2021-02-16 0 浏览
成日都见到Beans门口有长长人龙🙈要预岩时间去排队等位👀记得我第一次食系5-6年系荃湾 个时得一间分店 宜家开左好多间分店😚☕️赏红茶奶盖𝐋𝐚𝐯𝐚 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $58Lava toast有3只茶味全部都想试 见呢个系新出既一款就叫左呢个🤣一黎到已经闻到好香茶味 多士外香脆内软熟 一切开入面暖暖地既红茶酱即刻流出黎 好浓红茶味~点多士食好正😆上面系vanilla雪糕加黑糖奶盖酱 同红茶酱一齐点多士食好夹💗🦀黄金蟹肉意大利粉 $98见个个都话必食既一款 望落真系几靓既 食落好creamy粉意都做到al dente既口感😚不过佢既咸蛋黄味就真系唔系几食得出 咸蛋黄fans应该会失望😫蟹肉好少几乎冇咁🥺但惊喜系上面两条饼乾原来系肉桂饼条🤪
☕️赏红茶奶盖𝐋𝐚𝐯𝐚 𝐓𝐨𝐚𝐬𝐭 $58
黄金蟹肉意大利粉
🦀黄金蟹肉意大利粉 $98
黄金蟹肉意大利粉
  • 黄金蟹肉意粉
2021-01-28 593 浏览
本身谂住系popcorn附近搵野食见到呢间装修都几靓,又系我中意食既类型就排队试下啦(利申未食过都多人排队既关系都等左差唔多10-20分钟可能门口个男经理(唔知系咪)见我呆紧就同我讲好快有位等多阵😆我谂住入座嗌嘢食就去洗手间 佢就帮我落单叫我去左洗手间先 佢帮我放好系位度😂🤣佢几好礼貌都几细心答我问题今次嗌左个手切牛柳意大利饭同冻摩卡牛柳唔会太硬 都容易咬 饭都几好食冻摩卡系正常水准 当然要同我既周边影张相🥰食完 个男经理就问我会唔会嗌甜品 都有介绍到有位戴眼镜卷毛男店员佢比menu 我都好好笑容(系戴住口罩都睇得出有笑容然後嗌左个抹茶蛋卷上碟几靓 味道我唔太好抹茶都觉得好食唔会偏浓味几好可以有下次比较想试下佢个薄饼🥰不过可能门口隔离系防火门关系有误鸣声都几骚扰下😢
本身谂住系popcorn附近搵野食
见到呢间装修都几靓,又系我中意食既类型
就排队试下啦(利申未食过
比较想试下佢个薄饼🥰
不过可能门口隔离系防火门关系
有误鸣声都几骚扰下😢
2021-01-17 625 浏览
🙋🏻‍♂️饿底探员今日再次嚟到将军澳呢间cafe进行调查Raspberry Mille Feuille $42📸表示个拿破仑两层高,每层分别有6粒吉士酱整齐排列好,炭灰色碟边用icing sugar砌咗个Beans字出嚟,卖样虽然简约,但仍然好吸睛🙋🏻‍♂️表示呢个口感有别於一般napoleon咁酥脆,食落有啲似lady finger咁,吉士酱好香,味道唔算太甜,个raspberry酱微微酸甜,balance咗成个拿破仑嘅味道,食晒成旧都唔会好漏Rose Latte $37📸表示杯latte嚟到就闻到芳香嘅玫瑰花味,面头有拉花同少量玫瑰花瓣碎点缀,感觉呢杯latte好务实,一啲都唔花巧🙋🏻‍♂️表示饮落去淡淡嘅玫瑰花味好清香,绝对唔系啲artificial嘅玫瑰花syrup,呢个要俾个like佢,咖啡无苦涩味之余又唔酸,呢杯rose latte真心好饮📈吃货指数😋好味度 8/10🔙返啅度 9/10
🙋🏻‍♂️饿底探员今日再次嚟到将军澳呢间cafe进行调查
Raspberry Mille Feuille $42
Rose Latte $37

