✅肉搏食堂大家都知厚福街有好多好西最近仲開左好多唔少既新餐廳唔同既菜式都有🤤呢問丼飯成日都經過見到 今次終於去食下啦☺️🔆香煎頂級牛肉配海膽丼 $148一上枱見到個丼飯真係好吸引💓啲牛肉切片咁舖滿左個丼飯而且個賣相都好靚 入面既肉質都仲係粉紅色😀佢個汁都好好味 係偏甜身既燒肉汁😜配埋個牛一齊食就啱哂啦👍🏻仲有兩塊海膽做點綴 出奇地海膽唔係跟其他魚生 跟牛扒都幾夾喎🤤啲飯選用左珍珠米 所以粒粒分明 而且好有咬口食完成個丼飯真係大滿足😍味道: 3.9/5賣相: 3.7/5🔆角切魚生丼 $88除左燒肉丼飯 仲有唔少魚生丼選擇所以另一個丼飯就揀左角切魚生丼佢將三文魚 呑拿魚 油甘魚 仲有牛油果切粒最面仲有隻生蛋黃☺️全部加埋一齊 再加豉油撈埋一齊食好豐富啲魚生份量完全係夠撈到每一啖都有㗎😜味道: 3.6/5 賣相: 3.5/5🔆鹽燒三文魚頭 $58三文魚頭燒得剛剛好 魚油香即刻滲出黎以為三文魚頭唔會有好多魚肉食但點知都有三文魚骨 三文魚肉好嫩滑 個咸度適中😀味道: 3.6/5賣相: 3.3/5🔆朱古力曲奇沙冰 $58呢杯飲品打卡真係冇得頂!個佛像咁既杯 入面裝住既係朱古力曲奇沙冰😝味道
✅肉搏食堂

但點知都有三文魚骨
三文魚肉好嫩滑 個咸度適中😀

賣相: 3.3/5

🔆朱古力曲奇沙冰 $58
呢杯飲品打卡真係冇得頂!
個佛像咁既杯 入面裝住既係朱古力曲奇沙冰😝

賣相: 3.8/5

🔆青瓜青蘋果沙冰 $58
呢杯飲品係咁多選擇之中最特別㗎😍
飲落好似青蘋果汁 但又帶少少青瓜既味道
成個感覺好清新 一啲都唔會膩!
而且個味道一啲都唔假👍🏻🤤

味道: 3.9/5
賣相: 3.7/5

地址: 尖沙咀厚福街2A號地舖
2021-12-26 29 浏览
#尖沙咀  meatfight.hk🥳假期就係四圍去搵食的日子, 都有一排無去厚福街食飯, 記得之前朋友介紹有間牛肉好飯話幾好味, 正好我朋友是食肉獸, 一於齊齊試試! 黑白色的裝潢, 設計時尚! 除了牛肉飯, 還有魚生飯、小食、特色飲品等🥩慢煮頂級牛肉盛丼 (細 - 150g) $88 ~ 朋友的! 慢煮4小時的頂級牛肉, 大約6-7成熟吧! 滿滿的薄片牛肉堆滿飯面, 嫩滑多汁! 牛肉面淋上自家製醬汁、生蛋黃及酸忌廉, 估唔到味道出奇哋夾! 🦐海膽牡丹蝦雜錦刺身丼 $148 ~ 海膽、帶子、油甘魚、吞拿魚、牡丹蝦、三文魚子及日本雞蛋! 新鮮的魚生, 是飲人懷念的日本味道! 🥭芒果熱情果梳打 $58 ~ 顏色好靚, 味道清新解膩! 🍠紫薯鮮奶 $58 ~ 濃濃的紫薯味, 鮮奶香滑, 唔會有飽滯感!
#尖沙咀  meatfight.hk

🥭芒果熱情果梳打 $58 ~ 顏色好靚, 味道清新解膩!

