2022-09-05 66 浏览
今日純粹路過 見到裝修幾靚所以入去食係門口睇個陣係幾吸引嘅 係門口個位姐姐一見到我地停係到 就好落力咁sale 點知呢個就係惡夢嘅開始。。。首先 啲位真係好逼 小弟身型偏瘦 都覺得逼一睇個Menu 肉類選擇極少 專登用刺身飯嚟填滿份Menu 咁當然啦 作為一間肉類餐廳 我當然係試佢嘅肉丼啦點左一份香煎頂級牛肉配鵝肝丼&香煎西班牙黑豚配鵝肝丼 兩個都upgrade做set 首先嚟左個餐湯先 一飲落口已經係滿滿嘅味精味 之後再到兩杯飲品 一杯係青瓜青蘋果特飲 除咗一浸味死甜之外就係青瓜糖漿嘅味道 飲完仲口渴過未飲 另一杯係檸樂 咁呢個就實無死嘅主角出場 兩個丼飯賣相極之唔吸引 牛丼一食入口得鰻魚汁味 豬丼就胡麻醬 我明白 有時啲肉唔靚 會用醬汁冚過原本嘅味道 但係佢無誠意到用現成醬汁。。。 食入口嘅覺得就係donki烤肉大餐咁 肉質硬 無肉味以後請我都唔會再入嚟食
今日純粹路過 見到裝修幾靚所以入去食
係門口睇個陣係幾吸引嘅
首先 啲位真係好逼 小弟身型偏瘦 都覺得逼
首先嚟左個餐湯先 一飲落口已經係滿滿嘅味精味
主角出場 兩個丼飯賣相極之唔吸引
以後請我都唔會再入嚟食
2022-09-05 51 浏览
呢間肉博食堂🥩行開行埋厚福街都未試過佢😂,所以上星期決定即管同佢肉博吓😎(加$22有餐湯及飲品)🥩慢煮頂級牛肉盛丼 (200g) $108要左個大size,慢煮牛肉好軟淋🥰,粉紅粉紅的💞牛肉份量足,醬汁類似係有薑味既燒汁,個人覺得薑味重左d😛,不過連埋個蛋黃🐣撈飯食唔錯的🫶🏻🐷慢煮黑豚盛丼(150g) $98推介❣️通常都會覺得牛肉係好食過豬肉,但呢度既慢煮黑豚好粉嫩😱,完全唔係平時豬肉既口感😛我地都中意黑豚多d,配埋胡麻醬、生雞蛋🥚、忌廉,撈飯一齊食正💋🧆美國安格斯牛肉球 $38外面炸漿金黃香脆,食落牛肉味頗濃郁🐮,切開中間仲有d粉紅色🥩如果可以有肉汁就更正了🤣🍪朱古力曲奇沙冰+$16/🍠紫薯牛奶+$16朱古力曲奇沙冰個杯好搞笑😂唔會太甜,紫薯牛奶奶味較重,紫薯味比較淡,兩杯都正常水準🙌🏻Overall:唔好睇佢碗丼飯唔大咁,食完都幾飽下😂建議大家試黑豚果款先,黑豚相對有驚喜❤️另外見佢有款白咖哩滑雞肉感覺都幾正,同埋仲有刺生丼,總有款岩口味😂
(加$22有餐湯及飲品)
🥩慢煮頂級牛肉盛丼 (200g) $108
🐷慢煮黑豚盛丼(150g) $98
🧆美國安格斯牛肉球 $38
🍪朱古力曲奇沙冰+$16/🍠紫薯牛奶+$16
Overall:
厚福街多好野食呢樣野相信大家都知🤣 今次朋友想食日本野~ 所以就決定試試呢間食丼飯嘅肉搏食堂!🌟 慢煮頂級牛肉盛丼 ($88)餐廳主打嘅丼飯 賣相十分吸引 牛肉經過慢煮肉質粉嫩 牛肉同飯嘅份量幾乎一比一 真係食落去啖啖肉😚 配上日式醬油汁同埋流心蛋黃 真係食到唔停口😋🌟 慢煮黑豚盛丼 ($98)黑豚肉配上麻醬及流心蛋黃 真係好夾 加上肉味香濃 分量亦十分滿足 會想再encore!😎🌟 吉列安格斯牛肉球 ($38)另外我地亦都嗌左件(1粒)吉列牛肉球~ 同普通牛肉球唔同 因為係吉列嘅關係 食落外脆內軟! 而且餐廳仲採用左安格斯牛肉 所以食落好重牛味 啖啖肉好似食緊漢堡扒咁🤣🌟 朱古力曲奇沙冰($58)/ 青瓜青蘋果沙冰($58)餐廳喺飲品方面都十分用心 好多杯都好靚!朱古力曲奇沙冰用左印第安人風(應該係?!)嘅杯🤣隻色同杯朱古力沙冰神奇地match😂 另外青瓜青蘋果沙冰都勁靚! 飲落係清新fresh嘅感覺🍃 ~用嚟解渴一流!*另收加一服務費味道:🌕🌕🌕🌕🌑環境:🌕🌕🌕🌖🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌑

🌟 慢煮頂級牛肉盛丼 ($88)

🌟 慢煮黑豚盛丼 ($98)

🌟 吉列安格斯牛肉球 ($38)

🌟 朱古力曲奇沙冰($58)/ 青瓜青蘋果沙冰($58)

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌑
環境:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
2022-09-04 17 浏览
原本想食厚福街另一間嘅日本野,點知落左場,見呢間新開張,個樣好似唔水錯,又有八折,就試下。結果…..有啲失望。加左$40轉套餐—-湯加特飲。雜菜湯…好無誠意…同茶餐廳無分別…特飲叫左藍莓梳打,算有誠意,真係用藍莓整嘅。慢煮牛肉丼,叫左細份150g,以為係啲牛肉少啲,點知連啲飯都跟住少…. 相比之前食過大角咀果間,呢間份量差啲….味道還可以…本人唔食生蛋,諗住叫佢整熟啲蛋,佢地話無….由於好想食牛,所以就硬住頭皮試下,結果,真係好唔鍾意…不過,其實啲牛同飯嘅味道係唔錯,啲飯粒粒分明,本人好鐘意啲飯。埋單$150….開頭仲要唔記得俾八折,折實之後$132。真心一般。

結果…..有啲失望。

加左$40轉套餐—-湯加特飲。

雜菜湯…好無誠意…同茶餐廳無分別…

特飲叫左藍莓梳打,算有誠意,真係用藍莓整嘅。

埋單$150….開頭仲要唔記得俾八折,折實之後$132。

真心一般。

2022-08-29 57 浏览
話說經過好多次都因為太長龍無食到,今日早左放工見人無咁多終於有機會食下。雖然舖仔細細但坐落又出奇地好有自己空間感,體驗幾好。慢煮黑豚盛丼同香煎頂級牛肉配鵝肝丼,我較喜歡後者。前者嘅豚肉因為慢煮,比起平時食嘅豚肉無咁孩,而且都好有豚肉香味。後者醬汁同牛肉好匹配,好香甜又唔會搶走牛肉味,鵝肝嘅油潤感令到每口飯好豐富口感,有種食唔停口嘅感覺!有少少魚肉夠香咸咸地,鹽燒三文魚頭作為小食真係唔錯!至於個洋蔥湯,真材實料好多洋蔥,超勁洋蔥嘅甜味。不得不講佢杯朱古力曲奇沙冰超好飲,似飲一杯解渴嘅雪糕但唔會好滯。老婆鍾意清d,佢話青瓜蘋果沙冰都好fresh好冰涼,整體黎講好ok!
香煎頂級牛肉配鵝肝丼
鹽燒三文魚頭
有少少魚肉夠香咸咸地,鹽燒三文魚頭作為小食真係唔錯!
洋蔥湯
青瓜蘋果沙冰
香煎頂級牛肉配鵝肝丼
鹽燒三文魚頭
洋蔥湯
青瓜蘋果沙冰
2022-08-27 6 浏览