📈吃货指数
😋好味度 8/10
🔙返啅度 9/10
2021-01-11 522 浏览
今日经过竟然唔使排队,於是即刻坐低。小食拼盘有洋葱圈,两款鸡翼,同埋肉酱薯条。卖相吸引。不过肉酱味道唔够浓,仲要搞到啲薯条林晒。主菜的mushroom risotto 味道不错,不过好明显系预先煮好之後上枱前翻热。德国炸猪手反而非常惊喜。皮脆肉嫩又唔油淋淋。配菜嘅cole slaw 中和返猪手的腻。原本叫咗甜品但系因为太饱所以蛋糕最後外卖攞走。临走先见到散水饼个盒- 恕小弟读得书少,嗰两句对联真系咁用?始终都系一场同事⋯⋯
今日经过竟然唔使排队,於是即刻坐低。

2021-01-09 491 浏览
Beans出晒名唔使多介绍啦 香港又好多分店🤣不过平时好少食因为觉得午餐唔算真系话好经济抵食而且味道唔算话十分惊艳,但今次反而试咗下午茶觉得比较抵食打卡又正,最啱港女边谈心边食🤟🏻.Afternoon tea (Mon-Fri 1430-1800)包$40以下饮品一杯👓流心抹茶吐司 $58吐司见有二至三款口味可选,抹茶味道就包括个抹茶雪糕球,少少棉花糖桑莓和蓝莓配料,吐司一切开中间真系抹茶流心爆浆,汁液好多足以湿润晒成个吐司。佢嘅吐司内里切成一片片,唔算非常脆口但胜在带湿润唔乾身,整体卖相味道口感都有别於吐司起家茶木甘切成一粒粒。评分:8/10👓法式苹果酥·黑糖姜蜜·香草雪糕 $58苹果酥同我相像中有啲唔同,佢系好薄身酥皮饼面头舖几片薄苹果,唔系传统有苹果馅的厚苹果批😫味道系好食嘅,加分位系黑糖姜蜜酱汁带香甜姜味,又有抹茶饼碎配云呢拿雪糕,似apple crumble feel🤣评分:7/10👓GAT 麻糬·奶黄·柚子酱·朱古力·乳酪雪糕 $58甜品放在一个高盒上,盒内有乾冰所以一上枱就飘住仙气,盒面亦用糖粉筛出beans字,整体卖相新奇精致好打卡able🥳外表系桔仔造型,有三粒细细粒
包$40以下饮品一杯
👓流心抹茶吐司 $58
评分:8/10
👓法式苹果酥·黑糖姜蜜·香草雪糕 $58
评分:7/10
👓GAT 麻糬·奶黄·柚子酱·朱古力·乳酪雪糕 $58
外表系桔仔造型,有三粒细细粒,炸皮口感有啲似咸水角,内里系奶黄馅颇软熟,胜在唔太甜。底板沾有柚子酱汁同朱古力饼碎,配上味道似香草嘅雪糕😋
评分:7.5/10
🤡以上三款比较下,吐司份量最饱满而且味道好食,桔仔卖相最精致岩哂影相但份量比较刚好,苹果酥就稍为普通。
⭐️要大赞包埋$40以下饮品一杯!基本上menu嘅饮品都叫得真心正😔
👓Hazelnut mocha (C$39)
卖相好靓,可惜面头好大pat cream😂榛子味香但唔会太甜,冻饮亦唔会好淡味。
评分:7.5/10
👓Hazelnut chocolate (C$39)
朱古力味吾够重,饮品太甜,榛子酱落得太重手🤣依个款式应该热饮会好饮啲。
评分:6.5/10
👓Hazelnut latte (H$37)
热咖啡一饮超舒服!心心拉花,香咖啡味够奶,淡淡榛子味唔算太甜,有少少杏仁片碎。
2020-12-30 634 浏览
星期六日落楼下食午餐,都想食餐有质素啲嘅,慰劳一下平时辛苦工作嘅自己,虽然楼下有好多唔同嘅餐厅,但系想拣间有质素保证嘅,我通常都会拣去Beans😋(如果嗰时冇大排长龙嘅话)之前都去过九龙湾同埋坑口嘅分店食,而将军澳呢一间嘅质素同另外两间分店嘅都系差唔多。不过我就觉得将军澳呢间分店嘅环境同摆设好过另外两间,系情侣晚餐浪漫之选💕🎈班尼迪蛋.黑鱼子.烟三文鱼我一向都锺意食班尼迪,之前呢度嘅班尼迪材料系丰富啲,同埋酱汁都会多啲,唔知点解今次少咗,只可以算系不过不失,而且黑鱼子既踪影难觅🎈黄金蟹肉意大利粉值得一赞嘅系,呢个蟹肉意粉真系几多蟹肉,用料好足,之前都有睇过其他食评,见到有啲人话佢哋食嘅时候蟹肉唔多,所以今次真系好好彩,而我最锺意系佢个酱汁,好creamy,意粉够晒挂汁,不过食到最後会有少少腻,但整体都好唔错😋🎈黑松露软壳蟹意大利粉呢个意大利粉嘅黑松露酱汁又系不得了!劲creamy,酱汁非常浓稠,软壳蟹咸香美味,不过得两件真系唔系好够,而且今次意粉嘅份量好似少咗啲,不过味道搭救啦整体来讲,如果唔想烦午餐食咩好嘅话,拣食边Beans既意粉一定冇死㗎啦😋
(如果嗰时冇大排长龙嘅话)

