2024-10-18 1097 浏览
人氣爆燈嘅「肉肉大米」終於都黎啦!新店落戶沙田新城市廣場!勁多人棒場,我都要食肉肉大米~佢係一間現烤漢堡扒專門店,先用門口販賣機購買,再入座鐵板席位,望住師傅現場表演煎漢堡扒,煎完之後放喺每個座位面前嘅迷你鐵板上繼續加熱,除咗可以食到有溫度嘅美食仲可以增加視覺體驗。一人套餐有齊和牛漢堡扒、日本新鮮生雞蛋、麵豉湯同日本東北嘅虹煌米白飯。套餐嘅麵豉湯、白飯同西蘭花仲可以無限添加,生雞蛋如果要加就要另加購買啦。連醬汁有有好多種選擇!包括洋蔥醬、黃芥末醬、蒜香辣椒醬、奧羅拉醬、燒肉醬、日式芥末鹽麴、沙茶醬、胡椒鹽,滿足各種口味需求。期間限定:(蟹肉1芝士1和牛1)混搭漢堡套餐💰140HKD一次就可以食到多款口味!我最推薦呢款!和牛漢堡排1個 和牛芝士漢堡排2個套餐 💰140HKD呢個組合係食肉獸大滿足,抵食推薦!蟹肉和牛漢堡扒賣相好靚,用咗肉豐富嘅和牛漢堡扒墊底,上面系蘿蔔蓉同松葉蟹肉,再配上青檸, 再加上柚子醋,令和牛味道更有層次, 又可以解膩,食落有驚喜!經典和牛漢堡扒漢堡扒用咗日本九州黑毛和牛同美國牛肉混合製成,漢堡扒大塊有口感,肉汁豐盈細膩,口感鬆軟,在白飯上放上新鮮熱辣嘅漢堡扒後再加
人氣爆燈嘅「肉肉大米」終於都黎啦!
新店落戶沙田新城市廣場!勁多人棒場,我都要食肉肉大米~

期間限定:(蟹肉1芝士1和牛1)混搭漢堡套餐💰140HKD
一次就可以食到多款口味!我最推薦呢款!

和牛漢堡排1個 和牛芝士漢堡排2個套餐 💰140HKD
呢個組合係食肉獸大滿足,抵食推薦!

經典和牛漢堡扒
漢堡扒用咗日本九州黑毛和牛同美國牛肉混合製成,漢堡扒大塊有口感,肉汁豐盈細膩,口感鬆軟,在白飯上放上新鮮熱辣嘅漢堡扒後再加入日本生雞蛋同醬油,攪拌一齊食,系最經典嘅食法。

和牛芝士漢堡扒
在經典和牛漢堡扒上配濃郁嘅車打芝士片,由店員表演現場即刨芝士絲,視頻效果一流!等芝士慢慢溶化在漢堡扒上,大大啖食落口,真係大滿足。
2024-10-17 15438 浏览
去日本最鍾意就係食佢哋嘅漢堡扒😆 不過而家想食漢堡扒都唔使一定要飛日本嘅,香港都有越來越多選擇😋 又多一間人氣漢堡扒專門店肉肉大米進駐香港啦😎 呢度嘅套餐選擇非常多好有彈性👍 細食嘅可以揀兩件漢堡扒套餐,好似我咁大食又想試多啲口味嘅,就可以試吓每款各一件嘅套餐😙 沙田新城市廣場嘅肉肉大米,真係好受歡迎,午飯時間排晒長龍😆 不過職員安排都好有秩序,等咗一陣就入得啦😚 性價比好高,套餐$95-$140,已經包咗2或3件漢堡扒、日本雞蛋,米飯同埋湯仲可以免費續添😋 勁滿足✌️🌟 米飯 + 湯入座之後職員會首先奉上米飯同埋湯,採用日本東北的「虹煌米」,唔怪之得咁好味😃蜆肉麵豉湯都好高質,啲蜆肉大大粒好新鮮,咪同埋湯都係可以免費續,我哋都encore咗兩次😂 🌟和牛漢堡扒漢堡扒由九州黑毛和牛同美國牛肉混合所製,配上日本蛋,蛋香味濃😋 和牛漢堡扒真係非常香,非常Juicy, 牛味香濃,撈埋雞蛋同埋白飯一齊食,真係一流🥰 🌟芝士和牛漢堡扒芝士漢堡芝士味勁濃郁,店員毫不吝嗇咁刨上大量嘅芝士,2種不同型態車打芝士,夾埋漢堡一齊食,真係好味又邪惡😬 🌟期間限定和風蟹肉漢堡扒呢個期間限定一定要試吓😎 用咗松葉

