2019-06-25
今日經過厚福街,經過尼間立食壽司店-翔壽司。今日好想食壽司🍣,所以即刻入左去啦!話明立食,即係企係到品嚐美食啦。對於鍾意食壽司既我,當然要融入店鋪文化。入到去企位其實唔多,大約10個左右。個個都企係到品嚐壽司,一路傾計一路食一路同壽司師傅傾下計,係一種享受!我地叫左兩款食物:翔-迷你蔥吞拿魚腩丼&特上壽司拼盤。食物終於上台啦,見到d壽司好新鮮😍😍。另外,壽司飯係紅啡色甘,一問之下原來壽司飯係用左赤醋。特上壽司拼盤(10件)件件都好好味。最為突出的是吞拿魚腩壽司,蝦壽司,吞拿魚腩壽司入口即溶,吞拿魚的脂肪溶入口中的味蕾中,齒頰留香!!蝦壽司好鮮甜!!仲有我最愛的海膽軍艦和三文魚子軍艦。海膽軍艦上的海膽入口即溶,在口中與壽司飯形成美味的味道。仲有三文魚子軍艦中,粒粒三文魚子卜卜聲甘在口爆開,三文魚子內的精華溶入口中真係人間美食呀!!!仲有,翔-迷你蔥吞拿魚腩丼。雖然話迷你丼,但都幾大碗,絕對有分量。吞拿魚腩丼係將吞拿魚腩肉切碎然後配上蔥甘食。好好味呀!😋😋高質的立食壽司店👍
我地叫左兩款食物:翔-迷你蔥吞拿魚腩丼&特上壽司拼盤。
高質的立食壽司店👍
特上壽司併盤(10件)
翔-迷你蔥吞拿魚腩丼