2019-07-04 131 浏览
台式養生火煱店愈開愈多,令打邊爐都可以變得健康養生一點。餐廳裝修走中國風,配上木色的枱和椅,古色古香,餐廳乾淨企理,座位闊落舒適。設有自助醬油區,自己可以任意調配。因為養生關係,餐廳的湯底比較溫和,美人煱及養生煱都是餐廳的主打,但鍾意濃味的朋友都有麻辣及酸菜白肉煱。近日還推出了期間限定的瑤柱海皇冬瓜煱及原個椰青三黃雞煱,好適合夏天消暑。最後我選了原個椰青三黃雞煱,火煱上枱後員工才將整個椰青水及一碟三黃雞再滾,本身湯底已有粟米,紅蘿蔔,椰子肉,紅棗等,所以湯底十分清甜,很有椰香味道,建議未打邊爐前先飲啖清甜湯底滋補一下。火煱配料都有很多選擇,款式比較特別。我們兩個人簡單地點了幾個配料,有黑毛豬,薄薄的一片,很有肉味,滾耐一點肉質仍然嫩滑。嚮聆一向都是必點之選,這裡的嚮聆更是廚師即叫即炸,很新鮮,沒有油溢味,只需涮幾秒,吸收了湯的精華,正。菜苗雜菌餃,餃子皮薄,餡料十分健康。這裡的蔬菜款式不是普通的生菜/油麥菜,而是比較特別的蘭花苗/龍鬚菜/蕃薯苗等,我點了蘭花苗(即是西蘭花苗),很少餐廳有供應,口感比西蘭花幼嫩,聽說營養價值更高。為了男士可以飽肚一點,點了一客寬粉,只要涮幾秒,變了透明軟

火煱配料都有很多選擇,款式比較特別。

菜苗雜菌餃,餃子皮薄,餡料十分健康。

為了男士可以飽肚一點,點了一客寬粉,只要涮幾秒,變了透明軟身就可以了,寬粉吸收了濃濃湯底的味道,好味。

除了火煱,更有一些台式小食,我們點了一客台式炸臭豆腐,炸得外脆內軟,配上甜醬同食更為惹味。
仲有冰凍菊花露降下火。

食飽仲可以在門外放天燈,店內設有電子天燈,可以DIY選擇天燈款式,寫上內容及祝福,30秒後就可在電子板上看見自己的天燈,很開心呢!
2019-07-03
  • 原個椰青三黃雞煱
2019-07-03 37 浏览
去台灣的其中一個熱門行程就是去放天燈吧!沒能去台灣?不要緊,來老鍋台式火鍋的銅鑼灣,嘗嘗放電子版的天爐,過過癮吧!這間餐廳的門口有一個天燈區域,一盞盞天燈高高掛起,很漂亮呢。有如大部分地方,醬汁都是自取的,特別的是,這裏沒有生蒜,反而用蒜泥汁取代,感覺會更濃味呢!今次叫了尚膳養生鍋,人参很分量很多,所以整鍋湯都很濃郁! 手切牛肩肉,不會太肥,肉味比較濃郁,不錯吃。響鈴大大舊,看似剛炸起不久,十分香脆。 而魚肚亦很厚身,建議放入湯中煲久一點,讓它可以充分吸引湯底。吃了人生第一次的台灣水蓮,口感很爽脆,頗新鮮。鵝肝墨魚丸和松露蝦丸。個人比較喜歡墨魚丸,口感很彈牙,與入面的鵝肝餡亦很配。最後,來一份煙煙韌韌的寛粉,就剛剛好。當然,少不了一杯杭菊露,清一清熱~
去台灣的其中一個熱門行程就是去放天燈吧!

今次叫了尚膳養生鍋,人参很分量很多,所以整鍋湯都很濃郁!