🌟 米飯 + 湯

🌟和牛漢堡扒

🌟芝士和牛漢堡扒

🌟期間限定和風蟹肉漢堡扒
呢個期間限定一定要試吓😎 用咗松葉蟹肉同埋蘿蔔絲,柚子青檸汁,整體感覺非常清新,我覺得非常適合留喺最後一塊食,食完油膩感全消🫶🏻🫶🏻

如果你仲未喺香港試過呢一類型嘅漢堡扒專門店,呢一間真係好推薦大家嚟試吓👍
2024-10-15
人氣極高的「肉肉大米」剛剛開業~本為食貓自然要去湊熱鬧。這間日式牛肉漢堡扒專門店,由日本「株式會社物語集團」卡2022件在內地創立,早兩個星期剛登陸香港,選址沙田新城市廣場。餐廳提供三款漢堡扒選擇:原味、芝士、以及香港限定的蟹肉和牛。漢堡扒每日新鮮絞肉,由九州黑毛和牛和美國牛肉混合製成,口感彈牙。每個漢堡扒重量約90-95g,先煎至6-8成熟,表面微焦鎖住肉汁,我們可以在小鐵板加熱至理想生熟度。配的白飯也不馬虎,店內使用來自日本東北地區的「虹煌米」,在店內精米並用軟淨水煮成,頗有誠意。.這晚我和妹妹都選擇了最豐富的三件漢堡扒套餐:❇︎ 蟹肉 x 芝士 x 和牛 漢堡扒套餐 | $𝟏𝟒𝟎 ❇︎ 蟹肉 x 和牛 x 和牛 漢堡扒套餐 | $𝟏𝟐𝟓.套餐除了三塊不同口味的漢堡扒,還有無限供應的米飯、蜆肉味噌湯及西蘭花,性價比相當高!而桌上有各式各樣的調味品,包括燒肉醬、洋蔥醬、奧羅拉醬、胡椒鹽、蒜香辣椒醬、沙茶醬、芥末鹽麴、黃芥末醬及爽口醃菜等,可以按自己口味DIY,令每一口都有不同風味。.◆ 原味漢堡扒:搭配隨餐附上的日本生雞蛋,蛋液拌上漢堡扒與各式醬汁,配飯一流。◆ 芝士和牛漢堡扒:店員在漢
2017 浏览
1945 浏览

這晚我和妹妹都選擇了最豐富的三件漢堡扒套餐:
❇︎ 蟹肉 x 芝士 x 和牛 漢堡扒套餐 | $𝟏𝟒𝟎
❇︎ 蟹肉 x 和牛 x 和牛 漢堡扒套餐 | $𝟏𝟐𝟓

◆ 芝士和牛漢堡扒:店員在漢堡扒上放車打芝士,再現刨芝士絲小山,芝味十足!竟有種burger感覺,芝士控必試。
芝士漢堡扒
◆ 蟹肉和牛漢堡扒:壓軸登場的蟹肉和牛漢堡扒,頂層放上大量蟹肉與青檸,再淋上清爽的柚子醋,搭配紫蘇葉與蘿蔔蓉,酸香開胃,中和了肉與芝士的膩感,絕對是我們當晚的最愛!
蟹肉和牛漢堡扒

