2017-04-10 454 浏览
9點左右同朋友打算搵地方食下嘢,吹下水,飲啖酒於是朋友介紹左我黎呢到食串燒黎到酒類選擇多款式,有唔同種類口味多到有選擇困難症唯有黎多幾次試哂去識落單當然要落個招牌菜先啦北海道辣味燒魷魚,大大條,份量爆燈肉質彈牙,辣度比較辣,一直食開辣既辣都覺得辣唔食得好辣既,真係要三思跟住黎個四式燒蠔有蒜蓉,芝士,黑松露香菇,芝士金黃醬黑松露同香菇既配搭,香氣撲鼻,跟上蠔既鮮味,令人更肚餓燒牛舌真係每次食串燒必點既款式之一牛舌厚實,咸味岩岩好咬落去爽口彈牙,每咀嚼一下都有肉汁唧出黎薑蔥焗翡翠螺黎送酒,又係一種享受一啖咬落去,螺肉有淡淡海水味,鮮甜可口再配一啖冰凍既啤酒,口腔既鮮味,中和啤酒既苦味,突顯番槐花味,令啤酒更順口下次再黎飲埋其他酒款
9點左右同朋友打算搵地方食下嘢,吹下水,飲啖酒
於是朋友介紹左我黎呢到食串燒
黎到酒類選擇多款式,有唔同種類口味
多到有選擇困難症
唯有黎多幾次試哂去
燒辣味北海道魷魚
識落單當然要落個招牌菜先啦

北海道辣味燒魷魚,大大條,份量爆燈

肉質彈牙,辣度比較辣,一直食開辣既辣都覺得辣

唔食得好辣既,真係要三思
四式燒蠔
跟住黎個四式燒蠔

有蒜蓉,芝士,黑松露香菇,芝士金黃醬

黑松露同香菇既配搭,香氣撲鼻,跟上蠔既鮮味,
令人更肚餓
燒牛舌真係每次食串燒必點既款式之一

牛舌厚實,咸味岩岩好

咬落去爽口彈牙,每咀嚼一下都有肉汁唧出黎
薑葱焗翡翠螺
薑蔥焗翡翠螺黎送酒,又係一種享受

一啖咬落去,螺肉有淡淡海水味,鮮甜可口

下次再黎飲埋其他酒款
2017-03-27
燒辣味北海道魷魚
四式燒蠔
薑葱焗翡翠螺
  • 麻辣鴨舌
2017-04-09 173 浏览
看到“肚餓了”的名字覺得挻有趣,而且又是吃串燒的,於是相約朋友一起上去吃飯。未上去時以為會和其他一般串燒店差不多格局,但上去後發覺雖然地方不大,但相當寧靜,就像酒吧一樣。牆上擺放了很多酒大大粒的鹽燒珍寶帆立貝,口感很爽很滑。四式燒扇貝,四種口味任君選擇,分別是芝士、蒜蓉、黑松露和芝士金黃醬。我特別喜歡芝士味將扇貝變得更惹味。如大家喜歡吃辣的,不得不試試以上的燒雞泡魚乾和燒辣味北海道魷魚。兩款都只辣而不麻,咬下的時候會覺得小意思,但吞嚥後辣的感覺開始從咽喉湧上。讓喜歡辣的朋友很想再挑戰,不是太吃辣的我吃到眼淚和汗都滴出來寧靜的環境+美食+好酒是和朋友相聚的好地方
牆上擺放了很多酒
大大粒的鹽燒珍寶帆立貝,口感很爽很滑。

