📍 肉浦團火鍋放題📍 旺角 • 通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖-通菜街的大排檔吃得多,但原來這邊有一家火鍋店新開業~名為《肉浦團火鍋放題》🍲嗯... 「肉浦團」這名字怎麼好像有點熟悉🤗-室內裝潢跟餐廳名字一樣具玩味,有不少惡搞電影海報、電視劇場景等店員服務態度友善有禮貌,對客人的要求反應也很快加湯加的很密,用電話下的單也很快上菜~吃完火鍋以後還有驚喜喔!!!(先不在這裡透露xd)-這裡提供四款套餐:「肉」、「浦」、「團」、「盛」,最便宜的「肉」套餐為每位$198 💰我們選了「團」套餐,每位$298,包含了多款高質牛肉、不少海鮮選擇等,外面的自助吧也有不同蔬菜類、丸類、飲品等-一坐下,就可以點選湯底🍲我們點了的是「清酒麵豉蜆湯」蜆小小的,全都很新鮮,沒有沙伴著湯底裡淡淡的酒香,非常搭配湯底裡還放入了豆腐,好吃好吃~•牛肉拼盤之後就奉上自帶仙氣的「牛肉拼盤」✨拼盤裡有 { 安格斯牛小排 } 、 { 薄切封門柳 } 、 { 牛五花腩 } 、 { 安格斯牛板腱 } 、 { 澳洲M5和牛肩胛 &#
📍 肉浦團火鍋放題
📍 旺角 • 通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖
嗯... 「肉浦團」這名字怎麼好像有點熟悉🤗
店員服務態度友善有禮貌,對客人的要求反應也很快
加湯加的很密,用電話下的單也很快上菜~
吃完火鍋以後還有驚喜喔!!!(先不在這裡透露xd)
一坐下,就可以點選湯底🍲
我們點了的是「清酒麵豉蜆湯」
蜆小小的,全都很新鮮,沒有沙
伴著湯底裡淡淡的酒香,非常搭配
湯底裡還放入了豆腐,好吃好吃~

牛肉拼盤
之後就奉上自帶仙氣的「牛肉拼盤」✨
拼盤裡有 { 安格斯牛小排 } 、 { 薄切封門柳 } 、 { 牛五花腩 } 、 { 安格斯牛板腱 } 、 { 澳洲M5和牛肩胛 } 🥩
這些全都可以無限追加!
另外其他的牛肉類可以在電話點單系統上找到,比如說牛肋骨條、安格斯一口牛、牛滑等
- -
拼盤裡面,我們特別喜歡 { 薄切封門柳 }、{ 安格斯牛小排 }
薄切封門柳:有咬口但不是很難咀嚼的那種,牛味濃郁
安格斯牛小排:入口即化,像在吃和牛一樣🤩

牛滑
蝦滑、墨魚滑吃得多,但 { 牛滑 } 就比較少見
把牛肉剁至起膠,跟墨魚滑一樣,用勺子刮一小顆到湯底裡
吃起來像迷你牛肉球,可是沒有平常牛肉球裡的馬蹄,所以因為有馬蹄而不吃平常茶樓裡的牛肉球的朋友,就一定要嚐一下這道 { 牛滑 } 啦!

越南虎蝦
一份有五隻已經串好的虎蝦,尺寸大大的,肉質飽滿有彈性,不錯不錯🦐

北吉廣島蠔
一份為三隻,肉質飽滿,味道鮮甜🦪

俄羅斯豬五花腩
鹿兒島黑豚肉
點了兩款豬肉,我們比較喜歡較厚身的五花腩,較有口感,豬味也較濃~

小籠水餃
水餃 X 小籠包⁉️
餐廳獨家的小籠水餃,以水餃皮包裹小籠包的餡料
外皮比小籠包的滑一些和薄一些,吃起來感覺很特別~
=
以上的是在電話下單可以找到的材料,另外就是在自助吧拿的材料了
其中以下兩款丸子是我自己最喜歡的:
千島魚子丸
泡菜餡豬肉丸
兩款都是有餡料的丸,比一般的肉丸多了一份層次,好吃!