P.S. 我們當晚7點到場,新開業人氣爆棚,即場攞飛約需等侯100組,幸好妹妹提早到場取號,大家記得提早攞飛,人齊入座。

這一餐好有滿足感,性價比甚高。如果與「挽Xと米」相比的話,可以說是各有style各有千秋。如果是芝士控或是蟹的愛好者,這裡絕對也可一試。
2024-10-10
2024-10-16 1034 浏览
肉肉大米 新開業即刻去試下,主打每日現場整牛肉漢堡排,食客可以見到煮食過程,非常新鮮😊,除了主打漢堡排,米飯、蜆肉麵豉湯、蔬菜都係無限添加✌🏻cp 值超高👏套餐可點二件或三件漢堡,有原味、芝士和限定蟹肉味😍🔹蟹肉漢堡排,這款肉肉大米蟹肉漢堡扒令人驚喜,蟹肉鮮嫩多汁,搭配香濃的肉餡,口感豐富。漢堡加入獨特的柚子汁,香氣與嚼勁,讓每一口都充滿層次感。整體調味適中,無論是搭配醬料或單吃都很美味,值得一試😘😘😘🔹肉肉大米的芝士漢堡口感滑順,芝士濃郁融化,與多汁的肉餡完美結合。搭配新鮮蔬菜,整體味道均衡,令人一口接一口🤤🤤🤤🔹肉肉大米原味漢堡排可以先吃一口,再加雞蛋黃一起進食,又香又滑,加埋白飯超開胃❤️❤️肉肉大米 (沙田)沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期1樓108號舖
套餐可點二件或三件漢堡,有原味、芝士和限定蟹肉味😍

肉肉大米 (沙田)
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期1樓108號舖
2024-10-15 1131 浏览
《人氣漢堡店|肉肉大米》日本過江龍進駐沙田新城市廣場,晏晝去食超級多人,記得提早拎飛😂😂大家都比呢間新店吸引,入座前先點食物 首先店員介紹枱上唔同醬料,可以自製適合口味嘅調味碟👏🏻我哋揀咗三塊唔同口味嘅套餐,店員喺吧枱中間煎漢堡,每塊都大大塊好厚身,按照口味由淡到濃上菜👍🏻-🔥和牛漢堡配上日本生雞蛋係最佳配搭,和牛用咗九州黑毛和牛同美國牛肉混合而成,切開爆曬肉汁,另外仲有麵豉湯同西蘭花任食‼️-🔥和牛芝士漢堡有片裝車打芝士,之後店員起勢咁即磨芝士,咬落啖啖充滿香濃芝士味,為和牛漢堡增添香氣同層次🫶🏻-🔥蟹肉漢堡係最後一塊,用咗蘿蔔蓉同柚子,酸酸甜甜較為清新,呢款係新張期間限定好特別😍👍🏻-
《人氣漢堡店|肉肉大米》

🔥和牛漢堡

🔥和牛芝士漢堡

🔥蟹肉漢堡
2024-10-07
2024-10-14 929 浏览
肉肉大米正式登陸香港喇😍喺內地大受歡迎,而家喺香港都食到喇😋第一間分店選址沙田📍肉肉大米主打現做現煎嘅日式牛肉漢堡🐮各項食材精挑細選✨選用來自九州哪黑毛和牛同美國牛肉混合製成🐮每日新鮮現絞,再人手拍打🥩大米選用來自日本東北地區嘅「虹煌米」🎌味道、風味、甜度、黏性、光澤、澱粉含量等多個指標均高於標準嘅優質米🍚米飯香氣四溢☺️牛肉漢堡同米飯絕對係完美搭配🤩漢堡排提供3款口味,分別係原味、芝士同香港限定蟹肉😍客人可以根據自己喜好同食量,選擇適合自己嘅套餐🥰套餐會有米飯、雞蛋同湯,飯、湯同西蘭花🥦🥣🍚更可以任添架😍我就試晒三款口味😙店員會先將漢堡表面煎成5分熟,達至表面微焦,鎖住肉汁💦再放到顧客面前慢慢加熱至大家喜歡嘅熟度🔥漢堡排勁juicy🤤和牛芝士漢堡排烤好後會放上一片車打芝士🧀然後會在客人面前現場即時刨下新鮮芝士絲,帶來雙重芝士嘅衝擊😝香港店限定嘅和牛蟹肉漢堡🦀口感細膩又飽滿嘅蟹肉🦀淋上清香酸味嘅柚子醋再擠上新鮮嘅小金桔汁🍋‍🟩酸酸甜甜哪味道令整塊漢堡排增添清新哪感覺🌿再用紫蘇葉包住一口咬下,紫蘇葉哪清香微甘融合着蟹肉同漢堡排,酸鹹鮮香嘅風味在口中蔓延,相當驚喜🥳肉肉大米嘅和牛漢堡排,本身

