2018-08-07 49 浏览
店舖的裝潢具日式style, 放了很多不同種類的酒瓶, 風格似居酒屋, 提供的食物主要為佐酒串燒小吃, 十分適合放工後happy hour .最適合左手拎杯酒, 右手拎串燒與好友共聚 .點餐紙選擇繁多, 而且有圖有真相! 能選不同的SPICY 程度. 牆壁上貼上其他點餐紙沒有展示的其他燒物玉子燒燒得金黃色賣相吸引, 望見都流口水~ 金菇牛肉卷包得好實淨, 唔會一夾就散~ 金菇吸飽燒汁,好JUICY. 牛肉咬落去冇筋, 亦唔會太多肥膏.有左雞肉軟骨捧, 食雞軟骨唔再淨係得骨. 因為呢支棒係有免治雞肉撈埋雞軟骨碎.調味會比較啖, 但點埋蛋漿一齊食就PERFECT MATCH !!蛋汁好鮮甜, 口感滑嘟嘟得黎咬落去又有雞軟骨碎, 層次豐富.燒雞翼我鐘意食~~ 燒得塊皮脆卜卜, 而且雞翼骨已經剪開了, 可以斯文地用刀叉進食^^不過因為剪開左D骨, 肉在烹煮的過程中收縮, 影響了賣相>_<!原條茄子燒!! 依我估計應該用左蔥﹑炸蒜﹑生蒜﹑鼓油調味, 比較有港式風味. 牛舌用了黑椒調味, 每片厚度約5mm, 咬落彈牙之外, 充滿肉汁~在芸芸手工啤之中, 我挑選了Little Cre

牆壁上貼上其他點餐紙沒有展示的其他燒物
雞肉軟骨捧﹑玉子燒﹑金菇牛肉卷

玉子燒燒得金黃色賣相吸引, 望見都流口水~

雞肉軟骨棒

鹽燒牛舌
San Miguel Cerveza Negra Dark Lager

在芸芸手工啤之中, 我挑選了Little Creatures的Dog Days. 因為我喜歡狗仔
有淡淡的水果甜味, 而且酒精濃度只有4.4%, 岩女仔飲!
雞肉軟骨捧﹑玉子燒﹑金菇牛肉卷
雞肉軟骨棒
鹽燒牛舌
  • dogdays
呢排日日咁熱 熱都冇哂胃口但d friend子聚局又冇得say no所以搵左間專食串燒 每碟少少地 少食多滋味又有得隊下啤 岩哂同d friend吹水最後呢間芝加哥完全冇令我地失望大大隻字吾怕認錯由太和站b exit行過黎都只係8分鐘度 可接受因為室內冇哂位 所以我地坐左出面 職員好快就開張枱比我地 好快手下餐單係香港食串燒其實都真係幾貴 如果係堂食 都起碼幾十蚊串 但呢間既價錢都算真係好抵食啤一啤佢幾好飲既apple cider呢樣真係不得不提 我地食到中途 見職員靜靜地幫我地點左個蚊香 怕我地比蚊針細心到呢係香港地 呢個服務態度分分鐘連d大酒夜都冇真係要大力讚下!!!燒鯖魚 勁抵 推介茄子又係另一驚喜超大條 鐵板上超吸睛露荀就有d貴 得幾枝要2x蚊 但都好好味如果約friend吹水 呢度絕對夠你坐2粒鍾
呢排日日咁熱 熱都冇哂胃口

啤一啤佢

幾好飲既apple cider

細心到呢
係香港地 呢個服務態度分分鐘連d大酒夜都冇
真係要大力讚下!!!

燒鯖魚 勁抵 推介

茄子又係另一驚喜
超大條 鐵板上超吸睛

露荀就有d貴 得幾枝要2x蚊 但都好好味

如果約friend吹水 呢度絕對夠你坐2粒鍾

• 燒鯖魚
2018-08-06 75 浏览
話說鍾意串燒既我都有一段時間無分享過串燒了,過著忙碌既六月七月,終於偷得小小空閒,出黎覓食,發現大埔新蒲點,細細間,都好隱蔽,不過係大埔都近我,太和火車站行去10分鐘左右。餐廳細細地,位置不多,有室內座位和有室外座位,都岩朋友吹水食野飲野。餐點有串燒、招牌石頭燒配飯/意粉和啤酒🍻個人推薦:雞泡魚干,燒得香脆,玉子燒香甜好味,蜜糖雞翼👍🏻👍🏻👍🏻超級美味,肉質鮮嫩,皮脆多汁~芝士大蝦🍤燒得岩岩好,爽口彈牙,加上香濃芝士,必點💕芝士廣島蠔,鮮味十足,大大隻,超級Juicy,超級推薦!!味道好好和價格唔貴,絕對都值得encore💕
話說鍾意串燒既我都有一段時間無分享過串燒了,
過著忙碌既六月七月,終於偷得小小空閒,

