Honey提議去旺角家樂坊,有間新登陸香港的美滋鍋。以粉紅色做主題的裝潢,令人感覺充滿朝氣,也有充滿活力的小型兒童樂園,小朋友們在內玩耍時,父母們可一邊品嚐美食一邊從手機監視他們的舉動。電子化的Menu 方便既環保,侍應們也殷勤招待。我們點了鴛鴦鍋,招牌之一的膠原蛋白養顔美容鍋,濃濃奶白色的湯㡳,口感順滑melty,啖啖滿足;散發誘人的椰香雪耳鍋,滋潤清涼解熱😋。與別不同的美國桶蠔,鮮嫩肥美👍。綜合菌類、蓮藕片、鮮准山和油麥菜都是我至愛的健康火鍋配料。刺身也有水準,厚切三文魚鮮甜無比😋!在醬料區另設有無限供應的自助水果,我們巳encore 好幾次,這餐後水果令這噸豐富晩餐更添完美👍!
Honey提議去旺角家樂坊,有間新登陸香港的美滋鍋。

電子化的Menu 方便既環保,侍應們也殷勤招待

與別不同的美國桶蠔,鮮嫩肥美👍。
綜合菌類、蓮藕片、鮮准山和油麥菜都是我至愛的健康火鍋配料。

刺身也有水準,厚切三文魚鮮甜無比😋!

• 柚子沙冰
  • 火鍋配料  美國桶𧐢  三文魚  菌類綜合盤
  • 雪耳鮮椰鍋
2019-12-30 78 浏览
去呢間來自新加坡過江龍火鍋店打邊爐,一入門口就見到呢個巨型粉紅bear bear,相當療癒粉紅色作主色,但又唔會過份可愛,有卡位供應,坐得相當舒服,提供圍裙及透明電話袋,配套相當細心以PAD落單,環保之餘又方便隨時檢查落單情況,叫左D咩又黎左D咩,一目了然 出去醬料區自行"混醬",仲有生果同前菜任食要打一個好味邊爐,關鍵之一除左料靚外,選好一個岩口味湯底都好重要,多款特色湯底中,呢個清涼解熱雪耳鮮椰子鍋 ($168) 就心得我地喜愛材料有椰肉,雪耳及杞子,未開始落料前,先飲碗湯先,兩個字形容.............鮮甜,飲一碗邊到夠呀?!飲完湯就起動啦....................呢度嘅火鍋配料有全/半份,岩晒多心嘅我地,叫半份就可以叫多幾款牛舌 ($49)                                            薄薄一片,拖兩拖一轉色就食得,口感軟滑得黎帶點嚼口,好香牛味,係牛肉以外嘅另一推介又可以食下D前菜先,務求令到個咀無時停.......哈..哈西班牙黑豚香肩 ($64)

出去醬料區自行"混醬",仲有生果同前菜任食

牛舌 ($49)

西班牙黑豚香肩 ($64)

邊位帶點脂肪,甘香之餘又唔會話太肥膩,肉質鬆化無豬臊味

魚三角 ($54)

唔係咁多地方有得食,無細骨,肉多又嫩滑,鮮甜魚味爆出,必叫啦!

台灣新鮮鴨血 ($29)

自從食過就愛上佢嘅滑溜感,比豬紅多一份嫩滑口感

豬黃喉($29)

要數清脆口感中頭幾位,呢樣一定入選,烚幾秒就食得,得左!

九肚魚 ($29)

條條肥嘟嘟,烚完成條入口由中間拉返條骨出黎,嫩滑魚肉盡在口中!

手打墨魚丸 ($39)
口感彈牙爽口,內裏食到墨魚粒,真材實料無花假,正貨!

千層毛肚 ($34)

即係將栢葉捲成一餅,放入湯時遇熱會"分開",就算烚耐左都唔會變韌,比起一般買到嘅牛栢葉好味

蔬菜類選擇相當多,有我們喜愛嘅皇帝菜 ($19) 同萵荀片($19),用椰子湯烚完多一份甜味

侍應服務態度一流,一眼關七,主動加湯加水,食完仲有柚子沙冰比你清新一下味蕾,呢一餐確實係三個字.....................無得輸!

