2021-03-19 2901 浏览
今次午餐的地点荳子, 位於将军澳唐贤街9号PopCorn商场1楼F95号舖, 餐厅环境非常舒适, 窗边位置摆放绿色植物☘️🍀, 令环境更清新。 下午两点半可以选择午餐或下午茶, 我们点了一个午餐, 黑松露软壳蟹意大利粉 +热柠檬蜂蜜 $76,下午茶两个,焦糖单骨鸡翼配薯条 +热榛子朱古力$58、 流心抹茶吐司+热玫瑰泡沫鲜奶伯爵茶$58。🔴焦糖单骨鸡翼配薯条~ 单骨鸡翼方便食用, 有甜甜的焦糖味更正, 粗薯条香脆好味, 还有新鲜沙律菜。🔴黑松露软壳蟹意大利粉 ~ 微微的黑松露香味, 香脆可口的软壳蟹, 几好。🔴流心抹茶吐司~ 冰冻抹茶雪糕,配新鲜出炉 热辣辣的吐司,外冷内热的组合, yummy! 但其实我原先是点oreo麻薯流心吐司的, 但是来了流心抹茶吐司。🔴热榛子朱古力~ 卖相非常靓,香浓幼滑的朱古力配上浓郁榛子,推介。🔴热玫瑰泡沫鲜奶伯爵茶~ 玫瑰味好浓, 泡沫鲜奶口感幼滑。🔴热柠檬蜂蜜~ 蜂蜜味道好香, 普通一杯柠檬蜂蜜都做得唔错。( 忘记影相) 整体食物质素几好, 服务普通, 环境都不错呢!☺️

焦糖单骨鸡翼配薯条

黑松露软壳蟹意大利粉

流心抹茶吐司

热榛子朱古力

🔴热玫瑰泡沫鲜奶伯爵茶~ 玫瑰味好浓, 泡沫鲜奶口感幼滑。

热玫瑰泡沫鲜奶伯爵茶

整体食物质素几好, 服务普通, 环境都不错呢!☺️

2021-03-18
焦糖单骨鸡翼配薯条
流心抹茶吐司
热榛子朱古力
热玫瑰泡沫鲜奶伯爵茶
2021-06-09 0 浏览
📎黄金蟹肉意粉棉头嘅蟹壳超级吸睛😍意粉软硬度适中,配搭埋旁边嘅蟹膏,里面仲有一丝丝嘅蟹肉🤓超级浓郁🥺值得encore👍🏻📎手撕猪肋骨汉堡包嗰日嘅猪肋骨肉略为有啲乾🤔薯条好香脆😚个青瓜都几脆📎蟹肉牛油果他他嗰个面包稍为烘过🤩好软熟,食到小麦味🥰反而个牛油果他他就相对冇咩特别📎温泉蛋肉酱意粉肉酱好重蕃茄味,酱汁浓厚😍配埋温泉蛋嘅蛋汁更加香🤤📎 藜麦沙律沙律菜好新鲜好Fresh🥰藜麦增添左唔少口感,加钱加配的话都几抵食🤓
📎黄金蟹肉意粉

