2015-09-15 861 浏览
係旺角食完LUNCH飽到嘔都要行黎呢度隊兩串, 咁多年都咁好食, 抵佢多人排.  以前我覺得佢好抵食, 依家雖然加左價但都還可以.叫左生腸及雞腎, 爽口兼新鮮, 無得唔食la

叫左生腸及雞腎, 爽口兼新鮮, 無得唔食la
2015-09-12
2015-08-03 1803 浏览
28蚊三串好吃又嘚,原先唔知系冻的😁D野好鬼死脆,一咬好有弹性,超级好吃,因为我唔中意吃辣的就唔加芥末啦,个唔知系咩酱都好好味,买两份吃左都可以当晚餐减肥啦(里个卡路里应该都几高下😁)
  • 豬心
2015-07-18 1709 浏览
肥姐的魅力相信不用多說,很多人都慕名而來,自從大台不知那個節目宵夜介紹過後,相信你到了晚上都很難再食到呢樣宵夜,事關肥姐由下午2:00開賣,買完就關門架啦,今天很好彩,剛好經過就買了兩串,馬上來介紹一下。這裡買套餐是最便宜的 $28 (大墨魚+大生腸+火雞腎),$23(大墨魚+細生腸+火雞腎),相反只是一串墨魚就要$11啦! 落order時記得講埋要唔要芥辣? 甜醬?  由於我是羅走的,所以要埋膠袋,隔左大概30分鐘食,仍然很爽脆,大大片既墨魚很有咬口加上芥辣一流,唔似其他鋪拿到淋哂,感覺是很新鮮彈牙的,每次經過都忍唔住買番串,不過就要碰下運氣了。
墨魚
题外话/补充资料: 由下午2:00開始直至賣完。
2015-07-01
墨魚
2015-07-13 1673 浏览
經常都有人龍嘅肥姐,其實又唔會排好耐嘅,因為啲阿姐都幾快手,仲有一個姐姐負責找續,基本上排隊期間已有足夠時間考慮叫甚麼,食得當然叫皇牌大套餐($28)啦,有一串大墨魚、一串大生腸及一串火鷄腎,配上特製醬汁及黃芥辣,大墨魚同大生腸(相信食物來貨夠新鮮及後處理非常好)夠凍夠爽口,芥辣冲到上鼻夠刺激,火鷄腎仍微熱,幾好咬口,食完揾啲嘢飲下先。

一串大墨魚、一串大生腸及一串火鷄腎
一串大墨魚、一串大生腸及一串火鷄腎
2015-07-04 1486 浏览
皇牌套餐包括大墨魚、細生腸和火雞腎, 推介大墨魚!~正每次經過肥姐都總係人頭湧湧,今日當然唔例外,我都要排隊食埋一份。去到時人龍已經十幾人,好在員工手腳極快,唔使十分鐘已經到我啦。我叫左皇牌套餐,上面淋上了芥末及甜醬,大概有五、六塊。墨魚的質感極爽脆,老水味甜甜地,加上冷藏得宜,連同醬汁一齊食極爽!!芥末有點嗆鼻,好過癮!回頭望一望又有十幾二十人排隊,肥姐既水準的確出色,難怪永遠咁多人排隊!不過買既時候唔好猶豫,手腳要快,肥姐實在唔好老脾

皇牌套餐包括大墨魚、細生腸和火雞腎, 推介大墨魚!~正

不過買既時候唔好猶豫,手腳要快,肥姐實在唔好老脾
2015-07-03
10 分钟 (外卖自取)
2015-06-23 1521 浏览
看到OR上的无数好评和随时随地的排长队,就知道肯定值得尝试了。随意走走到了小店,果然是长队啊~ 不过排了也就不到10分钟,要了大皇牌套餐。一口入嘴-- 原来卤味也能如此凉爽冰脆美味!鸡胗,鱿鱼都好吃到停不下来。大肠非常脆(少见!),稍有些腥味。但也很好吃!秘制酱料(有芥末,豉油等)是亮点!推荐给所有人去尝试!
随意走走到了小店,果然是长队啊~
不过排了也就不到10分钟,要了大皇牌套餐。
一口入嘴-- 原来卤味也能如此凉爽冰脆美味!
鸡胗,鱿鱼都好吃到停不下来。
大肠非常脆(少见!),稍有些腥味。但也很好吃!
秘制酱料(有芥末,豉油等)是亮点!
推荐给所有人去尝试!
2015-06-22
$30 (宵夜)
2015-06-23 1275 浏览
很久沒有來這間小食店,每次經過都要大排長龍今次出到來要回味一下,食了細生腸夠爽脆,正!雞腎不過不失,及豬頭肉這個豬頭肉不是太肥膩但不知是否太耐沒有幫襯,感覺食物份量好似縮了水因為天氣開始熱,幸好這些食物都夠凍,如果唔係。。。好易肚痛
很久沒有來這間小食店,每次經過都要大排長龍
今次出到來要回味一下,食了細生腸夠爽脆,正!
雞腎不過不失,及豬頭肉這個豬頭肉不是太肥膩
但不知是否太耐沒有幫襯,感覺食物份量好似縮了水
因為天氣開始熱,幸好這些食物都夠凍,如果唔係。。。好易肚痛
生腸,雞腎,豬頭肉
生腸,雞腎,豬頭肉
  • 生腸
2015-06-16 995 浏览
每次經過都排長龍,終於忍唔住去排埋一份,要很大勇氣喔!今次買了很多,生腸,大 細墨魚,雞腎,心,紅腸,全部都好好味. 生腸爽口彈牙,大墨魚有咬口,細墨魚易咬,唔硬,心和腎都很鮮味,紅腸都很有味.至於醬汁,很濃,不是溝水的,好味!!!
每次經過都排長龍,終於忍唔住去排埋一份,要很大勇氣喔!