蔬菜也非常新鮮🥬 還有炸魚皮鹽酥雞,很邪惡可是也很好吃~

最後,飲品櫃,選擇不算非常的多,但有洛神花跟桂花烏龍冷泡茶‼️

Menu:
經朋友推介下先識黎肉浦團,原來係新開業我最鐘意就係試新嘢。今次係食$298級數。新開業有88折。暫時未有酒牌,所以未有酒賣。湯底揀了麻辣同蕃茄薯仔雙併,啱哂同行辣與唔辣的朋友開動喇,牛肉方面,點了好多轉澳洲M5和牛肩胛,多到都唔知食左幾多碟。野飲方面,有桂花烏龍茶,無糖洛神花茶,當然唔少得大路野,但我冇影到野飲相平時唔係丸友的我,一見自助吧有咁多種平時罕見又新穎的丸,都忍唔住樣樣都試。個人推介芋頭貢丸同牛肉芝心丸,唔係坊間放題的下價貨色。平時就算在家打邊邊或出去食,滾下牛肉後例必勁多血泡浮面,今晚打邊邊又無咁情況,唔知點解既呢。食到尾,仲有甜品,今晚真係超級滿足。環境方面,枱櫈地面同碗筷,全部都好乾淨,冇笠痴痴感覺。絕對有下次
經朋友推介下先識黎肉浦團,原來係新開業
我最鐘意就係試新嘢。今次係食$298級數。新開業有88折。
暫時未有酒牌,所以未有酒賣。
湯底揀了麻辣同蕃茄薯仔雙併,啱哂同行辣與唔辣的朋友

食到尾,仲有甜品,今晚真係超級滿足。

環境方面,枱櫈地面同碗筷,全部都好乾淨,冇笠痴痴感覺。

絕對有下次
2021-12-09
女人街兩旁新開了不少餐廳,最近發現了威達商業大廈整棟改裝為食肆,進駐了很多不同的餐廳。 自從早前帶過媽媽嘗試任食火鍋之後,她簡直不能自拔,經常想問我何時放假再與她去任食火鍋。餐廳最主要分為兩大座位區,一邊幾乎全是卡位,另一邊即是梳化加座椅,空間相當闊落而且衛生良好地板乾爽(這個很重要,因很多任食放題啲地板都是𣲷黐黐的)。自助區蔬菜選擇非常多值得一讚,基本上你去單點火鍋會點的菜都有,最特別的當然係羽衣甘藍、冰菜、西洋菜、及蟲草花,單單是綠葉蔬菜都超過八款。加工遠慮選擇也不少但因當天主打想吃鮮肉及海鮮就沒有嘗試了。醬料區方面非常衛生,每款醬料都有蓋蓋住,最吸引我的當然是海量的芫荽、蔥花、日式芝麻醬,還有黑蒜醬油及花椒油這些比較少見的調味料(但用餐後發現基本上是不用調味料的,因湯底真的令食材非常入味,完全不需要沾任何調味。)湯底方面我們加了$50轉成鴛鴦鍋,分別點了蕃茄薯仔豬骨湯及藥膳雞湯。兩款湯底都各有特色,看得出是真材實料牙煮並沒有添加味精。蕃茄薯仔豬骨湯非常濃郁,用大量薯仔豬筒骨熬煮,適合放下任何食材,特別是牛肉。至於藥膳雞湯簡直是養生好推介,龍眼、杞子、冬蔘等藥材煲成,冬蔘味濃郁,單