2019-12-29 110 浏览
依間來自新加坡嘅火鍋店開咗喺家樂坊裏面,全間鋪都好pink pink, 仲要主打美容、養生系列,想試好耐🤔,但係一試發覺真係一次就夠喇⋯所有嘢都係散嗌包括湯底都係逐個計。價錢偏貴都算,湯底亦比預期有落差😕要讚嘅係店員服務好好👍肥牛幾好食~其他火鍋配料就正正常常啦不過Menu上面寫嘅凍豆腐同老豆腐都唔係朋友想要嘅嗰種蜂巢豆腐😂 令佢超級失望💔我哋叫咗鴛鴦鍋,膠原蛋白養顏美容鍋+滋補養生香辣鍋。

要讚嘅係店員服務好好👍肥牛幾好食~其他火鍋配料就正正常常啦

我哋叫咗鴛鴦鍋,膠原蛋白養顏美容鍋+滋補養生香辣鍋。
2019-12-27 90 浏览
有時想食下火鍋又怕熱氣搞差皮膚而唔敢去,黎自新加坡既粉紅火鍋店美滋鍋就係絕對係你既好選擇,除左基本款式既湯底之外,佢地既招牌湯底「膠原蛋白養顏美容鍋」聽講有美容養生功效。餐廳入面仲有兒童遊樂場,無論係一家大細定係朋友相聚都岩呀!多款養生湯底其實除左美滋鍋主打既「膠原蛋白養顏美容鍋」之外,另外五款湯底,甚至連麻辣湯底都有健康養生既功效,實在係意想不到呀!火鍋湯底可以揀單款、雙拼同埋四格,輕鬆滿足唔同朋友既要求。店員上湯底既時候會逐款介紹,推薦我地既開始碌食物之前先試飲湯底原味。接近20款調味料係門口附近就係調味料區,驟眼睇落接近20款唔同既醬汁,可以自行mix and match,總有一款岩你口味!如果覺得無從入手,都可以參考餐廳既提案,一樣滋味。餐廳仲有幾款任取小食供應,例如炒花生、拍青瓜、鮮果等等,等緊火鍋滾之前可以醫住肚仔先呢!火鍋配料自由配搭大部分火鍋料配料選擇非常多,而且都可以自選份量,就算人數唔多都可以點多兩款唔同既菜色。枱面有沙漏計時器,好方便啲要計時既配料。肉類同海鮮都非常新鮮,亦都冇腥臭味,輕輕碌一碌已經夠哂鮮甜。總括黎講,美滋鍋一流既服務同質素,以呢個價錢黎講絕對係物

多款養生湯底

接近20款調味料

火鍋配料自由配搭

總括黎講,美滋鍋一流既服務同質素,以呢個價錢黎講絕對係物超所值。
2019-12-26 83 浏览
吖!!!今次有機會試到喇一開 果時已經好吸引我位置好方便 響家樂坊8樓6點幾 不算太多人好快就 安排入座 個裝潢好舒服 又大檯面已預備好 各款用具 幾貼心仲有平板 落單 相當方便自助區 教埋你點mix sauce有成10多款任選 每位20元仲有餐前小吃 青瓜同雲耳點了4款湯底 包括右下 膠原蛋白美容鍋右上蕃茄玉米湯 左上松茸野菌湯 左下香辣湯 店員會建議先飲湯美容鍋好真材實料 超好飲跟住點左多款配料有芝士墨魚丸同韭菜豬肉餃前者彈牙 芝士味濃後者好juice美國安格斯牛小排 呢度係半份配辣湯 好夾食飽飽 餐廳送埋柚子沙冰酸酸甜甜好滿足2個人食左600幾蚊
吖!!!今次有機會試到喇

食飽飽 餐廳送埋柚子沙冰
酸酸甜甜好滿足

2個人食左600幾蚊
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 美國安格斯牛小排(半份)
2019-12-26 77 浏览
氣溫驟降,感覺打邊爐的季節又到了這間紅粉緋緋的火鍋店很特別全場粉紅的色調確實有青春少艾的感覺門口有免費供應的檸檬水和蝦餅小吃供等位的客人入口門口的右手邊有個小型遊樂空間可安置食飽飽的小朋友店內空間頗大,粉紅,全部都是粉紅!醬料區有接近二十款醬料可自行調配時令水果和頭盤小食(蒜香青瓜、木耳、炸花生)一應俱全,意外地好味電子化的柯打模式,店員有向我們詳細講解使用方式和介紹座位設備座位也是設備齊全,枱下有USB插座有漏斗計時器,用來計算烚肉類和海鮮的時間著淺色衫的話可問服務拿個圍肩,發現原來這是樂天集團旗下四季鍋膠原蛋白養顏美容鍋 $68、 滋補養生香辣鍋 $48 清涼解熱雪耳鮮椰子鍋 $58、維他命c番茄玉米 $38美容鍋: 奶白色有少量菇類,鮮甜香辣鍋: 點了小辣,辣度適中,麻椒香,食鴨血少不了椰子鍋: 椰香超清甜超香,本人至愛!!番茄栗米: 番茄味很濃,酸酸的很開胃,第二最愛炸響鈴(半份) $294條4人分剛好,熱辣辣很鬆脆台灣新鮮鴨血(全份) $58 沒有腥味,口感幼滑嫩肩小羔羊肉(半份) $49 不會很羶,嫩的,不錯菌類綜合盤 $68量也頗多的,加入湯裡鮮味再提升竹笙(半份) $3
氣溫驟降,感覺打邊爐的季節又到了
這間紅粉緋緋的火鍋店很特別
全場粉紅的色調確實有青春少艾的感覺
門口有免費供應的檸檬水和蝦餅小吃供等位的客人
入口門口的右手邊有個小型遊樂空間
可安置食飽飽的小朋友
店內空間頗大,粉紅,全部都是粉紅!
醬料區有接近二十款醬料可自行調配
座位也是設備齊全,枱下有USB插座
有漏斗計時器,用來計算烚肉類和海鮮的時間
著淺色衫的話可問服務拿個圍肩,發現原來這是樂天集團旗下
四季鍋
膠原蛋白養顏美容鍋 $68、 滋補養生香辣鍋 $48
清涼解熱雪耳鮮椰子鍋 $58、維他命c番茄玉米 $38

