2019-07-07
米米貪得意同男朋友去食立食壽司🙈其實喺日本旅行嘅時候,經常都會見到立食壽司店,但就full到入都入唔到😂見香港開咗就忍唔住試下👍🏻。🍣甜蝦刺身 $50@5甜蝦十分大條,味道好鮮甜😍仲有好多蝦膏😍。🍣三文魚腩刺身 $45@2厚切三文魚腩係我最愛😍真係勁新鮮又肥美。🍣北海道帶子刺身 $50@2帶子落左少少香草🌿更突顯鮮甜👍🏻。🍣魴鮄壽司 $25魴鮄呢個名好陌生,但味道清甜,肉質紮實得黎又爽口有彈性👍🏻所有壽司飯都係用赤醋,所以飯好黏唔會散😋。🍣火炙金線鯛壽司 $20魚肉柔軟,燒過後魚味、油香味更重,非常滑嫩,配上蔥花就更清新😋。🍣真鯛壽司 $20係日本食過真鯛刺身,但肉質過分「膠」唔識欣賞,但呢個真鯛唔「膠」,非常爽口,味道清淡。。🍣鰻魚壽司$30非常厚切大份,燒過後油脂出曬黎,味道好飽滿😋。🍣辣味三文魚軍艦 $9非常抵食,又平份量又多😍其實唔太辣,碎碎嘅三文魚粒食落就無咁膩👍🏻。🥑牛油果沙律手卷 $20食完咁多魚肉後,食個沙律手卷就感覺無咁膩,牛油果偏爽口😋唔好以為企係度食就唔受歡迎,其實好多人都專程黎食,反正師傅上菜速度夠快,唔怕企得耐會攰😋但質素就真係比好多價錢差不多嘅壽司店高質好多
🍣甜蝦刺身 $50@5
甜蝦十分大條,味道好鮮甜😍仲有好多蝦膏😍
🍣三文魚腩刺身 $45@2
厚切三文魚腩係我最愛😍真係勁新鮮又肥美
🍣北海道帶子刺身 $50@2
帶子落左少少香草🌿更突顯鮮甜👍🏻
🍣魴鮄壽司 $25
🍣火炙金線鯛壽司 $20
🍣真鯛壽司 $20
🍣鰻魚壽司$30
非常厚切大份,燒過後油脂出曬黎,味道好飽滿😋
🍣辣味三文魚軍艦 $9
🥑牛油果沙律手卷 $20
食完咁多魚肉後,食個沙律手卷就感覺無咁膩,牛油果偏爽口😋
唔好以為企係度食就唔受歡迎,其實好多人都專程黎食,反正師傅上菜速度夠快,唔怕企得耐會攰😋但質素就真係比好多價錢差不多嘅壽司店高質好多❤️每一樣都勁新鮮,溫度又岩岩好😋