手切牛肩肉,不會太肥,肉味比較濃郁,不錯吃。

吃了人生第一次的台灣水蓮,口感很爽脆,頗新鮮。

鵝肝墨魚丸和松露蝦丸。

個人比較喜歡墨魚丸,口感很彈牙,與入面的鵝肝餡亦很配。

最後,來一份煙煙韌韌的寛粉,就剛剛好。

當然,少不了一杯杭菊露,清一清熱~
食得中式西式日式多,近排又食下火鍋,朋友卜左枱食台式火鍋,收工又齊齊去食。知道暱到好多明星去幫襯,睇下撞唔撞到明星先😂上到去,地方好大,座位好舒適,有些適中音量輕快的音樂,食得舒適又享受👍椰子雞鍋,簡直好到無得頂,食過好多火鍋,呢間既椰子雞鍋係最好味,好鮮甜的湯底,椰子🥥雞鍋有豬骨湯煲淆,配合粟米、紅蘿蔔🥕、紅棗,薑片,梛子肉.........等等,再加上一個椰青混淆,甜到入心❤️,清潤又滋潤👍👍👍👍👍👍👍小食咸蛋炸魚皮——-好香咸蛋鬆脆美味,成片炸魚皮都黏滿咸蛋黃,用料足,夠心思小食甜不辣——-原來係炸魚餅,魚肉咬落煙un特別,吃落又似帶點年糕的感覺,口感非常好👍山竹鮮牛肉丸——又靚又新鮮的牛肉番薯苗——健康有益有防癌功效的幫助黑毛豬——肉嫩鮮甜烏龍麵——-用上級靚稻庭鳥冬,滑溜無比,咬落有口感,好味道😋酸梅湯——冰凍解渇菊花杞子茶——明目清熱,冰凍解渇😊用料上乘👍👍👍👍👍👍
知道暱到好多明星去幫襯,睇下撞唔撞到明星先😂

山竹鮮牛肉丸——又靚又新鮮的牛肉

番薯苗——健康有益有防癌功效的幫助

黑毛豬——肉嫩鮮甜

酸梅湯——冰凍解渇
菊花杞子茶——明目清熱,冰凍解渇😊

用料上乘👍👍👍👍👍👍
2019-07-02
2019-07-03 39 浏览
冬瓜湯底@老鍋台式火鍋 (銅鑼灣-京都廣場分店)地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓Summer hotpot. 散點食材質素通常會比任點我好,但熱愛hotpot 架兩種style 都喜歡,老鍋是一間講究食物品質架邊爐店去混醬先台式湯底$198 瑤柱海皇冬瓜,水份多夏天飲補充體內水份,湯清得來唔油,又喝到瑤柱鮮甜,消暑良品,仲可以食埋冬瓜肉。入而仲有蝦,帶除片,金華火腿粒同雞肉片肉片一定要有啦,牛豬都有但我就要黑毛豬,貪其豬味比較濃,薄片好快熟,滾十來秒即食一口豆腐,qq 脆脆嗅豆腐是也,有甜醬跟菜苗雜菌餃,好足餡料,配返個湯底夠清!蕃薯苗,因多纖維仲有香口小食,鹹蛋炸魚皮,食落卜卜脆熱辣辣,即炸就是好味之原因以麵收尾,超彈牙的個冬瓜湯超正,若唔想食太鹹濃,呢間當湯飲再滾食料都非常之正
冬瓜湯底@老鍋台式火鍋 (銅鑼灣-京都廣場分店)
地址:銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場2樓

去混醬先

一口豆腐,qq 脆脆嗅豆腐是也,有甜醬跟

菜苗雜菌餃,好足餡料,配返個湯底夠清!