睇到食評評價唔錯,相睇落都幾好,所以決定一試,原本滿心期待最後失望而回⋯一共叫咗兩個丼,慢煮黑豚盛丼🐷200g同香煎頂級牛肉牛配鵝肝丼🐮同朋友share食,所以兩款都有試到。加咗套餐會有湯同嘢飲配埋。湯係比較淡得嚟偏甜嘅港式羅宋湯,唔好飲,但係唔算難飲。檸檬茶茶底係比較淡但有啲啲茶香,似英式紅茶底,檸檬片比唔夠所以督完都有咩酸味同檸香可言。慢煮黑豚盛丼🐷本身睇到個樣都幾好,驟眼睇肉質粉嫩,第一塊食落還可以,唔鞋口但始終唔同平時食厚豬扒個種慢煮之後再煎香,少咗份香味反而覺得味道變得一般,冇預期中好食,不過不失但未必會想再食。食第二塊問題開始嚟!好難咬,個心係生豬肉嘅質地🤮🤮之後睇真啲有一部份豬肉根本冇熟透!生嘅豬肉食落口感太嘔心啦~~而醬汁係普通日式麻醬味,冇特別,另外白色嘅應該係乳酪醬?🤨一開頭食只係覺得滑滑地但食唔出咩味,之後再試真啲有好輕微嘅酸,所以估係乳酪。因為味道淡到唔太食到,唔知個醬落落去有咩用處。*但生豬肉真係最不可接受*香煎頂級牛肉牛配鵝肝丼🐮牛肉食落算有牛肉味,肉嘅部份嫩嘅,但就有筋,而筋嘅位都有啲難咬,尚可接受。鵝肝就不過不失,煎得唔係好香口,但又冇油淋淋。整體而言,

慢煮黑豚盛丼🐷

香煎頂級牛肉牛配鵝肝丼🐮

整體而言,碗丼唔算大,但正常食量女仔嚟會飽嘅,講餸嘅份量比較少質素平平,cp值較低。如果唔係食到生肉嘅話都未必會再幫襯。

2022-08-25 15 浏览
放工時間,係美食雲集嘅尖沙咀,真係會花多眼亂。咁啱有店員係門口推廣,睇餐牌又覺得幾吸引,就決定食呢間餐廳😆🍽香煎牛肉配海膽丼大大塊牛肉片鋪滿係丼飯上面🥰而且仲有海膽做點綴。海膽味香濃,牛肉慢煮到半熟再切片,咬落唔會太韌,有口感,肉汁滲入丼飯中,每口飯都有香濃嘅牛肉味🤤值得一試!🍽角切魚生丼丼飯有三文魚🍣、吞拿魚、油甘魚、蟹子、牛油果🥑同雞蛋🥚,撈勻左雞蛋後,米飯變得滑溜有蛋香,魚生份量足夠而且新鮮,牛油果同魚生可能會有啲膩,可以撈少少芥末,令每口飯都帶點刺激感。😆🍽雞軟骨棒餃子雞軟骨做餡嘅餃子真係第一次食🙈外皮煎得香脆,雞軟骨切得細細粒,容易咬,內外唔同程度嘅脆口,非常有趣。😆🍹芒果熱情果梳打適合夏日嘅清新解渴飲品🍹 熱情果嘅酸酸甜甜、芒果嘅果香,再加上梳打水嘅刺激,完美組合!🍹朱古力曲奇沙冰隻杯好特別!打卡必點📸 沙冰朱古力味香濃,仲有曲奇碎,topping仲有忌廉同朱古力餅,邪惡又好飲嘅沙冰🍧

