2023-06-04 21 浏览
呢間位於尖沙咀嘅樓上火鍋店,環境好寛敞舒適,🈶包廂房,仲可以唱K醬芥收費每位$18,食材夠曬新鮮湯底揀咗惹味酸菜魚鍋,超抵食,好足料👍🏻超多魚塊,大塊得黎又夠曬滑溜,仲有好多酸菜、萵筍、蓮藕片、芽菜、薯粉等等,味道又辣又麻,唔食得辣嘅朋友可以夾走曬啲辣椒🌶️熟食叫咗椒鹽鮑魚,有4️⃣粒鮑魚,唔算太大粒,但勝在惹味香口,值得一試牛肉揀咗美國頂級手切封門柳,牛味濃郁,不過大家記得唔好淥太耐,如果唔系就會韌流心芝士墨魚丸都有4粒,丸裡面嘅芝士香濃,不過要小心爆汁水魷魚須份量都算多,食落爽脆,非常不錯檸檬薏米水1渣都好抵飲,有3,4杯份量,味道酸酸甜甜油麥菜非常新鮮,口感爽甜
醬芥收費每位$18,食材夠曬新鮮

流心芝士墨魚丸都有4粒,丸裡面嘅芝士香濃,不過要小心爆汁

水魷魚須份量都算多,食落爽脆,非常不錯

檸檬薏米水1渣都好抵飲,有3,4杯份量,味道酸酸甜甜

油麥菜非常新鮮,口感爽甜

2023-06-04 21 浏览
呢間火鍋店之前有嚟食過一次,感覺真係好高質,呢日又嚟回味下先🤤門口有好多招財猫,好可愛~⊙花月宮特色四格火鍋 超級足料嘅四格火鍋湯底,食完湯底嘅配料都飽咗7成😋湯底分別有四川麻辣鍋、黑松露野菌鍋、蕃茄濃湯海鮮鍋及藥膳花雕花膠醉雞鍋,呢個最啱咩都想食嘅朋友!黑松露野菌鍋,夠香濃又特別!藥膳花雕花膠醉雞鍋,酒味濃郁,雞件嫩滑,花膠大大件又厚身,滿口骨膠原,真心好味😋用咗新鮮蕃茄、薯仔熬製,仲有好多海鮮!平時唔太鐘意蕃茄湯嘅我,都覺得呢個好正⊙美國手切封門柳 大大碟,兩個人食剛剛好!淥20秒就可以食啦,肉質軟嫩,牛味香濃,配麻辣湯底最好味😋⊙田園拼盤 分別有娃娃菜、粟米、蕃茄仔、南瓜、生菜、皇帝菜及蟲草花,份量好多好新鮮,食啲蔬菜健康啲~⊙鳳城水餃 餃子皮好薄,錎料好豐富,好食😋