2021-12-26 56 浏览
行過厚福街,見門口冇人排隊但入面接近爆滿又心郁郁去試。💥強烈建議一個丼配一杯清新飲品📍香煎頂級牛肉配鵝肝丼見到隔離幾枱都點呢款,就跟隊去馬。上枱賣相好吸引。主打牛肉嘅佢,份量平均,肉味唔算出色但配合埋醬汁又ok喎😉 鵝肝絕對出色,煎到表皮好脆,咬落去啲油脂爆哂出黎,撈飯一流😍📍青瓜青蘋果沙冰最驚喜係呢個沙冰!!!! 中和左食牛丼嘅油膩感,邊食邊飲完全係refreshing!青瓜青蘋果味好夾,又有粒粒口感,飲下飲下就好快冇哂!encore之選😍
行過厚福街,見門口冇人排隊但入面接近爆滿又心郁郁去試。

💥強烈建議一個丼配一杯清新飲品

📍香煎頂級牛肉配鵝肝丼

📍青瓜青蘋果沙冰

encore之選😍
青瓜青蘋果沙冰
2021-11-05
青瓜青蘋果沙冰
2021-12-25 27 浏览
今日去尖沙咀經過厚福街,就入左肉搏食堂食丼飯,因為門口menu真係好吸引。坐底order左角切魚生丼、香煎頂級牛肉配海膽丼及鹽燒三文魚頭。飯品揀左藍莓青檸梳打同埋芒果熱情果梳打。角切魚生丼有三文魚、吞拿魚、油甘魚、蟹籽、牛油果及日本雞蛋,將最頂嘅雞蛋黃攪拌埋其他丼飯材料,每一啖食落口都有蛋黃醬,加埋新鮮魚生同埋牛油果,食出吾同質感。牛肉配海膽丼用頂級牛肉煎五成熟,牛肉好滑好濃牛味,加埋我最鍾意嘅海膽,依個丼飯我食吾停口。鹽燒三文魚頭超惹味,表面香脆但內裏魚肉不失嫩滑。而2杯梳打好有果味,外表亦靚絕對係打卡之選。

鹽燒三文魚頭超惹味,表面香脆但內裏魚肉不失嫩滑。

而2杯梳打好有果味,外表亦靚絕對係打卡之選。
2021-12-24 28 浏览
尖沙咀厚福街多餐廳多選擇 經過見呢間食物幾特別 成座山咁樣既肉盛丼 岩哂食肉獸🥩除左肉~店內仲有魚生飯架🤓-✨慢煮頂級牛肉盛丼 ($108)店鋪招牌菜式🥇一片片牛肉搭埋一齊個感觀幾特別 牛肉份量都幾多 用左慢煮既方法 所以望落比較生 但食落好嫩滑又吾會韌 配埋流心蛋同忌廉食 口感又幾特別 ✨慢煮黑豚盛丼 ($98)豚肉份量好足 切成薄片 令肉質咬落去更加柔軟細膩 黑豚丼飯仲淋有芝麻醬、配有流心蛋同忌廉 用黎撈飯一流✨雞軟骨餃子 ($48)餃子煎得好香脆 一咬開仲有肉汁流出黎 雞軟骨既份量不少 令咬感更豐富✨芒果熱情果梳打 ($58)叫左少甜之後甜度岩岩好 芒果同熱情果溝埋一齊又幾fresh😛飲品入面仲有粒粒芒果肉 真材實料✨朱古力曲奇沙冰 ($58)造型杯子幾吸睛 面頭放左超多cream 超邪惡😈惟曲奇味不太重 而且比較甜 如果可以少反啲甜就好
✨慢煮頂級牛肉盛丼 ($108)

✨慢煮黑豚盛丼 ($98)

✨雞軟骨餃子 ($48)

✨芒果熱情果梳打 ($58)