餐點有串燒、招牌石頭燒配飯/意粉和啤酒🍻
個人推薦:
雞泡魚干,燒得香脆,
燒雞泡魚干

玉子燒香甜好味,
燒玉子

蜜糖雞翼👍🏻👍🏻👍🏻超級美味,肉質鮮嫩,皮脆多汁~
蜜糖雞翼

芝士大蝦🍤燒得岩岩好,爽口彈牙,加上香濃芝士,必點💕
芝士大蝦

芝士廣島蠔,鮮味十足,大大隻,超級Juicy,超級推薦!!
芝士廣島蠔

燒茄子

味道好好和價格唔貴,絕對都值得encore💕
2018-07-09
燒雞泡魚干
燒玉子
芝士大蝦
芝士廣島蠔
燒茄子
2018-08-06 24 浏览
First meal when I come back from Singapore, this restaurant gives me unexpected delicious and unforgettable dinning experience! Grilled slide pork with large size and some vegetables, together with a can of coke. It's free together with the dinner set! Additionally, the Japanese beef and beef tongue skewer is totally different from I ate outside. The grilled garlic abalone are fresh. The chief grilled the abalone immediately after ordered. Pure rice brewing with a beautiful bottle would definitely try with the meal.

I would pleased to suggest this restaurant to my friends, colleagues, family, and all of you to have a meal or some skewers. Thank You my friend to introduce the restaurant to me.
2018-08-06 63 浏览
是日跟好友行大埔,因為好友就快到大埔工作,為咗想知道要搭車用幾耐時間,我們今次就約到大埔晚餐,好友見有餐小店食串燒,所以就決定到此一嚐晚餐,順便嘆佢好耐冇飲過的啤酒~~~ 雖然小店內部空間不多,但感覺佢地的設備齊全,愛酒之人可以在此飲酒暢談,順便食不同小吃~~~炭燒西冷牛趴($48/1碟),食落感覺軟熟~~~ 海鹽柚子樂($26),麒麟手工啤酒($68)~~~ 炭燒豬頸肉($19/1串),落了我最喜歡的串燒調味粉,口感係有彈性,一舊舊看落好整齊,燒得平均,好過切片拎去燒~~~ 碳燒雞趴($28/1碟),味道不錯,肉感都軟熟~~~ 香蔥燒半扇貝($39/2隻),幾好食,最重要係唔咸~~~ 燒雞翅包飯($18/1隻),怕去骨的朋友至愛~~~ 燒半架($33/1份),肉感軟熟,能夠感受到淡淡的半羶味~~~ 香蒜燒鮮鮑魚($68/3隻,$118/半打),口感軟熟,呢個價錢食到鮑魚仔都算抵~~~ 多春魚($25/4條),外脆內軟,感覺不錯~~~ 招牌茄子燒($30/1碟),不喜歡吃茄子的我食過都穿覺得好食,切薄d好食過厚食 香草芝士焗雜菌($33/1份),呢個看上去不錯,但不夠招牌茄子燒吸引~~