至於藥膳雞湯簡直是養生好推介,龍眼、杞子、冬蔘等藥材煲成,冬蔘味濃郁,單喝已經很滋味,再加以花雕酒醃製的滑雞件,湯頭更濃郁滋補。

入座首先會奉上牛肉拼盤,有安格斯牛小排、牛五花腩、薄切封門肉、安格斯牛板膶及澳洲M5和牛肩胛。個人最喜歡的是安格斯牛小排,厚薄適中牛肉與油花分布均勻。媽媽最愛的是薄切封門肉,爽爽地牛味濃郁,實質是牛的橫膈膜。

除牛肉及雞肉外強烈推薦以下幾款食品:
蝦滑、原隻魷魚、越南虎蝦、小籠包水餃及熟食吉列蠔。

甜品也值得一讚,與其他火鍋放題店有別,並不是由甜品櫃自取的,是用餐尾段店員詢問需要款式再從廚房拿出,這樣就可以確保甜品新鮮衛生。芝士蛋糕很不錯。
  • 安格斯牛小排
  • 芝士蛋糕
  • 冰菜
肉浦團火鍋放題 (旺角).近年台式火鍋真係開到成行成市,旺角又多左間新野。佢分左肉,浦,團,盛四個價錢。今日lunch揀左個中位價$198。我倆好喜歡lunch邊爐,多啲時間消化😆.▪️$198套餐90mins▪️.呢個套餐可以選擇嘅肉類就比較多,湯底有七款,當中店員推介藥膳醉雞同埋清酒麵豉蜆湯。我哋當然有聽佢嘅意見叫咗前者,另外在叫咗一個辣嘅麻辣牛肉湯底。佢比較特別嘅係藥膳醉雞嘅雞係分開相而唔係喺個煲入邊,佢哋研究咗好耐發現藥膳如果落埋雞嘅話會令到個雞有苦澀味,但係另上雞件會唔夠入味,所以佢哋呢隻雞件足足用花雕酒醃咗超過36小時😨唔係講笑真係超級之入味而且個雞好滑!.一嚟到會先俾咗五種牛你試,分別係五花腩,牛小排,牛板肩,封門柳以及M5和牛肩胛。每樣都係得一至兩片,俾大家試吓鍾意食邊一隻到時就可以任叫啦(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).個人覺得佢嘅肉類選擇比較多,但係配料上其實唔算超多,海鮮佢有號虎蝦同埋魷魚,唔係講笑個虎蝦真係明碼實價好大隻肉質好實!另外佢仲有蝦滑同埋牛滑,仲有一個好特別嘅餃叫小籠餃,好搞笑😆餃子嘅外型但係小籠包嘅味道!男朋友超鍾意食!.配料蔬菜嗰啲全部都係出面自己夾自己拎,山根蔬菜粟米
肉浦團火鍋放題 (旺角)

▪️$198套餐90mins▪️

配料蔬菜嗰啲全部都係出面自己夾自己拎,山根蔬菜粟米各類嘅丸都可以喺出面拎,貢丸好食!

最後任食完,店員竟然仲問要唔要食甜品🍮對於甜品冇抵抗力嘅我梗係忍唔住啦( ・᷄ὢ・᷅ )
點知佢分別係芝士蛋糕紫薯蛋糕同埋卷蛋,我哋就揀咗芝士蛋糕同埋卷蛋,唔係講笑個蛋糕好好食🥰🥰🥰🥰😋 不過係食完一餐咁飽嘅打邊爐之後再食件cheese cake真係飽到不行😂食完要喺旺角街頭行返兩個圈先好返屋企🤣
📌 肉浦團火鍋放題 (旺角)
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈2樓A號舖

