2022-06-09 22 浏览
已經網上睇過呢個慢煮牛肉飯嘅相,但上枱嗰下都幾震撼,但piggy唔係好食到牛味🤪但又一舊水份量都算多都算係咁😝🤣🤣🤣食物💛💛💛💜💜 環境💛💛💛💛💜 服務💛💛💛💛💜 打咭指數💛💛💛💛💜 回頭指數💛💛💜💜💜

食物💛💛💛💜💜
環境💛💛💛💛💜
服務💛💛💛💛💜
打咭指數💛💛💛💛💜
回頭指數💛💛💜💜💜
2022-06-08 16 浏览
Bookmark左好耐嘅餐廳..不過有少少失望[慢煮頂級牛肉盛丼]可以揀150/200g,呢度嘅份量係150g,都好夠食🤰🏻每一塊牛肉都切得好薄身好均勻,不過唔算好嫩滑,食落有少少鞋🙈略嫩醬汁落得多,蓋過左牛肉嘅味道[海膽牡丹蝦雜錦刺身丼]剌身有三文魚、帆立貝、吞拿魚同三文魚籽🐟刺身嘅質素都唔錯,好新鮮🍣不過份量真係太少,性價比唔高😞見到其他食評有多幾款刺身,唔知係俾漏咗定點,有少少失望🥲[藍莓青檸梳打]賣相好吸引😍好清新,飲落有淡淡嘅藍莓香🫐🌟🌟指數(滿分:5🌟):⭐️⭐️
Bookmark左好耐嘅餐廳..不過有少少失望
[慢煮頂級牛肉盛丼]

[海膽牡丹蝦雜錦刺身丼]

[藍莓青檸梳打]
賣相好吸引😍好清新,飲落有淡淡嘅藍莓香🫐

🌟🌟指數(滿分:5🌟):⭐️⭐️
✨慢煮頂級牛肉盛丼(200g) ✨ $108 🐂賣相已經極之吸引眼球👀有生雞蛋🥚酸忌廉汁👅燒肉汁再加上好嫩嘅慢煮牛肉🥩真係好滿足🥳200g真係好多塊肉🤣牛肉好腍又有肉味同juicy👍🏻好好食啊☺️✨慢煮黑豚盛丼(100g)✨ $98 🐽估唔到豬肉都可以整到咁軟身😨肉質好腍好嫩👍🏻👍🏻係平時拉麵叉燒ge加強嫩滑版🤣💕配埋芝麻醬同生雞蛋真係流哂口水囉🤣同樣係非常滿意嘅肉丼🥰✨抹茶鮮奶✨ $48 🍵小驚喜😨無諗過賣相會甘精美😂會有枝花仔🌼喺度🤣我叫左小甜就岩岩好茶味都飲到帶小小回甘👍🏻反而奶味就唔太重✨青瓜青蘋果沙冰✨ $58 🥒🍏好清新嘅味道😍宜家天氣飲真係岩哂最好係唔會太甜👍🏻個味都好自然唔會好似飲緊香精咁🤣

✨慢煮頂級牛肉盛丼(200g) ✨ $108 🐂

• 慢煮頂級牛肉盛丼
  • 抹茶鮮奶
  • 青瓜青蘋果沙冰
  • 慢煮黑豚盛丼
Lunch 經過見到幾吸引,就同朋友試試個自選魚生飯!自選魚生飯 (四款) $60佢有33種任選配搭嘅魚生,真係多到唔知點揀好心思思諗左好耐,終於揀好啦!今次揀左蒲燒鰻魚、火炙三文魚、炙燒牛油赤海蝦、吞拿魚腩蓉!佢樣樣配料都好新鮮,好好味!我最鍾意食佢嘅炙燒牛油赤海蝦,咬落啖啖肉,唔錯!同行朋友揀左帶子、火炙三文魚腩、魷魚同蟹籽,佢都覺得魚生好新鮮!Lunch 時間仲唔洗加一,有免費餐湯送,環境唔錯,十分推薦!
Lunch 經過見到幾吸引,就同朋友試試個自選魚生飯!

自選魚生飯 (四款) $60

佢有33種任選配搭嘅魚生,真係多到唔知點揀好
心思思諗左好耐,終於揀好啦!