美容鍋: 奶白色有少量菇類,鮮甜
香辣鍋: 點了小辣,辣度適中,麻椒香,食鴨血少不了
椰子鍋: 椰香超清甜超香,本人至愛!!
番茄栗米: 番茄味很濃,酸酸的很開胃,第二最愛
四季鍋:膠原蛋白養顏美容鍋、滋補養生香辣鍋、清涼解熱雪耳鮮椰子鍋、維他命c番茄玉米
炸響鈴(半份) $29
4條4人分剛好,熱辣辣很鬆脆
炸響鈴(半份)
台灣新鮮鴨血(全份) $58
沒有腥味,口感幼滑
台灣新鮮鴨血(全份)
嫩肩小羔羊肉(半份) $49
不會很羶,嫩的,不錯
嫩肩小羔羊肉(半份)
菌類綜合盤 $68
量也頗多的,加入湯裡鮮味再提升
菌類綜合盤
竹笙(半份) $34
爽脆,新鮮,一咬湯汁在口爆發,打邊爐不能少
竹笙(半份)
珊瑚蚌(半份) $74、貴妃蚌(2隻) $64
爽脆口感,鮮味十足
珊瑚蚌(半份)
貴妃蚌(2隻)
美國桶蠔 $168
一份六隻,肥美,鮮甜
美國桶蠔
柚子沙冰 贈送甜品
酸酸甜甜,甜度剛好,有消濟作用
柚子沙冰 贈送甜品
總括而言,本人也試過不少的台式火鍋和麻辣火鍋
但這裡味道和質素算是鶴立雞群,難怪連閒日都滿座
2019-12-25 36 浏览
今晚終於有機會試這間新加坡超人氣美顏火鍋,甫進入餐廳已被一系列令人眼前一亮的粉紅色所包圍,尤其是這個巨型熊寶寶,非常可愛漂亮!餐廳以卡座為主,寬敞舒適。入口等候區提供免費飲料及波波池,服務非常細心周到呢!火鍋口味種類繁多,貪靚嗜辣的我揀了必食《膠原蛋白養顏美容鍋》 $128+ 《滋補養生香辣鍋》 $88個人至愛《膠原蛋白養顏美容鍋》~ 湯頭濃郁香滑 , 湯料有花膠豆腐, 超好味... 渴了整整一鍋再加湯才放火鍋配料!牛肉控必食的《美國安格斯牛小排》(半份)$139 ~ 牛小排牛味濃郁,油脂均勻,入口即溶 ! 店員有溫馨提示放湯時間,細心體貼,值得一讚 !丸子盛合盤 $98 ~有4款手打肉丸,全都爽彈鮮美 , 膠質黏感。脆肉鯇魚骨腩(半份)$45~魚肉爽脆鮮味,半點腥味也沒有。其他火鍋配料如蓮藕片,秋葵,娃娃菜全都新鮮美味!吃過火鍋,有免費甜品~每人一小杯柚子沙冰來清清味蕾,火鍋配沙冰,絕對係perfect match!最後,更有令人驚喜的生日禮物( 出示身份證,是當月生日便可), 適逢聖誕節期間,禮物是一個價值$198的聖誕熊寶寶,好漂亮呢! 親切的店員更為我送上生日歌,全場為我拍手歡

入口等候區提供免費飲料及波波池,服務非常細心周到呢!

+ 《滋補養生香辣鍋》 $88

脆肉鯇魚骨腩(半份)$45~魚肉爽脆鮮味,半點腥味也沒有。

其他火鍋配料如蓮藕片,秋葵,娃娃菜全都新鮮美味!

最後,更有令人驚喜的生日禮物( 出示身份證,是當月生日便可), 適逢聖誕節期間,禮物是一個價值$198的聖誕熊寶寶,好漂亮呢! 親切的店員更為我送上生日歌,全場為我拍手歡呼,真係好開心難忘!

