭 不过等耐啲都值得嘅👍🏻

🤎黄金蟹肉意大利粉🦀🍝 $68