📎手撕猪肋骨汉堡包
嗰日嘅猪肋骨肉略为有啲乾🤔薯条好香脆😚个青瓜都几脆

📎蟹肉牛油果他他

📎温泉蛋肉酱意粉
肉酱好重蕃茄味,酱汁浓厚😍配埋温泉蛋嘅蛋汁更加香🤤

📎 藜麦沙律
2021-06-03 0 浏览
今日要去将军澳拧嘢,所以送完阿仔返学都无喺平时坑口D餐厅食早餐,谂住去将军澳搵下d新鲜d嘅餐厅。Search咗一下,最啱都系BEAN 荳子,(虽然坑口都有), 仲要喺我行去将军澳途中抬头一望就系佢,所以试咗第一次。店内面积不大,但有靠街位置系全落地玻璃,好开扬。开初全部坐满,有一两个死角位无人坐,执好枱好耐都无叫我入座,等我企咗3-4个字。 之後又见有人走,仲要系窗边,咁当然要求坐窗边啦。我order咗个Light Breakfast,味道较淡,一般般。包一杯姜母茶/柠檬蜂蜜/Americano. 冻饮+ $3, 亦可加$15 转其他咖啡/茶。最後我拣咗Creme Brulee Latter, 送嚟嘅时候已闻到阵阵咖啡香味,杯边烧焦咗焦糖,比我想像中好饮。
Light Breakfast
Creme Brulee Latte
2021-06-03
$90 (早餐)
Creme Brulee Latte
2021-05-19 227 浏览
~黑松露软壳蟹意大利粉$74软壳蟹份量不少, 意大利粉口感乾身, 酱汁浓郁, 非常好味~帆立贝白味噌意大利粉配 肉桂酥~$88用白味噌去煮意粉都是第一次是试,估不到这麽合拍,三角形状的玉桂酥, 卖相精致,口感一流凡惠顾任何意大利粉,意大利饭类, 全日早餐 ,薄饼,即可加$25 享用自家制蛋糕~瑞士栗子蓉配原粒栗子意大利软芝士忌廉~卖相冇得输,一粒巨大粟子再配浓郁软栗子蓉,轻量软芝士忌廉,绝配柠檬芝士慕丝焗美国芝士蛋糕~卖相一看就知是芝士蛋糕,但内裹却是柠檬味,带微酸的慕丝香滑咖啡食後感 :餐厅装修时尚摩登食物质素高 服务不错

~黑松露软壳蟹意大利粉$74
软壳蟹份量不少, 意大利粉口感乾身, 酱汁浓郁,
非常好味

~帆立贝白味噌意大利粉配 肉桂酥~$88
用白味噌去煮意粉都是第一次是试,
估不到这麽合拍,三角形状的玉桂酥, 卖相精致,口感一流

~瑞士栗子蓉配原粒栗子意大利软芝士忌廉~

柠檬芝士慕丝焗美国芝士蛋糕~
卖相一看就知是芝士蛋糕,但内裹却是柠檬味,带微酸的慕丝

香滑咖啡

食後感 :
餐厅装修时尚摩登

食物质素高

服务不错
2021-05-15 184 浏览
这店的早餐卖相一流,价钱实惠,环境也寛阔。班尼迪蛋香滑,每一口也充满蛋汁,面配上面包和沙律,口感丰富。配上玫瑰拿铁,咖啡师傅在拿铁上拉了一朵玫瑰花,很美呀!又是一个满足的上午。

2021-04-30
$80 (早餐)
2021-05-11 342 浏览
呢间已经食过无数次,次次有新menu都会去enjoy下。上次食左个黄金蟹肉意粉令我念念不忘,今次再encore。黄金蟹肉意粉卖相已经好吸引, 味道更加正,有淡淡蟹肉鲜味, 粒粒蟹膏混合大量蟹蓉酱汁令意粉更加鲜甜好味。朋友果个鸡胸肉意大利饭都好味, 鸡肉唔鞋,好juicy,意大利饭好有咬感, 芝士味浓厚, 份量亦都好多。大家好友难得聚头 , 系咁讲,系咁食, 消磨 咗一个下午。
呢间已经食过无数次,次次有新menu都会去enjoy下。
上次食左个黄金蟹肉意粉令我念念不忘,今次再encore。