門口有好多招財猫,好可愛~

⊙花月宮特色四格火鍋

⊙美國手切封門柳

⊙田園拼盤

⊙鳳城水餃
餃子皮好薄,錎料好豐富,好食😋

• 美國頂級手切封門柳
2023-06-03 11 浏览
打邊爐無分季節☀️❄️☁️最近試咗古典風味裝修嘅「花月宮」🕌.花月宮特色四格鍋🍲有黑松露野箘鍋🖤藥膳花雕花膠醉雞鍋🐓蕃茄濃湯海鮮鍋同四川麻辣鍋💁🏻‍♀️黑松露野箘鍋有大量松茸、羊肚菌🍄雞髀菇、秀珍菇等野菌😍入口濃郁,十分出色🤤藥膳花雕花膠醉雞鍋有好重嘅中藥同花雕味🍶醉雞肉質嫩滑🐔蕃茄濃湯海鮮鍋🍅酸甜帶鮮味😝有海蝦🦐青口、墨魚仔🦑蕃茄、木耳、薯仔🥔四川麻辣鍋🌶️有百頁豆腐同鴨血🦆百頁豆腐索湯😗.
美國頂頁級手切封門柳🐄肉質緊實有咬口😋肉味香濃,厚薄適中👍🏻.起片7-8頭南非鮑魚🐚超級薄切🔪囗感彈牙😆但食唔出鮮味🥺而且感覺不足1隻😔.芝士竹輪卷🥢一咬落去就有滿滿鹹香芝士🧀.油麥菜🥬.津路烏龍茶(2支)🫖
芝士竹輪卷🥢一咬落去就有滿滿鹹香芝士🧀
油麥菜🥬
津路烏龍茶(2支)🫖
  • 美國頂級手切封門柳
2023-06-03 16 浏览
今次去試食尖沙咀一間裝修好靚 性價比又高嘅火鍋店🤪呢間係單點嘅火鍋店 食物質素好高同埋環境舒服 服務態度都好😚我哋叫咗以下嘅嘢食😆花月宮濃湯豬骨煲呢個濃湯豬骨煲真係冇改錯名😙非常大煲 又好濃 而且仲好足料😜包括有紅蘿蔔 白蘿蔔 粟米 豬骨 豬手等等 淨係飲湯都覺得好好味 而且豬骨同豬手都煮到好林好入味🤩 推介大家一定要試試😎美國頂級手切封門柳牛肉好大份 而且有好多片 又無血水 證明新鮮😜 簡單淥20秒就可以食得 食落牛味好濃 好香🥳 而且無筋 韮菜餃(4粒)呢個韭菜餃都好足料 大大粒同埋皮薄餡靚😜入面有非常之多韭菜 同埋個皮唔會太厚☺️加埋佢個皮係用韭菜整成 所以會係綠色🤓 鍾意食韭菜嘅朋友仔 千祈唔可以錯過😉手打鮑魚丸(4粒)聽到鮑魚丸已經好吸引 食落超級濃味而且仲要係手打 真係超彈牙😇仲要唔腥 呢個真係十粒星推介🥰而且佢嘅擺盤仲係放喺鮑魚殼上面 打卡一流🥳萵荀/娃娃菜兩種蔬菜都好新鮮 同埋份量都大🥰 加埋濃濃嘅豬骨湯底 吸哂啲湯 加埋蔬菜本身嘅鮮味 簡單完美🤩

花月宮濃湯豬骨煲

美國頂級手切封門柳

韮菜餃(4粒)

手打鮑魚丸(4粒)

萵荀/娃娃菜
2023-06-01 25 浏览
尖沙咀必吃頂級牛小排有個火鍋控嘅朋友話帶我食好嘢我本身都鍾意打邊爐嘅不過最近天氣真係實在太熱啦去到餐廳已經大汗踏細汗餐廳環境好古典中國風我哋叫咗惹味酸菜魚鍋 $168估唔到咁大鍋,而且仲有勁多魚肉啲魚肉好香滑,好好味,食極都仲有份量好足料打便爐緊喺要食牛,我獨愛牛小排😍掛架頂級安格斯牛小排 $298嘩!呢度嘅牛小排真心好味,入口彈牙爽口我第一塊已經話真係好好味之後佢食個陣,又再講多次啲牛真喺得喎,好味喎!肉味好香濃😂我哋沉醉咗喺啲牛小排度🤣可惜喺份量太少唔夠喉朋友次次見到都必點椒鹽粟米 $48呢度嘅椒鹽粟米切得細細件一件一口好啱咀形脆骨腩 $68 好爽脆不過我就麻麻地太實,可能煮耐咗😛手打墨魚丸(4粒)$58 俾佢食鬼晒😂佢話好彈牙唐生菜 $38 因為用咗酸菜魚湯底,搞到啲唐生菜都酸酸地😂我食唔落😛😛稻庭烏冬 $28呢個稻庭烏冬非常柔軟好味計埋醬芥 $36雀巢檸檬茶 $15雀巢檸檬茶 $15埋單食咗八百幾蚊我哋已經諗咗父親節都嚟呢度食🥰花月宮地址:尖沙咀金巴利道68號2樓
尖沙咀必吃頂級牛小排

有個火鍋控嘅朋友話帶我食好嘢
我本身都鍾意打邊爐嘅
不過最近天氣真係實在太熱啦
去到餐廳已經大汗踏細汗

餐廳環境好古典中國風
我哋叫咗惹味酸菜魚鍋 $168
估唔到咁大鍋,而且仲有勁多魚肉
啲魚肉好香滑,好好味,食極都仲有
份量好足料

打便爐緊喺要食牛,我獨愛牛小排😍
掛架頂級安格斯牛小排 $298
嘩!呢度嘅牛小排真心好味,入口彈牙爽口
我第一塊已經話真係好好味
之後佢食個陣,又再講多次啲牛真喺得喎,好味喎!肉味好香濃😂