🎈班尼迪蛋.黑鱼子.烟三文鱼

🎈黄金蟹肉意大利粉

🎈黑松露软壳蟹意大利粉

• 黑松露软壳蟹意大利粉
  • 黄金蟹肉意大利粉
2020-12-28 445 浏览
女子会的「high tea」。等了大约十五分钟已入到,算是不错。很多没有想过的美食组合!没想过开心果、蜂蜜和Pizza可以一起出现!很新鲜又美味。Pizza包咗饮品,仲可以加$25配cake. 於是加了拿破仑,也有意想不到的texture. 绿茶lava toast的甜度亦怡到好处。很欣赏用竹炭多厚多士配搭,脆而不实。份量不错,两个女仔食3样嘢,饱到夜晚都唔驶再食。服务基本上好好。衞生ok, 值得再来。Had tea with my friend. Waited for around 15 mins to get it, quite fine.Many unexpected food ingredients combinations, which are ridiculously delicious! Can’t believe nuts and honey goes so well with hot pizza! Refreshing!Pizza includes drinks, also could add $25 for a cake, of which with a v

Pizza includes drinks, also could add $25 for a cake, of which with a very interesting and tasty flavour.

The green tea lava cake also hit me by surprise! I like the texture and earthy taste of the bread.

Portion is alright, 3 items for 2 girls! We were fulfilled till the evening. Service was generally good. Hygiene was fine. Worthy to dine here again!
2020-12-26
庆祝纪念
圣诞节
  • 抹茶流心吐司
2020-12-16 788 浏览
想不到吃什麽通常就会来Beans荳子,开业多年仍然要排队,人气十足。餐厅的Menu会不定时更换,所以也蛮会带来新鲜感的。BTW去过坑口分店,还是比较喜欢将军澳这间帆立贝白味噌意大利粉配肉桂酥,上面还洒了小花,卖相100分🌿 肉桂酥比相像中细,小小的一条很酥脆,带淡淡的玉桂香。意粉弹牙,帆立贝也蛮有肉地试试新意思,点了巴基斯坦咖哩羊肉薄饼配薄荷乳酪酱,卖相有点阳春,不太吃羊的我表示这个羊羶味劲劲劲重🙈主菜配的黑糖姜母茶,平靓正。水准时好时坏,有时很淡,这次喝到的就很浓。冬天喝一杯,正☕️另外Drink Menu 和隔离那间我想和你无所事事合作,可以平少少,是咖啡以外的选择。在餐厅落order就可以,点了西柚银毛,不错