✨朱古力曲奇沙冰 ($58)
2021-12-23 14 浏览
上次黎到厚福街見到呢間新開丼飯仲未食過,咁啱仲做緊8折,價錢合理,就一於試下。🔸 慢煮黑豚盛丼🐷黑豚肉肉質好軟腍,雖然薄薄一片,但係都鋪到好滿,甚至有兩層,所以食落都幾多。仲有少少酸忌廉醬,撈埋蛋黃同芝麻醬一齊食,味道開胃🔸 香蔥頂級牛肉配鵝肝丼🐮啲牛肉煎到半生熟,賣相好吸引,鵝肝煎得好香,雖然未有入口即溶既感覺,但充滿油香,加上燒汁都夠多,用黎拌飯一流!🔸香煎日式素餃子🥟加多個小食share,呢個就正常煎餃子,無咩特別。🔸青瓜青蘋果沙冰🍏、朱古力曲奇沙冰🍫勁鍾意青瓜味個杯😍加埋青蘋果味超級清新又唔會好甜,而朱古力曲奇個杯就超可愛🗿味道就正正常常🍫🍪

🔸 慢煮黑豚盛丼🐷

🔸 香蔥頂級牛肉配鵝肝丼🐮

🔸香煎日式素餃子🥟
加多個小食share,呢個就正常煎餃子,無咩特別。

🔸青瓜青蘋果沙冰🍏、朱古力曲奇沙冰🍫
2021-12-23 21 浏览
今日同朋友行開尖沙咀,講下講下想食d日式壽司飯,行過厚福街見有人介紹黎間野,所以入左去試下🤣——————🐽 慢煮頂級牛肉盛丼150g牛肉慢煮到半生熟,入口中保留到果種緻滑既口感,牛肉味亦好濃,牛肉上面中有個生雞蛋黃,令到味道食落更加rich🥰🐽 海膽牡丹蝦雜錦刺身丼上枱見到刺身丼排得好靚,刺身好厚,食落新鮮無腥味,牡丹蝦好大條!頭入面中有好多膏,撈飯真係一流🥰值得一提既係,佢黎到既份量好大份,唔怕食唔飽🤣

——————

🐽 慢煮頂級牛肉盛丼150g

🐽 海膽牡丹蝦雜錦刺身
2021-12-20 319 浏览
又到聖誕~ 又到聖誕🎄~ 又是觀賞燈飾的時候!這晚就跟男友到尖沙咀看燈飾💡,不過看燈飾前先要吃個晚飯😆 這次就來到「食街」厚福街覓食去火炙頂級牛肉 配 香辣粉(微辣)$98/200g $168/400g先來一個小吃,店員🤵🏻推介這款來一個四成熟牛肉烤至外脆內軟,薄薄的一片,粉紅💕粉嫩的顏色,👀賣相夠打卡肉味頗濃郁,加入香辣粉令味道更豐富,不會太辣🌶,作為開胃小食我確不錯🤪香煎西班牙黑豚配鵝肝丼 $128牡丹蝦三色刺身丼 $128吃罷小食就來兩客丼飯,💰價錢夠大眾化,款式可說是有點單一,主打肉丼跟海鮮丼,這次就每款各一海鮮丼除了🦐牡丹蝦外,還有三文魚🐟、帶子跟三文魚籽,刺身份量不少,而且新鮮、鮮甜,店家還另外附上刺身用豉油方便客人自行斟倒💁🏻‍♀️眼見小吃已經吃了🐮牛肉,所以改吃是豚肉丼,肉的份量真的很多,這款用上來自西班牙🇪🇸的黑毛豬,口感不會太韌又難𡁻,配🎌日式胡麻醬會令味道提升兼沒太多油膩感;而鵝肝size大大塊,沒有煎得太乾身,鵝肝油滲透到白飯中令飯變得好好吃😋紫薯鮮奶 $58(冷熱同價)藍莓青檸梳打 $68打開drink menu,有男友❤️喜歡的紫薯鮮奶,當然二話不說地點了一杯,
又到聖誕~ 又到聖誕🎄~ 又是觀賞燈飾的時候!

