2018-06-14
系Facebook 見到有人介紹,話系台灣過江龍黎香港,睇完段片好似好吸引。幫襯果日系星期六黎,加上又開張左無耐,預左實多人。差不多排左1個鐘左右。試左網上d推介~黑糖厚鮮奶/愛情動作草莓牛奶/奇異博士愛草莓/藍天綠草加白白的/抺茶加火龍果珍珠黑糖厚鮮奶 味道方面 系甘多杯最好既一杯,因為無得調甜度,預左會偏甜,整體都ok~奇異博士愛草莓 同 愛情動作草莓牛奶 ,味道不過不失,口感較差,仍然食到冰粒。藍天綠草加白白的 (藍莓/草莓/優酪乳)當時唔知系咩黎,落單時,叫少冰,收銀員都好好禮貌解釋產品內容,無得走甜度冰量,因為系沙冰系列。諗住個名幾特別,同材料都好正常,應該唔會甘易中伏,點知中左杯白白的,除左飲到冰粒口感之外,真系可以講句‘淡而無味’ 少少優酪乳既味都飲唔出,整杯野都好水。似飲緊一杯有顏色既沙冰水。抺茶加火龍果珍珠 呢杯系甘多杯 最難飲果杯。朋友一開始想試下味,先飲底部既火龍果珍珠,覺得有d淡,之後試下頂部既抺茶味道,點知勁苦澀,之後即刻攪勻,點知都系好苦,朋友飲完第一啖之後,忍唔住講左句:呢杯野苦過DeeDee。經過一輪試飲,最後各人飲左一啖,朋友都話無眼睇,整杯棄掉。結論
幫襯果日系星期六黎,加上又開張左無耐,預左實多人。
差不多排左1個鐘左右。
試左網上d推介~
藍天綠草加白白的 (藍莓/草莓/優酪乳)
諗住個名幾特別,同材料都好正常,應該唔會甘易中伏,點知中左
似飲緊一杯有顏色既沙冰水。
抺茶加火龍果珍珠 呢杯系甘多杯 最難飲果杯。
經過一輪試飲,最後各人飲左一啖,朋友都話無眼睇,整杯棄掉。
結論:相比近期其他幾間過江龍,呢間可以話系最最最最難飲既一間。