寧靜的環境+美食+好酒是和朋友相聚的好地方
2017-04-07 133 浏览
肚餓了位於樓上鋪感覺都幾乾淨 黃金薯條 薯條炸到金黃色咁樣非常香脆糅合中西飲食文化嘅精髓 味道十分創新鹹蛋黃嘅咸香 非常好食!燒牛舌 燒得非常出色 外脆內爽牛舌厚切 份量十足 抵食燒雞皮簡直係邪惡之選肥美嘅脂肪同雞皮融合 非常甘香除咗肉類之外仲食咗佢嘅海鮮自家製芝士焗扇貝 野菌焗蠔自家製芝士加左粟米 食落去味道更加甜野菌味道都幾香 配埋焗蠔味道都唔錯招牌特大串燒 感覺都幾豐富 有啲墨西哥嘅感覺有雞肉豬頸肉同埋蝦 仲有西椒賣相好靚 食落去味道又唔錯!食咁多肉當然要食返啲蔬菜中和下啦再嚟一個燒翠玉瓜整體我覺得肉類比海鮮出色另外呢度有啤酒優惠例如星期一來就會買一送一星期六呢就買六送六啦
肚餓了位於樓上鋪
感覺都幾乾淨
黃金薯條

薯條炸到金黃色咁樣非常香脆
糅合中西飲食文化嘅精髓 味道十分創新
鹹蛋黃嘅咸香 非常好食!

燒得非常出色 外脆內爽
自家製芝士加左粟米 食落去味道更加甜
野菌味道都幾香 配埋焗蠔味道都唔錯
招牌特大串燒 感覺都幾豐富 有啲墨西哥嘅感覺
有雞肉豬頸肉同埋蝦 仲有西椒
賣相好靚 食落去味道又唔錯!
食咁多肉當然要食返啲蔬菜中和下啦
再嚟一個燒翠玉瓜

整體我覺得肉類比海鮮出色
另外呢度有啤酒優惠
例如星期一來就會買一送一
星期六呢就買六送六啦
2017-04-05 132 浏览
聽過好多網上平台同朋友介紹, 早排終於有時間試一試肚餓了啦~舖頭有一半都係高枱, 叫埋啤酒加串燒, 件事都幾chill但都係留返happy Friday先chill啦~比平時既露筍大條, 但咬落去依然都幾juicy, 加埋調味料超惹味作為牛舌控, 去邊都一定要食, 就算朋友一舊都唔肯食lol好在我夠堅持, 因為個厚切牛舌都幾唔錯, 唔韌而且好juicy, 加杯啤酒就fit啦我好怕食雞翼燒得唔熟入面見到血, 但就算呢兩隻雞翼咁大隻都燒得岩岩好, 抵讚~無比蒸蓉搶晒d味, 大大粒扇貝好衰仔咁叫左個麻醬烏冬, 因為同朋友都覺得要有d澱粉質落肚先識肚麻醬無咩特別, 不過個烏冬勝在夠煙韌總括黎講, 食物質素都唔錯, 大部分食物燒既時候已經調左味, 就算唔夠味現場都有三種調味料比客人再加, 算幾貼心既安排

舖頭有一半都係高枱, 叫埋啤酒加串燒, 件事都幾chill

但都係留返happy Friday先chill啦~
汁燒露筍
燒牛舌
作為牛舌控, 去邊都一定要食, 就算朋友一舊都唔肯食lol
好在我夠堅持, 因為個厚切牛舌都幾唔錯,
唔韌而且好juicy, 加杯啤酒就fit啦
燒雞翼
我好怕食雞翼燒得唔熟入面見到血,
但就算呢兩隻雞翼咁大隻都燒得岩岩好, 抵讚~
蒜蓉燒扇貝
無比蒸蓉搶晒d味, 大大粒扇貝
好衰仔咁叫左個麻醬烏冬,
因為同朋友都覺得要有d澱粉質落肚先識肚

麻醬無咩特別, 不過個烏冬勝在夠煙韌
總括黎講, 食物質素都唔錯,

大部分食物燒既時候已經調左味, 就算唔夠味

現場都有三種調味料比客人再加, 算幾貼心既安排
2017-03-31 164 浏览
海鮮酥皮卷 $68 Lusciously inviting creamy salad fillings with squids pieces and more seafood choices that went fairly well with the pastry wrap on top. 甜薯串 $19 Fine gooey texture of sweet potato yet I recommend a twist to the flavour, say a side dip for more inviting savouries? 燒柚子雞翼(2隻) $30 This was definitely one of my top favourites out of the skewers I ordered tonight! The grilled chicken wings were tender and succulent, complemented enticingly well with generous grapefruit dressings on top! 四式燒蠔
海鮮酥皮卷 $68

甜薯串 $19

燒柚子雞翼(2隻) $30

四式燒蠔 (4隻) $118
Four unique and tempting flavours topped on the pleasantly fresh oysters! Not bad to share with your pals as the oysters could rashly be divided into half and there you go devouring into all hearty excitements!