肉肉大米嘅和牛漢堡排,本身已經肉汁鮮美💦不加任何配料直接食用,已經回味無窮😛不過餐廳為咗能夠滿足客人更多嘅口味同需求,喺座位上放置咗8種醬汁及調味料,包括燒肉醬、洋蔥醬、奧羅拉醬、蒜香辣椒醬、日式芥末鹽麴、沙茶醬、黃芥末醬以及胡椒鹽🫙大家可以根據自己嘅喜好自由搭配,組合出屬於自己嘅口味😚

餐廳以開放式廚房配上開放式用餐環境,客席呈現吧台式設計,廚師現做現烤🔥氛圍感十足🥳

呢間出晒名嘅漢堡扒店,係Caca 嘅Food list裡面已久,今日黎到沙田新城市新店,🍁秋季仲有蟹肉special Menu,要試一試喇!👧🏻Caca今次食乜嘢?🥢【混搭漢堡套餐】蟹肉漢堡x1、芝士漢堡x1,和牛漢堡x1 🔥現場見到以純牛肉即場煎製漢堡扒,熱辣辣送到面前,隨自己喜好,揀選熱熟程度,據知佢地用嘅係九州黑毛和牛與美國牛肉混合製嘅漢堡扒。✨原味漢堡扒一口咬下肉質扎實、有爆汁、油香與濃郁牛味,絕對要配合溫泉蛋呀!✨芝士味漢堡扒上有一片半溶芝士面,送到面前時,會即時刨出巴馬臣芝士灑於半溶芝士漢堡上,係雙重芝士嘅香滑味道,送飯一流!✨秋季限定蟹肉🦀漢堡,以蟹肉都與蘿蔔絲製成,清甜蟹肉中和一下漢堡嘅肉味,層次豐富,一樣滋味。🍚米飯係採用從日本進口嘅玄米,粒粒大顆飽滿,與漢堡扒及配料非常搭配!🍹【飲料】信州白桃汁100%🧂桌前附有燒肉醬、洋蔥醬、日式芥末鹽麴等8種醬汁及調味料,非常細心,個人偏愛日式芥末😋。

👧🏻Caca今次食乜嘢?
🥢【混搭漢堡套餐】蟹肉漢堡x1、芝士漢堡x1,和牛漢堡x1

🍹【飲料】信州白桃汁100%

2024-10-09
2024-10-13 653 浏览
日本超人氣漢堡扒拿票後也起碼等大半小時建議早點來取籌入餐廳前在門口購買漢堡扒套餐類似日本的拉麵機環境很特別全部椅子圍住中間可以欣賞店員即烤漢堡扒套餐種類很少很簡單漢堡扒兩塊或三塊店員會按照訂單逐塊放上面前的鐵板麵豉湯和珍珠白飯可以免費添加不要小看麵豉湯裡面的蜆肉一點也不少西蘭花也是無限量供應除了一般和牛還有芝士漢堡扒半溶芝士加上即磨芝士粉非常吸引另外還有一款蟹肉滿堡扒但其實只是少量蟹肉加蘿蔔蓉較令人失望按自己喜好調配醬汁有燒烤醬、蛋黃醬、洋蔥醬還有一大堆胡椒鹽、沙茶醬、辣椒醬等調味料最後把漢堡扒煎熟在白飯上淋上生蛋及豉油醬汁漢堡扒也是可以加錢追加非常滿足
日本超人氣漢堡扒