蕃薯苗,因多纖維

以麵收尾,超彈牙的

個冬瓜湯超正,若唔想食太鹹濃,呢間當湯飲再滾食料都非常之正
2019-07-02 44 浏览
養生鍋$228湯底是奶白色,無太大油份感覺,入面有好多人參,用火腿,雞,豬肉肴制。十分清甜暖胃,飲完一碗又一碗,個人認為這湯底比美人鍋更優秀。總括而言 湯底好飲,配料吾太特別價錢亦偏貴,如果正價食,我/好多香港人都會卻步 .美人鍋入面有半隻烏雞,大量藥材,有人參,紅棗,桃膠等等,甜中帶點藥材甘味入味濃郁,不自覺地飲返幾碗,不過小小建議係過重藥味可以小啲,保留雞湯清甜味,即炸響鈴,係呢度招牌,好大舊 👩🏻‍🍳.蒜香牛𦟌厚切牛𦟌配上蒜粒,底下有青瓜絲同鹵水汁,鍾意蒜味重既朋友必叫🤤後面雜錦餃子,全部人手每日新鮮手製,足料,推介雲吞啖啖蝦肉。價錢分別係$58/$98
養生鍋$228
總括而言 湯底好飲,配料吾太特別
價錢亦偏貴,如果正價食,我/好多香港人都會卻步 .

美人鍋
入面有半隻烏雞,大量藥材,
有人參,紅棗,桃膠等等,甜中帶點藥材甘味

即炸響鈴,係呢度招牌,
好大舊 👩🏻‍🍳

蒜香牛𦟌
價錢分別係$58/$98
2019-06-02
$300 (宵夜)
  • 膠原蛋白美人鍋
諗起台灣 你地會諗起咩我就諗到放天燈.因為上次去台灣十分 天氣唔好 所以無得放天燈今次見到老鍋有得玩即刻放返個XDD.今次係專程嚟試美人鍋的.膠原蛋白美人鍋絕對真材實料,運用大量養生食材,包括:桃膠、紅棗、蔥、龍眼、玉竹、准山、沙蔘、北芪等等。加上原隻竹絲雞,是藥用雞種之一,令美人湯更健康,更有營養。店員會在大家面前,把竹絲雞分件,方便大家share,肉質鮮嫩。女人最愛桃膠,口感爽滑,我吃了好多~湯也飲了幾碗,太好味道。整個鍋都超滋潤養生。無平時吃火鍋的熱氣感覺。.皇室魚肚每個魚肚都差不多大,個個都厚身柔軟,整齊排好在碟上,加大花姑和南瓜片伴碟,魚肚放鍋很快就熟透,魚肚質地鬆厚,可以吸滿美人湯的湯汁,每一口都嚐到湯汁水,味道突出,一點醬油都唔需要,入口軟軟又有膠質感,表現出色。.冰菜以小菜籃承着,份量很足夠,爽脆新鮮,放入湯底更可以“索”埋湯汁,令本來多汁的冰菜,能儲存更多湯汁,入口有“爆汁”的效果。.咸蛋魚皮一上枱已經食得,最厲害之處是,每一塊魚皮都沾滿咸蛋黃,塗得非常平均,不會有留白地方,令人每口都能體驗到咸蛋黃的鮮香味,魚皮新鮮香脆,輕薄而不會又硬又厚,難以咬開,而放湯後,蛋黃都

諗起台灣 你地會諗起咩

今次係專程嚟試美人鍋的

桃膠湯底

冰菜👍🏻

咸蛋魚皮
一上枱已經食得,最厲害之處是,每一塊魚皮都沾滿咸蛋黃,塗得非常平均,不會有留白地方,令人每口都能體驗到咸蛋黃的鮮香味,魚皮新鮮香脆,輕薄而不會又硬又厚,難以咬開,而放湯後,蛋黃都不會被輕易沖散,仍然嚐到很重的咸香味。

牛肩
擺盤賣相有水準,牛肉薄切成一片一片正方形的樣子,再舖成花瓣形狀,肉色鮮紅,沒有出水情況,脂肪部分極少,牛肉味頗濃郁,非常適合怕肥的朋友仔。

黑松露墨魚丸及鵝肝龍蝦丸
黑松露味道幾重,未放湯煮 ,已經聞到黑松露香味。鵝肝口感更加好,入口非常彈牙,每粒丸都有小粒鵝肝在內,咬開一半會有鵝肝油溢出,香味四溢。