蒜蓉燒虎蝦(1隻) $48
Something that came tangy yet delightfully scrumptious for a fine palate!

燒鰻魚 $48
Have always been an Eel lover and those served tonight did not disappoint at all!

燒羊鞍 $58
One of the best order among all! Indulgently fatty meat marinated and roasted perfectly. Texture and flavour was so on spot that left us gratifying for more!
Marks: (8/10)
Taste: ❤️❤️❤️❤️ Decoration: 💛💛💛 Service:💚💚💚💚 Hygiene:💙💙💙💙 Value of Money: 💜💜💜
  • 海鮮酥皮卷
  • 四式燒蠔
  • 燒鰻魚
  • 燒羊鞍
2017-03-30 125 浏览
位於尖沙咀亞士厘道 地點非常就腳係一例三五知己一齊食串燒嘅好地方黃金薯條 $59 超級邪惡既薯條薯條炸得金黃香脆 非常可口加入左鹹蛋黃 鹹香十足 非常惹味一條接一條真係停唔到口燒厚切牛舌 $59牛舌香味濃郁 超級厚肉而且面層燒得好香脆以鹽簡單燒已經好惹味另一推介仲有雞翼同埋秘製醬汁豬頸肉雞翼肉質鮮嫩而且好多肉汁豬頸肉更加唔講得笑 入味之餘 肉質亦都好爽口至於燒海鮮方面亦都好多選擇不過今次其實係黎食宵夜所以都叫得太多嘢食 唯有下次先至啦
位於尖沙咀亞士厘道 地點非常就腳

而且面層燒得好香脆
以鹽簡單燒已經好惹味

另一推介仲有雞翼同埋秘製醬汁豬頸肉
雞翼肉質鮮嫩而且好多肉汁
豬頸肉更加唔講得笑
入味之餘 肉質亦都好爽口

至於燒海鮮方面亦都好多選擇
不過今次其實係黎食宵夜
所以都叫得太多嘢食 唯有下次先至啦
早前身邊朋友提過肚餓了,我原以為係喜歡吃的朋友開玩笑,經開飯查了後,才發現真的有這一間食店叫'肚餓了'~小店牆身放有多款手工啤酒,有點工業風格事不宜遲,肚餓了的我們要吃東東了川式燒韭菜HKD24/串韭菜爽帶青草香,川燒面上有孜然粉,味道有過辛但不辣,好長呢這串海鹽燒鴕鳥肉HKD29是特別推介,不是平常有的選擇超好食,海鹽令肉更鮮,而且入口唔會韌,好嫩,不鹹又不會膩脆燒日本鰻魚HKD49/條更是抵食加叫第二輪之選,味道調得適中,夠大條,燒得魚身帶點脆,但內里卻嫩口又入味,食完一條再多來一條都可消化惹味汁燒雞泡魚乾ZHKD49/份燒得頗香口,燒汁惹味,好適合當佐酒小食,味道鹹中帶點甜香,有點煙韌,味美秘制汁燒鮑魚HKD89/2隻十分之超值秘制的醬汁令本身只有鮮味的鮑魚加入一份獨特的味道,令其更香,入口有嚼勁,又不會過韌,又大大隻,吃後令人回味這間食店的食物真的包羅萬有,令人食指大動,除了烤焗串燒外,還有炸薯條本來好想點個勁辣噴火薯條,最終還是放棄,叫左個黃金薯條HKD59/份薯條炸得香脆,外層用上鹹蛋漿一同炸,令味道更出色帶點鹹鹹香氣,十分好吃最後發現有甜食,當然也一個棉花糖燒多士HKD2
小店牆身放有多款手工啤酒,有點工業風格
事不宜遲,肚餓了的我們要吃東東了
川式燒韭菜HKD24/串
韭菜爽帶青草香,川燒面上有孜然粉,味道有過辛但不辣,好長呢
這串海鹽燒鴕鳥肉HKD29
是特別推介,不是平常有的選擇
超好食,海鹽令肉更鮮,而且入口唔會韌,好嫩,不鹹又不會膩
脆燒日本鰻魚HKD49/條
惹味汁燒雞泡魚乾ZHKD49/份
秘制汁燒鮑魚HKD89/2隻
十分之超值
最後發現有甜食,當然也一個
棉花糖燒多士HKD29
多士非常脆身,上面加上燒得更軟帶半溶的棉花糖及朱古力醬,整體味道討好,而且出奇唔會甜膩,好吃度不得了!