2020-12-10 670 浏览
外卖自取,叫左个backyard breakfast,成个餐最贵应该系个哈蜜瓜parma ham,但就冇比到,反而比左另一碟相信系黑松露炒蛋嘅野,但黑松露炒蛋并唔应该出现喺我点嘅餐入面,相信系同另一个客人点嘅餐捞乱左... 因为系外卖,拎到返去食到一半先发现,想打去餐厅问,但打左几次都冇人听... 又冇理由又再落多次街,所以冇再问... 明白可能有好多外卖单,而且因为系午市都要兼顾堂食,但希望跟单可以准确少少。
2020-12-09
外卖自取
2020-12-03 550 浏览
杯面大家就食得多,但入嚟呢度食杯面大家又有无兴趣呢?😉最近日清食品同Beans Café推出联乘「惊喜东南亚滋味停不了」系列,一共有4款用杯面全新打造嘅菜式俾你拣!-🥢泰国风味-泰式咖喱「蟹」逅面配蒜蓉包🥢香浓惹味-黑胡椒爆「趣」软壳蟹面配蒜蓉包🥢酸辣醒胃-冬荫功「泰」惹味海鲜面配蒜蓉包🥢椰香滋味-叻沙「味」力天妇罗虾面配蒜蓉包 -我就试咗佢个叻沙味嘅set个人觉得椰香味几浓,比个叻沙杯面更加浓,而个面唔会好腍,系加分位炸到金黄松脆又唔会好油嘅天妇罗🍤有成三条,仲有两大块蒜蓉包,好满足跟餐除咗有杯嘢饮之外,仲会送多个同款合味道杯面俾你,可以之後再食多餐,你都咪话唔抵!-想食嘅话要尽快嚟食喇,因为供应期有限,全线Beans Café有得食😉
🥢泰国风味-泰式咖喱「蟹」逅面配蒜蓉包

🥢香浓惹味-黑胡椒爆「趣」软壳蟹面配蒜蓉包

🥢酸辣醒胃-冬荫功「泰」惹味海鲜面配蒜蓉包

🥢椰香滋味-叻沙「味」力天妇罗虾面配蒜蓉包
我就试咗佢个叻沙味嘅set
2020-11-29 430 浏览
好锺意去呢间餐厅食!次次叫唔同野都有唔同惊喜。最经常叫的就系蕃茄肉酱温泉蛋pasta,好重蕃茄味,绝对对得住个价钱。就算想叫个burger都好抵食,次次都食唔晒。但想去的话就,要早D去了,因为平时都好多人。
好锺意去呢间餐厅食!次次叫唔同野都有唔同惊喜。
就算想叫个burger都好抵食,次次都食唔晒。
但想去的话就,要早D去了,因为平时都好多人。
2020-11-25 527 浏览
想知道杯面除咗用滚水渌之外仲有咩食法?咁就要试吓合味道 x Beans Cafe合作推出嘅杯面套餐啦。以东南亚海鲜口味作主题,够晒吸引!今次我哋试咗👇🏻▫️黑胡椒爆『趣』软壳蟹面配蒜蓉包(HKD98)我不嬲都锺意食黑胡椒蟹味杯面个汤底。呢个菜式加入软壳蟹一齐煮,黑椒香味更加突出,加上味道辣辣地,话咁快就食晒成碟面😂。软壳蟹绝对系另一个卖点,炸到金黄色又香脆可口,捞埋酱汁食真系好味好多㗎。▫️叻沙『味』力天妇罗虾面配蒜蓉包 (HKD88)叻沙汤底虽然冇黑胡椒味咁香,但味道同胡椒蟹一样咁惹味。椰香味浓嘅叻沙汤底配天妇罗虾,另一个充满创意嘅配搭😋以上套餐仲包一杯饮品添。随餐附送同款合味道杯面一个,有得食有得拎,好抵呀!全线Beans Cafe 店舖都有得食㗎!以上菜式供应期有限,想试就要快喇!