炭燒西冷牛趴($48/1碟),食落感覺軟熟~~~

海鹽柚子樂($26),麒麟手工啤酒($68)~~~

碳燒雞趴($28/1碟),味道不錯,肉感都軟熟~~~

香蔥燒半扇貝($39/2隻),幾好食,最重要係唔咸~~~

燒雞翅包飯($18/1隻),怕去骨的朋友至愛~~~

多春魚($25/4條),外脆內軟,感覺不錯~~~

香草芝士焗雜菌($33/1份),呢個看上去不錯,但不夠招牌茄子燒吸引~~~
呢間小店空間有限,如果想室內地一定要早到,如果知己良朋入去品酒閒談,都是個好的選擇~~~
2018-07-26
2018-08-05 12 浏览
大埔出名多美食,今天揀了近太和的串燒店,最啱街坊小聚,談天說地。用串燒送酒,一樂也!有小量露天座位,適合煙民及帶狗朋友。地點位置不是商業區,所以價格相宜得多!蒲燒鰻魚 $68原條蒲燒鰻魚,肥美嫩滑,配上醬汁, 美食也😋😋燒鳳梨 $18這個鳳梨本身應該熟透的,經火烤過後,進一步減低水份,更覺甜美。金姑牛肉卷 $28這個肥牛沒有烤太乾,肉質保持到一點肉汁,金姑有咬口,整體亦不過不失。Magners Original Pear $55酒味不太濃,帶點甜甜的梨味,配燒烤食物很和諧。芝士燒廣島蠔 $25芝士焗得半溶,蠔熟透沒有腥味,有少許汁,整體味道尚可。培根車厘茄卷 $19培根配蕃茄都不錯,一肥一瘦的,剛剛好。如果蕃茄去皮就更有利吸收煙肉香味。進食要小心蕃茄會爆出燙口的蕃茄汁。蜜汁燒黑豚肉 $38這個味道有點似煎豬扒的味道,黑豚沒有豬羶味,濃濃的豉油燒汁,配起來更惹味。

蒲燒鰻魚 $68

原條蒲燒鰻魚,肥美嫩滑,配上醬汁, 美食也😋😋

燒鳳梨 $18

金姑牛肉卷 $28

Magners Original Pear $55

酒味不太濃,帶點甜甜的梨味,配燒烤食物很和諧。

芝士燒廣島蠔 $25

芝士焗得半溶,蠔熟透沒有腥味,有少許汁,整體味道尚可。

培根車厘茄卷 $19

蜜汁燒黑豚肉 $38

是日去大埔找朋友去踏單車逛逛街,沒有想到晚上吃什麼於是逛完行完玩完...最後我成功,在「大埔翠樂街」的街上,找到了這間隱世小店【芝加哥串燒酒場】所謂的「隱世」,就是在「翠樂街」靜中帶旺的小巷中有一間很小很小的【芝加哥串燒酒場】。相信沒有太多人知道吧!店舖小巧,好像得一個員工一做晒主食、苦單、收銀、請潔!呢度最可惜的是大油煙,可能小店經營,抽風設備一般般!望完餐牌即點的了燒完一碟就一碟再上,有得睇無得食,因為想等齊到晒...就可以拍條串燒片。香蔥燒半殻扇貝 $39 點香口海鮮當然要配White rabbit & Apple cider  爽爽佢吧!很厚身扇貝!用葱爆扇贝,而扇貝肉夠厚身,又唔細粒同蒜加埋真係好正「忘了怕照」飲品就點了!!!左邊,White rabbit 入落甜帶花香味。右邊, Apple cider 酒味濃帶少少蘋果香人氣雞肉軟骨棒$22點解會係人氣?我覺得就係孜然粉既關係啦,配埋上有咬口,點埋蛋汁食,又香又滑燒得金黃色的,咬口剛好,不好太耐啊洽得!! 蜜糖雞翼$20/2隻我理解上是雞翼和醃製調料混合,醃製約15-30分鐘. 然後再在油鑊中用中高火加熱適量油,魚後放入雞翼

相信沒有太多人知道吧!

店舖小巧,好像得一個員工一做晒主食、苦單、收銀、請潔!

呢度最可惜的是大油煙,可能小店經營,抽風設備一般般!

望完餐牌即點的了

香蔥燒半殻扇貝 $39
「忘了怕照」

飲品就點了!!!
左邊,White rabbit 入落甜帶花香味。
右邊, Apple cider 酒味濃帶少少蘋果香
左邊,White rabbit 。 右邊, Apple cider

人氣雞肉軟骨棒$22

燒得金黃色的,咬口剛好,不好太耐啊洽得!!
人氣雞肉軟骨棒

蜜糖雞翼$20/2隻
我理解上是雞翼和醃製調料混合,醃製約15-30分鐘. 然後再在油鑊中用中高火加熱適量油,魚後放入雞翼炸至金黃圳以枱後看得出燒到好香脆,加埋蜜糖味道層次好夾又唔太甜!好好食!推介的!
蜜糖雞翼

蒲燒鰻魚$68(原條上)
鰻魚經烤過後再塗上蒲燒醬汁,可去除本身的魚腥味。吃起來香甜可口,魚油香味十足可直接吃,或配飯吃更是一流!
咬落軟熟,彈牙,鰻魚汁加埋芝麻香,好味啊!而且價錢尚算親民好彩質素算高!
蒲燒鰻魚