想不到這間主打串燒烤焗店,會有多元化的食物選擇,而且味道有辣有唔辣揀,暫時食過都未找到唔好吃的,仲有其他都想嚐嚐,下一次要再來!
  • 燒鰻魚
  • 黃金薯條
  • 惹味韭菜
  • 汁燒鮑魚
  • 棉花糖燒多士
  • 棉花糖多士
  • 雞泡魚乾
2017-03-29 227 浏览
同老公去尖沙咀逛街,搵到啲一間串燒叫做肚餓鳥,我們很耐沒有吃過串燒,所以去睇下搵啲好嘢食。成間食肆有D似酒吧又有居酒屋,適合一班朋友相聚👍👍👍,星期一至四及日都有啤酒優惠😍😍😍我們叫了:雞腎($32)-雞腎啱啱熟,好脆又爽口安格斯牛柳粒($79)-牛肉腍,牛肉味重黑椒燒牛仔骨($59)-肉質比較有嚼勁,都算不錯西班牙黑毛豬($69)-醬汁令豬肉更香,好似叉燒咁,只係冇用蜜糖。蒜蓉燒蠔($59)-蒜蓉將蠔身完全包住,蠔加上𥚃面的蒜蓉汁,真係絕配👍👍芝士焗蠔($59)-芝士味好重,蠔剛剛熟,無縮水,好有蠔味蒜蓉燒虎蝦($49)-虎蝦剛剛熟,蝦肉好嫩滑加上蒜蓉好多,令到蝦味更鮮甜燒雞泡魚干($49)-又香又咬口,用嚟送酒一流汁燒鮑魚($89)-原來燒鮑魚都唔靱仲鮑魚幾淋身👍👍蒜蓉燒茄子($45)-蒜蓉多又香脆,茄子好腍泰式蝦($69)-辣汁酸酸辣辣,令蝦更鮮味羊柳粒串($32)-孜然粉令羊柳唔蘇,帶出羊的香氣另外服務很好,女侍應好醒目同勤快👍👍👍

啤酒優惠
泰式蝦($69)-辣汁酸酸辣辣,令蝦更鮮味
羊柳粒串($32)-孜然粉令羊柳唔蘇,帶出羊的香氣
雞泡魚干
調味料
另外服務很好,女侍應好醒目同勤快👍👍👍
啤酒優惠
雞泡魚干
  • 蒜蓉燒茄子
  • 汁燒鮑魚
  • 泰式生蝦
  • 蒜蓉燒虎蝦
查實現在喺香港食野,我已經唔望會有冇任何services,只係今次覺得我黎俾錢食飯,點解要黑晒面對住我先。由一入門已經見到第一個黑面,之後黎serve我地既staff都係黑面既。雖然無正面交鋒過,係因為佢地黑面到我都唔太想佢地會有咩services.食物其實都係孜然,孜然,都係孜然。以為任何串燒都落孜然就無問題,錯晒。佢連燒韭菜都落孜然,就知道佢地有冇用心去整野食。價錢屬正常,喺香港食野預左。好食既食物,1。自製醬汁豚肉串,好香有肉汁,肥瘦適中。2。有個牛舌焗飯都好好食,不過要$130左右,正常份量,但值唔值見仁見智。