烏龍麵
附有煮麵籃,玩味十足,可以親自放湯煮麵。另外,它是稻庭烏冬,湯煮20秒就可以了,太淋會影響口感。

自家製黑糖烏梅汁,是酸梅湯的味道。
自家製杞子杭菊露,配有菊花花蕊及龍眼肉,味道清新,不會過甜,菊花味較重,讚👍🏻
桃膠湯底
冰菜👍🏻
  • 冰菜
  • 皇室魚肚
2019-06-30 500 浏览
成日心癢想好想食台式火鍋,但飛唔到過台灣食住,搵咗間香港嘅頂住先,不錯不錯!係逐樣收費嘅火鍋,配料由48-268都有。尚膳養生鍋 $228用咗唔同藥材、人參、火腿同雞熬成嘅養生湯,未打邊爐要先飲一碗湯先!好足料好好味,中藥味都重,不過我個人接受到覺得非常ok!真係落足藥材,而且有好多冬菇食😚醬汁要另收費,自行調配。烏梅汁 抗菊露見到啲野飲都幾特別,嗌咗兩杯黎試,烏梅汁類似酸梅汁,酸酸咪咪好開胃。抗菊露就似菊花茶,好清新好潤。精選手切牛肩肉呢盤肉超正!必嗌必食,牛味濃而且肉質有咬口而不鞋口,好香肉味,同埋一碟份量都好多,有排食慢慢嘆。鵝肝墨魚丸 黑松露蝦丸另外都試下啲特色手打丸,menu有成7款咁多,我地嗌兩隻半份試下先,鵝肝墨丸彈牙好食,不過鵝肝味不算太出。黑松露就配咩都好突出,蝦丸又係夠晒爽彈,兩個之中我比較鍾意食黑松露蝦丸多啲。皇室魚肚魚肚超吸湯底,夾呢個養生鍋食一流,吸晒啲湯汁,魚肚發得好好,全無異味又夠腍~鮮炸響鈴鮮炸比一般的響鈴大,又係三秒食得,脆卜卜!冰菜冰茶係打邊爐好少會見到,難得見到就要食啦!打邊爐食都好快食得,煲到剛好又綠又爽脆。寛粉條似平咁食薯粉個款寛粉,而非四川火

係逐樣收費嘅火鍋,配料由48-268都有。

尚膳養生鍋 $228

真係落足藥材,而且有好多冬菇食😚

醬汁要另收費,自行調配。

烏梅汁 抗菊露

鵝肝墨魚丸 黑松露蝦丸

鮮炸響鈴

鮮炸比一般的響鈴大,又係三秒食得,脆卜卜!

寛粉條

似平咁食薯粉個款寛粉,而非四川火鍋個隻寛粉,但食落都係煙韌。食薯粉又係勁吸湯,最後煲到七七八八,個湯又再濃啲,我飲晒,正!

整體所有嗌咗嘅野食都好滿意!環境服務都好好,冇咩挑剔,係下次黎食要call多啲朋友,咁就可以嗌多幾款share啦。
  • 精選手切牛肩肉
  • 冰菜
  • 尚膳養生鍋
2019-06-30 42 浏览
充滿台灣風味嘅火鍋店 門口設有天燈位 供客人寫下祝福齊齊放天燈 雖然唔係真 嘅天真但係感覺都好靚㗎 最啱一些節日同屋企人或者伴侶 朋友 影返張相留念環境裝修簡潔 帶有古色古香風味 設有卡位或圓枱坐得舒適 一啲都唔迫喼 而且環境非常乾淨企理膠原蛋白美人鍋$228鍋底內有大量藥材和原隻烏雞 感覺真係好養生 唔知食完會唔會靚啲呢湯底翻滾之後即刻飲返啖先 清澈不油膩 原來入面仲有超級養顏嘅桃膠 而且份量仲好多添餐廳落重本 放咗原隻烏雞落去做湯底職員仲好細心幫我哋剪開隻雞 等我哋食嘅時候方便啲 雞肉嫩滑唔嚡口餐廳內設有醬料區蒜泥汁,芫茜 ,香蔥 ,辣椒 ,沙茶醬 ,炸蒜 可以自由配搭一品花雕醉雞件$88又一養生鍋配料 花雕嘅香味真係令人垂涎三尺 雞件吸收曬花雕酒嘅香味 食落去有淡淡嘅酒香 花雕汁加入火鍋湯底之中 令整個湯底味道完全提升 雞肉一啲都唔肥膩完全冇多餘嘅脂肪 有鮮味台灣水蓮菜$68質感清爽 脆口 貨源是從台灣空運到港 必食之選三秒響鈴卷$68響鈴是即叫即炸的上枱嘅時候仲係熱辣辣 可以即刻食或者浸湯食 入口鬆化到不得了 有種入口即化嘅感覺梅菜豬肉及蝦丸各半份 $48x2都是新鮮手打的 梅