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2021-12-12 1468 浏览
冬天打邊爐真係食極都唔會嫌多,見呢間鋪頭個名咁有GIMMICK,一於食下先得😝呢到有4個價位,分別係$198/$248/$298/$448選擇,愈貴就當然食物愈豐富愈高質😉今次我地揀左團套餐($298/每位),任飲任食120分鐘座位空間闊落,內裡裝修幾有心思同都幾UPDATE下,向D電影影片封面/畫面致敬😎落單用QR手機落單,主要有牛肉、豚肉、雞肉、海鮮可以ORDER,至於蔬菜丸類等就出面自助區拎😁醬料區飲品除左罐裝飲品之外,仲有自家製桂花烏龍、洛神花茶😉湯底揀左藥膳醉雞湯,佢係藥膳湯同醉雞分開上,職員建議未落料之前先飲個湯先,勁香濃藥膳味🥰之後再將浸喺花雕酒36小時嘅醉雞件加落去,再飲會變左另一番滋味🤩醉雞件好入味同嫩滑😋至於REFILL湯時唔係就咁加水,係加湯底之餘仲有加D花雕酒入去😍入座後會奉送牛肉拼盤,分別有澳洲M5和牛肩胛、安格斯牛板腱、牛五花腩肉、薄切封門柳、安格斯牛小排,一次過可以試晒咁多款唔同嘅牛,個人覺得薄切封門柳、安格斯牛小排肉味比較香濃,澳洲M5和牛肩胛食落個口感幾好😋食物陸續送上,都算出得幾快👍🏻海鮮勁新鮮同埋大大隻😍越南虎蝦:呢到D虎蝦勁大隻,隻隻都爽口彈牙勁

落單用QR手機落單,主要有牛肉豚肉雞肉海鮮可以ORDER,至於蔬菜丸類等就出面自助區拎😁

醬料區

桂花烏龍, 洛神花茶
飲品除左罐裝飲品之外,仲有自家製桂花烏龍洛神花茶😉

藥膳醉雞湯

澳洲M5和牛肩胛, 安格斯牛板腱, 牛五花腩肉, 薄切封門柳, 安格斯牛小排
入座後會奉送牛肉拼盤,分別有澳洲M5和牛肩胛安格斯牛板腱牛五花腩肉薄切封門柳安格斯牛小排一次過可以試晒咁多款唔同嘅牛,個人覺得薄切封門柳安格斯牛小排肉味比較香濃,澳洲M5和牛肩胛食落個口感幾好😋

食物陸續送上,都算出得幾快👍🏻

海鮮勁新鮮同埋大大隻😍

越南虎蝦
越南虎蝦:呢到D虎蝦勁大隻,隻隻都爽口彈牙勁鮮甜,所以ENCORE左好多次,極力推介🤤

北吉廣島蠔
北吉廣島蠔:肉質肥美飽滿,就算淥完都唔會得返好細隻,食落去好鮮甜嫩口😋

原隻魷魚仔:睇落新鮮而且充滿光澤,彈牙爽口唔會霉😁

牛滑, 蝦滑
牛滑蝦滑:又係極力推介👍🏻D滑打得好彈牙爽口,蝦滑味道幾鮮甜😋而牛滑原來係好似點心D牛肉球咁,有D莞茜喺入口,朋友就話味道食落幾香

安格斯一口牛, 薄切封門柳, 澳洲M5和牛牛肩胛
薄切封門柳
澳洲M5和牛肩胛
安格斯一口牛薄切封門柳澳洲M5和牛牛肩胛:就算再追加d肉一樣保持高質,呢個價錢可以無限任食呢d質素嘅牛肉真係好抵👍🏻

鹿兒島黑豚肉
鹿兒島黑豚肉:切得薄身,所以即使係豚肉,都唔使要淥好耐就食得,肥瘦比例適當,口感同味道都唔錯😉

蔬菜類同丸類選擇唔少,d菜都幾新鮮爽脆,粟米同羅白清甜,丸類水準正常😄

原味芝士蛋糕
甜薯芝士蛋糕
去到差唔多完嘅時間,每人仲有1份甜品,呢到都幾有心思,係呢D切件蛋糕,我地揀左原味芝士蛋糕甜薯芝士蛋糕,食落軟滑而又唔落膩,甜度剛好😉