價錢屬正常,喺香港食野預左。

好食既食物,1。自製醬汁豚肉串,好香有肉汁,肥瘦適中。
2017-03-27
2017-03-20 2982 浏览
今天下午洗完牙,八點幾才去尖沙咀逛夜市,行到肚餓就用Openrice 搜尋,見到肚餓了BBQ 了很多好評,就walk in, 可能已經九點多,店內八成滿,即入有位,叫了:雞腎($32)-雞腎啱啱熟,大舊,好脆又爽口安格斯牛柳粒($79)-牛肉腍,燒得好香👍👍👍黑椒燒牛仔骨($59)-因為牛仔骨旁邊,所以肉質比較有嚼勁,都算不錯西班牙黑毛豬($69)-醬汁令豬肉更香,好似叉燒咁,只係冇用蜜糖。蒜蓉燒蠔($59)-蒜蓉將蠔身完全包住,蠔加上𥚃面的蒜蓉汁,真係絕配👍👍芝士焗蠔($59)-芝士味好重,蠔剛剛熟,無縮水,好有蠔味蒜蓉燒虎蝦($49)-虎蝦剛剛熟,蝦肉好嫩滑加上蒜蓉好多,令到蝦味更鮮甜燒雞泡魚干($49)-又香又咬口,用嚟送酒一流汁燒鮑魚($89)-原來燒鮑魚都唔靱仲鮑魚幾淋身👍👍蒜蓉燒茄子($45)-蒜蓉多又香脆,茄子好腍😋😋😋泰式蝦($69)-辣汁酸酸辣辣,令蝦更鮮味羊柳粒串($32)-孜然粉令羊柳唔蘇,帶出羊的香氣忌廉($18)可樂($18)整體感覺好好,侍應很勤快,有笑容😀😀😀而所有串燒燒得剛剛好,唔會生又唔會太熟👏👏👏

雞腎($32)-雞腎啱啱熟,大舊,好脆又爽口

羊柳粒串($32)-孜然粉令羊柳唔蘇,帶出羊的香氣
羊柳粒串
忌廉($18)
可樂($18)

整體感覺好好,侍應很勤快,有笑容😀😀😀

而所有串燒燒得剛剛好,唔會生又唔會太熟👏👏👏
安格斯牛柳粒
蒜蓉燒茄子
泰式蝦
羊柳粒串
2017-03-12 2417 浏览
每逢提及到阿亞士厘道就很自然聯想起酒吧但除了地舖之外, 離地的餐廳還有很多選擇今晚晚餐就選址於名字特別叫「肚餓了」的一間離地餐廳一出𨋢, 餐廳門口就在左邊, 門口已企了五六位客人在等位, 幸好我朋友八點已經坐好還叫定食物等我店內燈光較暗, 氣氛良好全場爆滿, 食客都坐得密密麻麻, 但各自喁喁細語, 有點嘈雜聲, 但不阻人食物種類選擇多, 海鮮亦佔一整列, 反而燒豬燒牛佔的比例較少, 適合夜食又忌肥的香港人全店只有三位店員, 忙得滿場飛, 但出餐時間算是快我們聊幾句便可以開始用餐川式脆燒雞軟骨輕微孜然味, 燒得表層乾身, 咬下去卻爽口有肉汁勁辣跳舞香燒雞翼食前的確被名稱嚇倒, 但又心思思試下辣到什麼程度原來是先甜後辣, 辣味慢慢滲出, 好惹味我挺吃得辣的, 所以感覺良好, 但如果不太能吃辣的倒真是有可能會跳舞蒜蓉燒扇貝海量蒜蓉掩蓋扇貝, 扇貝裙邊非常煙靭, 而扇貝肉軟身, 燒得剛好熟, 鮮味十足絕對值得encore孜然粉羊仔柳肉質鬆軟肉嫩, 肉汁仍能保留, 不過味道略羶, 容易接受如果不想食太多燒物, 餐廳亦貼心地有四款焗飯及芝麻醬撈烏冬我們的烏冬大王再飽都一定要食芝麻沙律醬贊岐烏冬,
每逢提及到阿亞士厘道就很自然聯想起酒吧
但除了地舖之外, 離地的餐廳還有很多選擇
今晚晚餐就選址於名字特別叫「肚餓了」的一間離地餐廳