半溶芝士加上即磨芝士粉非常吸引

另外還有一款蟹肉滿堡扒
但其實只是少量蟹肉加蘿蔔蓉較令人失望
按自己喜好調配醬汁
有燒烤醬、蛋黃醬、洋蔥醬
還有一大堆胡椒鹽、沙茶醬、辣椒醬等調味料

最後把漢堡扒煎熟
在白飯上淋上生蛋及豉油醬汁
漢堡扒也是可以加錢追加
非常滿足
肉肉大米係內地開到黎香港,人潮超多,門口已經係排滿晒人啦!想食真係要早d黎排隊,而且要人齊先入得架.不過排都唔算耐,食既過程都算快,一齊黎睇下有咩野食先!𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 三拼混搭套餐 $140佢地既套餐有多種選擇,最多可以有三款漢堡扒,主打日本和牛漢堡扒同埋芝士和牛漢堡。如果係食單件或雙拼漢堡扒,價錢會相對降低。提供多款醬汁混搭食用,套餐中仲有一隻醬油日本蛋。套餐可以無張添加日本米飯同埋香噴噴既麵鼓湯唔好講笑,我都忍唔住用麵豉湯撈咗一碗白飯嚟食😎✨ 期間限定 - 和牛蟹肉漢堡扒漢堡扒上面鋪住紫蘇葉、蘿蔔絲同新鮮蟹肉,用柚子檸檬醬汁炆煮入口,只可以用清爽黎形容和牛既肉汁加上蘿蔔蓉嘅清甜蘿蔔水,味道又香又清新✨ 原味和牛漢堡扒佢地既漢堡扒係用九州黑毛和牛小腿肉同埋美國牛肩胛肉混合而成。肉汁豐富,而且上鐵板時只係2成熟,熟成程度由你掌控。原味和漢堡扒最適合搭配多款唔同嘅醬汁食用❤️喺漢堡扒上枱之前先準備好醬汁就唔驚會過熟啦👏🏼✨ 和牛芝士漢堡扒大大片芝士再加上巨量芝士碎,如果蟹肉和牛漢堡扒係清爽,佢就係走另一個極端既滿足!雖然好漏,但係又真係有邪惡又好食!
肉肉大米係內地開到黎香港,人潮超多,門口已經係排滿晒人啦!

𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥

✨ 三拼混搭套餐 $140

如果係食單件或雙拼漢堡扒,價錢會相對降低。

提供多款醬汁混搭食用,套餐中仲有一隻醬油日本蛋。

套餐可以無張添加日本米飯同埋香噴噴既麵鼓湯
唔好講笑,我都忍唔住用麵豉湯撈咗一碗白飯嚟食😎

✨ 期間限定 - 和牛蟹肉漢堡扒

和牛既肉汁加上蘿蔔蓉嘅清甜蘿蔔水,味道又香又清新

✨ 原味和牛漢堡扒

原味和漢堡扒最適合搭配多款唔同嘅醬汁食用❤️
喺漢堡扒上枱之前先準備好醬汁就唔驚會過熟啦👏🏼

✨ 和牛芝士漢堡扒

雖然好漏,但係又真係有邪惡又好食!

餐廳位於新城市廣場一期, 在香港開設首間人氣現烤日式漢堡排專門店✨枱上設有多款醬汁及調味料, 有燒肉醬、洋蔥醬、奧羅拉醬、胡椒鹽、蒜香辣椒醬、沙茶醬、芥末鹽麴、黃芥末醬及爽口醃菜, 非常自助方便我們點了期間限定混搭漢堡套餐 和牛漢堡排及和牛芝士漢堡套餐 餐廳主要分和牛漢堡、和牛芝士漢堡及期間限定蟹肉和牛漢堡, 跟據個人喜好及份量而選擇套餐套餐已包來自日本東北地區的「虹煌米」米飯及蜆肉味噌湯, 可以無限量添加和牛漢堡🥩用上來自九州的黑毛和牛和美國牛肉混合製成的漢堡, 店員放在熱鐵板上, 自行炙烤至自己喜愛的熟度, 經烤過香味十足、原汁原味, 肉味更加濃郁, 口感厚實有咬口和牛芝士漢堡🧀漢堡上有一片車打芝士, 店員再即席刨上新鮮芝士, 滿滿芝士絲, 每一啖都食到濃郁芝士味👍🏻期間限定蟹肉和牛漢堡🦀賣相非常吸引, 蟹肉鮮美十足, 配上蘿蔔蓉、及青檸, 再加上柚子醋, 令和牛漢堡肉汁更豐富更嫩滑, 味道有層次, 每一 口都充滿驚喜, 必點推介😍餐廳特設兩張闊落用餐區, 可以欣賞到師傅席前烹調手藝, 完全是視覺感官的享受, 親民ᴄᴘ值高, 非常抵食, 晚市時段坐無虛席, 值得再回顧💕