膠原蛋白美人鍋$228

一品花雕醉雞件$88

台灣水蓮菜$68
質感清爽 脆口 貨源是從台灣空運到港 必食之選

三秒響鈴卷$68

梅菜豬肉及蝦丸各半份 $48x2
都是新鮮手打的 梅菜豬肉入面嘅梅菜唔會太鹹 反而增加咗豬肉嫩嘅口感
蝦丸入面真係有粒粒蝦肉 打到起曬膠 入口非常彈牙

餐廳職員真係好細心又非常照顧周到 經常幫我哋收拾桌子 換碟……
呢度仲有一個好處就係湯底嘅湯飲極仲有飲極仲有
我哋叫嘅膠原蛋白美人鍋 加湯都係加返呢種湯底 唔怕越食越淡
2019-06-29 196 浏览
老鍋旗艦店在上年年底開幕後一直無暇光顧,現在終於有時候前來了新店位於京都廣場二樓,座位寬敞舒適!備有多款調料讓食客自取點了女仕養顏至寶膠原蛋白美人鍋!湯底用含豐富膠原蛋白的桃膠,滋陰補虛勞的原隻烏雞,配杞子、南棗及金華火腿以老火肴制喝過老火湯後便正式開始打邊爐!精選手切牛肩肉含有許多筋絡及油花,吃起來軟嫩適中皇室魚肚厚得像扒一樣,每一口都充滿著湯汁精華鹹蛋黃炸魚皮鬆脆起沙,充滿油香鵝肝墨魚丸爽口彈牙又夠鮮!黑松露蝦丸蝦肉鮮黑松露味重,每一口都齒頰留香我的大愛台灣水蓮完全沒有澀口感,吃起來脆脆的滑溜滑溜的稻庭烏龍麵充滿嚼勁吃了那麼多,最好就是來一杯自家製的沖繩黑糖烏梅汁解油膩又或杞子杭菊露明目養肝
新店位於京都廣場二樓,座位寬敞舒適!備有多款調料讓食客自取
精選手切牛肩肉
皇室魚肚厚得像扒一樣,每一口都充滿著湯汁精華
皇室魚肚
鹹蛋黃炸魚皮鬆脆起沙,充滿油香
鹹蛋黃炸魚皮
鵝肝墨魚丸拼黑松露蝦丸
我的大愛台灣水蓮完全沒有澀口感,吃起來脆脆的
台灣水蓮
滑溜滑溜的稻庭烏龍麵充滿嚼勁
稻庭烏龍麵
吃了那麼多,最好就是來一杯自家製的沖繩黑糖烏梅汁解油膩
沖繩黑糖烏梅汁
台灣水蓮
稻庭烏龍麵
沖繩黑糖烏梅汁
杞子杭菊露
繼續👦🏻👧🏻幾熱都會打邊爐系列 今次要介紹既就係呢間有幾間分店既通式火鍋店🍲 我地今次就去左係銅鑼灣駱克道既分店啦 呢間好方面 係地鐵站對面 店舖面積都幾大 仲有落地大玻璃 座位又舒服😌 一入門口仲做左個放天燈位非常特別 電腦化更環保 突然間真係好似番左台灣咁💕講番d野食先👅 台式火鍋湯底最重要 我地就揀左膠原蛋白美人湯啦🙆🏻‍♀️ 入面有原隻烏雞 配上大量桃膠 杞子 南棗 金華火腿 龍眼肉等等材料肴製湯底 唔止滋陰養顏 啖湯仲超甜超好飲🤤 飲完2 round湯店員更會泥幫你剪開烏雞等你易d食 非常細心😍打邊爐前仲叫左個小食 係即叫即炸即咸蛋黃炸魚皮丫😱 即炸真係超鬆脆好味 仲有勁多咸蛋黃醬 滋味又邪惡🤭火鍋配料我地就叫左精選手切牛肩肉 鵝肝墨魚丸 黑松露蝦丸 皇室魚肚 台灣水蓮 仲有寬粉條😍 牛肩肉都幾大碟 肥瘦均勻 新鮮有牛味 唔駛點醬都好好食👅 鵝肝墨魚丸 可能係食過鵝肝味既丸最足料最好食嘅一粒 爽口彈牙 入面有一大粒鵝肝好濃味👍🏻 黑松露蝦丸同樣黑松味濃 質素高😋 皇室魚肚有6大塊 非常厚身 爽口吸哂d湯夠哂味🤩 台灣水蓮其他火鍋店都唔算常見 剪開放湯煮熟 特別值得一試😉 台式火