店內燈光較暗, 氣氛良好

全店只有三位店員, 忙得滿場飛, 但出餐時間算是快
我們聊幾句便可以開始用餐

川式脆燒雞軟骨
輕微孜然味, 燒得表層乾身, 咬下去卻爽口有肉汁
燒雞軟骨
勁辣跳舞香燒雞翼
食前的確被名稱嚇倒, 但又心思思試下辣到什麼程度
原來是先甜後辣, 辣味慢慢滲出, 好惹味
經絡跳舞香燒雞翼
絕對值得encore
孜然粉羊仔柳
肉質鬆軟肉嫩, 肉汁仍能保留, 不過味道略羶, 容易接受
孜然粉羊仔柳
如果不想食太多燒物, 餐廳亦貼心地有四款焗飯及芝麻醬撈烏冬
我們的烏冬大王再飽都一定要食芝麻沙律醬贊岐烏冬,
味道一貫, 烏冬口感煙靭, 份量足
芝麻沙律醬贊岐烏冬
自家製芝士金黃醬烤鴨胸酥皮卷
酥皮卷內蟹柳, 粟米及鴨胸
入口很香鴨胸味, 隨即酥皮牛油香味湧上, 最後濃郁沙律醬做結尾
很鮮奇的配搭
蒜燒15cm虎蝦
蝦肉新鮮爽甜, 香濃蒜蓉舖滿開邊蝦上, 根本沒得輸
西班牙黑毛豬件
肉質鬆軟爽口, 略帶甜味
鹽燒安格斯牛柳粒
牛味濃郁, 非常juicy
西班牙黑毛豬件, 鹽燒安格斯牛柳粒
總結這家份量足, 價格正常, 選擇多, 味道好, 很讚的上樓串燒店

2017-03-09
$255.5 (晚餐)
燒雞軟骨
經絡跳舞香燒雞翼
芝麻沙律醬贊岐烏冬
西班牙黑毛豬件, 鹽燒安格斯牛柳粒
  • 西班牙黑毛豬件
  • 鹽燒安格斯牛柳粒
2017-03-11 150 浏览
近幾年掀起的烤肉潮流,我始終認為大部分餐廳不太注重食材的質素。今日,終於搵到一間高質的串燒店,而且仲唔使自己落手燒,咁就可以專心食飯吹水之餘,又避免自己一身都係油煙味了。食物的種類非常多,安格斯牛柳,豬頸肉,雞翼呢啲大路食物一定會有,而一D比較冷門的肉類,好似餃子雞翼,羊架&鴕鳥肉,呢間餐廳都有供應。而除左肉類,蔬菜類的款式都好多,燒什菇,韭菜,茄子,秋葵等等,都食得到。如果驚唔夠飽,一定要有米落肚的話,呢度仲有焗飯俾你揀。餐廳燒烤的技術亦都非常好,所有的食物唔會燒得太過火,會保留食物的原味,值得一讚。

2017-03-02
2017-03-10 171 浏览
生日週的飯局每天排滿,的確好忙~今晚多謝閨蜜們,謝謝沿途有你們。我又大一歲,希望以後仍會有你們同行。這次閨蜜們選了Hungry Bird 為我慶生~ 是晚為平日,沒想過平日都座無虛席,眼前這個畫面告訴我食物應該有水準,已經滿心期待。點餐紙的食物絕對不會有放題多,但個人覺得足夠,反正我奉行貴精不貴多!好吃最重要!辣味噴火薯條 $59罕有扭紋薯條,每一條均沾滿起咸蛋黃蓉,蛋味香濃,咸香味十足。辣味只屬小辣,不嗜辣者亦容易接受。棉花糖燒多士 $29烤棉花糖加朱古力,是美國與加拿大一帶很傳統的小食。這款棉花糖燒多士,將九粒已開半的棉花糖放到已烤至脆薄的多士上再焗。棉花糖帶少許焦黃,咬下先脆後煙韌,多士酥脆可口,火喉控制剛好。由於棉花糖是不是整粒,只有開半份量,所以即使加上朱古力醬,大大減低甜膩感,適合大部份港人口味。芝麻醬讚歧烏冬 $49最喜歡吃讚歧烏冬,因為較稻庭烏冬更有質感,加上濃稠味足的芝麻醬緊掛在烏冬上,其潤滑口感與下嚥的爽快,令人停不了的放進口中。 勁辣跳舞香燒雞翼 $20 (後)這款雞翼對我而言只屬微辣(我叫譚仔大辣或特辣)所以並未令我跳舞,但烤過的雞翼特別香口,脆身微辣,內裡汁多

