2020-06-10 2209 浏览
第一次食呢间餐厅系荃湾, 我好记得当时佢既绿茶甜品系最出名🍵 事隔多年, 已经进化到多左咁多唔同款既食物👍🏽德国烧猪手🐷($192)呢个烧猪手非常出色, 份量十足, 而且帮你甩晒啲肉, 所以可以不费吹灰之力就食到香脆既猪手😌 猪手既皮烧到脆卜卜, 夹埋中间充满骨胶原既肥膏同埋猪肉, 超级好食呀🤤手撕猪pizza🍕 ($92)其实呢个pizza 带左少少惊喜俾我🤗 佢既pizza边好似面包既果种脆口, 薄薄既饼底上面舖满左融晒既芝士同埋满满juciy既手撕猪, 口感同味道都超级丰富👍🏽焗鱿鱼筒意大利饭🦑($138)其实佢既每样食物都意想唔到咁正😌 满满既risotto 塞满左个细既鱿鱼筒🦑 佢既risotto 偏软身, 系我钟意既果个口感😋 呢道菜既摆盘系超级artistic, 唔讲唔知以为自己食紧法国大餐😂柠檬芝士幕丝焗美式芝士蛋糕🍰($25)呢款甜品既造型系一旧卡通版既芝士🧀 虽然细细旧, 但系整得好精致🤩 柠檬味既蛋糕外层包住香滑既芝士蛋糕, 口感好有趣👍🏽 成个甜品酸酸甜甜完全唔会觉得”漏”黑糖奶盖卷蛋🥛($25)近期Beans同赏茶做紧合作, 所以出左两款联乘甜品, 而我地就

德国烧猪手🐷($192)

手撕猪pizza🍕 ($92)

焗鱿鱼筒意大利饭🦑($138)

柠檬芝士幕丝焗美式芝士蛋糕🍰($25)

黑糖奶盖卷蛋🥛($25)
近期Beans同赏茶做紧合作, 所以出左两款联乘甜品, 而我地就拣左呢款卷蛋🍰 呢两间出既联乘甜品一定冇得输😛 蛋糕既部分好松软, 卷住满满黑糖味忌廉同埋茶味啫喱, 成件卷蛋甜度适中, 中间既啫喱好爽口, 好得意

大部分既食物都会跟一杯指定饮品, 唔想饮指定饮品既话可以用减$8既优惠饮”我想和你无所事事”既饮品, 我见好多人都有用呢个优惠😚 而我地既两款甜品都系跟主食加$25💰

呢间餐厅真心好食, 而且我相信好多人都唔会陌生✌🏽 我绝对会再encore 呢间餐厅
2020-06-07
  • 黑糖姜母茶
2020-08-06 0 浏览
因为疫情关系再一次work from home, 平时通常自煮,一星期一两次外卖奖励下自己Beans外卖自取系no.1 选择,依家全日外卖自取7折唔系唔撑呀!想试左好耐嘅lobster roll, 依家$120就食到,最初以为细细份,原来跟埋细龙虾汤和沙律,龙虾包啖啖肉好正当然唔少得加埋件cake, 呢个系期间限定Beans x 赏茶黑糖奶盖蛋卷,d cream好滑加上淡茶味,为wfh的又一天作结。

losbter  roll

外卖自取
losbter  roll
2020-07-30 0 浏览
预订取餐的时间颇长,实际餐厅已经很早完成订单,已提前到达,未能给予客人提早取餐,员工亦并没有任何提示,只知尚余多少时间或等候时间,需要以取餐时间领取,绝对影响食物的质素。
外卖自取
2020-07-28 25 浏览
Beans由开店後,一直都多人,每次去亲帮衬或者经过都见门口排紧队,由於屋企人不太忍到肚饿,所以就好少去排队帮衬,每次都是见到甚少人排先会帮衬。而今日我就一个人去排队享受一下轻盈英式早餐,因为去亲都是锺意选呢款早餐,最主要都是因为望上去好吸引,有多款食物:脆猪肉皮肠、沙律菜、烟肉、蕃茄、茄汁豆、黑松露炒蛋、面包、菇类。套餐包一杯饮品(咖啡、菜、蜜糖柠檬茶)我就选左蜜糖柠檬茶。今次去食,发现唯一好似唔同左的系,沙律菜少左,菇类就多左,但是依然味道好,而店员的服务态度亦十分好,真系一间有水准的食店,食过就会觉得系值得的。