🍽香煎牛肉配海膽丼

🍽角切魚生丼

🍽雞軟骨棒餃子

🍹芒果熱情果梳打

🍹朱古力曲奇沙冰
  • 慢煮頂級牛肉盛丼
  • 朱古力曲奇沙冰
2022-08-21 20 浏览
上網見到佢個飯好似好吸引 所以就去咗試朱古力oreo沙冰無oreo味 似係朱古力沙冰多 偏甜個兩支朱古力條得一節手指咁短😅慢煮頂級牛肉丼 細幾好食 慢煮關係 所以就算係生肉都唔柴份量對男生嚟講會少但係對女生嚟講應該足夠的火焰三色魚生丼刺身唔新鮮如果想食魚生丼 會選擇去其他餐廳食圖片只供參考總結牛肉飯就可以的但係魚生飯就不了
上網見到佢個飯好似好吸引 所以就去咗試

總結
牛肉飯就可以的
但係魚生飯就不了
2022-08-19 22 浏览
野食還好,服務態度都幾差,地方狹窄,叫要水叫咗好多次先肯比。食物好少,完全唔值,又唔覺特別新鮮,食完應該會肚餓。啲湯又唔係好飲,個沙冰又好淡味,基本上唔會再食第2次。
2022-08-18 29 浏览
放工黎到厚福街搵食,見 “肉搏食堂"評價唔錯,有日式丼飯、特式飲品等~ 今次又唔洗點等位,就一於食下啦!小食點左 🌟火灸頂級牛肉配香辣粉🌟牛肉入口滑嫩,半生熟,配埋香辣粉,愈食愈開胃,超正😊🌟牡丹蝦三色刺身丼🌟入面材料豐富,有三文魚、三文魚籽、帶子,仲有牡丹蝦,全部都好新鮮,食落好滋味,唔錯唔錯~🌟香煎西班牙黑豚配鵝肝丼🌟賣相吸引,西班牙黑豚配鵝肝;黑豚肉嫩,肉味香厚,配上胡麻醬、好香口~而鵝肝可口又美味,仲好邪惡timmmmm,但真係好正!🌟玫瑰荔枝梳打🌟賣相好靚,味道清新,飲落甜甜的,配搭十分好!🌟茉莉花鮮奶🌟藍色好吸晴,賣相又係好得!飲落牛奶味香濃,淡淡既茉莉花香,nice!#尖沙咀美食 #尖沙咀 #hk #hkfoodie #hkfood #hkfoodblog #foodies #foodstagram #foodiger #foodgasm #foodlovers #foodblogger #hkstyle #foodpost #food #foodiehk #foodiegram #foodielife #hkiger #imericaaaaa

小食點左 🌟火灸頂級牛肉配香辣粉🌟
牛肉入口滑嫩,半生熟,配埋香辣粉,愈食愈開胃,超正😊

🌟牡丹蝦三色刺身丼🌟

🌟香煎西班牙黑豚配鵝肝丼🌟

而鵝肝可口又美味,仲好邪惡timmmmm,但真係好正!

🌟玫瑰荔枝梳打🌟

賣相好靚,味道清新,飲落甜甜的,配搭十分好!

🌟茉莉花鮮奶🌟

黎到厚福街有好多選擇 見佢有慢煮牛同魚生飯就入去試下 價錢唔貴 都幾好食🤤性價比都幾高✨慢煮頂級牛肉盛丼($88/150g) ($108/200g)必點❗️我地就揀咗個150g嘅 份量都算多 女仔都夠食🤭有好多塊牛好滿足🥰大食少少嘅就可以加$20嗌200g~佢黎到嘅時候我嚇親😂以為好生 但食落又唔係🤭個燒汁都幾出色 上面仲有蛋黃同Cream cheese 撈埋一齊簡直一流 啲牛食落好滑 係咁食完全停唔到🤤佢仲要唔駛加一 都幾抵食😆朋友就嗌咗魚生丼 賣相都好新鮮~

