2015-05-04 617 浏览
今日同朋友係旺角掃街,話明掃街又點可以唔掃肥姐小食店呢😁每一次黎肥姐都大排長龍,不過佢地手腳好快,排隊都唔洗15分鐘今次我叫左串雞腎同大腸,依兩樣都係我favourite雞腎非常爽口,唔會有種沙沙既感覺大腸同樣亦非常清爽,品質不錯,而且冇因為天氣既緣故而軟😉重點係佢既黃芥茉,佢帶少少微辣,两串小食都因為佢更帶出了清爽既口感。

今次我叫左串雞腎同大腸,依兩樣都係我favourite
雞腎非常爽口,唔會有種沙沙既感覺
2015-03-13
  • 雞腎
2015-04-29 984 浏览
肥姐日日都咁多人排 但經過就受唔住誘惑埋去排隊 次次都打蛇餅 肥姐套餐最受歡迎 墨魚生腸夠爽 雞腎都夠味 最緊要有甜醬同芥辣更好味其實大生腸應該仲好食 不過今次唔記得叫
肥姐日日都咁多人排 但經過就受唔住誘惑埋去排隊
 次次都打蛇餅 肥姐套餐最受歡迎
墨魚生腸夠爽 雞腎都夠味 最緊要有甜醬同芥辣更好味

其實大生腸應該仲好食 不過今次唔記得叫
2015-04-09
5 分钟 (外卖自取)
$30 (其他)
要到旺角掃街嘅話,一定必食肥姐小食店嘅滷味雖然一直以嚟好多人抨擊肥姐啲野食又污糟又乜又物,但係Ⓢ一直食到而家都無出事肥肥白白嘅肚腩仔每日都茁壯成長今日Ⓢ同友人又再路經肥姐,雖然見到條隊已經長到兜咗3個彎,但絕對無礙Ⓢ同友人想食肥姐滷味的心而肥姐嘅店員手腳都非常快,隊龍都去得好快^^所以只係等左5分鐘左右就已經買到喇!▼今日我地食嘅係大生腸同埋大墨魚,依舊爽滑彈牙!最欣賞係以往肥姐如果太多人買嘅時候,試過有唔夠凍嘅情況出現,但今日人潮依舊,滷味卻仍然非常冰凍果然係不斷進步嘅肥姐抵佢一直咁多FANS!P.S. Ⓢ同友人唔太喜歡食黃芥辣,嫌佢太嗆鼻,所以叫肥姐走左芥辣。如果各位喜歡嘅可以照加,相信別有一番滋味
要到旺角掃街嘅話,一定必食肥姐小食店嘅滷味
肥肥白白嘅肚腩仔每日都茁壯成長

而肥姐嘅店員手腳都非常快,隊龍都去得好快^^
所以只係等左5分鐘左右就已經買到喇!
果然係不斷進步嘅肥姐
抵佢一直咁多FANS!
2015-04-22
2015-03-16 1808 浏览
前陣子同朋友甘岩去旺角行街,一邊行一邊捻究竟食咩好😅'之後我地費事煩,就決定食街邊小食之後再食甜品。之前一直覺得掃街(街邊小食)好唔健康同唔衛生,因為都係一d 煎炸或者高鹽分既食物,不過偶爾放縱自己一下都OK既,而且平時都係有食煎炸野,加上今次朋友推薦,要一嘗!😍😍去到鋪頭,發現都好多人排隊! 不過唔係太肚餓,所以都照排隊。我地叫左份皇牌套餐:大墨魚、小生腸、火雞腎 再加個 大生腸味道一流👍👍醬汁配搭得剛剛好!唔會太鹹太淡,我最中意既就係雞腎😆😆不過就略嫌食物有d 冰冷,熱d 食會更好食!❤總體來說,食物環境都不錯!!👍

我地叫左份皇牌套餐:大墨魚、小生腸、火雞腎 再加個 大生腸

總體來說,食物環境都不錯!!👍

皇牌套餐
皇牌套餐
  • 雞腎
2015-03-08 1316 浏览
好吃,雖然排很長,但速度很快,不用等太久ㄧ連吃了兩天宵夜都是他雖然湯水很多,但包裝小心,不會漏出脆,芥末醬,辣辣甜甜,好滋味下次來香港玩一定會在來吃也會大推朋友來吃
好吃,雖然排很長,但速度很快,不用等太久
ㄧ連吃了兩天宵夜都是他
雖然湯水很多,但包裝小心,不會漏出
脆,芥末醬,辣辣甜甜,好滋味

下次來香港玩一定會在來吃
也會大推朋友來吃

2015-03-08
宵夜
  • 豬心
2015-02-16 1341 浏览
今日順路經過旺角,肥媽開兩點,剛開舖唔多人,梗係要食番幾串先啦叫了大墨魚、細生腸同火雞腎嘩, 買時無人龍, 買完竟然有條長龍全部都好入味質地夠爽身有咬口,唔會霉霉林林;平時唔“好”介辣嘅我都鍾意混醬來一起吃,這才夠地道有風味 !