我哋沉醉咗喺啲牛小排度🤣
可惜喺份量太少唔夠喉

朋友次次見到都必點椒鹽粟米 $48
呢度嘅椒鹽粟米切得細細件
一件一口好啱咀形

脆骨腩 $68 好爽脆
不過我就麻麻地太實,可能煮耐咗😛

手打墨魚丸(4粒)$58 俾佢食鬼晒😂
佢話好彈牙

唐生菜 $38
因為用咗酸菜魚湯底,搞到啲唐生菜都酸酸地😂
我食唔落😛😛

我哋已經諗咗父親節都嚟呢度食🥰

花月宮
地址:尖沙咀金巴利道68號2樓
2023-05-31 32 浏览
雖然已經到咗熱辣辣嘅夏天,但係食火鍋興致依然不減,無論幾時火鍋都係咁吸引㗎今日就去咗尖沙咀嘅呢間火鍋店,呢度嘅裝修特別精緻,同平時啲火鍋店唔太相同我哋就叫咗一個四川麻辣鍋(小辣),個湯底嚟到嘅時候發現原來入邊已經有好多鴨血同埋蜂巢豆腐,我哋唔知道仲叫多一碟蜂巢豆腐添蜂巢豆腐配呢個四川麻辣鍋簡直係一流呀,吸晒入邊啲湯底,味道又香有少少麻辣,咬落去啲湯汁流晒出嚟真係好好食另外仲叫咗日本北海道花豚豬肉卷,呢度嘅豬肉呢睇落去已經係油脂同埋肌肉嘅分布好均勻,食落去非常之嫩,唔會太肥另外仲有澳洲羊肉卷同埋薄切牛舌心,羊肉卷有少少羊臊味但係鍾意食羊嘅話會覺得味道唔錯,牛舌心不過不失,唔算太大驚喜反而我都幾推介手打三色滑,蝦滑同埋墨魚滑入邊嘅該肉都非常之多而且非常彈牙鮮甜,食得出係新鮮手打呢度嘅環境真係唔錯仲有房間,可以同朋友book房一齊喺入邊打邊爐,私隱度極高

宵夜
2023-05-30 25 浏览
尖沙咀金巴利道新開左間中國風火鍋店,雖然平日夜晚8 點但都已經坐滿六七成,不過座位寬敞,可以舒舒服服坐喺度傾吓計,入面仲有幾間大房,可以坐多啲人,邊唱K邊打邊爐😄湯底- 養生豆腐白玉湯鍋🍲湯底味道濃郁,有少少藥材味,感覺好養生,入面仲好多料,鴨血、百褶豆腐、仲有腩肉。。。。淨係食入面啲料,都已經飽咗兩三成美國頂級手切封門柳🥩個牛份量十足,不但新鮮,而且充滿牛味😋😋👋手打墨魚丸🦑墨魚丸好大粒,識到好多墨魚喺入面,唔係淨係溝粉,其他手打類應該度值得試😍脆骨腩啲魚肉好脆同好新鮮,連朋友怕骨都食咗兩件🎍青梅竹馬🐎見到個名咁鬼馬,我哋就叫咗一壺試吓,其實係梅汁加爆珠,酸酸甜甜十分解渴下次一定要叫多啲朋友嚟包房試其他環境舒適+食物質素高👍🏻 一定會再回頭嘅火鍋店🤤📍花月宮 (尖沙咀)📍地址:尖沙咀金巴利道68號2樓

湯底- 養生豆腐白玉湯鍋🍲

美國頂級手切封門柳🥩
個牛份量十足,不但新鮮,而且充滿牛味😋😋

👋手打墨魚丸🦑

😍脆骨腩
啲魚肉好脆同好新鮮,連朋友怕骨都食咗兩件

🎍青梅竹馬🐎

下次一定要叫多啲朋友嚟包房試其他

環境舒適+食物質素高👍🏻
一定會再回頭嘅火鍋店🤤

📍花月宮 (尖沙咀)
📍地址:尖沙咀金巴利道68號2樓
2023-05-23
2023-05-30 22 浏览
諗住試下新野搵到呢間,原來近韓國街,行到半死四個人試左四宮格,湯底勁足料又花膠又雞又有海鮮又有菇我地鐘意吃辣,所以大多吃麻辣個邊好香唔會過辣其次個花雕雞都好正個菇湯都足料不過我地掛住吃另外兩款就少D用菇湯淥野食蜂巢豆腐鴨血都好味,肉我地叫左牛頸脊,手切同豬腩肉牛有d失望一般唔夠肥美D餃同蝦滑好好味炸響鈴都正,勁脆兩叫左三個熟食,估唔到超好食推薦炸粟米同雞軟骨唔算勁平個d邊爐,但坐得舒服,服務都好好,環境企理
諗住試下新野
搵到呢間,原來近韓國街,行到半死