自選魚生飯
餐湯
2022-06-02
自選魚生飯
餐湯
2022-05-19 36 浏览
本來唔係打算食呢一間,不過經過見到餐廳裝修好新淨,價錢又好平民就入咗去試~喺尖沙咀嚟講,尼個價錢都唔錯!🤑環境乾淨,坐得幾舒服,店員都好好態度~(1)頂級慢煮牛肉盛丼 150g $88女仔嚟講,150 g已經好夠食,佢嘅燒汁好好味,超級送飯,基本上用果汁飯都好正!🍳佢俾咗隻生蛋黃,完全沒有蛋嘅腥味🥚,同啲燒汁白飯撈埋一齊,令所有嘢都好滑!🍖講返主角牛肉,其實又唔算太嫩滑,不過佢切得夠薄,又好夠牛味,食落都唔會鞋口😋!佢亦比咗一啲乳酪配牛肉,令啲牛肉食落滑啲,呢種配搭都幾特別,我個人都幾鍾意❤️🤑$88嚟講絕對可以一試(2)海膽牡丹蝦海鮮什錦刺身丼 $148落咗單之後,超級快就上菜!🍣刺身質素全部都幾好㗎,特別係海膽,都唔會太少,過下口癮啱啱好,亦都唔會有唔新鮮嘅苦味!🐠油甘魚同吞拿魚浸味都好出,唔係凍冰冰一塊肉,而係食得出魚味,但係我就略嫌佢太細塊同埋太薄啦🥴!🦐蝦同帆立貝就正常!感覺都係好新鮮。🥚🍳生蛋黃同樣都係冇腥味,好好送飯,基本上唔落豉油都食得晒成個飯🍚我覺得一個有海膽嘅刺身飯嚟講,呢個價錢都合理嘅。(3)青瓜青蘋果沙冰🥒🍹🫣我個人就唔係幾鍾意青瓜用來做飲品嘅,而且我覺得有少少太
喺尖沙咀嚟講,尼個價錢都唔錯!🤑

環境乾淨,坐得幾舒服,店員都好好態度~

(1)頂級慢煮牛肉盛丼 150g $88

🤑$88嚟講絕對可以一試

(2)海膽牡丹蝦海鮮什錦刺身丼 $148
海膽牡丹蝦海鮮什錦刺身丼

落咗單之後,超級快就上菜!
🦐蝦同帆立貝就正常!感覺都係好新鮮。
我覺得一個有海膽嘅刺身飯嚟講,呢個價錢都合理嘅。

(3)青瓜青蘋果沙冰🥒🍹
青蘋果青瓜沙冰

🫣我個人就唔係幾鍾意青瓜用來做飲品嘅,而且我覺得有少少太甜,特別係食完餐飯,啲沙冰融得7788嘅時候就更加甜
不過同行嘅朋友就好鍾意呢杯嘢啦~所以我諗都係睇個人口味啦!
2022-05-18
海膽牡丹蝦海鮮什錦刺身丼
2022-05-17 76 浏览
好後悔冇影到相🤣🤣🤣但我覺得實在太難食每個食過嘅朋友都係滴哂汗餐廳係咪比咗多錢請打手如果冇 好羡慕你地咁幸運咁啱食到好肉🤣🤣🤣🤣🤣作為食肉獸其實我見到依間盛肉為題嘅餐廳係即刻bookmarked然後狗衝去食我地都係食個招牌丼慢煮頂級牛肉盛丼&慢煮豬肉盛丼真係滿心期待 賣相正常係啲肉嘅色有啲淡之後一食 啲牛係有啲...叔味 好難食個豬 係生嘅🥲🥲🥲🥲🥲🥲啲飯唔熱 我地完全你眼望我眼👀唔記得飲咩了 應該冇乜特別唔太伏的 但唔會話好飲埋單食咗400幾500真心失望 貼錢買難受成日行過厚福街佢冇乜客都知咩事如果真係講到咁多好評唔會咁
好後悔冇影到相🤣🤣🤣

埋單食咗400幾500
真心失望 貼錢買難受
成日行過厚福街佢冇乜客都知咩事
如果真係講到咁多好評唔會咁
唔值依個價錢 ,啲粒粒切埋都唔知加埋有冇兩塊嘅魚生😂餃子凍嘅 千奇唔好外賣 魚生丼嘅魚生真係好少我諗加埋兩塊都冇,總之唔會有下次 餐湯伏到爆 個麵豉湯嚟嘅 難飲過吉野家個麵豉湯