叫了大墨魚、細生腸同火雞腎

嘩, 買時無人龍, 買完竟然有條長龍

全部都好入味質地夠爽身有咬口
2015-02-15
  • 火雞腎
2015-02-01 1590 浏览
之前已經聽聞過肥姐的大名,但每次路過見到那條人龍,便會打消念頭.......實在太多人了今天路過,人龍不長,立刻上前排隊啦~~點了一個細皇牌+紅腸+豬頸肉,果然名不虛傳!!一食就愛上!!!  細皇牌包括一串大墨魚 + 一串細生腸 + 一串細火雞腎。精髓絕對是秘製的醬汁!!  本來不太喜歡墨魚的我都食到心心眼出哂黎!! 生腸十分爽口,一點臭味都沒有,超正!  反而火雞腎、紅腸、豬頸肉沒太大特別。下次就算人龍幾長都要再食!
今天路過,人龍不長,立刻上前排隊啦~~

本來不太喜歡墨魚的我都食到心心眼出哂黎!!
 生腸十分爽口,一點臭味都沒有,超正!
2015-02-01
15 分钟 (外卖自取)
$20 (其他)
  • 墨魚
2015-01-30 1313 浏览
話說我由細到大都唔食內臟,仲記得幾年前朋友買左逼我試食食完就上咗癮!!  不過只限食肥姊~可能因為人人都叫墨魚、生腸同腎,今次黎到見到佢已經合併埋做套餐 $35。我地另外叫咗一串豬頸肉同豬心,各 $6。佢個鹵水汁真係好好食,個人最愛係豬心,真係好爽口。下次去記得叫呀!題外話兩個女仔食五汁會好飽,想食多啲就同多啲朋友 share 啦!
 不過只限食肥姊~

2015-01-28 1322 浏览
小食店生意好到爆,學生妹遊客情侶老人家也在排隊。從下午一營業就開始排最愛食雞腎墨魚同生腸事實證明,你不愛的食材不會因為受其他人追捧就變得吸引。對雞腎墨魚、生腸的愛一如以往。墨魚最好吃,雞腎有嚼口,生腸口感爽口彈牙果然名不虛傳,非常好吃!

最愛食雞腎墨魚同生腸

墨魚最好吃,雞腎有嚼口,生腸口感爽口彈牙
果然名不虛傳,非常好吃!
2015-01-03
2 分钟 (外卖自取)
$30 (其他)
2015-01-03 1841 浏览
今日喺油麻地放工,就行過黎旺角啦,我之前講過,旺角係我感覺上食野唔差亦冇乜好食嘅地方,咁多年來就嗰間人氣點心點食得過,一般朋友嘅話韓燒都好,氣氛嘛。。。但一個人點算。。。記得之前上openrice做過功課,話有間小食店好受歡迎,就黎試下啦。。。周圍都係人,去到【肥姐小食店】門口,好長龍啵。。。排!都黎到咯,下次咪一樣要排,反正眼睇條龍去得好快,真係話咁快就到我喇,就要【大墨魚】【大生腸】【火雞腎】各一串啦,要唔要醬? 要吧。。。試試先~ 墨魚幾爽口的,芥辣味夠啦,甜醬都ok,但味道嘛。。。食唔係好出。。。生腸亦一樣,火雞腎好啲,食到肉味。。。芥辣味太霸道喇,幾過癮的,但辣到食唔到啲食物味囉,不過喺食店林立嘅旺角。。。明嘅。。。下次唔要醬再試過
大墨魚,大生腸,火雞腎
2014-12-08 1864 浏览
因為朋友介紹,所以就去試下,未到店門口就已經有好多人係到排緊隊,但唔使等太耐就可以買喇,只可以講真係好有效率...點咗嘅皇牌套餐,有大生腸,墨魚同火雞腎,一共28蚊,個人鐘意大生腸,食落去好爽口,墨魚都唔錯,雞腎就唔算太特別,搭配埋甜醬同黃芥末,真係好味,食完之後都想繼續食,不過見到條隊伍就打消咗念頭,所以,下次買嘅時候就要諗清楚買幾多先好,如果唔系會嘥時間,最緊要係售完即止噶喇~~
2014-12-06
2014-12-03 2065 浏览
肥姐既大名無理由未聽過 鹵水出名不特止 唔同時段都排緊隊先係厲害之處啊 得容易找到 因為門外永遠有長龍 很易辨識 皇牌套餐(生腸.墨魚.火雞腎)套餐$23 鹵水汁好吃不在講 配上芥辣及甜醬更是帶出精髓 雞腎爽脆 大件 不痴牙縫 生腸也清洗得乾淨 脆就一定的 甜甜豉油就一定要配上 墨魚大件 爽口 最吸引人之處是 散發著辣味的黃芥辣 帶出鹵水的特別之處 豬頸肉$6是日推介所以點了 沒有太多調味 但是爽口程度搭夠 全部醬汁混在一起令各種鹵水食物更出色
得容易找到 因為門外永遠有長龍 很易辨識

