2021-10-31
話說某一日老公問我想食乜?我都唔識答,事關食黎食去都係果幾間,都好悶,於是上openrice搵食,見到翠林個廣告,又望左下D食評,今日就過左黎食叫左5樣野:1.黑胡椒蟹,味道幾好,叫左微辣,小朋友都食到。叫左隻菲律賓大蟹,千幾蚊,都OK抵食,下次去試下其他食法。2.客家碌鵝,味道唔錯,不過有點肥,但係食開鵝應該都可以接受既。3.拍蝦香芋娃娃菜,上湯浸娃娃菜,上湯都幾好味,食完唔會口渴,即係無味精4.黃金豆腐,呢個真係堅抵食,68蚊仲有85折,味道堅好食,豆腐炸完都勁滑,有好多粒,性價比高。5.濃湯雞煲翅,呢個都抵飲,四百幾蚊,有6兩翅,半隻雞,5個人飲,每人一大碗,中意食翅既人一定要試下。成餐飯都幾滿意,坐得都幾舒服,環境算係企理,始終係老鋪頭,所以都偏懷舊。服務員好有禮貌,態度都好好,總括黎講屬於會再幫襯既餐廳。
叫左5樣野:
黑胡椒蟹