大家好友难得聚头 , 系咁讲,系咁食, 消磨 咗一个下午。

2021-05-10 249 浏览
荳子嘅食物一向偏贵 💸但甜品黎讲 性价比算高 $50-60嘅价格 吸引嘅卖相 下午茶得闲落去食下 打下卡真系非常唔错☺️-焦糖香蕉窝夫 ($58)🍌香蕉有明显焦糖香味 而层焦糖唔会过厚 厚到同香蕉可以完全分离 (出面好多时都会出现呢个情况 搞到香蕉有香蕉食 焦糖有焦糖食 )🧇窝夫唔系平时香脆口感 反而有少少似蛋糕 会有少少逊色 不过食落去香香甜甜都唔错🍨云呢拿雪糕正正常常 隔离有个吉士奶油 其实我一直都唔知道点样食佢 求正确食法😢🍯焦糖酱同奶 任由自己淋上去 方便自己个人喜好🍫底下有啲菠萝爆珠Oreo碎 好多唔同配料 可以夹埋一齐食 多重口感、配搭 最锺意食爆珠 咬落去酸酸地好开胃😋-不过将军澳分店啲枱可能系时候要换下 当日食嘅时候张枱「黐笠笠」初初以为系未抹乾净 店员透露系因为张枱面层 嘅油漆甩咗引致 虽然店员好细心为我地再抹多一次 不过解决唔到呢个问题
荳子嘅食物一向偏贵 💸
甜品黎讲 性价比算高
$50-60嘅价格 吸引嘅卖相
下午茶得闲落去食下 打下卡真系非常唔错☺️
焦糖香蕉窝夫 ($58)
🍯焦糖酱同奶 任由自己淋上去 方便自己个人喜好
焦糖香蕉窝夫

2021-04-29
焦糖香蕉窝夫
2021-05-02 173 浏览
Beans 算系连锁Cafe入边价钱比较平唔少套餐都系60至100今次试咗黑松露软壳蟹意粉,黑松露同忌廉味好浓郁,而且软壳蟹系即叫即炸,所以食落都几香。套餐免费跟一杯嘢饮唯独唔好就系一定要排队,冇得拎筹。
Beans 算系连锁Cafe入边价钱比较平
唔少套餐都系60至100

唯独唔好就系一定要排队,冇得拎筹。
2021-04-30 187 浏览
已经食过好多次😋今日5:00左右去开pop corn见冇人排队😀所以决定早d食dinner,因为呢间分店未食过我地点了至爱嘅🍝🦞龙虾汤每次都会叫😋今次要试吓其它未食过嘅:🍜卡邦尼黑松露烟肉意粉个白汁好creamy烟肉同菇都多份量如果黑松露多d更加好😆🥘焗芝士肉酱粟米片呢个好大份量,粟米片好香脆,芝士肉酱都足料好邪恶😋🍕慢煮烧烤手撕猪pizzapizza比较耐要等20~25分钟,pizza皮都松软香口🧋珍珠泰式茶唔算太甜OK la☕热蜂蜜伯爵红茶红茶都唔算太浓🍮甜品🍫朱古力流心蛋糕配云呢拿雪糕🍦虽然🍫蛋糕唔够流心但系配埋雪糕都好味

我地点了至爱嘅
🍝🦞龙虾汤
每次都会叫😋

今次要试吓其它未食过嘅:
🍜卡邦尼黑松露烟肉意粉
个白汁好creamy烟肉同菇都多份量
如果黑松露多d更加好😆

🥘焗芝士肉酱粟米片
呢个好大份量,粟米片好香脆,芝士肉酱都足料好邪恶😋

🍕慢煮烧烤手撕猪pizza

虽然🍫蛋糕唔够流心但系配埋雪糕都好味

• 龙虾汤
  • 卡邦尼黑松露烟肉意大利粉
2021-04-21 292 浏览
Sometimes it’s really hard to think of what to eat at lunch😐😐😐Today I was like walking around the Popcorn mall and saw this restaurant which has a lot of branches around Hong Kong. I looked at their menu and was surprised by the more than acceptable price of black truffle and soft shell crab pasta. Therefore I went in🤤🤤🤤Although it was only lunch, their quality was very good. The set also came with a drink and I chose Americano. ☕️The pasta was really good. And for the coffee, what else do you ex

The pasta was really good. And for the coffee, what else do you expect from a lunchtime free drink? Anyway it was acceptable.