右邊,炭燒豬頸肉$19,夠腍,加上調味粉,味道不錯
老闆做到烤到外酥內軟,肉質有彈性還可以將肉汁鎖在肉裡面,夠晒Juicy。
左邊,韮菜燒$14
呢樣仲唔係吃串燒必點的蔬菜,相信好多人都會同我一樣吧!呢度燒完唔乾!唔錯!
炭燒豬頸肉&韮菜燒

碳燒西冷牛扒$48
朋友點的西冷扒,因為通常呢類型會比較小點一些,串燒時的不是食肉獸呢!
呢度用木板盛載西冷牛扒,有醬油配料跟,食落夠腍,牛味好重,加埋有點似的喼汁醋醬油 夠夾!
大約Order6-7成,中間仍帶點淡紅而且有脂肪,非常香。
碳燒西冷牛扒

每隻$18
燒雞翅包飯呢個屬有辣味而且夠香。
燒雞翅包肉呢個就食落似豬肉丸但相反雞翼好入味。
其實兩個都賬卜卜,望苦相對較滿、兩件都剪到也是黃金色的,飯就輕微辣,晤錯!
燒雞翅包飯

密汁燒黑豚肉$38
入口比預期的油香滿溢,黑豚肉味香濃,真係燒得夠香,加埋燒汁香甜味更出!
炭燒豬頸肉

左邊,鹽燒雞軟骨$11,咬落脆夾爽口,唔硬
~一串燒雞軟骨加上惹味孜然粉去鹽燒的話這個味說已經經~香氣滿溢!
用煎pan兩面煎至金黃色就非常好了!
右邊,鹽燒雞皮$11
其實食落似薯片,因為夠香脆,但好似以前紅磡/ 筲箕灣有間必食閱串燒店咁!鹽燒味十足相似!
鹽燒雞軟骨&鹽燒雞皮

***
一路食串燒一路飲下酒一路傾下計。開到2:00AM真係可以慢慢嘆!
店鋪細細,8點去到已冇位,但你可以選擇坐室外點幾款串燒加手工啤酒Chill一Chill。
又可以飽飽地坐外面口讓自己吹吹風,悠閒地聊天食個申燒都覺的好好寫意的的。
服務很周到不錯,但人數真的非明一不足夠但而食物質數也不差的!每款都有調心的安掛,所以呢點而心,值的加分呢!
题外话/补充资料: ***呢度泊到車架!!!
人氣雞肉軟骨棒
蒲燒鰻魚
炭燒豬頸肉&韮菜燒
  • 蜜糖雞翼$
2018-08-03 16 浏览
大埔串燒傾計小店第一次同朋友黎到呢間串燒小店, 叫芝加哥串燒酒場~ 食下串燒, 飲下酒, 聽下歌, 環境真係好啱傾計談心! 職員都好nice, 抵讚!講返食物質素, 都好ok呀~! 個人特別喜歡煙肉蘆筍, 燒得剛剛好, 蘆筍新鮮唔乾!! 仲有香草芝士焗雜菌, 好香香草味, 仲有濃濃芝士, 正!! 仲有我最鐘意嘅燒菠蘿, 好香甜呀! 燒蠔都好鮮, 鋪滿芝士, 燒完新鮮滾熱辣送上👍🏻👍🏻 所有串燒都好惹味, 而且價錢唔貴, 一班朋友可以試多幾款野食, 推介推介!
大埔串燒傾計小店
2018-08-02
2018-07-31 14 浏览
係街上面撞到好耐冇見嘅朋友喺度放緊狗,真係好耐冇見,雞啄唔斷,我地就搵左間餐廳坐低慢慢傾,呢間餐廳有戶外地方,坐低慢慢食好free咁耐冇見硬係要啤啤佢啦,叫左呢支Angry Orchard啤酒含50%蘋果汁成份,酒精含量只有5%,入口同一般蘋果汁無分別,帶啤酒餘韻一口和牛牛,牛是先醃過,配上大蔥,感覺健康燒韮菜,又係必點,韮菜比平時食既粗身少少,更有咬口,上面舖左孜然粉,唔錯芝士焗蠔,蠔唔會焗到太乾身,有少少juicy, 芝士好香唔會太溜茄子原條開邊燒,上面舖左蒜蓉,蔥,好惹味燒多春魚,個人必點,魚皮燒到脆身,魚籽脆卜卜,魚肉燒到好香,好燒烤必點燒雞翼: 雞翼燒到外脆內嫩,面頭加左蜜糖,一人一隻唔夠食, 仲有一人一隻雞翼包雞肉,岩晒我呢個雞翼控燒西冷牛扒肉嫩多汁🤗🤗呢間燒烤舖既食物好有驚喜,又有室外可坐,狗有狗玩,人有人食,又多個地方可選擇