2015-06-15 981 浏览
星期日晚上九時經過,難得只見只有兩個人排隊,便首次一試這間經常大排長龍的小食店!叫了一份$23皇牌,已經有三款款式,吃起來就是很爽彈牙,特別是加了芥末醬,特別好吃!
2015-06-03 960 浏览
其實肥姐小吃以前是手推車的小吃,多數在旺角一帶戲院門前擺買,都有廿幾多年前,但你吾會相信,味道却没有改變,今次我叫了细皇牌套餐 。 大墨魚、細生腸、火雞腎$23,可以一次吃到皇牌食物,大墨魚一定要食,保持到二十幾年前的味道,爽口,沒醒味,加甜酱芥末真的一流,生腸夠凍和设有異味,好生鮮,火雞腎好諗,很軟夠五香味,這小店能保持水平,真的不容易。

2015-06-03
  • 皇牌套餐
2015-05-26 1262 浏览
成日行過旺角都見肥姐小食好鬼多人排隊,但就係因為太多人,所以我一直冇機會試食,加上有人寫到佢咁好食,所以終於忍唔住,去排一次隊。 唔排又自可,一排就8分鐘。到我個時,我都唔知可以揀d咩,所以就叫左個皇牌套餐、有大生腸、火雞腎同大墨魚。全部睇落都係好新鮮,全部都鹵得非常入味,而且好爽口又夠凍,一d腥味都冇,口感又彈牙爽脆,配上芥茉醬、甜醬同特製醬油令生腸和雞腎既味道更為豐富、惹味。宜家好食街邊小販檔買少見少, 所以真係排咁耐都抵!環境就店舖係馬路邊,環境就差D。服務呢,都算係咁,最少會問我想要咩。衛生就街邊檔一般都唔會太好。
皇牌套餐:有大生腸、火雞腎同大墨魚
2015-05-13
2015-05-19 792 浏览
好多人都好怕食內藏 但試過肥姐之後一定會令你愛上每一種內藏 每次經過肥姐 都總有一條人 但原來等5分鐘到就會排到嫁喇 原本好怕食生腸 怕佢清潔唔乾淨 係見肥姐咁出名先黎試下 一試之下 生腸十分爽口 味道清新 好鍾意個甜醬同芥辣醬 好夾 除左生腸之外 雞腎 豬心 豬舌 都好好食
 原本好怕食生腸 怕佢清潔唔乾淨 係見肥姐咁出名先黎試下
2015-05-14 857 浏览
旺角對我來說比較少去,一來人多,二來返家唔方便,多數去買等使野,先去,今次去排長龍的肥姐掃街,出名大墨魚,真係好大,又爽口,醬汁又多,雞賢也唔錯,唔硬 .生腸我個人麻麻地,媽媽話幾好食, 紅腸是我最愛,加埋甜醬,口感一流, 28元有套餐大,23元就細,其他6元串,叫平靚正,平民食品,味道一流,10多人等2個字多一點,叫好快,不過我相信我位專貴妹仔小比應該怕唔衛生,唔敢食
.生腸我個人麻麻地,媽媽話幾好食,
紅腸是我最愛,加埋甜醬,口感一流,
15 分钟 (外卖自取)
$50 (其他)
2015-05-10 1184 浏览
次次同男朋友黎親旺角,口㾗之選必定揀肥姐,有次仲買左4個皇牌套餐,外賣盒拎走反屯門做宵夜,可謂山又長水又遠都心甘情願。最鐘意食肥姐既皇牌套餐,有大生腸,火雞腎同大墨魚。全部都鹵得非常入味,而且好爽口又夠凍,加上肥姐秘製醬汁,基本上唔洗芥辣甜醬都已經食到耳仔郁郁。

皇牌套餐
5 分钟 (外卖自取)
$28 (其他)
皇牌套餐
  • 雞腎
2015-05-04 738 浏览
肥姐小食店肥姐小食店的人氣持續高企,每每經過,都會看到一大堆人在排隊,令這條登打士街熱鬧無比!究竟肥姐的食物有什麼魔法可以不斷吸引客人去排隊吃呢?今天又與男友經過旺角了,一早買了戲飛,在等開場的時候,口痕的我倆便到肥姐小食店買雞腎生腸吃,看到排隊的人龍非常之長,但由於時間尚早,我們便照樣排隊,很快,過了大約八分鐘便到我們了!終於有得吃了!今次我們叫了皇牌套餐,皇牌套餐包括大墨魚、細生腸和火雞腎,看看那生腸雞腎大墨魚,樣子都非常新鮮,一點腥味也沒有口感,口感也非常彈牙爽脆,配上芥茉醬、甜醬和特製醬油,令生腸和雞腎的味道更為豐富惹味。吃過後,我認為爽口彈牙的口感與醬汁的味道便是肥姐小食店的魔法了!

肥姐小食店

2015-04-30
10 分钟 (外卖自取)
  • 生腸
  • 墨魚