Definitely looking forward to come have lunch and dinner in the future.😍😍
2021-04-07 507 浏览
其实之前好少会去将军澳行街,因为真系几时都咁多人,但带住小朋友去行商场其实最方便,我嘅朋友就介绍咗依一间人气店~荳子beans,其实都估到将军澳会好多人食午饭,我已经12点到餐厅,但都仍然要等位,大约都等了20分钟,所以要食又唔想等就早啲去喇。-手切牛柳什菌甜椒意大利饭牛柳好淋身而且够味,意大利饭好creamy ,酱汁好浓,加埋蘑菇嘅香,整体来讲都咁错。-羽衣甘蓝藜麦沙律依一个沙律系跟餐加钱就有喇,沙律份量都唔算少,而且都好新鲜好fresh ,配埋个沙律汁好夹。-烟鸭胸百吉包配黑松露酱薯条烟鸭胸好够味道,而且都好大块好厚肉,三文治系意大利百吉包,中间有啲沙律菜,再配上蜜糖芥末酱混合一齐,个配搭既新鲜又配合得好好,另外个黑松露酱好好味,配上薯条,真系会食唔停口。-Americano依一杯Americano好顺滑,唔会有苦涩味 ,都唔会太浓,如果平时唔饮开Americano嘅人都会接受到,当然我咁锺意饮Americano嘅人都觉得ok就真系唔错 。 #我想和你无所事事#不分青红皂白桃火龙果乌龙茶一上枱整杯饮品嘅颜色都系红肉火龙果嘅色,未饮前闻到好香嘅白桃味,饮落有乌龙茶嘅香,再带点好香嘅白
手切牛柳什菌甜椒意大利饭

羽衣甘蓝藜麦沙律

烟鸭胸百吉包配黑松露酱薯条

Americano

#我想和你无所事事#
不分青红皂白桃火龙果乌龙茶

一上枱整杯饮品嘅颜色都系红肉火龙果嘅色,未饮前闻到好香嘅白桃味,饮落有乌龙茶嘅香,再带点好香嘅白桃味,因为叫左少甜,所以唔会好甜,我自己仲觉得少甜嘅味道刚刚好。
总括一下,依一个价钱食到咁高质嘅食物,系值得再黎支持下,所以要排队都好正常。
今次1行4人到将军澳觅食大约下午12点10分到店 前方有大约10个人等位我哋大约等咗35分钟入座因疫情问题 店内只可以有40名人客所以都等咗一段时间先入到我哋叫咗四个午餐以及一个小食千岛酱蟹子帆立贝薄饼 芝士好滋味而且可以拉丝每人一片好满足第二款系猪肉汉堡 特别在於佢唔系汉堡扒 而系一啲猪肉碎组成嘅汉堡 跟住系黑松露软壳蟹意大利粉 亦都系我最期待嘅 但系少少失望 觉得佢嘅黑松露味唔系好够 但依然其实系几好食 佢有好多菇好正 跟住最後一度系黄金蟹肉意粉 有半个蟹壳喺度做装饰 跟住依个意粉真系入边有蟹肉蟹喎 呢个系今日食过最好食嘅一度菜式 非常之入味
今次1行4人到将军澳觅食

黄金蟹肉意粉
千岛酱蟹子帆立贝薄饼
黄金蟹肉意粉
2021-03-24 434 浏览
Beans 一路都系将军澳人气排队餐厅 今日见到冇人排队 即刻抽时间去食个下午茶☕️餐牌上选择好多 lunch menu 仲去到6pm 仲有我最锺意黑松露软壳蟹意粉包埋饮品 仲可以饮柠檬蜂蜜 加$25要埋车打芝士薯条🍟可以满足一下黑松露软壳蟹意粉🍝卖相非常好👍🏻软壳蟹炸得够香脆 份量都好多 黑松露配埋意粉个汁够creamy 意粉都系弹牙😋黑松露薯条🍟份量劲多炸到香脆 配好浓既黑松露酱十分邪恶😂柠檬蜂蜜呢杯系惊喜 好好饮 蜜糖同平时出面饮既完全唔同 系有阵清香味 柠檬完全唔苦涩 都唔知点样做到😂