先來一個小吃,店員🤵🏻推介這款來一個四成熟

香煎西班牙黑豚配鵝肝丼 $128
牡丹蝦三色刺身丼 $128

紫薯鮮奶 $58(冷熱同價)
藍莓青檸梳打 $68
打開drink menu,有男友❤️喜歡的紫薯鮮奶,當然二話不說地點了一杯,而我則點了藍莓青檸梳打
兩杯飲品🥤賣相同樣吸引,還加入點點鮮花💐點綴,夠IGable
要一讚紫薯鮮奶,入口即喝到清香的紫薯跟濃厚的🥛牛奶香,店家還特意保留紫薯蓉🍠粒以增加口感,甜度剛好,很好喝啊!
而另一杯梳打令我有點🤩驚喜,因為這杯是用上新鮮的藍莓🫐跟青檸汁拌勻梳打水~ 實在少見!味道清新不太甜,可以減走吃肉的膩感😌

店家的食物味道真的不錯,性價比頗高,份量亦不少,🤵🏻‍♀️店員的殷勤服務亦要讚一讚,非常好服務又細心💖
店家位於食肆林立的厚福街,競爭大但仍然坐無虛席,可見其人氣🔥,下次經過厚福街,不妨試試這間💁🏻‍♀️
2021-12-16
呢日收左工去做完facial 好肚餓,想食返碗米飯暖下個肚,就去左出名多野食既厚福街搵食。我地兩個尋尋覓覓,入左呢間好多主打慢煮丼飯同刺身既日式餐廳試試佢。⚑⚐゛慢煮黑豚肉盛丼 $98黑豚肉片堆疊成火山形狀,慢煮既豚肉入口稔滑,頂頭放置著一粒生雞蛋督穿佢同蛋汁一齊食,令豚肉味更突出,而最特別既係旁邊放著☁️般既酸忌廉,試左夾埋豚肉一齊食,少少帶酸既甘甘香香,又另一番風味。⚑⚐゛香煎頂級牛肉配鵝肝丼 $128牛肉煎成寶石一樣晶凝通透既外觀真係好吸引,慢煮方式往往都可以鎖住肉汁,我自己覺得配搭蔥花係加分位,令到塊牛肉更香。鵝肝煎得外面香脆,入口即溶,估唔到除左配多士,仲有另一個選擇!配埋佢地自家調配醬汁,唔覺唔覺就KO哂一大碗飯。⚑⚐゛紫薯鮮奶 $58好溫柔既飲品,顏色好靚好靚。底部有紫薯蓉有咬口,怕飲太甜既我呢個味道剛好調得剛好,紫薯控表示十分喜愛- ̗̀ ෆෆ ̖́-⚑⚐゛朱古力曲奇沙冰 $58完全俾餐牌上佢既賣相吸引左,隻杯太得意│˶˙ᵕ˙˶)꜆面頭唧左pat cream ,再放左兩條黑白配,呢個組合應該無人不愛🤫⚑⚐゛鹽燒三文魚頭 $58超愛吃燒三文魚既我,見到有三文魚點心心眼((≡ຶ⚲͜≡ຶ)