我們點了
期間限定混搭漢堡套餐
和牛漢堡排及和牛芝士漢堡套餐

和牛漢堡🥩

和牛芝士漢堡🧀

期間限定蟹肉和牛漢堡🦀

• 期間限定混搭漢堡套餐
2024-10-10 983 浏览
👧🏻😋👅🍽✨肉肉大米welcome to HK😍🎉-🇯🇵 一直未book到中環挽肉と米已放棄左⋯但好消息係沙田開左肉肉大米, 價錢更相宜, 選擇仲更彈性仲有多款口味, 新張仲有期間限定口味!🇯🇵 三款口味可以兩塊/三塊組成套餐, 由$95到$125起, 當然唔少得無限添加日本米飯, 蜆肉湯同西蘭花, 店員係會主動問需唔需要添加, I人點個頭就OK唔使怕醜🤣 -🍳 日式漢堡扒💯席前煎漢堡勁香, 抽風系統都算唔錯冇食到成身都油煙味; 無論就咁倒或者用匙更倒個蛋黃都係碌走左勁fail🤣 💯蛋汁撈爆晒棚既肉汁真係好好食, 完全冇用到整到好靚既八色調味碟😂但如果食得較重口味既都可試試,都係好有特色既醬汁-🧀 芝士漢堡扒✨鋪上片裝芝士再席前即磨parmesan, 高到個小山丘咁好香濃, 又係同肉汁好夾! -🦀 和牛蟹肉漢堡排💯漢堡上有紫蘇葉, 白蘿蔔蓉同蟹肉, 店員係小金屬盤沿邊淋上柚子汁, 客人亦可自行擠青檸💯食落超級清新, 一解三塊和牛漢堡既油膩超好食 (其實唔係太膩, 我起碼可食多兩塊😂 但事實係非常滿足)
👧🏻😋👅🍽✨
肉肉大米welcome to HK😍🎉

🍳
日式漢堡扒

🧀

🦀
和牛蟹肉漢堡排
肉肉大米終於在香港開業了~能夠以經濟的價錢品嚐到美味的漢堡排.ᐟ無論環境、服務到食物,都有很好的體驗♡⧐ 混搭漢堡套餐 (蟹肉、芝士、和牛) HK$140 ⧏於10月新張期間,肉肉與米提供期間限定餐牌,推出以蟹肉及蘿蔔絲製成的和牛蟹肉漢堡排.ᐟ套餐包括3塊不同口味的漢堡扒,分別為原味和牛、芝士及蟹肉~套餐已包括白飯、味噌湯,更設有多款不同口味的醬汁和調味料,可以自行搭配出喜歡的味道~味噌湯裡面更有蜆肉,很有驚喜.ᐟ和牛口味的漢堡排附有蛋黃,大家可以挑戰將蛋黃盛在漢堡排上.ᐟ漢堡排十分juicy,很多肉汁♡第2塊是芝士口味,賣相超美~店員更會在你面前磨芝士🧀芝士碎的份量多到形成一個小山丘♡第3塊是期間限定的蟹肉口味,蟹肉味道非常鮮甜,吃完3塊滿足度MAX.ᐟ.ᐟ
肉肉大米終於在香港開業了~
能夠以經濟的價錢品嚐到美味的漢堡排.ᐟ
無論環境、服務到食物,都有很好的體驗♡
⧐ 混搭漢堡套餐 (蟹肉、芝士、和牛) HK$140 ⧏