佢黎到嘅時候我嚇親😂以為好生 但食落又唔係🤭
佢仲要唔駛加一 都幾抵食😆

朋友就嗌咗魚生丼 賣相都好新鮮~
2022-08-18 24 浏览
尖沙咀厚福街岀名勁多好西食🤤今次試既呢間平時見到都有條人龍仔係到好彩唔洗等好耐位就入得去😆除咗有熟食既飯之外😏仲有啲刺身飯想食魚生飯既你都可以嚟試下🤓——————————————————🍴慢煮頂級牛肉盛丼($108/200g)🍴芒果熱情果梳打(跟餐+$16)佢呢款丼飯有分150g同200g⚖️睇吓你想食多啲牛肉定少啲🐮當日我都幾肚餓下😂就叫左200g上碟個陣都見到有個小山丘⛰😂牛肉鋪滿晒成個飯 旁邊仲有酸忌廉比你解膩佢地唔會煮到牛肉好熟同好韌因為用慢煮形式煮既關係😉加埋面頭蛋黃一齊食🥚成件事好滿足☺️飲埋杯梳打🍹飲落唔會好甜仲幾香芒果🥭同熱情果味夏天飲真係好解渴💦
尖沙咀厚福街岀名勁多好西食🤤
今次試既呢間平時見到都有條人龍仔係到
好彩唔洗等好耐位就入得去😆
除咗有熟食既飯之外😏仲有啲刺身
想食魚生飯既你都可以嚟試下🤓
——————————————————
🍴慢煮頂級牛肉盛丼($108/200g)
🍴芒果熱情果梳打(跟餐+$16)

佢呢款丼飯有分150g同200g⚖️
夏天飲真係好解渴💦
芒果熱情果梳打
芒果熱情果梳打
2022-08-15 14 浏览
食飯時間路過尖沙咀搵食見到周圍都好多人但唔知點解呢間‘肉搏’有位🙈門口個姐姐又問我食飯未咁我就抱住一個沒有期望嘅心情去食一個快飯啦~見到餐牌啲丼飯全部都好吸引最後揀左個細嘅慢煮頂級牛肉盛丼(我覺得女仔食呢個份量係岩岩好!)再加左唔記得幾多錢嘅三文魚刺身,都新鮮的本身真係冇抱期望去食呢個飯,點知一食又真係估你唔到,完全喜出望外蛋黃同咩都夾架啦,都唔洗點特別講而個汁甜甜地,再加埋個忌廉都好夾喎!仲加左16蚊飲朱古力曲奇沙冰係有誠意嘅杯呀最後望到隔籬枱嗰位哥哥仔叫咗個豚肉丼,但佢食咗一半就走左,唔知係咪唔太好食呢..?
食飯時間路過尖沙咀搵食
見到周圍都好多人但唔知點解呢間‘肉搏’有位🙈
門口個姐姐又問我食飯未
咁我就抱住一個沒有期望嘅心情去食一個快飯啦~
見到餐牌啲丼飯全部都好吸引
再加左唔記得幾多錢嘅三文魚刺身,都新鮮的

本身真係冇抱期望去食呢個飯,點知一食

又真係估你唔到,完全喜出望外
蛋黃同咩都夾架啦,都唔洗點特別講
而個汁甜甜地,再加埋個忌廉都好夾喎!