⚑⚐゛慢煮黑豚肉盛丼 $98
慢煮黑豚肉盛丼

⚑⚐゛香煎頂級牛肉配鵝肝丼 $128

⚑⚐゛紫薯鮮奶 $58
好溫柔既飲品,顏色好靚好靚。
紫薯鮮奶

⚑⚐゛朱古力曲奇沙冰 $58
完全俾餐牌上佢既賣相吸引左,隻杯太得意│˶˙ᵕ˙˶)꜆
朱古力曲奇沙冰

⚑⚐゛鹽燒三文魚頭 $58
超愛吃燒三文魚既我,見到有三文魚點心心眼((≡ຶ⚲͜≡ຶ))
一碟兩件,分別有魚頭同魚鰭,餐廳即煎即上菜,外層煎得超脆皮,食既時候夠哂辣嘴,魚油味亦超香
鹽燒三文魚頭
2021-12-14
慢煮黑豚肉盛丼
紫薯鮮奶
朱古力曲奇沙冰
鹽燒三文魚頭
今次又黎到好多野食既厚福街,呢到真係應有盡有🤤 突然間想食日本野🇯🇵,所以就入左黎試下~ 有好多位,裝修行簡潔既白色風格,而枱係雲石枱既靚😍食物既味道都唔錯,而且feel到有用心配搭過,有啲賣相仲幾特別tim, 食材都新鮮,有質素幾抵食😋(5 😍 係滿分,🤩係半分)牡丹蝦三色刺身丼 🦐🍣🍱 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)有好多料,包括牡丹蝦🦐、帶子⚪️、三文魚🍣同埋三文魚子🟠,牡丹蝦🦐嫩滑,入口即化,甜美爽口幾新鮮,蝦頭依然係鮮豔既紅色,蝦膏幾甘香,蝦身就帶有幾濃郁既蝦味~ 而帶子⚪️肉質豐厚,望落有光澤,紋理清晰,鮮甜帶有彈性~ 三文魚🍣柔嫩肥美,新鮮又有甘香既油脂~ 而三文魚子🟠卜卜脆,一咬就好似爆爆珠咁鮮香滿溢,有深海魚獨特既豐腴脂香,整個嘴巴里都充斥著魚類的脂膏香,加上有用醬油醃漬過,突出左佢既鹹香味~ 整體配搭幾好食,全部材料都新鮮鮮味~香煎西班牙黑豚配鵝肝丼 🇪🇸🐷🦢🍱 - $128 (好味指數:😍😍😍😍)果然係西班牙🇪🇸既黑豚肉🐷,肉係鮮嫩既粉紅色,煎過之後更加香口,令到邊位既脂肪帶有啲油香,其餘部分雖然係瘦既,但係肉質一樣好軟腍,而且肉味香濃,證明唔係淨係依靠肥肉

(5 😍 係滿分,🤩係半分)

牡丹蝦三色刺身丼

果然係西班牙🇪🇸既黑豚肉🐷,肉係鮮嫩既粉紅色,煎過之後更加香口,令到邊位既脂肪帶有啲油香,其餘部分雖然係瘦既,但係肉質一樣好軟腍,而且肉味香濃,證明唔係淨係依靠肥肉或者鬆肉粉,而係本身既豚肉🐷品質好~ 上面有淋左芝麻醬,酸酸甜甜,估唔到同豚肉🐷幾夾,更加突出到豚肉🐷既香味~ 鵝肝🦢煎得香脆,入口即化,味道甘香醇厚,如果油脂再重啲就可以更加綿密細膩~ 而飯底🍚有落到啲甜豉油調既汁都幾惹味,多啲就更加好啦~
香煎西班牙黑豚配鵝肝丼

火炙頂級牛肉配香辣粉 🔥🐮🌶️ - $98 (好味指數:😍😍😍🤩)
煮到5成熟左右,所以中間依然係紅色,肉質軟腍,厚切所以有啲咬口,亦都難得厚切都無筋所以唔韌,表面有燒過🔥所以脆脆地,配埋香辣粉辣辣地幾過癮,惹味得黎口感豐富,200g都好大兜,滿足到鍾意食肉既你😜 不過牛味🐮可以再出啲~
火炙頂級牛肉配香辣粉

朱古力曲奇沙冰 🍫🍪🍧 - $58 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
個杯幾cute,係民族雕塑既圖案😜 成杯飲品以曲奇味🍪為主,味道濃郁,沙冰口感幼滑,而朱古力🍫味都算濃郁,點綴一下個沙冰,增添一啲香味~ 另外上面仲有兩條朱古力威化卷🍫,有啲似黑白配,鬆脆可口,同埋香滑既忌廉,令到杯野特別啲,而且有唔同既層次~ 面頭如果撒埋Oreo碎就更加正~

