2022-08-27 6 浏览
睇到食評評價唔錯,相睇落都幾好,所以決定一試,原本滿心期待最後失望而回⋯一共叫咗兩個丼,慢煮黑豚盛丼🐷200g同香煎頂級牛肉牛配鵝肝丼🐮同朋友share食,所以兩款都有試到。加咗套餐會有湯同嘢飲配埋。湯係比較淡得嚟偏甜嘅港式羅宋湯,唔好飲,但係唔算難飲。檸檬茶茶底係比較淡但有啲啲茶香,似英式紅茶底,檸檬片比唔夠所以督完都有咩酸味同檸香可言。慢煮黑豚盛丼🐷本身睇到個樣都幾好,驟眼睇肉質粉嫩,第一塊食落還可以,唔鞋口但始終唔同平時食厚豬扒個種慢煮之後再煎香,少咗份香味反而覺得味道變得一般,冇預期中好食,不過不失但未必會想再食。食第二塊問題開始嚟!好難咬,個心係生豬肉嘅質地🤮🤮之後睇真啲有一部份豬肉根本冇熟透!生嘅豬肉食落口感太嘔心啦~~而醬汁係普通日式麻醬味,冇特別,另外白色嘅應該係乳酪醬?🤨一開頭食只係覺得滑滑地但食唔出咩味,之後再試真啲有好輕微嘅酸,所以估係乳酪。因為味道淡到唔太食到,唔知個醬落落去有咩用處。*但生豬肉真係最不可接受*香煎頂級牛肉牛配鵝肝丼🐮牛肉食落算有牛肉味,肉嘅部份嫩嘅,但就有筋,而筋嘅位都有啲難咬,尚可接受。鵝肝就不過不失,煎得唔係好香口,但又冇油淋淋。整體而言,

慢煮黑豚盛丼🐷

香煎頂級牛肉牛配鵝肝丼🐮

整體而言,碗丼唔算大,但正常食量女仔嚟會飽嘅,講餸嘅份量比較少質素平平,cp值較低。如果唔係食到生肉嘅話都未必會再幫襯。