即咸蛋黃炸魚皮

牛肩肉都幾大碟 肥瘦均勻 新鮮有牛味 唔駛點醬都好好食👅
精選手切牛肩肉
台灣水蓮其他火鍋店都唔算常見 剪開放湯煮熟 特別值得一試😉 台式火鍋又點可以唔食寬粉條呢?呢到既寬粉條口感Q彈 索哂d湯既精華好好食🤤 最後飲埋杞子杭菊露同烏梅汁 清熱又解喝 🌟
即咸蛋黃炸魚皮
  • 咸蛋炸魚皮
  • 鵝肝墨魚丸及黑松露蝦丸
2019-06-29 92 浏览
我想講我一直以來都係老鍋嘅fans佢初初開舖正價,,之後有團購,在而家用app有折我幫襯過不下20次但今次真係令我好失望,以台式火鍋作招徠,但鍋底一上係完全好似滾水咁嘅美人湯配酸菜白肉湯,應該話係滾水上面加咗啲肉俾你咁囉,唔明點解越嚟越縮皮成餐飯都食得好唔開心,好似係個滾水上面淥嘢食咁最後冇加單就走了如果用同等嘅價錢,我會覺得其他台式火鍋,好似養x 殿果d 性價比比較高,希望有關方面唔好再俾自己差落去如果唔係生意一定會一落千丈。
我想講
我一直以來都係老鍋嘅fans
佢初初開舖正價,
,之後有團購,
在而家用app有折
我幫襯過不下20次
但今次真係令我好失望,
以台式火鍋作招徠,但鍋底一上
係完全好似滾水咁嘅美人湯配酸菜白肉湯,
應該話係滾水上面加咗啲肉俾你咁囉,
唔明點解越嚟越縮皮
成餐飯都食得好唔開心,
好似係個滾水上面淥嘢食咁
最後冇加單就走了

如果用同等嘅價錢,
我會覺得其他台式火鍋
好似養x 殿果d 性價比比較高,
希望有關方面唔好再俾自己差落去
如果唔係生意一定會一落千丈。
2019-06-28 72 浏览
絕對唔推薦這家餐廳!!絕對唔會黎第二次。睇到雜誌推介哩間台式麻辣火鍋,星期五晚就黎試下。結果非常失望😞衛生條件非常差,坐低冇耐已經見到有有兩隻小強係檯面爬黎爬去!!!頂!!!雖然換左檯但係成餐飯都冇胃口 直情可以話反胃🤢兩個人食晚餐最後埋單800幾蚊 但係其實都只係點左一個鴛鴦鍋底,羊肉同幾樣素菜,性價比非常非常低。距啲自家制餃子一煮就散開噻,麻辣鍋得幾塊豆腐。完全唔值!!!食物質素2分 衛生情況完全係負分🤷‍♀️
絕對唔推薦這家餐廳!!絕對唔會黎第二次。

雖然換左檯但係成餐飯都冇胃口 直情可以話反胃🤢

距啲自家制餃子一煮就散開噻,麻辣鍋得幾塊豆腐。
完全唔值!!!