四個人試左四宮格,湯底勁足料
又花膠又雞又有海鮮又有菇
我地鐘意吃辣,所以大多吃麻辣個邊
好香唔會過辣
其次個花雕雞都好正
個菇湯都足料不過我地掛住吃另外兩款就少D用菇湯淥野食
蜂巢豆腐鴨血都好味,
肉我地叫左牛頸脊,手切同豬腩肉
牛有d失望一般唔夠肥美
D餃同蝦滑好好味
炸響鈴都正,勁脆
兩叫左三個熟食,估唔到超好食
推薦炸粟米同雞軟骨
唔算勁平個d邊爐,但坐得舒服,服務都好好,環境企理
2023-05-30 23 浏览
環境極佳,座位舒適,每個位置都有自己嘅空間,非常寬敞。店員招待周到,會適時加湯,收走不用的器皿。還有大電視,可以一邊睇電視,一邊食飯。💛滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋$238.00天氣熱,飲番一碗椰子🥥雞湯,清甜滋潤,加入了蓮子、桃膠等材料,非常豐富。雞件另上,大滾之後加入鍋中,不要滾太耐,保持雞件的嫩滑。💛 本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊$368想食高質牛肉,所以點了牛頸脊,肥瘦分明,份量頗多,完全滿足食肉獸嘅慾望。💛 田園拼盤$68蔬菜非常新鮮,有粟米、車厘茄、羽衣甘藍、白菜、生菜等材料,各適其適。醬料拼盤九宮格,有新鮮切好的芫荽、香蔥、蒜蓉、辣椒等,秘訣是加少少醬油、再加入鮮湯底特別美味呢!兩人的話有雞、有牛肉、還有蔬菜,還有新鮮的湯料飲,基本上非常滿足。

💛滋潤養顏雪蓮子桃膠椰子雞鍋
$238.00

💛 本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊

💛 田園拼盤

2023-05-29 46 浏览
尖沙咀🚇呢間花月宮裝修雅致🥰,係間走宮廷風🏮嘅高級火鍋🍲店。入面地方又大🤩又闊落,環境光猛開揚😍乾淨衛生。而且佢哋仲有好多🛋️卡位同埋包廂👍添。佢哋有多款火鍋🍲醬料,侍應💁‍♀️會拎俾你坐喺位慢慢🤏調教。呢度除咗🍲火鍋之外,仲有好多款特色🤤小食,佢哋嘅黃金脆鱔球🤩超出我預期咁香脆美味。每件都沾滿濃郁嘅🥚鹹蛋黃醬,入口外殼鬆脆🥰,裏面嘅鱔球😋鮮味又彈牙!湯底🥣我哋就揀咗比較清嘅🌿芫茜皮蛋🥚鍋,湯底好清甜,最啱用嚟淥🥢佢哋嘅頂級牛肉!本地🇭🇰手切🔪新鮮頂級騸牯🐂牛頸脊真係唔係周圍都食到👍,牛味濃郁肥美嫩滑😍。而風花雪月💪手打丸拼盤即係佢哋嘅拿手好戲🤤,分別係手打🦑墨魚丸、流心芝士🐙墨魚丸、手打鮮🦐蝦丸、流沙黃金🍤蝦丸、手打🥰鮑魚丸同埋手打🤩乾貝丸。其中手打😍鮑魚丸同埋手打🤩乾貝丸係最令我印象深刻嘅,絕對👍真材實料,鮑魚丸入邊有唔少😋鮑魚粒,乾貝丸入面亦有唔少🤤乾貝絲,味道鹹香又勁鮮味🥰彈牙!