以呢個價錢無論肉類同海鮮都好高質素,湯底仲要幾足料入味,而家新開張仲要有優惠,咁就更加抵食😎而且職員都會主動收碟同主動加湯,值得一讚👍🏻

補MENU
  • 洛神花茶
  • 安格斯牛板腱
  • 牛五花腩肉
  • 安格斯牛小排
旺角新開,這家由$198 起的火鍋🍲放題店,加上八八折,$200樓下有放題?在通菜街威達中心樓上,樓上舖平租之下,當然可以更便宜吧環境很有香港味的裝修,很有趣服務正常水平,以放題店來說有效率食物湯底是藥膳雞跟番茄薯仔湯,藥膳味的酒香很重,煮完的雞肉,即使是雞子也沾上非常重的藥膳酒香,超正!番茄薯仔湯則酸中帶甜,番茄有番新鮮,不似有重味精的湯底,值得一點迷幻牛肉拼盤一開始就會為你送上,由超滑身的安格斯牛小排,到矜貴的薄切封門柳爽脆的安格斯牛板腱肉味濃郁的下肩胛還有超肥美的牛五花腩!這個拼盤件件都是名物,每塊各有特色,正!澳洲和牛比想像中多肉味,不會太肥,如果喜歡油花的選牛小排更好喔此外俄羅斯的豬五花跟豬梅肉,口感非常好,味道香濃,有到達近似牛肉的鮮味!特選雞髀肉切成一顆顆的雞髀肉,口感10分Juicy北吉廣島蠔煮了好一會也沒有太過分收縮,味道鮮而飽滿越南虎蝦這個真的要讚,件頭頗大,口感彈牙,味道新鮮,而且有剪掉尖刺以防刮嘴,非常貼心牛滑,蝦滑高質!肉香重,彈牙之餘感覺不會下太多粉,口感很好,這個比想像中好吃洛神花茶,竟然很淡甜?非常高質又健康的選擇!外面自取的菜很好吃,另外還有丸類任取,

在通菜街威達中心樓上,樓上舖平租之下,當然可以更便宜吧

很有香港味的裝修,很有趣

正常水平,以放題店來說有效率

食物

湯底是藥膳雞跟番茄薯仔湯,
番茄薯仔湯
則酸中帶甜,番茄有番新鮮,不似有重味精的湯底,值得一點

迷幻牛肉拼盤
一開始就會為你送上,由超滑身的安格斯牛小排,
到矜貴的薄切封門柳
爽脆的安格斯牛板腱
肉味濃郁的下肩胛
還有超肥美的牛五花腩!

這個拼盤件件都是名物,每塊各有特色,正!

特選雞髀肉
切成一顆顆的雞髀肉,口感10分Juicy

北吉廣島蠔
煮了好一會也沒有太過分收縮,味道鮮而飽滿

越南虎蝦

牛滑,蝦滑高質!

洛神花茶,竟然很淡甜?非常高質又健康的選擇!