皇牌套餐$23 雞腎 大墨魚 生腸
大墨魚
火雞腎
2014-12-02 1656 浏览
笫n次食, 去旺角必吃見到肥姐一定排長龍,今次等了10分鐘才買到超讚的有生腸,墨魚和豬潤尤其生腸和豬潤, 超好味 ~! 生腸夠脆身, 豬潤也鬆脆點了大墨魚 ~ 好好味記住加芥辣 "V"
笫n次食, 去旺角必吃

見到肥姐一定排長龍,今次等了10分鐘才買到

超讚的有生腸,墨魚和豬潤

尤其生腸和豬潤, 超好味 ~! 生腸夠脆身, 豬潤也鬆脆

點了大墨魚 ~ 好好味
記住加芥辣 "V"
2014-12-02
  • 豬潤
2014-11-23 3680 浏览
This joint serves chilled snacks which is a local haunt, whoever goes past is bound to queue up for a skewer.As the queue is long, I have never bothered because I know that by time I get to the counter I don't know what I want because you don't have the menu in view until you get close to it.There were only five people in the queue that day so I decided to give them a go.Within a flash I was at the counter but I didn't really know what I wanted.After quickly scouring the cabinet I wanted the oct
After quickly scouring the cabinet I wanted the octopus, small intestines and the turkey gizzards.

Luckily, they had a set which had all three.
★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
Trio:
In the set, there was turkey gizzard, octopus and small intestines.
The sauces they put on it were mustard and Chinese sweet sauce which went surprisingly well together with the mustard sauce giving it that lovely sharp kick.
Overall I liked the octopus because it was springy and tender.
I didn't really like the chicken gizzard because it was too springy and crisp.
The small intestines were ok but not the best.
★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★
English Menu: no
Air Conditioning: no
◎ⓢⓤⓟⓔⓡⓢⓤⓟⓔⓡⓖⓘⓡⓛ◎
2014-11-22 1869 浏览
久聞肥姐的大名,是晚碰巧路過小店,見大排人龍,不愧是旺角人氣熱店也﹗看到門口貼着皇版套牌餐推介$23 ,包一串大墨魚、細生腸和火雞腎。既然一次過可以滿足三種滋味,小妹當然不能錯過了﹗港式滷味小食串,坊間不算多,水準也參差,肥姐之作,水準確是夠高的。阿姐把三串滷味放在紙上,加上甜醬後,熟練地把紙的下端摺起,以免醬汁向外滴。拿到手後,輕輕一嗅,已聞到香噴噴的醬油香,以及麻油味。醬料有甜醬和芥辣醬,然小妹只揀了前者。大墨魚入口爽滑煙靱,且易咀嚼,滲出淡淡的滷水味和鮮味。肥姐獨門甜醬汁可帶墨魚的鮮味,且不會喧賓奪主,妙哉﹗小妹素來不太愛吃內臟,怕那股腥臭味,故抱著「一試無妨,不吃即棄」的心態來看待細生腸 。誰知,細生腸竟是三串中,小妹最愛也﹗細生腸入口極為爽口帶脆,毫無腥味,更滲出誘人的滷水味和甜味,真的十級棒﹗火雞腎偏厚實,且夠爽口,口感不俗,然腎味較淡。相對而言,食味乃三者中,較為遜色也。
2014-11-17