仲加左16蚊飲朱古力曲奇沙冰
係有誠意嘅杯呀

2022-08-15 17 浏览
📌 肉搏食堂 🌟香煎頂級牛肉丼🚩推介指數(8/10) 賣相攞足滿分,入口牛肉味非常濃郁,只係略嫌份量算係細份🌟海膽帶子三文魚刺身丼🚩推介指數(8/10) 咁平價錢食到晒咁多嘢刺身係幾唔錯嘅選擇,海膽唔會有臭味,帶子尚算大隻新鮮,牛油果🥑軟滑,三文魚肥美👍🏻🌟藍莓青靈梳打🚩推介指數(8/10) 飲得出係新鮮藍莓蓉,飲品頂仲配左三粒新鮮藍莓🫐,非常清新,賣相都好靚🍸⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
📌 肉搏食堂

🌟香煎頂級牛肉丼🚩推介指數(8/10)
賣相攞足滿分,入口牛肉味非常濃郁,只係略嫌份量算係細份

🌟海膽帶子三文魚刺身丼🚩推介指數(8/10)

🌟藍莓青靈梳打🚩推介指數(8/10)

⭕️整體推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
2022-08-13 22 浏览
意想不到尖沙咀有間裝修十分西式卻竟是一間日式的料理餐廳🫣餐廳利用高雅又型格的雲石作為主題.一入眼便已經非常典雅舒適.更是打卡一流的背景🤳🏻打開餐牌則是滿滿令人垂涎欲滴的日式丼飯😍▫️主食▪️ 慢煮牛肉飯& 慢煮黑豚盛丼 丼飯種類繁多.有刺身丼亦有熟食丼.🍣🍛能完美迎合不同飲食喜好的客人☺️除了賣相非常吸睛外👀味道更是令人鼓舞味雷👅由粉嫩粉嫩的牛肉🥩& 黑豚肉🍖包著粒粒分明可口的日本飯粒疊切而上🍚再配上頂峰的半熟小蛋黃🍳令外貌由如火山般似的🌋 慢慢地把蛋黃弄散時🥢更呈現出火山爆發的視覺效果🌋🔥果真生動有趣得來又不失日本的風味🇯🇵 可見餐廳在賣相方面都用了不少的功夫🥳🍛慢煮牛肉飯$108 來到日式餐廳當然不能缺少日本知明牛肉料理😎牛肉的肉質更是出色精彩.不論是肉質還是熟度都剛好恰到好處.既保存牛肉的鮮味之餘入口更是幼嫩無比的幸福🤤配搭上秘製牛肉燒汁伴飯更是一流一的滿足👍🏻🍲慢煮黑豚盛丼$98(推薦👍🏻)除了大眾喜愛的牛肉外.黑豚肉都不比前者遜色的精神😻每塊大大一片的黑豚肉都是無比的鮮嫩多汁🤤而且肥瘦均勻的肉質令入口時不忘細膩柔軟的口感😍最驚喜的是配搭麻醬一起享用.不但更讓人開胃更帶來無窮美味👍🏻

▫️主食

▪️ 慢煮牛肉飯& 慢煮黑豚盛丼

🍛慢煮牛肉飯$108
慢煮黑豚盛丼

🍲慢煮黑豚盛丼$98(推薦👍🏻)

▫️小吃
本家製日式豚肉餃子

🥟本家製日式豚肉餃子 $58(推薦👍🏻)
由餐廳特製的小餃子.當然要一試🫣除了由豚肉組成的香口餡料外🐖外層餃子皮更是煎至脆口鬆軟🙈沾上醋食用時更能特顯豚肉餡料的濃郁味道.juicy滿分💯

▫️餐飲
青瓜青蘋果沙冰

🍸青瓜青蘋果沙冰+16 (推薦👍🏻)
不試不知青瓜🥒&青蘋果🍏竟是如此的適合🈴️由清新的青瓜加上清甜青蘋果既清新又香甜再配上沙冰的透心涼感覺.完全是夏天的味道🌻😎

🍹朱古力曲奇沙冰+$16
餐廳飲料每款都別具特色🗽沙冰看似一般🧊卻由一個可愛的杯子滿滿盛上👹還少女心地加上曲奇棒🍧加上香濃的朱古力沙冰.簡直是甜絲絲的美味💃🏼
本家製日式豚肉餃子
青瓜青蘋果沙冰