外面自取的菜很好吃,另外還有丸類任取,我最愛的還是生菜跟油麥菜~

最後一份甜品是芝士蛋糕,賣相很不錯,只是海綿蛋糕底,不是我喜歡的那種餅底,不過味道是還好

放題少有的高質素,值得推介!
2021-12-06 221 浏览
呢排都狂發掘新放題新餐廳。無意中睇到呢間新開膽粗粗去試。湯底唔錯好濃郁 肉類第一轉冇得彈 但係呢再落單叫果啲差左少少(牛同豬)雞肉相反唔錯食左咁多間呢間雞肉最好食 麵食種類略少 丸類都係 蔬菜類都係算少選擇 飲品還可以,最驚喜居然有炸蠔,仲有甜品芝士蛋糕唔係細舊果啲 整體100分既話呢間佔90分真心唔錯 最重要食完唔會口乾
co值超過午市放題
2021-12-05
co值超過午市放題
2021-12-05 158 浏览
第一次fd黎食見佢新開就諗住試下啦黎到就揀湯底,可以鴛鴦湯底揀左麻辣湯同壽喜燒湯底本身送左個頭盤勁吸睛🤤所以對佢啲牛肉充滿期待所有野到齊就開始食一食佢啲牛肉比起出面應該好難用呢個價錢食到真係會叫上癮個麻辣湯真係正,會越食越麻個感覺好正最最最重要佢地有蠔食比起出面啲蠔佢地個隻真係新鮮好多🤤🤤佢地應該有2個老闆都會行過黎介紹一下自己新開有咩推介我地試如果未黎過真係可以一試諗諗下我都想再食過🤤🤤
第一次fd黎食
見佢新開就諗住試下啦
黎到就揀湯底,可以鴛鴦湯底
揀左麻辣湯同壽喜燒湯底
本身送左個頭盤勁吸睛🤤
所以對佢啲牛肉充滿期待
所有野到齊就開始食
一食佢啲牛肉
比起出面應該好難用呢個價錢食到
真係會叫上癮
個麻辣湯真係正,會越食越麻
個感覺好正
如果未黎過真係可以一試
諗諗下我都想再食過🤤🤤

2021-12-03
2021-12-03 122 浏览
旺角的確有好多火鍋店舖,我哋一想OpenRice 見到有肉浦團,俾個名吸引左就去食晚餐個位置係有啲鬼鼠我哋叫左$248 套餐!打得邊爐湯底梗係要喺日本壽喜燒啦 依間嘅日本壽喜燒湯底都同日本一樣咁重味,一食以為自己係日本食緊壽喜燒邊爐🫕 Staff 都係好有禮貌,照顧周到,會幫我哋攞衫套套住大嬲,呢樣已經值得加分啦一黎碟牛肉,賣相靚,有塊牌仔展示每款牛肉由於我哋太中意食肉,另叫一碟安格斯牛小排,的確係再高一個層次嘅牛肉呢一款係我嘅牛肉推介任何價錢嘅套餐都會有自助吧!自助吧嘅食物都係seasonal嘅自助吧食物黎講,種類的確唔算太多,亦都唔算太特別,都有丸、豆卜、台灣腸、萵筍等等,但係。。。唯一有一樣最特別嘅係呢一間肉浦團火鍋有冰菜 的確唔多火鍋店會有冰菜為火鍋配料!大家嚟到食嘅時候,都可以試吓冰菜另外,我哋都試食左海蝦同蠔、海鮮都好新鮮所以大家都可以叫海鮮加餸嘢飲方面佢哋都有自家製洛神花烏龍同埋桂花烏龍、汽水同蘆薈飲品呢間新開嘅火鍋店舖黎講,座位好寬敞,裝修外貌都好舒適 最surprise 嘅係有甜品送,而Menu係無寫到會有甜品送㗎我哋叫咗原味芝士蛋糕同朱古力蛋捲今餐真係食得好飽又有驚
個位置係有啲鬼鼠

我哋叫左$248 套餐!打得邊爐湯底梗係要喺日本壽喜燒啦

一黎碟牛肉,賣相靚,有塊牌仔展示每款牛肉
呢一款係我嘅牛肉推介

呢間新開嘅火鍋店舖黎講,座位好寬敞,裝修外貌都好舒適
我哋叫咗原味芝士蛋糕同朱古力蛋捲
今餐真係食得好飽又有驚喜

2021-12-02 104 浏览
今日同女朋友係旺角搵食大家都好想食肉之後經過見到呢間新開火鍋放題叫’肉’浦團咁有緣又點可以錯過!即刻入去試下套餐有分四個等級,愈貴就有食物就愈多選擇愈高級,好公平我地揀左第三級$298試一試!飲品同一般食材,炸物都係自助蕃茄豬骨湯中意蕃茄既人岩哂湯底好濃郁,有好多個蕃茄係入面豬骨味好出,正和牛首先就黎左個和牛既頭盤!不同部位先黎一次,可以試下自己喜愛邊款之後就狂食!氣勢十足,打卡岩哂美國牛小排雖然全部牛都好高質,但要我揀一款就會係牛小排因為油香最重,口感亦最軟淋入口即融,食到停唔到!牛滑,蝦滑牛滑做到山竹牛肉既風味,好好食蝦滑則非常足料食得到完整蝦肉好鮮甜~原隻魷魚仔爽口彈牙甜品最後既甜品好高質,比得上甜品店質素必食
今日同女朋友係旺角搵食
大家都好想食肉
之後經過見到呢間新開火鍋放題叫’肉’浦團
咁有緣又點可以錯過!
即刻入去試下