咁耐冇見硬係要啤啤佢啦,叫左呢支Angry Orchard

一口和牛牛,牛是先醃過,配上大蔥,感覺健康

茄子原條開邊燒,上面舖左蒜蓉,蔥,好惹味

, 仲有一人一隻雞翼包雞肉,岩晒我呢個雞翼控

燒西冷牛扒肉嫩多汁🤗🤗

• 芝士焗蠔
  • 燒雞翅包肉
  • 燒韮菜
  • 燒多春魚
2018-07-28 25 浏览
又多了一位新外國朋友住太和!我不得不帶他到步行約15分的芝加哥燒烤!食物質素保持水準,天氣好時還可以座餐廳外面Somersby Apple cider HKD 45果酒,味道甜甜的容易入口。 很適合女仔,又不會醉。 串燒必配佳品燒日式鯖魚(1份) HKD 29 很小很少骨而已。 魚厚度正常,煎的火喉剛好,不會乾乾的,皮仍然卜卜脆,很香 ! 還配了泰式酸酸地醬汁,好開胃,好夾到! 碳燒西冷扒 HKD 48 牛肉的我,點少得西冷扒 用木板盛載配有似醋醬油 - 未食己被吸引啊。 講返個扒, 夠棯(不是「拿」很勁那種),中間仍帶點淡紅而且有脂肪,口感不錯,也香。炭燒豬頸肉 (一串) HKD 19 孜然粉都會配羊,原來配豬頸肉也同樣好入味。燒得金黃色的,又有咬口,如是者一叫再叫啦! 燒雞翅包飯 (1隻)HKD 18 燒雞翅包肉 HKD 18 漲卜卜的很飽滿、也是黃金色的,飯就輕微辣,晤錯! 茄子燒 HKD 30 見很多人都推介,全隻茄子不止,還有很多配料提升味道,口感軟棯棯又香,突然很想叫碗白飯呢 芝士燒廣島蠔 1隻HKD 25 是大隻的蠔! 用芝士燒過所以入口抱蠔味及芝士溶化在口腔內,滑進喉嚨

食物質素保持水準,天氣好時還可以座餐廳外面

Somersby Apple cider HKD 45
果酒,味道甜甜的容易入口。
很適合女仔,又不會醉。 串燒必配佳品

燒日式鯖魚(1份) HKD 29

碳燒西冷扒 HKD 48
牛肉的我,點少得西冷扒

炭燒豬頸肉 (一串) HKD 19

燒雞翅包飯 (1隻)HKD 18
燒雞翅包肉 HKD 18
漲卜卜的很飽滿、也是黃金色的,飯就輕微辣,晤錯!

茄子燒 HKD 30

芝士燒廣島蠔 1隻HKD 25

香蔥燒半殻扇貝 (2隻)HKD 39
也是大size,鮮味很甜,沒有雪藏味

2018-07-27 37 浏览
上次同同事嚟試完,食過返尋味今次同老媽子嚟🤤金菇牛肉卷@燒至香口嘅香菇牛肉卷依然香濃多汁,充滿脂肪嘅牛肉脂肪比例,感覺不太膩,保持肥牛嘅油香,包住爽口金菇,不塊係最佳組合👏🏻香蔥燒半殼扇貝@上次因為扇貝賣哂無機會食,今次當然要試下!由於隔住個殼燒,扇貝肉並無明顯縮少,彈牙多汁,仲好厚身,配埋啲調味料同香蔥。$39已經有兩隻,當然encore黎多round🤩燒羊扒配芥末籽汁@原本睇表面以為燒得有啲過火,肉質會好硬,點知食落羊扒肉同旁邊嘅脂肪比例適中,肉質腍滑,羶味再重啲就更好喇。羊扒嘅汁加上芥末籽汁配意粉,連意粉都好惹味😍鹽燒鯖魚@鯖魚外皮燒得好香,魚肉依然好juicy,亦無魚腥味。調味嘅咸度控制很好好,唔使點汁都已經好好味。另外提供嘅醬汁酸酸地,點嚟食好開胃😋鹽燒雞軟骨@燒得好香脆爽口,用黎送啤酒一流😍韮菜燒@韮菜本身好爽甜,但係孜然粉落得太多,蔬菜嘅甜味比太濃嘅調味粉搶咗大熱天時梗係要啤一啤🍺
上次同同事嚟試完,食過返尋味今次同老媽子嚟🤤

