2023-08-09
改變你對中菜既睇法!今晚同個好耐無見既朋友食飯,知道佢中意食中菜,但係又唔想普通去搵間酒樓食,所以專登楝花圖,又係食中菜,又唔會話好嘈,最緊要裝修靚,地點方便。🔆酒槽醉雞卷🔆脆皮和牛配香橙柚子醬🔆爵士湯🔆醬香泡騰鵝🔆花膠麻婆豆腐🔆龍蝦膏海膽炒飯🔆蜜瓜甘露🔆Sexy Mama🔆Gambling Coins入坐之後,店員好好安排左餐廳側邊位置,夠曬靜,可以一邊食一邊傾計朋友咩都想試,所以最後決定食二人前,另外加左份醉雞。第一樣就先上醉雞😋皮夠薄,肉夠嬌嫩,入面仲夾雜左木耳同紅蘿蔔絲,有肉味之餘又有咬口。脆皮和牛配香橙柚子醬,和牛厚切得黎脆皮夠薄,因為油脂感重,所以配埋個香橙柚子醬食就岩岩好👍爵士湯熱辣辣🤤店員仲好細心比我地影完相先開蓋,湯入面有螺頭花膠,夠濃夠入味。醬香泡騰鵝賣相特別,面有綠色既泡泡,有小小甜味,夾住鵝肉一齊食,香而不膩👍花膠麻婆豆腐唔會太鹹太辣,豆腐既大小又岩岩好,真係可以送幾碗飯🍚龍蝦膏海膽炒飯海膽顔色新鮮,入面仲有龍蝦肉,炒飯乾身有鹹香,好味😋蜜瓜甘露有西米同埋碌柚肉,有蜜瓜香又好清甜,做飯後甜品岩曬Sexy Mama🍹有熱情果加有汽水,杯頂仲有粒提子,味道夠曬清新G
🔆酒槽醉雞卷
🔆龍蝦膏海膽炒飯
🔆蜜瓜甘露
🔆Sexy Mama
🔆Gambling Coins
朋友咩都想試,所以最後決定食二人前,另外加左份醉雞。
蜜瓜甘露有西米同埋碌柚肉,有蜜瓜香又好清甜,做飯後甜品岩曬
Gambling Coins🎲 飲落有小小蔘味加苦味,應該仲有少少酒,杯邊有糖令到飲落唔會好難入口