套餐有分四個等級,愈貴就有食物就愈多選擇愈高級,好公平

我地揀左第三級$298試一試!

飲品同一般食材,炸物都係自助

蕃茄豬骨湯

中意蕃茄既人岩哂
湯底好濃郁,有好多個蕃茄係入面
豬骨味好出,正

和牛

首先就黎左個和牛既頭盤!
不同部位先黎一次,可以試下自己喜愛邊款
之後就狂食!
氣勢十足,打卡岩哂

美國牛小排

雖然全部牛都好高質,但要我揀一款就會係牛小排
因為油香最重,口感亦最軟淋
入口即融,食到停唔到!

牛滑,蝦滑

牛滑做到山竹牛肉既風味,好好食
蝦滑則非常足料
食得到完整蝦肉
好鮮甜~

原隻魷魚仔

爽口彈牙

甜品

最後既甜品好高質,比得上甜品店質素
必食
1K
2021-11-29 94 浏览
今日中午去了旺角見客,開會後客人帶我去一間剛開業的任食火鍋店,名為「肉浦團火鍋放題」,這名字令人想入非非。餐廳牆身圖畫玩味很重,看看這個霓虹光管寫上「 打邊爐最緊要係朋友呀!」這個真沒錯,有朋友一齊打邊爐是最重要的。湯底款式共7款, 餐廳職員誠意推薦「藥膳醉雞鍋」及「清酒麵豉蜆湯」, 其餘麻辣牛肉湯、蕃茄豬骨湯、壽喜燒湯、昆布清湯及芫茜皮蛋湯,都值得一試。這次點了「清酒麵豉蜆湯」, 麵豉蜆湯底清甜,微微清酒香,蜆肉粒粒飽滿,打邊爐前呷一口清湯,非常暖胃,再加清湯及清酒後就開動打邊爐情緒了。優質食材是餐廳老闆最注重的事, 他們選用安格斯牛肉作為火鍋配料,先來一個牛肉拼盤,「 澳洲M5和牛肩胛、安格斯牛小排、薄切封門柳、 安格斯牛睷肉及牛五花腩」牛肉肉質嫩腍,牛油脂分佈平均,入口啖啖牛肉香, 的確很高質。使用QR Code可點其他火鍋配料,值得推介是「蝦滑」及「牛肉滑」, 全用原身材料 打造成滑,蝦滑是用全隻大蝦,每口都是蝦肉鮮甜,口感彈牙,而牛肉滑做出山竹牛肉的質感,超美味。其餘也有海鮮,如海鮮超新鮮, 蠔也很肥美,還有餃子都十分有水準,簡直冇得輸呀。自助吧新鮮菜款式豐富, 肉丸及由台灣