紫薯鮮奶 🍠🥛- $58 (好味指數:😍😍😍🤩)
係好夢幻既顏色😻 上面仲插左乾花幾靚~ 越飲越feel到紫薯🍠既香味,去到最尾仲feel到有啲紫薯蓉🍠,唔會好甜,配埋香濃既牛奶🥛,整體口感香滑,加上叫左熱既真係暖意窩心~
牡丹蝦三色刺身丼
香煎西班牙黑豚配鵝肝丼
火炙頂級牛肉配香辣粉
2021-12-15 18 浏览
夜晚約咗朋友喺尖沙咀食飯, 不約而同都想試下呢一間肉搏天堂, 店舖位於厚福街 座位唔算好多不過望落去設計簡約唔似食丼飯地方😂我哋兩個都叫咗牛肉丼, 牛肉堆到好似座山一樣咁高中間加隻生蛋. 攪拌食之後味道十分濃郁 以後約方面都燒得比較出色, 小小生食落口就好嫩價錢方面喺尖沙咀嚟講都算優惠, 大約88蚊就可以食到, 下次再嚟幫襯

餐廳:肉搏食堂 (尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街2A號地舖尖沙咀厚福街呢間肉搏食堂 @meatfight.hk 開咗大半年,佢哋主打日式丼飯同新鮮刺身,仲有小食同特飲提供🍹,佢哋嘅理念喺堅持用高質嘅食材去整唔同特選丼飯,希望令食客一試難忘✊餐廳嘅設計簡約得嚟充滿時尚感,以白色雲石餐枱配搭住淺木色嘅地板,深啡色嘅凳再迎合劃滿塗鴉嘅隔板,感覺似一間高級西餐廳😛,周圍仲掛滿小小聖誕老人🎅🏻,幾cute幾有聖誕氣氛🎄佢哋總共有十五款丼飯,午市仲有33款刺身自選配搭嘅丼飯,比你整返個啱自己口味嘅去食,而佢哋嘅特飲仲好吸睛落咗好多心機去整😍✝️慢煮頂級牛肉盛丼200g $108慢煮4個鐘嘅頂級牛肉,眼見大概5成熟、一片片嘅頂級牛肉切片堆砌覆蓋住中間加咗自家醬料嘅丼飯,面頭再加上生雞蛋🥚,連埋酸忌廉撈飯,估唔到食起上嚟又幾match🤤,牛肉嫩滑多汁💦,未食都覺吸引😎✝️慢煮黑豚盛丼150g $98同樣喺慢煮系列,粉嫩嘅黑豚肉片雖然肉香唔算太突出,但肉質就好柔軟細膩,蘸埋蛋漿一齊食仲有入口即溶嘅感覺🙃,加上鹹香甜甜哋嘅醬汁飯,確實唔錯✝️日本雞軟骨棒餃子 $48一客有4隻,餃子皮厚薄適中🥟,唔會好油。咬開見到雞
餐廳:肉搏食堂 (尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街2A號地舖