2022-05-08
外卖自取
厚福街肉肉丼飯 | 𝒥𝒶𝓅𝒶𝓃𝑒𝓈𝑒 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒯𝓈𝒾𝓂 𝒮𝒽𝒶 𝒯𝓈𝓊𝒾餐廳有好多4人枱,望落幾乾淨舒服,同朋友好耐冇見,慢慢食又傾下計,坐到3點幾都冇比人催😆 𝘏𝘢𝘥 𝘢 𝘩𝘢𝘱𝘱𝘺 𝘸𝘦𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥🌟慢煮頂級牛肉盛丼 𝗦𝗹𝗼𝘄 𝗖𝗼𝗼𝗸 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗥𝗶𝗰𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 ($𝟴𝟴)牛肉可以揀150𝘨 或者200𝘨,揀左細𝘴𝘪𝘻𝘦但其實都唔少,成碗飯上面都舖滿慢煮牛🤠牛肉煮至半熟狀態幾吸引。除左牛牛之外,都欣賞佢有其他𝘴𝘪𝘥𝘦𝘴 令到慢煮牛食落唔單調,丼飯灑上䓤花,淋上甜甜地既醬汁,打左隻生雞蛋🥚可以拌黎食,仲配有忌廉芝士😍牛牛食落幾嫩滑,保留到𝘥肉汁,但牛味就較淡,整體拌飯唔錯。🌟香煎頂級牛肉配鵝肝丼 𝗣𝗮𝗻 𝗙𝗶𝗿𝗲 𝗣𝗿𝗶𝗺𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗚𝗼𝗼𝘀𝗲 𝗟𝗶𝘃𝗲𝗿 𝗥𝗶𝗰𝗲 𝗕𝗼𝘄𝗹 ($𝟭𝟮𝟴)朋友叫既鵝肝丼牛肉肝賣相都唔錯,牛肉唔似慢煮咁係一條條而係較厚身既一片,表面煎得幾香而入面仲𝘬𝘦𝘦𝘱到嫩紅色,幾鐘意呢個。丼飯加$22 可以升級套餐,有湯同飲品,升級特色飲品再加$16。湯係比較普通既羅宋湯,飲落味道較淡,不過都食到𝘥湯料。🥤青瓜青蘋果沙

🥤青瓜青蘋果沙冰 𝗖𝘂𝗰𝘂𝗺𝗯𝗲𝗿 & 𝗚𝗿𝗲𝗲𝗻 𝗔𝗽𝗽𝗹𝗲 𝗦𝗺𝗼𝗼𝘁𝗵𝗶𝗲
🥤紫薯鮮奶 𝗣𝘂𝗿𝗽𝗹𝗲 𝗦𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲

2杯飲品都幾靚好啱打卡,味道都唔錯,沙冰幾𝘳𝘦𝘧𝘳𝘦𝘴𝘩𝘪𝘯𝘨,凍紫薯鮮奶就冇熱既咁濟,亦唔會太甜💛

📍肉搏食堂 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐅𝐢𝐠𝐡𝐭
尖沙咀厚福街2A號地舖
2022-04-23 51 浏览
咁啱要去尖沙咀做嘢,搞完都差唔多一點,就喺附近搵嘢食。見到呢間門口放咗個餐牌有自選刺身飯價錢又唔貴,而且仲有單人位就快快腳行咗入去。好似車仔麵咁樣揀咗自己喜歡嘅食物,就落單。刺身入面除咗飯立貝比較薄身少少之外其他都合格正常,加咗$6有紫菜芝麻飯,份量都唔算少。加咗$18轉做特飲,係抹茶鮮奶,抹茶同牛奶味都好濃郁,絕對唔係求其,有驚喜!另外樓面人手唔係好夠,只有一個人落單。反而見到開放式廚房入面有三四個人。中午時間加多啲樓面人手就好啦,畢竟大家都趕住食個快飯返去工作。