鹽燒雞軟骨@燒得好香脆爽口,用黎送啤酒一流😍

大熱天時梗係要啤一啤🍺
2018-07-24
2018-07-26 143 浏览
朋友話想近近地搵間又有酒飲又有野食既地方,最後我地選擇左芝加哥串燒酒場,一路食串燒一路飲下酒一路傾下計。店鋪細細,8點去到已冇位,而且可以選擇坐室外。我地點了幾款串燒加手工啤酒。一口雪花牛肉串/芝士雞肉串/燒原隻魷魚串燒串燒即叫即燒,串燒燒到剛剛好,調味亦調得剛剛好,唔會話太咸,特別是燒原隻魷魚串燒,大大隻,一路飲啤酒一路食真係一流金菇肥牛卷香草芝士焗雜菌一打開好香香草芝士味,雜菌唔會焗到出水。鹽燒雞翼&蜜糖雞翼雞翼燒到個皮好脆,我鐘意鹽燒,非常鹹香好惹味。招牌茄子燒大大條原燒茄子,加上調味粉,蔥花,超好味,來到一定要食呀,原本想叫多條,但實在太飽啦。燒雞扒配照燒汁意粉燒雞扒燒到雞皮好脆,肉嫩多汁,而意粉用香草調味。原來啤酒有做優惠,星期一買送一,星期二買二送一,星期三買三送一至到星期六都有,當然星期一買一送一最抵啦!我地咁岩個日星期二,買二送一,好抵呢。Angry orchard crisp apple cider非常易入口,入口與一般蘋果汁無異,帶啤酒餘韻。

一口雪花牛肉串/芝士雞肉串/燒原隻魷魚串燒

金菇肥牛卷

香草芝士焗雜菌
一打開好香香草芝士味,雜菌唔會焗到出水。

鹽燒雞翼&蜜糖雞翼
雞翼燒到個皮好脆,我鐘意鹽燒,非常鹹香好惹味。

燒雞扒配照燒汁意粉
燒雞扒燒到雞皮好脆,肉嫩多汁,而意粉用香草調味。

非常易入口,入口與一般蘋果汁無異,帶啤酒餘韻。

2018-07-24 25 浏览
知道大埔好多隱世食店,今日就專程做一天大埔人,「芝加哥串燒酒場」 串燒食物多不勝數,酒的種類也很多,相信老闆亦是玩酒之人,極Premium的竹鴆、余市、響等日本絕版年份Whisky存貨也不少。當然在週末和朋友串燒一番也寫意,和老闆聊酒也為樂事。燒牛扒配黑椒汁($52),牛扒肉汁濃厚筋位有嚼勁而不韌。鹽燒鯖魚$29/份金菇牛肉卷$28/份,金菇清爽無渣。San Migal Light,Light 較易入口,麥味突出。下次必點燒粟米 、鹽燒雞翼 、牛舌、 豬頸肉 、鰻魚等等,五花八門,數之不盡。提供不同産地手工啤之餘,亦有不同的酒精度數可點選。Showroom 在展示高級日本威士忌酒,不同年份一列排開。