周圍仲掛滿小小聖誕老人🎅🏻,幾cute幾有聖誕氣氛🎄

✝️慢煮頂級牛肉盛丼200g $108
慢煮4個鐘嘅頂級牛肉,

✝️慢煮黑豚盛丼150g $98
同樣喺慢煮系列,粉嫩嘅黑豚肉片雖然肉香唔算太突出,

✝️日本雞軟骨棒餃子 $48
一客有4隻,餃子皮厚薄適中🥟,唔會好油。咬開見到雞軟骨肉,食落香口,
蘸埋餃子汁酸酸甜甜幾好錯,喺價錢貴咗少少🤏

✝️青瓜青蘋果沙冰 $58
呢杯特飲擺設得好靚,用咗一枝竹籤串起幾片青蘋果懸掛喺杯頂🍏,另外仲有粉紫色嘅乾花襯托,好有心思💛,飲落清甜好fresh,解渴一流👍

✝️朱古力曲奇沙冰 $58
淨喺呢個超有特色造型嘅杯都值得你叫嚟打卡📸,面頭除咗見到一層厚厚嘅cream,仲有兩條夾心朱古力威化卷,可以要求少甜,飲落食到一粒粒碎冰🧊,朱古力同曲奇香幾balance,唔會過甜,Mix埋啲cream飲落就更smooth更creamy😋
2021-12-14
2021-12-14 24 浏览
先講座位,都坐得幾迫下,當自己去茶餐廳食飯嘅心態就差唔多。———————————-慢煮頂級牛肉成丼 (200g) $98佢用嘅碗係好平身,凸顯出成個飯,打卡好靚📷肉量好多,感覺澎湃,係食肉獸嘅好選擇。生雞蛋,醬汁調味做得唔錯。牛肉雖然不是入口即溶,但也沒有筋,$98 有這個質素,算係幾好。整體牛肉生熟程度大約3成,唔食得太生嘅朋友要注意⚠️歡迎去我IG Follow 我,有更多美食分享🥰IG : Eat_Ho_D
先講座位,都坐得幾迫下,當自己去茶餐廳食飯嘅心態就差唔多。

———————————-

慢煮頂級牛肉成丼 (200g) $98

佢用嘅碗係好平身,凸顯出成個飯,打卡好靚📷

歡迎去我IG Follow 我,有更多美食分享🥰

IG : Eat_Ho_D
2021-12-12 16 浏览
她, 吃得健康, 謝絕刺身等生吃. 所以苦榮會待她不在時, 放肆一下. 肉搏食堂午餐, 四款配料之丼飯, 才六十元, 已包湯, 加八元連飲品, 認真抵食. 人生好難, 眾多的配料, 苦榮對住餐單苦無頭緒, 好容易才點中火炙三文魚, 左口魚, 火炙鮑魚, 三文魚籽. 跟洋蔥湯, 苦榮重口味, 覺得淡如水. 三文魚燒一邊, 兩面不同層次. 左口魚滿載油香, 三文魚籽脆卜卜, 大愛.   凍熱飲品同價, 孤寒苦榮點會執輸, 唔飲凍勢係假.

2021-12-12 18 浏览
眾所週知厚福街食肆林立,各式各樣,滿足不同人嘅要求呢日放工就同朋友嚟咗呢間小店,以丼為主打嘅日式小店餐牌選擇主要以丼為主,另外都有唔少嘅小食選擇。丼主要分為魚生類同熟肉類,熟肉類就分別有頂級牛肉、西班牙黑豚肉類等等▶️香煎頂級牛肉配海膽丼 - 牛味夠濃,肉質嫩滑,海膽亦份外鮮甜,口感creamy,淋上醬汁更加惹味▶️角切魚生丼 - 有三文魚、吞拿魚、油甘魚、蟹子、牛油果同日本雞蛋,魚生夠鮮味,大雜會滿足晒唔同口味▶️日式豚肉餃子 - 皮煎得香脆,肉味夠香濃惹味▶️藍莓青檸梳打 - 沖出嚟紫色,而造型花插落杯中靚到最適合打卡,至於味道就飲落清爽嘅▶️朱古力曲奇沙冰 - 本身杯嘅造型搞笑,可以點嚟打打卡。朱古力味濃,加上唧了一堆忌廉上面,可以當作飯後甜品總結:丼飯選擇夠多,而飲品選擇亦不少,大部分都可以點嚟打卡,一試無妨!
眾所週知厚福街食肆林立,各式各樣,滿足不同人嘅要求

呢日放工就同朋友嚟咗呢間小店,以丼為主打嘅日式小店

▶️日式豚肉餃子 - 皮煎得香脆,肉味夠香濃惹味

• 朱古力曲奇沙冰
  • 香煎頂級牛肉配海膽丼