自助吧新鮮菜款式豐富, 肉丸及由台灣進口的腸仔,絕對是不能錯過的食物。

最後驚喜為是甜品, 「甜薯蛋糕」及「忌廉奶油卷」,超美食又不太甜,正呀!!!
2021-11-29 65 浏览
啱啱食咗一間好正嘅火鍋店放題🍲,絕對係用心製作,好有Heart 💕裝修設計好型好潮,最好就係空間感夠,坐得舒服😌個名好過癮,價錢由$198-$448都有,真係豐儉由人,張Menu都好得意😎自助區食物擺放整齊又多種類,而且質數好高,又有自家製飲品和各式美食👍🏻火鍋主角就梗係牛肉啦,有好多款牛肉俾你選擇,我最鍾意就係呢款安格斯牛板腱,牛肉紋理分明,肉脂分布平均,比例完美🥰仲有呢款牛五花腩,肉脂比例比較高,最啱打邊爐,今晚我揀咗呢個藥膳雞湯底,真材實料,有好香花雕酒味道,連啲雞件都好嫩滑,真材實料,冇得頂👍🏻推薦大家一定要試呢一個牛肉滑,淖熟咗之後有啲似山竹牛肉嘅口感,好正好好味😋仲有好多打邊爐配料,多不勝數,雞子又大粒又滋補,啱晒我😂你睇吓啲食材幾咁新鮮,可以話全部都一絲不苟,我哋越食越開心🥳最後竟然每位客人都有一客好好味嘅甜品🍮,佢哋話全部都係韓國直送,真係令到我哋個個都好驚喜,真心值得推薦俾大家💯
啱啱食咗一間好正嘅火鍋放題🍲,絕對係用心製作,好有Heart 💕
裝修設計好型好潮,最好就係空間感夠,坐得舒服😌
仲有好多打邊爐配料,多不勝數,雞子又大粒又滋補,啱晒我😂
2021-11-27 101 浏览
新開業位於旺角鬧市的肉浦團-餐廳名搞鬼易記😝放題任食超高質,最平$198有交易,想食好啲可以揀$248/$298/$4xx的套餐~今晚我地食$298/位一坐低會有好吸晴的噴煙牛肉拼盤,刁鑽嘅部位例如封門柳、其他餐廳少見的牛腱肉、回本必食的澳洲M5和牛肩胛、有十幾款牛肉可以揀,牛魔王必到除左多牛肉部位選擇之外,餐廳的牛滑同蝦滑都有亮點之一,蝦滑爽滑彈牙仲有蝦肉,真材實料,牛滑食落有山竹牛肉球風味~海鮮有魷魚、廣島蠔、大蝦平時放題食的蝦好少咁大隻,呢到的蝦恰熟左仲係大大隻,魷魚叫一份已經係全條上,好豪氣,個人最鐘意蠔,鮮甜肥美最後的甜品唔係普通雪條雪米糍,而係韓國直送的芝士蛋糕&忌廉卷,好難想像火鍋放題有咁高質的cheese cake, 綿密柔軟係仲好食過西餐廳,忌廉卷的蛋糕都夠濕潤,加埋中間cream cheese更加好味自助吧有十幾款丸、台灣腸、蔬菜羽衣甘藍、油麥菜等等,炸物有鹽酥雞、另外仲有辛拉麵、烏冬。 飲品區有凍洛神花茶、桂花烏龍、忌廉牛奶、可樂等等湯底有日式港式,昆布湯、壽喜燒湯、芫荽皮蛋鍋、鴛鴦鍋都得

今晚我地食$298/位

海鮮有魷魚、廣島蠔、大蝦

湯底有日式港式,昆布湯、壽喜燒湯、芫荽皮蛋鍋、鴛鴦鍋都得
早幾日見到依間邊爐鋪新開, 入咗去試試.又幾抵幾好味. 新開張晚市還有88折呢~ 不錯佢地啲桶蠔同炸蠔好好味(但唔記得影...)  叫咗魷魚, 成條都好厚肉又大條. 不錯 仲有好多得意同特別的丸類 仲要有台灣腸添啊~飲品種類不算好多, 有氣水同茶飲, 但有台灣仙草/荔枝烏龍 / 菠蘿烏龍, 幾得意.
早幾日見到依間邊爐鋪新開, 入咗去試試.

又幾抵幾好味. 新開張晚市還有88折呢~ 不錯

佢地啲桶蠔同炸蠔好好味(但唔記得影...)
叫咗魷魚, 成條都好厚肉又大條. 不錯
仲有好多得意同特別的丸類
仲要有台灣腸添啊~

2021-11-21