好似車仔麵咁樣揀咗自己喜歡嘅食物,就落單。

自選刺身飯
抹茶鮮奶
2022-04-06
自選刺身飯
抹茶鮮奶
有冇朋友仔同小編一樣都鍾意食牛😻😻🤤🤤✅牛肉海膽丼飯($128)真係好好食,配上開胃燒汁可以令一個唔多食飯嘅人食晒成碟飯,眼見啲牛肉好似好生,但係食落一啲都冇血腥味😈牛味十足唯一美中不足,係海膽😵‍💫當日食有少少腥,唔知係咪因為日本海膽冇貨,用咗第二個國家嘅海膽🥺so far 10分佢有8分🤤✅黑豚鵝肝($108) 同樣有燒汁,加上滿滿嘅胡麻醬又係好好送飯,豚肉大大塊不過就有少少韌!鵝肝大大舊,油脂十足,食完罪惡感極重7分✅雞軟骨🥟($48) 脆脆口感入面仲有啲雞肉,皮薄肉質唔乾 7分✅🍠鮮奶($58) 記得攪勻先好飲,如果唔係飲到差不多底嘅時候就會好甜,飲到最尾發現有好多紫薯粒,小編鍾意食有口感粒粒分明嘅紫薯粒,呢杯充分表現到🤤😋 8分
有冇朋友仔同小編一樣都鍾意食牛😻😻🤤🤤

2022-03-21 60 浏览
今日晏晝嚟到肉搏食晏飯🍽🍽其實係俾佢$70自選五款丼飯吸引咗入嚟食😍😍今次就食咗慢煮頂級牛肉盛🥩200 gram ($98)係呢一個慢煮頂級牛肉盛入邊我可以見到師父嘅心機,佢煮到啲牛肉半生熟,仲要鋪牛肉鋪得好仔細,上碟好靚🥰不得不提嘅係佢嘅燒汁,撈飯一流🍚揀咗自選丼飯(日本愛知縣雞蛋、吞拿魚、赤海蝦、蟹膏蟹肉、火炙左口魚邊)($70)坦白講魚生飯就一般😐刺身每樣兩件,食落就唔太新鮮蟹膏比較少但係蟹肉就好鮮甜🦀雞蛋好滑,紫菜好多❤️撈勻佢嚟食就好食啦⋯⋯下次會想試吞拿魚茸🐟~ 嘢飲方面 ~青瓜青蘋果沙冰🍏🥒飲落好清新,蘋果味比較淡,沙冰入邊可以食到青瓜蓉同蘋果蓉,夏天飲可以消暑解渴立刻降溫,但係沙冰可以更加碎就好啦🧊🧊熱嘅抹茶鮮奶🥛🍵重抹茶味,奶同抹茶嘅比例啱啱好,再配少少嘅花🌸,真係好有少女feel 啊
今日晏晝嚟到肉搏食晏飯🍽🍽
其實係俾佢$70自選五款丼飯吸引咗入嚟食😍😍

今次就食咗慢煮頂級牛肉盛🥩
200 gram ($98)
不得不提嘅係佢嘅燒汁,撈飯一流🍚

坦白講魚生飯就一般😐
刺身每樣兩件,食落就唔太新鮮
蟹膏比較少但係蟹肉就好鮮甜🦀
雞蛋好滑,紫菜好多❤️
撈勻佢嚟食就好食啦⋯⋯
下次會想試吞拿魚茸🐟

~ 嘢飲方面 ~

青瓜青蘋果沙冰🍏🥒

熱嘅抹茶鮮奶🥛🍵

熱抹茶鮮奶
青瓜青蘋果沙冰
2022-03-21
  • 慢煮頂級牛肉盛丼
2022-03-03 647 浏览
禁晚市堂食之後 都好少去餐廳食飯 今日就特登喺五點左右 入去一間餐廳 坐低食個早少少嘅晚餐😮餐廳喺尖沙咀厚福街 周圍都喺餐廳 最後俾呢間食日式丼飯嘅餐廳吸引咗 餐廳呢段臨收工嘅時間冇乜人幫襯 計埋我地呢檯 同時段得兩檯😂餐湯 麵豉湯餐湯非常鹹 比較重菇嘅味道 有啲太重口味😕吞拿魚腩蓉配三文魚子丼吞拿魚腩蓉份量幾多 加上魚蓉剁得幾蓉 食落都唔錯🐟 可惜三文魚子比較細粒 就咁食都唔係好食得出佢嘅魚油 撈埋飯食就更加冇三文魚油香 整體食落變咗吞拿魚腩蓉丼 略嫌少咗個層次😅慢煮頂級牛肉盛丼果然係慢煮牛肉 牛肉食落仲好嫩滑🐮 咬落口唔會太生同太韌 牛肉味都有嘅 飯嘅醬汁係日式照燒汁 照燒汁比較甜 唔係好啱我嘅口味 至於嗰嚿白色嘅cream 個人係不予置評 因為我用嚟點牛肉之後覺得唔係好夾 我唔係好識欣賞🤣凍即磨咖啡咖啡嘅糖水可以分開上 咁就可以隨自己口味調校甜度啦😗整體嚟講 食材質素唔差 特別欣賞佢嘅慢煮牛肉 可惜整體嚟講就唔係好配合到個丼嘅味道 可能喺個食材配搭上要諗諗😮