這次閨蜜們選了Hungry Bird 為我慶生~
辣味噴火薯條 $59
棉花糖燒多士 $29

芝麻醬讚歧烏冬 $49
勁辣跳舞香燒雞翼 $20 (後)
這款雞翼對我而言只屬微辣(我叫譚仔大辣或特辣)所以並未令我跳舞,但烤過的雞翼特別香口,脆身微辣,內裡汁多惹味,絕對是佐酒良品。 雞翼愛好者不可錯過。

柚子燒雞翼 $20 (前)
顧明思義以柚子蜜烹製而成,的確在這個乍暖還寒的春天柚子蜜起了滋潤的作用。相比起勁辣跳舞雞翼,我更喜歡這款柚子雞翼,甜甜中帶清新的柚子香,非常開胃,絕對令人吃個不停。
蒜蓉燒虎蝦 $49
虎蝦非常大,蒜蓉味濃厚,肉質爽彈,相信不管配搭蒜蓉還是海鹽烤製都非常味美。
蒜蓉燒扇貝 $49
扇貝肥大,且多紅膏,肥嫩味鮮,加上蒜香的微辛辣刺激著味蕾,鮮香並重,完美配合!
自家制芝士黃金醬燒日本廣島蠔$59
芝士與自家調配的沙律醬混合起來,有驚喜。醬汁混合粟米增加了口感,帶甜的醬汁與廣島蠔咸鮮正好作出完美的配搭,令蠔的鮮美盡現!
汁燒BB露筍$39
個人感覺醬汁由淡醬油及孜然粉所製成,醬汁配上BB 露筍一同烤製,令本來味道清新的BB露筍變得惹味。
汁燒翠玉瓜 $19
雖然翠玉瓜經過燒烤,但由於廚師控制火喉剛好,仍然能保持翠玉瓜爽口脆嫩,鮮甜多汁。

• 燒柚子雞翼
2017-03-10 1642 浏览
香港串燒店越開越多, 論質素, 肚餓鳥是有質素之一, 今晚再次到訪平日晚上店內已經人頭湧湧, 每檯都在把酒談歌, 每張檯上都已經準備好點餐紙, 除了平時的串燒外, 這裡還有焗飯, 岩晒一大班人或者大胃王一起進食.飲品方面, 手工啤酒亦有多款選擇, 現在有promotion, 星期一買一送一買其二買二送二, 如此類推. 要注意餐店不提供水, 但有蒸餾水$8/支點菜後串燒就逐步送上, 今晚就主力進攻海鮮類麻辣川式烤焗鴨舌, 外表其實唔似鴨舌, 一串約有6-7件, 味道麻麻辣辣, 一口一件好惹味, 絕對是下酒菜自家製芝士黃金醬燒日本廣島蠔 , 面層有蟹柳粟米同日本魚蛋配料混合的沙律醬, 經過廚房輕輕一焗, 美味的醬料, 而廣島蠔size屬於大隻, 熟既程度焗得剛剛好, 不失原有的甘香, 一共有四款焗蠔供選擇蒜蓉焗扇貝, 鋪滿大量蒜蓉焗下面既扇貝size一D都唔細隻, 口感爽, 時間控制得好好冬蔭冬烤焗翡翠螺, 外間都是以凍食為主, 烤焗煮既方法有特色, 翡翠螺原有的爽彈口感都沒有流失,充滿泰國風味蒜蓉燒大蝦長度超過15cm, 大量蒜蓉鋪在開邊大蝦上, 不單止令客人容易食, 大蝦亦吸收晒蒜蓉既