入面地方又大🤩又闊落,環境光猛開揚😍乾淨衛生。

而且佢哋仲有好多🛋️卡位同埋包廂👍添。

花月宮位於距The Mira步行約五分鐘,餐廳以四格火鍋聞名,今天和朋友相約來試下🍡花月宮特色四格鍋四種風味的湯底一次滿足!讓打邊爐更增添風味與趣味。🍡黑松露野箘鍋香氣十足,裡面的野菇種類多量也十分豐富。🍡藥膳花雕花膠醉雞鍋有非常濃郁的中藥香氣,另外附上的雞肉和花膠也好味,雞肉不乾硬🍡蕃茄濃湯海鮮鍋蕃茄味濃郁,有鮮蝦青口等食材更添鮮味。🍡四川麻辣鍋鍋裡裡放有豆腐與鴨血,吃起來又香又辣又麻又美味,配上鴨血和涮肉一流🤪四格鍋可以一次品嚐四種湯底,好滿足!🍡日本北海道花豚豬卷豬肉份量相當大,油花分布均勻,厚度剛剛好,吃起來略有咬勁。🍡薄切牛舌心牛舌雖薄切但還是有點厚度,在鍋裡輕輕晃幾下,Q彈帶有點咬勁,特別推薦搭配麻辣鍋,香辣的氣味讓人難忘。🍡爽口鮮蝦雲吞雲吞大小適中,調味略鹹,鮮蝦彈牙。整體而言,食材品質不錯,四種湯底一次滿足四種風味推薦一試。餐點環境以卡位居多,坐的舒適,是好友或家庭聚會的好選擇!

🍡花月宮特色四格鍋
四種風味的湯底一次滿足!讓打邊爐更增添風味與趣味。
花月宮特色四格鍋

🍡黑松露野箘鍋
香氣十足,裡面的野菇種類多量也十分豐富。
🍡藥膳花雕花膠醉雞鍋

🍡蕃茄濃湯海鮮鍋
蕃茄味濃郁,有鮮蝦青口等食材更添鮮味。

🍡四川麻辣鍋
四格鍋可以一次品嚐四種湯底,好滿足!

🍡日本北海道花豚豬卷
豬肉份量相當大,油花分布均勻,厚度剛剛好,吃起來略有咬勁。

🍡薄切牛舌心

🍡爽口鮮蝦雲吞
雲吞大小適中,調味略鹹,鮮蝦彈牙。

花月宮特色四格鍋
一家人聚餐🥰有大有細🥰當然要搵間就腳又好坐嘅地方開餐🥰🖖🏿我哋一共有12人,包左間房打邊邊🥰首先叫左黃金炸鱔球,炸粟米,炸鮑魚,仲有個油炸鬼上釀左墨魚滑嘅前菜😍送啤酒一流刺身叫左個象拔蚌,味道好鮮甜😍🤤湯底㨂左一個”冬蔭功湯底”(因為我鍾意食辣)😍再另加一個“四格湯底”(可以滿足所有人願望😍醉雞果格好香,遠遠都聞到🤤)火鍋叫左一大堆野,有肥牛,豬,蟶子,帶子,蝦,丸,餃,菜。。。多到有啲唔記得🤣🤣🤣最後總結🥰食材新鮮🥰下約會再約朋友去食過(因為包房有K🤫)
一家人聚餐🥰有大有細🥰當然要搵間就腳又好坐嘅地方開餐🥰🖖🏿

我哋一共有12人,包左間房打邊邊🥰

刺身叫左個象拔蚌,味道好鮮甜😍🤤

最後總結🥰食材新鮮🥰下約會再約朋友去食過(因為包房有K🤫)
2023-05-23
  • 本地手切新鮮頂級騸牯牛頸脊
  • 風花雪月手打丸拼盤(12粒)
2023-05-22 48 浏览
朋友介紹金巴利道有間高質邊爐對於有選擇困難症嚟講打邊爐非常一流上到餐廳第一眼感覺好乾淨好靚叫咗個四川麻辣鍋$128中辣唔算太辣⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️覺得最正嘅係個湯底好大好多,勁多料所以唔使加湯,到到最後啲味都勁濃郁然後仲要勁多了入邊有好多嘅鴨血啦,同好多嘅蜂巢豆腐個蜂巢豆腐,真係勁正爽脆珊瑚蚌$108⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️啲珊瑚蚌勁大隻同埋份量都好多珊瑚蚌真係好爽脆勁抵食當然唔少得嘅係掛架頂級安格斯牛小排$298⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肉質鮮嫩,入口好連軟滑仲叫咗個好夢幻嘅新鮮牛胸爽$98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️真係睇得又食得雖然唔係好識形容個口感,但係真係好正仲要唔係度度都有得食再叫咗個手打三色滑$138⭐️⭐️⭐️⭐️又係勁多嘅份量啊口感好彈牙好鮮味當然唔少得嘅係金菇$38⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️勁大份好抵食忍唔住叫咗個酥炸魷魚鬚 $68⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️正x1000000000又係好多嘅份量,抵食魷魚鬚係新鮮炸嘅,雖然好熱氣但係徑香為😂薯粉$18打邊爐又點可以少左薯粉
朋友介紹金巴利道有間高質邊爐
對於有選擇困難症嚟講
打邊爐非常一流
上到餐廳第一眼感覺好乾淨好靚