黑松露软壳蟹意粉🍝

黑松露薯条🍟
份量劲多炸到香脆 配好浓既黑松露酱十分邪恶😂

柠檬蜂蜜
2021-03-24 305 浏览
🇭🇰💛Beansbeans系5年前系荃湾海坝街排哂队已经爱上比佢地最💥hit既🍵抹茶心太软迷到而家愈开愈多分店仲方便左🥰因为食过好多次 就分几篇黎纪录📆佢只能说佢地样样野好食🤤价钱公道-Deluxe Full English Breakfast豪华英式全日早餐 (💰$112 配热饮)食左佢地All day几年 从来都系冇失准⭕️For影相又靓📸食物又足料最欣赏佢系野食份量既安排🥰x2既组合好方便同人share食唔洗成日切黎切去咁麻烦烟肉🥓煎得岩岩好 唔会太燶 太油黑松露炒蛋🍳好香 但黑松露味就唔系好食到仲有 烟三文鱼🍣 茄汁豆 什菌🍄 猪肉肠 🍖同 大大个蕃茄🍅最钟意既一定系佢两个水泡型waffle🧇劲可爱得黎又好好味 质地弹弹地QQ的😛仲有cream 配配热柠檬蜂蜜🍋🍯不错啊-Black Truffle Risotto with Mixed Mushroom黑松露什菌意大利饭(💰$98配热饮)上碟好靓 香得黎 食落去有浓浓的黑松露味🥰🥰🥰劲多什菌🍄好足料 少少黑椒味好醒胃而且意大利饭汁收得靓 唔会太乾 太湿
🇭🇰💛Beans
beans系5年前系荃湾海坝街排哂队已经爱上
比佢地最💥hit既🍵抹茶心太软迷到
而家愈开愈多分店仲方便左🥰
因为食过好多次 就分几篇黎纪录📆
佢只能说佢地样样野好食🤤价钱公道
Deluxe Full English Breakfast
豪华英式全日早餐 (💰$112 配热饮)

食左佢地All day几年 从来都系冇失准⭕️
黑松露炒蛋🍳好香 但黑松露味就唔系好食到
最钟意既一定系佢两个水泡型waffle🧇
劲可爱得黎又好好味 质地弹弹地QQ的😛仲有cream 配
配热柠檬蜂蜜🍋🍯不错啊
黑松露什菌意大利饭(💰$98配热饮)

上碟好靓 香得黎 食落去有浓浓的黑松露味🥰🥰🥰
劲多什菌🍄好足料 少少黑椒味好醒胃
而且意大利饭汁收得靓 唔会太乾 太湿
2021-03-18 355 浏览
🤎Beans🤎将军澳高质cafe💛今次衬住朋友生日,就决定去食beans庆祝一下。一如既往,每次都要等位,呢到真系长期都好full,无论咩钟数都好多人,但Beans真系值得你排队试吓,下次出埋荳子冰室嘅食评。佢地做好多CSR,用心回应社会的需要🥲真心十卜🤍手撕猪仔骨汉堡 Shredded BBQ Pork Rib Burger $11810次食beans,8次都会食呢个burger 。呢个Burger真系带比你好多惊喜,佢个猪肉撕好juicy,不过我地今次系share食,餐厅唔会帮你切的,但好彩我朋友切得劲靓,等我地可以好elegant 食到🙊🙊🙊(笑🤍香辣八爪鱼意大利饭Grilled Marinated Octopus Risotto🐙 $148今次系第一次呢个Risotto!!比想像中好食,个饭好creamy,同个饭唔辣的,有浓既蕃茄味🍅而个八爪鱼好弹牙,无谂过做main dish咁正🤍黄金蟹肉意大利粉 Spaghetti with Crab & Salted Egg York $102我地都觉得今次个意粉唔够多蛋黄味,不过佢份量好足。用个蟹盖做装饰系就系靓,但应该系reuse,因
🤎Beans🤎

香辣八爪鱼意大利饭

我地都觉得今次个意粉唔够多蛋黄味,不过佢份量好足。用个蟹盖做装饰系就系靓,但应该系reuse,因为乾净得好紧要,如果介意就唔好拣呢款了🙈
黄金蟹肉意大利粉

🤍Cheese 柠檬芝士蛋糕 $25(套餐价)
话明黎庆祝生日,点可以无蛋糕呀🎂佢呢个芝士蛋糕整到🧀既造型,超特别,呢款蛋糕唔会太甜,岩岩好
Cheese

🤍柠蜜
Beans嘅跟餐柠蜜系必试,十分高质,仲要唔洗加钱,绝对唔系好cheap个种蜜糖🍯
热柠蜜
2021-03-17