2023-07-24
2023.07.19百忙之中都要約下D姐妹👩🏻🤝👩🏼去食好嘢➕傾下計🗣️今次就同姐妹去咗呢間位於尖沙咀海港城超精緻裝修嘅摩登中菜餐廳食晚餐🍴餐廳滿處都是打卡位🤩真係除咗食仲有得影靚相📸我地今次揀咗二人豪華套餐🌟包括頭盤、湯、主菜、蔬菜、主食、甜品、飲品🥰頭盤:脆皮和牛🐃配香橙柚子醬🍊外層炸到黃金鬆脆💛而和牛肉質好嫩滑🤎沾上香橙柚子醬🍊後多了一份清新酸甜味好開胃🤤湯:爵士湯🤵♂️🥣係佢地餐廳大熱招牌菜之一💫利用「石敢當」做器皿🦁入面盛載着橙黃色既龍蝦湯🦞入面有花膠、螺頭、哈密瓜🍈等豐富材料令到十分濃郁又鮮甜😍主菜:醬香泡騰鵝🪿擺盤同樣精心設計🤍用上鵝形碟🦢之後係鵝肉上面見到有泡泡🫧感覺好得意😚鵝肉十分肥美有油🥢脂香😋另可沾上蜜瓜醬🍈一起食用減少其油膩感🫶🏻蔬菜:濃湯瑤柱花膠浸菜苗🥬超多花膠粒同瑤柱粒佈滿最上層✌🏻菜苗好鮮綠嫩口💚主食:龍蝦膏🦞海膽炒飯一打開飯蓋就見到超邪惡既海膽😈食落超肥美新鮮💛而炒飯軟硬度剛剛好👍🏻加上好多彈牙龍蝦肉🦞甜品:蜜瓜甘露🍈感覺較清新🌿蜜瓜🍈加上柚子肉骨同西米加椰奶既組合💚飲品:一杯係mocktail - Sexy Mama🍹 以菠蘿🍍熱情果❤️🔥火龍果加上
百忙之中都要約下D姐妹👩🏻🤝👩🏼去食好嘢➕傾下計🗣️
超多花膠粒同瑤柱粒佈滿最上層✌🏻菜苗好鮮綠嫩口💚
主食:龍蝦膏🦞海膽炒飯
甜品:蜜瓜甘露🍈
感覺較清新🌿蜜瓜🍈加上柚子肉骨同西米加椰奶既組合💚
飲品:一杯係mocktail - Sexy Mama🍹 以菠蘿🍍熱情果❤️🔥火龍果加上梳打🫧相對酸酸甜甜好夏日🌞