叫咗個四川麻辣鍋$128
中辣唔算太辣
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
覺得最正嘅係個湯底好大好多,勁多料
所以唔使加湯,到到最後啲味都勁濃郁
然後仲要勁多了入邊有好多嘅鴨血啦,同好多嘅蜂巢豆腐
個蜂巢豆腐,真係勁正

爽脆珊瑚蚌$108
啲珊瑚蚌勁大隻同埋份量都好多
珊瑚蚌真係好爽脆
勁抵食

當然唔少得嘅係掛架頂級安格斯牛小排$298
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
肉質鮮嫩,入口好連軟滑

仲叫咗個好夢幻嘅新鮮牛胸爽$98
真係睇得又食得
雖然唔係好識形容個口感,但係真係好正
仲要唔係度度都有得食

當然唔少得嘅係金菇$38
勁大份好抵食

忍唔住叫咗個酥炸魷魚鬚 $68
正x1000000000
又係好多嘅份量,抵食
魷魚鬚係新鮮炸嘅,雖然好熱氣但係徑香為😂

薯粉$18
打邊爐又點可以少左薯粉

• 頂級安格斯牛小排
  • 酥炸魷魚鬚
  • 爽脆珊瑚蚌
2023-05-22 21 浏览
上星期放工去左呢度打邊爐,一入門口就已經聞到好香麻辣味🤣 餐廳好受歡迎,全部卡位都坐滿哂,每枱都至少4位,我地就坐左中間既位,座位都係好闊落,坐得好舒服! 我地就叫左:.🍄黑松露野菌湯比較少見有呢個湯底,所以要左呢個試下! 一來到,好誇張,勁大盤湯,而且裡面既材料多到滿哂密麻麻,有大冬菇同唔同種類既菇都有,超香! 極濃香既野菌味同黑松露,煮滾後飲返2啖精華,超正!.🥩美國頂級手切封門柳排得整齊既一片片封門柳,見到每片都比較厚實,煮滾後食落去肉味濃,又唔會硬,幾好食!.🥟風花雪月餃子拼盤賣相好精緻! 有一格格的架裝住唔同顏色唔同口味既餃子,好特別! 見都有唔少客人有點呢個,影相打卡一流! 總共有12粒餃子,每款有2隻口味,分別係鳳城水餃、爽口鮮蝦雲吞、重慶辣子雞肉餃、野菌黑松露餃、特色蛋餃、韮菜餃同魚皮餃! 最鍾意裡面D餡好多,而且鮮蝦大大粒又爽口! 呢個必叫!.🦐流沙黃金蝦丸一碟有4大粒,裡面有少許蛋黃再加大大粒蝦,很不錯!.另外再叫左🥬唐生菜同汽水就飽哂了! 一班朋友來呢度打邊爐都很不錯👍🏻
🍄黑松露野菌湯
🥩美國頂級手切封門柳
🥟風花雪月餃子拼盤
🦐流沙黃金蝦丸
一碟有4大粒,裡面有少許蛋黃再加大大粒蝦,很不錯!
2023-05-18
上網睇見到呢間餐廳幾靚,今日約咗客人食飯,就book咗呢到開餐🤟🏻/🌸特色沙嗲鍋湯底($108)沙嗲味幾濃唔錯.🌸手打墨魚滑($98)造型得意口感幾彈牙有一粒粒墨魚肉不錯☺️.🌸掛架頂級牛安格斯小排($298)擺盤有心思✨上菜時有乾冰牛肉色澤 脂肪紋絡靚幾有牛味😋.🌸韭菜餃($58)幾大隻韭菜和豬肉都足✅有薑絲.🌸白菜仔($38)份量幾多🥬/環境舒適每張枱都好闊落 坐得舒服😽裝修同佈置都好有心思啱曬見客或者同朋友聚會👯‍♀️
🌸特色沙嗲鍋湯底($108)
沙嗲味幾濃
唔錯

🌸手打墨魚滑($98)
造型得意
口感幾彈牙
有一粒粒墨魚肉
不錯☺️
🌸掛架頂級牛安格斯小排($298)
擺盤有心思✨
上菜時有乾冰
牛肉色澤 脂肪紋絡靚
幾有牛味😋
🌸韭菜餃($58)
幾大隻
韭菜和豬肉都足✅
有薑絲
🌸白菜仔($38)
份量幾多🥬
環境舒適