食物質素2分 衛生情況完全係負分🤷‍♀️
2019-06-28
2019-06-28 137 浏览
去完轉旅行返到香港最掛住既食物就係打邊爐,今晚即刻搵間食返餐🤣揀左老鍋,貪佢地點就腳,又有得喺openrice訂位👍🏻膠原蛋白美人鍋(左)先介紹美人鍋,有好多材料,養顏就當然必食桃膠、烏雞啦😍 店員會俾埋較剪食雞,唔怕論盡😌 湯底鮮甜,淥菜一流!老鍋秘製麻辣鍋(右)麻辣鍋就跟左豆腐同鴨血,仲有好多香料,所以愈食愈辣,爽🥳精選手切牛肩肉肉質鮮嫩,一啲都唔靱😀鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸兩款丸都好彈牙🥰 特別係蝦丸,黑松露味好出☺️皇室魚肚吸晒啲湯😍同勁厚,淨係食佢都可以食得飽🤣冰菜爽脆得黎好高營養🙌咸蛋炸魚皮近幾年好火熱既小食,上台時熱辣辣,就咁食勁鬆脆🤩 淖幾秒食又別有一番風味杭菊露清熱解渴,唔會太甜,岩我口味☝️北台灣荔枝啤酒男朋友就話要飲支番鬼佬涼茶😂 淡淡既荔枝味令啤酒有種清新既感覺🤗

揀左老鍋,貪佢地點就腳,又有得喺openrice訂位👍🏻

膠原蛋白美人鍋(左)

老鍋秘製麻辣鍋(右)
麻辣鍋就跟左豆腐同鴨血,仲有好多香料,所以愈食愈辣,爽🥳

精選手切牛肩肉
肉質鮮嫩,一啲都唔靱😀

鵝肝墨魚丸、黑松露蝦丸
兩款丸都好彈牙🥰 特別係蝦丸,黑松露味好出☺️

皇室魚肚
吸晒啲湯😍同勁厚,淨係食佢都可以食得飽🤣

爽脆得黎好高營養🙌

杭菊露

杭菊露
清熱解渴,唔會太甜,岩我口味☝️

北台灣荔枝啤酒

北台灣荔枝啤酒

2019-06-19
  • 杭菊露
  • 咸蛋炸魚皮
2019-06-27 52 浏览
約咗兩三好友試新野,閒日訂位凖時入坐不用等。服務不過不失,食物算新鮮,醬料算很少,沒特別驚喜和沒發現什麼台式風味,三人食了千多元,也又不算貴,要評酒浸鮑魚沒太入味,服務員推薦不入味就退,我們笑說真不入味,經理就來尷尬解說太新鮮就不夠入味了,當然就當笑話一則沒影響整體心情。限時兩小時前半小時就來結帳,而且準時收枱,雖則無人等又無爆滿亦不例外。這點其實不是做什麼特價時段,理應按環境處理變通!希望日後有改善,事實火煱店兢爭很大!想客人有賓至如歸感覺,要加把勁!
約咗兩三好友試新野

昨晚,星期一,7時左右到達,入坐時員工有講話食用時間為2小時,但食到1.5小時,收銀姐姐便遞張單要埋單,其實埋單先都無問題,但餐廳絕對唔係滿座,起碼仲有3份1坐位,(我有相片証明)為何要咁急吹食客埋單呢?如果全場爆滿, 我唔讓出座位,絕對是食客唔啱,但現在又不是任飲任食,可唔可以酌情處理呢?三番四次行過嚟叫我哋食快D,起碼行咗過嚟三次!因為我俾劣評!所以這裏上傳唔到相片!如果同朋友一齊嚟,大家真係要諗一諗喇!我覺得食物味道還一般 這個價錢都有很多選擇

我覺得食物味道還一般 這個價錢都有很多選擇
2019-06-24