2018-12-11
唔知大家有無行過愉景新城購物商場呢?其實尼個商場幾好行架,地方好大樓底夠高,無市區啲商場咁迫,而且好多小朋友玩嘅地方同playground,就快聖誕節🎄我見商場一樓整左條白色滑梯好似幾正,小朋友一定喜歡💕除左玩嘅地方,食店亦有好多選擇,今日就介紹尼間大人細路都啱食嘅茶餐廳2.0比大家,希望大家喜歡💕門面光鮮亮麗,十分闊落,相當不錯店內環境整潔,裝潢設計時尚中帶點懷舊色彩,令人有一種進化版茶餐廳嘅感覺,會唔會因為咁而叫2.0呢?我諗應該係,除非唔係兩邊牆身嘅畫好有香港🇭🇰特色呢!亦點綴左成個環境,令環境增色不少午餐好多選擇,價錢親民,另外有All day breakfast 提供,非常吸引有素食餐提供比素食者,相當貼心最吸引我嘅係石燒系列,鐵板我就食得多,石板我真係未試過,咁創新,一於叫份牛扒試下特飲同手調咖啡好特別最最特別係尼度竟然有雞蛋仔叫,仲有幾款口味,可以外賣或堂食,真係夠曬香港特色本來好想試下,不過太飽,下次先試吧羅宋湯,夠熱,味道調教得不錯,酸酸辣辣,好開胃石燒美國🇺🇸安格斯肉眼扒(8安士),大大塊石板上乍乍聲,賣相吸引小心燙手啊肉眼扒大大塊,牛味十足,而且好林好juicy,
門面光鮮亮麗,十分闊落,相當不錯
有素食餐提供比素食者,相當貼心
特飲同手調咖啡好特別
羅宋湯
羅宋湯,夠熱,味道調教得不錯,酸酸辣辣,好開胃
石燒美國安格斯肉眼扒(8安士)
肉眼扒大大塊,牛味十足,而且好林好juicy,配合黑椒汁十分惹味
配菜亦非常豐富呢
薯條🍟粗身有囗感,非常香脆
蔬菜炒香左,而且好鮮嫩甜美
食到最後發現石板仲係好熱的,相信係石板比鐵板散熱慢嘅關係,冬天食一流
實行無飲管日,大家都支持下啦!
這食店非常有特色,而且環境食物都好有質素,服務亦非常周到,推薦比大家試試啊