於10月新張期間,肉肉與米提供期間限定餐牌,
推出以蟹肉及蘿蔔絲製成的和牛蟹肉漢堡排.ᐟ
套餐包括3塊不同口味的漢堡扒,
分別為原味和牛、芝士及蟹肉~

套餐已包括白飯、味噌湯,
更設有多款不同口味的醬汁和調味料,
可以自行搭配出喜歡的味道~
味噌湯裡面更有蜆肉,很有驚喜.ᐟ

和牛口味的漢堡排附有蛋黃,
大家可以挑戰將蛋黃盛在漢堡排上.ᐟ
漢堡排十分juicy,很多肉汁♡

第2塊是芝士口味,賣相超美~
店員更會在你面前磨芝士🧀
芝士碎的份量多到形成一個小山丘♡

第3塊是期間限定的蟹肉口味,
蟹肉味道非常鮮甜,吃完3塊滿足度MAX.ᐟ.ᐟ
2024-10-01
  • 混搭漢堡套餐
好耐無來新城市廣場開餐, 1期1樓新開左幾間餐廳.
朝早搵食, 有早餐供應既餐廳唔多. 見到呢間「肉肉大米」11點開門既. 就可以早少少食, 當早午餐. 其他食店大多要11:30後才開門. 未開門之前, 可以先取票.
開門後, 便可順序到自助點餐機完成點餐和支付.
職員會安排入座.
店內是開放式廚房, 好似兩個大方格, 客人是圍著大方格而坐的
分別圍著中間的中島, 即場現烤漢堡
湯, 飯各樣,也是職員在方格內為每位客人完成上碟.

「肉肉大米」為日式和牛漢堡. 基本套餐價為$95起. 已包兩件和牛漢堡, 生蛋黃一個, 和任添白飯和面鼓湯.
和牛漢堡,另有兩款可選, 分別係芝士漢堡及蟹肉漢堡.
還有可付費添加的生蛋黃, 芝士等等.

坐下來, BAR枱已有 DETOX WATER 和多款醬料供調味.
客人可倒水和添加調味醬料,迎接熱烘烘的和牛漢堡.
每位客人面前有一個迷你鐵板
和牛漢堡上鐵板時約六成熟, 可跟據各自喜好煎熟進食.
後來發現把漢堡推開幾件, 分別煎香, 十分香口.

芝士漢堡上鐵板後, 會隨即, 即磨芝士TOPPING.
職員還提醒我, 可以影相.

好耐無來新城市廣場開餐, 1期1樓新開左幾間餐廳.
朝早搵食, 有早餐供應既餐廳唔多.
其他食店大多要11:30後才開門.
未開門之前, 可以先取票.

開門後, 便可順序到自助點餐機完成點餐和支付.
職員會安排入座.
分別圍著中間的中島, 即場現烤漢堡
湯, 飯各樣,也是職員在方格內為每位客人完成上碟.

「肉肉大米」為日式和牛漢堡. 基本套餐價為$95起.
已包兩件和牛漢堡, 生蛋黃一個, 和任添白飯和面鼓湯.
和牛漢堡,另有兩款可選, 分別係芝士漢堡及蟹肉漢堡.
還有可付費添加的生蛋黃, 芝士等等.
客人可倒水和添加調味醬料,迎接熱烘烘的和牛漢堡.
每位客人面前有一個迷你鐵板
和牛漢堡上鐵板時約六成熟, 可跟據各自喜好煎熟進食.
後來發現把漢堡推開幾件, 分別煎香, 十分香口.

芝士漢堡上鐵板後, 會隨即, 即磨芝士TOPPING.
職員還提醒我, 可以影相.
芝士在鐵板上即溶的感覺. 芝士真的溶化了.

柚子蟹肉漢堡
就是和牛上加上蟹肉. 這個味道一般.
未有提升漢堡的美味度.柚子味蓋過了牛肉香1

三款和牛漢堡, 已幫大家試左喇. 蟹肉漢堡一試無防.
如果再來, 芝士漢堡和漢堡各一, 就是我的選擇.
女仔的, 兩件夠晒數.
男的, 多肉的, 可點三件. 湯和飯也可以任添啊.

離開餐廳, 因為新開張, 惠顧後有一包1KG米帶走.
我地兩位有一包, 拎左就可以返屋企. 好有重量.