2020-07-26 0 浏览
将军澳难得的文青cafe,话说呢间都已经由2016开到而家,但佢到今时今日lunch & dinner hour都仲系好多人排队。所以,我今日一於系朝早9点去食个早餐先😎staff安排我地坐窗边,令人心旷神怡,醒一醒个人。It's a good morning🤩✨Special: 文青风、岩打卡!💓 烟肉软芝士香蕉枫糖浆热香饼:无谂过烟肉咁夹热香饼,食落软绵绵,厚薄适中,即叫即制!💓Light English Breakfast:Toast好软熟、Truffle egg食落好湿滑。套餐加$15就可以将野饮转咖啡☕仲可以加$10追加配料味道:⭐⭐⭐⭐⭐价钱:⭐⭐⭐⭐环境:⭐⭐⭐⭐⭐用餐时间:90分钟

✨Special: 文青风、岩打卡!

套餐加$15就可以将野饮转咖啡☕仲可以加$10追加配料

味道:⭐⭐⭐⭐⭐
价钱:⭐⭐⭐⭐
环境:⭐⭐⭐⭐⭐

用餐时间:90分钟
Banana  Maple  Pancake  with  Bacon
Light  English  Breakfast
Latte
2020-07-26
$80 (早餐)
Light  English  Breakfast
Latte
  • All Day Breakfast
2020-07-18 224 浏览
第一次食Beans系荃湾要排队今次食就更加要排队啦💛·云石枱做background影相特别岩feelDeluxe Full English Breakfast。好耐无食过all day breakfast la,所以好贪心咁叫左deluxe,而且仲有窝夫,好鬼饱🙈Angus Beef Cheddar Cheese Burger。好少系牛扒直接夹系burger食,2样野好似分开食好d,佢系好食既,不过难夹d😂FlatWhite。coffeelover 硬系要饮番杯咖啡先得☕️我地入到去先知系Beans转饮”我想和你无所事事”饮品全日减8蚊,我地系排队时已经叫左杯奶盖茶饮,入到去再叫左杯水果茶,都唔错👍🏼黑糖奶盖卷蛋。黑糖味唔够出,不过有奶盖味系正既😆,但我觉得甜左d,锺意奶盖既朋友可以试下,Beans同赏茶合作既其中一款甜品,另外仲有赏红茶奶盖LAVA Toast
第一次食Beans系荃湾要排队
今次食就更加要排队啦💛
云石枱做background影相特别岩feel
Deluxe  Full  English  Breakfast

Angus  Beef  Cheddar  Chese  Burger

Flat  White

黑糖奶盖卷蛋

Flat  White
黑糖奶盖卷蛋
  • All Day Breakfast
2020-07-17 174 浏览
同妈妈撑枱脚既话妈妈成日都答beans原因系所有食物味道都好有水准一般既饭粉套餐都可以加配小食今次拣左芝士薯条芝士薯条太普遍可以食到无得突围之处薯条热辣辣香脆芝士溶边拉丝不过就要趁热食啦唔系d芝士会乾番主菜拣左黑蒜蚬肉带子意粉好多黑蒜味道香浓但唔腻黑蒜配意粉亦都唔突兀反而仲几好食另一个主菜拣左个牛油果蟹肉他他超级足料啖啖牛油果同蟹肉饼就得三块 唔算多切成细细块去配他他都唔够配加多块会更加满足 岩岩好配趴所有他他他他味道好清新卖相亦都一流餐饮双柠柑桔不过不失都系太普遍无突围既感觉Beans期间限定同赏茶合作呢个红茶toast一绝竹炭toast配流心红茶食几多都唔觉腻
同妈妈撑枱脚既话妈妈成日都答beans

竹炭toast配流心红茶
食几多都唔觉腻

2020-06-04
2020-07-16 160 浏览
Weekend 真系特别好瞓,起身已经过晒早餐时间,落街谂紧搵咩食之际,俾我发现呢间餐厅有All day breakfast!真系o岩晒我!即刻拉埋另一半入去~我点左一份焦糖香蕉all day breakfast,平时好似较少食.香蕉有薄薄一层嘅焦糖,一切开系好CRUCHY嘅声音,唔驶讲,焦糖配香朝味道好夹~~唔好睇个松饼外型好似好实净咁,其实咬落去非常松软松!附上cream或者蜜糖点黎食,好好味呀!。而且炒蛋同烟肉都处理得刚好,炒蛋滑口,烟肉香脆~另加$25蚊仲有黑松露薯条,食到停唔到口!令人大满足嘅All Day Breakfast!另一半点左黑蒜蚬肉帆立贝白酒意粉,一上枱己闻到浓浓嘅黑蒜香味,有唔少蚬肉,食落有少少酒味,成个配搭都好match!!