燒牛扒配黑椒汁($52),牛扒肉汁濃厚筋位有嚼勁而不韌。

鹽燒鯖魚$29/份

金菇牛肉卷$28/份,金菇清爽無渣。

提供不同産地手工啤之餘,亦有不同的酒精度數可點選。

2018-07-21
2018-07-23 26 浏览
去到大埔有啲乜嘢食?晚餐我又唔係太肚餓,所以揀咗呢一間串燒店,裡面同埋外面嘅位置都有枱櫈可以坐,都係一間己有格調嘅小店。裏面大部份嘅食客,都係叫咗鐵板餐,裏面有意粉同埋飯可以揀,但係我今日就唔想食咁多澱粉質,所以叫咗少許嘅串燒嚟試一試。呢度最出名應該係家有芝士嘅野,我叫咗個香草芝士焗雜菌試吓,都唔錯,焗得剛剛好,芝士同菇無違和感融為一體,同埋唔同款式嘅串燒。叫咗燒雞泡魚干、骨付腸、串燒鵪鶁蛋、烤魷魚、鹽燒雞皮、車厘茄雞肉串、玉子燒等等。令我印象深刻嘅係玉子燒,佢燒得鬆軟得來而且帶一點甜味,平時我都好鍾意食玉子壽司,因為佢嘅蛋特別唔同,加上佢有好多唔同嘅層次,令人一試難忘。鹽燒雞皮我唔係成日食,但今次食過,覺得雞皮控制得好好,烤得香脆,唔會太油膩,像吃脆脆片。呢度亦都可以嗌酒類飲品,好多唔同嘅選擇,而且有唔同年份嘅酒,啱晒愛酒之人,我今日就飲咗鹹檸七,咸檸份量都幾多,令我非常解渴!

同埋唔同款式嘅串燒。叫咗燒雞泡魚干、
骨付腸、串燒鵪鶁蛋、烤魷魚、鹽燒雞皮、車厘茄雞肉串、
玉子燒等等。

我今日就飲咗鹹檸七,咸檸份量都幾多,令我非常解渴!
2018-07-19
2018-07-23 219 浏览
呢日約左個大埔朋友睇世界盃,睇波無奶油唔食野,佢話帶我去食好西,可以食住串燒隊住啤睇😍__________________成份menu 既串燒有成4,50款,有分牛,豬,羊,雞,海鮮同蔬菜類,仲要款款都全彩色有圖睇,揀起上黎方便好多.🔹招牌茄子燒 $30原條茄子開邊上,上面係滿滿既蒜蓉,葱同孜然粉,燒完都仲好有汁,勁正!.🔹韮菜燒 $14好香好重口味,不過咸左少少.🔹炭燒豬頸肉 $19🔹秘製風味羊肉 $18🔹鹽燒雞軟骨 $11調味基本上都係一貫的濃味,即叫即燒,拎出黎果下熱辣辣,仲會食到陣燒味,好有風味!.燒得幾乾身下,但又唔會好柴!肉質一啲都唔靭,最欣賞係個羊肉串,唔騷得黎好有羊味!.🔹鹽燒雞皮 $11雞皮好薄身果種,燒得好脆好香.🔹燒原隻魷魚串燒 $23魷魚好香,表面好乾身,但估唔到咬開啲肉係咁淋.🔹鳳梨燒 $18燒過既菠蘿特別甜相信都唔洗多講喇!一咬開仲要爆晒汁,正!.🔹玉子燒 $31太好喇!係我最中意既甜玉子燒,加埋燒汁食,都幾惹味.🔹燒羊架配芥末籽汁石頭燒 $75怕唔夠飽,我地叫多左個石頭燒。其實即係鐵板飯/意粉!羊一樣都係咁嫩咁好味。.唯一就係醬汁俾得唔係好夠,如果多啲汁就
__________________
🔹招牌茄子燒 $30
韮菜燒
🔹韮菜燒 $14
好香好重口味,不過咸左少少
🔹炭燒豬頸肉 $19
🔹秘製風味羊肉 $18
🔹鹽燒雞軟骨 $11
🔹鹽燒雞皮 $11
雞皮好薄身果種,燒得好脆好香
燒原隻魷魚串燒
🔹燒原隻魷魚串燒 $23
魷魚好香,表面好乾身,但估唔到咬開啲肉係咁淋
🔹鳳梨燒 $18
燒過既菠蘿特別甜相信都唔洗多講喇!一咬開仲要爆晒汁,正!
玉子燒
🔹玉子燒 $31
太好喇!係我最中意既甜玉子燒,加埋燒汁食,都幾惹味
🔹燒羊架配芥末籽汁石頭燒 $75
唯一就係醬汁俾得唔係好夠,如果多啲汁就perfect la!
🔹Samuel Adams Boston Lager $38
睇波食串燒點可以唔飲返串啤酒?果度有成十幾款手工啤,我就點指冰冰冰咁隨便叫左款,估唔到麥味幾重幾好飲!

🚨總結
所有燒物都係即叫即燒,味道幾咸幾重口味,而且普遍都幾乾身,配啤酒一流!
2018-07-10