餐湯 麵豉湯
餐湯非常鹹 比較重菇嘅味道 有啲太重口味😕
麵豉湯

凍即磨咖啡
咖啡嘅糖水可以分開上 咁就可以隨自己口味調校甜度啦😗
凍即磨咖啡

午餐
2022-03-02 38 浏览
之前同朋友食飯👅 佢哋話厚福街呢間肉搏食堂 睇落賣相晤錯😌 門口bar枱位坐得有點迫,但傾計chill下都幾好feel👍🏻 不過印象中有個waitress態度麻麻地~牛肉同鵝肝永遠都係best combo😍 牛肉份量黎講算好多🤤 色澤嫩紅🥩 煎得香口,咬落去唔會好韌,肉味幾濃🥰 推介呢款👍🏻而慢煮黑豚盛丼有得揀150g/200g✨豚肉顏色勁粉嫩💕 雖然食落幾滑嫩,不過食落味道比較淡🥺 好彩有酸忌廉醬汁同自家製芝麻醬提升返個味道~中意重口味既人都係揀返牛啦🐮而雞軟骨棒餃子都係第一次試🤩餡料除左肉同菜入面仲有雞軟骨粒🤣食落口感幾得意🤓佢哋仲有其他魚生丼同特色飲品🍹香煎頂級牛肉配鵝肝丼 $128慢煮黑豚盛丼 $118日本雞軟骨棒餃子 $48Menu

香煎頂級牛肉配鵝肝丼 $128

慢煮黑豚盛丼 $118

日本雞軟骨棒餃子 $48

Menu

2021-08-27
  • 香煎頂級牛肉配鵝肝丼
2022-02-26 29 浏览
愛用者啱晒,唔知食乜好,見到呢間以肉做主題嘅即刻衝入去,佢除咗肉仲有好多魚生飯,不過首選緊係主打嘅肉啦慢煮頂級牛肉盛丼 150g $78慢煮4小時嘅頂級牛肉,眼睇塊塊都約5成熟,厚薄一致,肉嫩多汁,好味👍🏻👍🏻香煎頂級牛肉配海膽丼 $128牛肉肉質有彈性味濃👍🏻海膽creamy可以多啲就好😆😆日本雞軟骨棒餃子 $48好吸引,見到即刻要嗌,餃子皮脆薄,夾埋雞軟骨好有咬口,好啱我勁鍾意食🤩🤩🤩

慢煮頂級牛肉盛丼 150g $78

香煎頂級牛肉配海膽丼 $128
牛肉肉質有彈性味濃👍🏻海膽creamy可以多啲就好😆😆

日本雞軟骨棒餃子 $48
2022-02-25 24 浏览
呢間餐廳叫肉搏食堂聽個名就覺得係好多肉食嘅地方🤣係同朋友傾計打卡嘅好地方🧡餐牌有好多選擇🤩有齊魚 牛 雞 豬有魚生丼同火炙揀仲可以揀份量 唔怕太大份啱晒唔同口味嘅你💓.🌟慢煮頂級牛肉盛丼 $78牛肉好大塊 鋪滿成碗飯💖生蛋黃好吸睛🤩橙黃色的🍳蛋味好濃 撈飯好正❤️牛肉偏韌 但調味好好好重牛味 仲有酸忌廉做醬汁蛋黃唔夠撈飯都可以用酸忌廉黎撈🧡.🌟火炙三色魚生丼 $128三文魚火炙過更加香魚油味🍣吞拿魚入口即溶🤩😍蟹籽咬入口就爆晒魚油嘅香出黎💘仲用左醬油醃漬有陣鹹香味☺️油甘魚就比較腥🙈醋飯酸度適中💕酸酸地好開胃❣️
呢間餐廳叫肉搏食堂
聽個名就覺得係好多肉食嘅地方🤣