2019-07-28
今晚到屯門哥爾夫球場找個朋友,太肚餓懶得再搵食,晚餐就在球場餐場解決。以為是普通canteen,來到才發現是和風西餐廳!看menu,感覺食物幾有誠意,叫了個豬鞍&risotto share。熱奶茶:小小一杯用了兩個茶包,幾慷慨,哈周打雜菜湯:通常雜菜湯都是紅湯,今次第一次試到雜菜白湯,質地很濃稠但飲落清爽,好快KO左一碗。日式西京味噌醬焗豬鞍架:擺盤幾精美!厚厚的一塊豬鞍架,煎得剛剛好,肉味濃,沒有豬騷味,味噌醬味道很獨特。豬鞍下的薯蓉(影唔到🤣)紅紅地,有點蕃茄味,又是好特別的味道!吉列花虎蝦配蘋果咖喱汁意大利飯:吉列蝦剛炸起,熱辣辣,粉漿厚度適中,很脆,切落去唔會散,亦唔會油淋淋,超有水準!咖喱意大利飯也是第一次食,很有趣的組合,味道近似日式咖喱,充滿蘋果的香甜,好味呀!今餐的食物水準都幾喜出望外,Yummy!
熱奶茶:小小一杯用了兩個茶包,幾慷慨,哈
今餐的食物水準都幾喜出望外,Yummy!