今次我哋试咗👇🏻
▫️黑胡椒爆『趣』软壳蟹面配蒜蓉包(HKD98)

▫️叻沙『味』力天妇罗虾面配蒜蓉包 (HKD88)

2020-11-17 556 浏览
🙋🏻‍♂️饿底探员今晚去将军澳再次调查呢间cafe🍳🍖🥯The backyard breakfast $138📸表示见到个eggs benedict已经好兴奋,仲有哈密瓜配parma ham,猪肉肠,烟肉,什菌,呢个all day breakfast好awake😍😍😍🙋🏻‍♂️表示个poached egg可能迟咗食,蛋黄同荷兰汁都开始凝固,食落无咁嫩滑,好在有清新嘅哈密瓜配上绵滑嘅parma ham,鲜甜咸香互相中和填补返个eggs benedict份失落感,仲有个bagel型嘅窝夫,摊冻咗都仲系咁松软,如果趁热食呢个all day breakfast都几高质,对唔住我迟咗食🍟🧅🍗BEANS snack platter $128📸表示个金黄色嘅小食拼盘,隔住个mon都feel到有几crispy,张相有声㗎🙋🏻‍♂️表示叫呢个拼盘主要系为咗试个焦糖单骨鸡翼,可惜个焦糖同想像有啲出入,似麦芽糖多过焦糖,反而香辣鸡翼同炸洋葱圈有惊喜,香辣鸡翼炸到好乾身,口感外脆内软,个after taste有到微辣,洋葱圈无因为摊冻咗而腍晒,系呀我又迟咗食,而且仲keep到酥脆口感,肉酱薯条唔算特别,如果系芝士或
🙋🏻‍♂️饿底探员今晚去将军澳再次调查呢间cafe

🍟🧅🍗BEANS snack platter $128
🙋🏻‍♂️表示叫呢个拼盘主要系为咗试个焦糖单骨鸡翼,可惜个焦糖同想像有啲出入,似麦芽糖多过焦糖,反而香辣鸡翼同炸洋葱圈有惊喜,香辣鸡翼炸到好乾身,口感外脆内软,个after taste有到微辣,洋葱圈无因为摊冻咗而腍晒,系呀我又迟咗食,而且仲keep到酥脆口感,肉酱薯条唔算特别,如果系芝士或者黑松露呢啲topping会开心啲,anyway呢个platter整体都唔错

🥧Vanilla Ssoufflé $52
📸表示汲取咗头两个course迟咗食嘅经验,今次唔可以挂住欣赏佢,争取时间食啦
🙋🏻‍♂️表示趁热食呢个充满蛋香嘅梳乎厘,入口即溶好松软,充满空气感,食落又唔会好甜,所以识食系要趁热食

🍮☕️Crème brûlée latte $36
📸表示杯latte放咗两粒咖啡豆喺面,好似个emoji咁😶好得意,唔舍得饮佢呀
🙋🏻‍♂️表示latte表面有层焦点脆片,好似食紧crème brûlée咁,淡淡嘅咖啡配上醇滑奶香,饮完好满足

📈吃货指数
😋好味度 8/10
🔙返啅度 9/10
2020-11-05 820 浏览
Beans荳子开咗几间分店,估唔到环境与食物keep到水准食朋友生日饭嚟到TKO,一如既往食物大致令人满意:all day breakfast好足料食唔哂,最锺意系个个doughnut配cream、菇炒得香、蛋好滑,只系烟肉劲咸。软壳蟹意粉比较失望,唔觉系软壳蟹,似系炸燶咗嘅嘢,不过意粉好食,摆得又好睇。千岛酱Pizza个酱同料都够滋味甜品方面都唔错,招牌拿破仑是朋友必点的,唔会太甜,好味道;梳乎厘整得岩岩好,食完好满足。
Beans荳子开咗几间分店,估唔到环境与食物keep到水准

食朋友生日饭嚟到TKO,一如既往食物大致令人满意:

千岛酱Pizza个酱同料都够滋味
拿破仑千层酥
Soufflé
  • 豪华英式早餐
2020-11-01 569 浏览
黄金蟹肉意粉 $76虽然系外卖自取 但佢哋一啲都唔求其 连个蟹壳都俾埋你😹 可能因为摆得有啲 所以意粉就有啲淋 但味道方面就冇问题 有好浓嘅忌廉味 而且有大量蟹肉 蘑菇 食落嘅口感好丰富 份量唔少 食完已经好饱 黑松露薯条 +$20 套餐加钱嘅小食 返到屋企已经淋晒 唔系话特别好食 呢个价钱来讲已经唔错
黄金蟹肉意粉 $76

黑松露薯条 +$20