整體OK.
日式快餐, 有日本人駐場, 服務很好!

<><><><><><<><><><><><><><>
肉肉大米
沙田沙田正街18-19號新城市廣場一期1樓108號舖
8417 4377
<><><><><><<><><><><><><><>

❌沒有加一
2024-10-06
還以為是國內品牌的人氣現燒漢堡扒店 - 肉肉大米,經研究後才發現原來是來自日本企業。由日本「物語公司」所經營,公司在日本及亞洲區已有12個餐飲品牌、700多家餐廳,在國內開店後有著非一般的熱度,因此十月正式於沙田新城市廣場插旗,登錄其香港「一號店」。.由於經營風格接近,大家難免會與同樣是近期大熱在中環的另一家店作比較。雖說主題相同,但細試後發現其實風格迴異。.先就裝修光猛帶點日本傳統速食店風格。同是主打現絞、現烤漢堡扒,使用來自日本產牛肉、日本米、供應日本新鮮雞蛋,但套餐選擇自由花款也比較多。首先客人可選兩件、三件套餐,方便不同食量的食客。另外,新意思較多,例如食客可因應喜好混搭「和牛漢堡扒」、現刨芝士的「和牛芝士漢堡扒」,還有提供一些特色期間限定款。今期的主打就是「和牛蟹肉漢堡扒」。新鮮感會多一些。最有趣的是漢堡扒會配搭烤西蘭花,這個配搭真的是意料之外。
漢堡扒專門店「肉肉大米」正式登錄沙田新城市廣場主打席前即煎漢堡扒同埋有3款口味嘅和牛漢堡扒,包括原味、芝士同埋香港店限定嘅蟹肉!白飯 西蘭花同埋蜆湯都係任添性價比超高!場內主要都係吧檯座位而且係開放式廚房,所以客人都可以現場睇住漢堡扒嘅烤製過程,氣氛十足而且廚師都充滿活力,會同客人交流互動😆😆「肉肉大米」來自日本「物語公司」,喺內地設多間分店,經營燒肉、拉麵和大阪燒等等嘅日式餐廳和牛漢堡扒套餐價錢由$95-$140左右$140可以試到香港限定版 推薦大家一定要試🥰肉肉大米嘅漢堡扒嚴選九州黑毛和牛同美國牛肉混合而成,牛肉都係每日現絞,確保新鮮而大米都係採用日本東北的嘅「虹煌米」每日現煮再搭配日本生蛋 絕對係完美嘅配搭🥰現場有八種醬料可以自己揀黎點例如燒肉醬、洋蔥醬、沙茶醬、蒜香辣椒醬、日式芥末鹽麴等等廚師最推薦我食奧羅拉醬! 即係蛋黃醬同番茄醬mix埋 有啲似千島醬廚師會先將漢堡肉煎成5成熟,之後客人可以根據自己喜好加熱芝士漢堡就用左車打芝士 仲會即磨大曬芝士上面 超邪惡香港限定嘅和牛蟹肉漢堡扒用松葉蟹肉同蘿蔔絲製成最後會倒入柚子汁肉汁好豐富呢個價錢可以食到咁多野真係好抵有興趣嘅話記得去
漢堡扒專門店「肉肉大米」正式登錄沙田
新城市廣場

白飯 西蘭花同埋蜆湯都係任添
性價比超高!

場內主要都係吧檯座位
而且廚師都充滿活力,會同客人交流互動😆😆

和牛漢堡扒套餐價錢由$95-$140左右
$140可以試到香港限定版 推薦大家一定要試🥰

而大米都係採用日本東北的嘅「虹煌米」每日現煮
再搭配日本生蛋 絕對係完美嘅配搭🥰

現場有八種醬料可以自己揀黎點
例如燒肉醬、洋蔥醬、沙茶醬、蒜香辣椒醬、日式芥末鹽麴等等

廚師會先將漢堡肉煎成5成熟,之後客人可以根據自己喜好加熱

芝士漢堡就用左車打芝士 仲會即磨大曬芝士上面 超邪惡