2020-06-14
2020-07-02 368 浏览
Beans系一间主打西式餐食嘅连锁cafe,由於食物质素一向有保证而选择亦好多,所以Beans长期都人地人海。Beans而家有7间分店,除九龙湾店外,其余都开系新界地区,可能就系新界区cafe竞争较细,所以Beans越开越多!。。🔘 黑松露薯条 | $25评分: 🌕🌕🌕🌑🌑评语: 黑松露量比较少,望落似普通薯条,但黑松露酱就有浓郁黑松露味。。。🔘 焦糖单骨鸡翼 | $54评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 焦糖味好重,食落甜甜地。鸡翼应该用焗或者油炸嘅方法烹调,食落不油不腻。。。🔘 黄金蟹肉意粉 | $98评分: 🌕🌕🌕🌕🌗评语: 蟹盖系装饰嚟😂不过意粉入面都有好多蟹肉,而蟹肉味都好鲜甜。酱汁好香浓滑口,好似有d蛋黄味,每一条意粉都被包裹住,非常好味。份量啱啱好,一个人食一份就够。。。🔘 黑松露什菌意大利饭 | $102评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 黑松露味道同蘑菇配搭得好好,意大利饭好creamy,酱汁果浓郁。。。🔘 手切美国肉眼扒、新鲜蔬菜、薯仔| $248评分: 🌕🌕🌕🌕🌑评语: 肉眼扒冇得拣生熟度,但好彩上枱时牛肉都好嫩,估计都系5至6成熟左右,如果想食生d嘅朋友,可以尝试同店员讲。肉眼扒好

🔘 黑松露薯条 | $25

🔘 黑松露什菌意大利饭 | $102

手切美国肉眼扒、新鲜蔬菜、薯仔

🔘 手切美国肉眼扒、新鲜蔬菜、薯仔| $248
评分: 🌕🌕🌕🌕🌑
评语: 肉眼扒冇得拣生熟度,但好彩上枱时牛肉都好嫩,估计都系5至6成熟左右,如果想食生d嘅朋友,可以尝试同店员讲。肉眼扒好大块,肉汁都好饱满,以$248嚟讲,小编觉得几抵食👍🏼

🔻黄店👍🏼
黄金蟹肉意粉
黑松露什菌意大利饭
手切美国肉眼扒、新鲜蔬菜、薯仔
2020-06-29 254 浏览
其实定期都会去下呢间咁有水准嘅餐厅食野,今次去到有惊喜呀!因为menu加入左新元素!即刻试!先试咖哩海鲜意大利饭!外观精致,令人食慾大增!除了青口之外,其他海鲜都系炸过嘅,有扇贝,鱼柳,蟹柳!唔会觉得腥,唔错!饭底唔会过,入面加左d洋葱,有d咬口,有返正宗意大利饭嘅口感。至於咖喱偏向似葡汁,唔辣,咖喱味唔系大重!如果呢个饭可以偏向返印度咖哩个种风味我会梗喜爱!再试另一个新菜:焗酿鱿鱼筒意大利饭呢个一食落口即令我两眼发光呀!好惊喜,味道出色!令人想食完再食!鱿鱼软硬适中,每一圈鱿鱼都包住意大利饭,饭有少番茄味,好清新,呢个配搭一啲都唔会腻!意大利饭嘅质感都系好好,有咬口,份量刚好!极度推荐呀!

先试咖哩海鲜意大利饭!

咖哩海鲜意大利饭

外观精致,令人食慾大增!

再试另一个新菜:焗酿鱿鱼筒意大利饭

焗酿鱿鱼筒意大利饭

呢个一食落口即令我两眼发光呀!

咖哩海鲜意大利饭
焗酿鱿鱼筒意大利饭
  • 龙虾汤
2020-06-20 312 浏览
Beans(荳子)系一间连锁cafe,现有7间分店,分别在九龙湾、马鞍山、沙田、大埔、荃湾及将军澳。以咖啡. 甜品. 轻食 (Coffee. Dessert. Light meal) 为主 。虽然系连锁但食物质素好高👍🏻👍🏻.牛油果蟹肉意大利饭($108)饭软硬适中,配上大量酱汁都唔会一pat咁。 夹埋蟹肉同牛油果, 令到味道更加有层次!😻不过食多有啲腻,份量都几多。.芝士焗比目鱼柳($148)焗到好脆好香既芝士片,鱼皮煎过嘅比目鱼柳,配上南瓜蓉同红菜头酱,系好fresh嘅味道。 不过佢嘅份量比较少, 食量大概朋友未必啱。.每个套餐包柠檬蜂蜜/黑糖姜母茶/美式咖啡一杯其实佢嘅甜品真系好靓,不过我哋太饱冇食到,下次有机会再试下餐厅冇得book位去拎飞,只可以喺出边排队,如果唔想等咁耐就避开繁忙时间去。
Beans(荳子)
牛油果蟹肉意大利饭($108)