點菜後串燒就逐步送上, 今晚就主力進攻海鮮類

麻辣川式烤焗鴨舌, 外表其實唔似鴨舌
麻辣川式烤焗鴨舌
自家製芝士黃金醬燒日本廣島蠔
自家製芝士金黃醬燒日本廣島蠔
蒜蓉焗扇貝, 鋪滿大量蒜蓉焗
下面既扇貝size一D都唔細隻, 口感爽, 時間控制得好好
冬蔭冬烤焗翡翠螺
蒜蓉燒大蝦
長度超過15cm, 大量蒜蓉鋪在開邊大蝦上, 不單止令客人容易食, 大蝦亦吸收晒蒜蓉既調味
蒜蓉燒15 cm虎蝦
食完海鮮當然要點一些蔬菜平衡一番

韭菜長長一整串, 用竹籤插著燒烤真是非常有技巧
, 不會烤得太乾身, 有口感
川式燒韭菜
汁燒幼露荀, 非常嫩口, 內裡依然充滿水份, 青綠顏色完全無煮到過火
汁燒BB蘆筍
汁燒翠玉瓜, 原汁原味, 就是喜歡原有的爽口多汁既口感, 面層燒汁甜甜地, 好juicy
汁燒翠玉瓜
牆壁上有多塊黑板寫上餐廳的重點推介, 花多眼亂的話可以參考一下, 餐店營業至零晨, 宵夜過黎食幾串, 飲杯酒都得
2017-03-07
麻辣川式烤焗鴨舌
自家製芝士金黃醬燒日本廣島蠔
蒜蓉燒15 cm虎蝦
汁燒翠玉瓜
2017-03-10 179 浏览
平日放工之後去,原來都唔少人。睇到呢間有好多款唔同嘅串燒,一早已經睇定餐單諗定食乜嘢好香口嘅秋葵,健康嘅感覺,燒完令到本身淡口嘅秋葵顯得好好味每一台都叫嘅蒜蓉燒茄子,超級大條茄子,長到跌咗落枱面,上面好多蒜蓉好香汁燒豬仔脾 都幾juicy,咬落去啖啖肉,又唔會話好韌呢個係燒餃子雞翼,裡面釀住既唔知係咩,只係食到辣,唔係想像中咁燒牛舌 林林地 我自己本身麻麻地牛舌 不過友人話係超好味大推介燒羊鞍 我個人就大愛呢樣 無咩騷味 燒完肉質都幾滑蒜蓉焗雜菌 呢知好難唔好食嘅 金菇冬菇蘑菇烤冬陰公黑豚肉 出面嗰個酥皮雖然唔係好脆,不過味道好好,裡面切晒一粒粒黑豚肉,肉嘅味道突出同埋係烤過嘅不過冬陰公味就怪怪地,唔係平時嗰隻個冬陰公味🙄最後睇其他食評話汁燒鮑魚好食,點知食左只係覺得好鹹,咬落好似擦子膠咁硬,食唔到任何鮑魚味,唔值得叫總括佢果然係做串燒,燒物大都好好味,款式又夠多,下次可以再試其他
平日放工之後去,原來都唔少人。
睇到呢間有好多款唔同嘅串燒,一早已經睇定餐單諗定食乜嘢
好香口嘅秋葵,健康嘅感覺,燒完令到本身淡口嘅秋葵顯得好好味
汁燒豬仔脾 都幾juicy,咬落去啖啖肉,又唔會話好韌
燒羊鞍 我個人就大愛呢樣 無咩騷味 燒完肉質都幾滑
蒜蓉焗雜菌 呢知好難唔好食嘅 金菇冬菇蘑菇
不過冬陰公味就怪怪地,唔係平時嗰隻個冬陰公味🙄