牛油果蟹肉意大利饭
芝士焗比目鱼柳($148)
芝士焗比目鱼柳

每个套餐包柠檬蜂蜜/黑糖姜母茶/美式咖啡一杯
其实佢嘅甜品真系好靓,不过我哋太饱冇食到,下次有机会再试下

2020-06-05
2020-06-12 390 浏览
今日晏就见到门口唔使等位.就去试吓.坐低之後睇餐牌发个餐牌选择都多.之後我哋分别点左一个牛油果意大利饭同一个黑松露软壳蟹意大利面.装修环境不错.可以喺等上菜嗰时影吓相.等待上菜时间亦很快.牛油果意大利饭好似系新出嘅菜式.好有牛油果味👍🏼.不过牛油果嘅份量少咗啲如果系男仔食就可能要多少少. 黑松露软壳蟹意大利面好creamy.软壳蟹都好脆卜卜.可以值得下次再嚟.买单嗰时有个信封原来个信封系拎嚟捐钱嘅.
黑松露软壳蟹意大利面
2020-06-09
黑松露软壳蟹意大利面
  • 黑松露软壳蟹意大利粉
2020-06-10 385 浏览
今日同老公仔卖甩小朋友去食个二人晚餐,我哋大概6:00去到,已经有三班人喺前面排紧队,大概等咗5分钟就入到去,其实里面有好多空位,但佢话後场唔多人,所以未入得住。啲座位都系用易拉架分隔好。我哋嗌左晚餐德国猪手、黄金蟹肉意大利粉,加咗$25要黑松露薯条。德国猪手嘅份量几大,啲皮系脆嘅,啲肉咸咸地又唔太硬,但意粉嘅份量就少啲,蟹肉嘅份量都好少。黑松露薯条,其实只系果酱有黑松露味,我反而好锺意佢杯跟餐嘅柠檬蜜糖水,啲蜜糖系真蜜糖嚟嘅,整体来讲都几满意👍🏻

黑松露薯条
纪念日
德国烧猪手
除餐附送柠檬蜜糖水
2020-06-08 335 浏览
哈哈,唔好问我个分数点计出嚟🤣近近地今日就去咗呢间餐厅食个下午茶。其实今日已经系第三次食咁就写篇食评拉😋 今次两个人食,咁就带咗三个餸两杯嘢饮,呢个焦糖鸡翼仍然系我嘅首选。整到好脆再加上蜜糖,好开胃呀💕意粉就食开都系黑松露意粉,咁今次就试黑蒜白酒煮砚肉意粉,卖相好靓,面上仲放咗啲食用花,但系味道方面呢就有点淡,黑蒜同白酒嘅味都唔出,自信咁觉得自己煮仲好食🧟‍♀️咖啡方面,就嗌左杯cafe latte,咖啡唔香,普普通通嘅一杯咖啡。因为赏茶同beans合作出甜品之外,仲可以以优惠价钱叫赏茶既饮品,今次就试呢杯芝士奶盖四季春,茶味唔太浓,清清地好解渴,奶盖就我觉得芝士太浓🥱 不过食个下午茶就唔好要求太高啦,呢间都系一个好好嘅选择。

黑蒜白酒煮蚬肉意粉

2020-06-08 208 浏览
今日同朋友出去食个tea 😖星期日嘅特别多人排队今次等多大概35分钟先入得,由於系屋企附近所以都唔系第一次,以往水准都唔错。未试过嘅意粉:黑蒜蚬肉白酒意粉(味道一般好淡 有点失望 而且海鲜好「声」)真系不了😟😟相反佢嘅焦糖鸡翼就真系好好味😋暂时系我食过咁多款鸡翼中最好味嘅一款👍(味道好甜 而且仲好脆 )我哋重点左一杯咖啡,味道浓郁但系有少少苦虽然落咗堂但系都仲系有啲苦涩嘅感觉😅 都系叫返抹茶拿铁好啲😛😛😛 呢个车打芝士薯条就真系一般般,因为味道芝士十分十分浓郁 食得多会有点油腻嘅感觉 😿
未试过嘅意粉:黑蒜蚬肉白酒意粉
(味道一般好淡 有点失望 而且海鲜好「声」)真系不了😟😟