這是一間以客為本, 處處表現體貼細心,令客人感到親切賓至如歸,值得表揚!

2019-12-18
2019-12-25 55 浏览
近日天氣又寒又冷,又係出去吃火鍋好日子,公司的美少女介紹了旺角”美滋鍋”,餐廳以浪漫的粉紅色、啤啤熊公仔作主題,難怪咁多靚女形男到這餐廳打卡。餐廳除了照顧到年青人,也照顧到小小朋友,近門口位置就設有波波池多工能室,還有大大隻和細細隻啤啤熊,店員說只要你是本月生日,就可以送你一隻原價$198的啤啤熊🐻。我們自選了一個鴛鴦鍋底:膠原蛋白養顏美容鍋+ 茲補養生香辣鍋店員禮貌地告訴我們,當膠原蛋白養顏美容鍋徹底加熱後,我先品嚐或飲用一下,之後再為我們加湯;這個湯鮮香帶點膠質,在湯底內發現很多材料,當然唔少得滋潤的花膠!品嚐過膠原蛋白養顏美容湯後再看看茲補養生香辣鍋,香味撲鼻,對我的胃口有極大挑戰。通過平板電腦,圖文並茂一次過點來多款火鍋配料:新鮮蔬菜金針茹、秋葵、娃娃菜彈牙金針茹和軟滑秋葵配合鴛鴦鍋底,馬上感覺二重奏口感,各有特色;娃娃菜放在香辣鍋內,吸收了香辣味道,整個口腔都即時辣到飛起,但係兩位美少女就吃得津津有味!丸子盛合盤、、脆肉鯇魚骨腩丸子盛合盤鮮打各類肉丸我最愛的墨魚丸,香彈有口感。脆肉鯇魚骨腩,啖啖鮮甜美味,與膠原蛋白養顏美容鍋配合得剛剛好。本地手切肥牛本地手切肥牛,牛肉味濃厚,

我們自選了一個鴛鴦鍋底:
膠原蛋白養顏美容鍋
+ 茲補養生香辣鍋

通過平板電腦,圖文並茂一次過點來多款火鍋配料:

新鮮蔬菜
金針茹、秋葵、娃娃菜

丸子盛合盤、、脆肉鯇魚骨腩
丸子盛合盤鮮打各類肉丸
我最愛的墨魚丸,香彈有口感。

本地手切肥牛
本地手切肥牛,牛肉味濃厚,在茲補養生香辣鍋放八秒,剛剛好熟,口滑感覺難以形容,這時候有請火鍋伴侶出場(冰凍啤酒🍻)😘😘。

午餐肉
每次火鍋必吃的午餐肉,無論放任何湯底都好好味,有無窮無盡的吸引力😋😋😋。

黃金魚皮
邪惡的黃金炸魚皮 ,用來座酒最啱,我們吃完一碟又一碟

食完火鍋,餐廳送了我們甜品
柚子沙冰,冰凍可口,香濃柚子味。👍🏻

吃後還是會回味感覺😋😋
2019-12-18
庆祝纪念
生日
2019-12-25 26 浏览
有朋友生日佢本身係粉紅控😂呢間火鍋新開直頭開正佢果範啦!由於太擔心到時係位,所以我早左一個星期就訂位啦!我地大約19:00 到又原來無我想像中咁多人😆已經即刻被安排入座。真係全間野都係粉紅色呀救命,我朋友high 到爆。叫左個美人湯同麻辣湯底。我特別欣賞佢個美人鍋,佢面頭有一層薄薄的豆腐模,證明個湯底的確係落重本。就算加湯都係真加湯,唔似出面有加水👍🏻出面配料都多選擇,基本上都有齊曬!上面果層都有冷盤同生果任夾既。基本上食材都好新鮮,服務態度亦好好,姐姐見你重身就知你想點。仲會提有啲食材唔好落太耐。呢到價錢都算貴,野食份量就較少。環境被所有粉紅色包圍😂坐都係舒服,有樣貼心就係會比圍裙你既!總結黎講呢到打卡一流😂
有朋友生日佢本身係粉紅控😂呢間火鍋新開直頭開正佢果範啦!

真係全間野都係粉紅色呀救命,我朋友high 到爆。

叫左個美人湯同麻辣湯底。
出面配料都多選擇,基本上都有齊曬!
上面果層都有冷盤同生果任夾既。

2019-12-25 104 浏览
香港人食嘢係唔會分季節,夏天要打邊爐, 冬天更加要打邊爐,呢幾日有寒冷天氣警報,火鍋店更係排晒大隊。星期日工人姐姐放假,要帶埋小朋友嚟打邊爐,當然要睇環境, 好不容易搵到呢一間有埋play corner, 即刻訂枱。鴛鴦鍋底,一邊養生美人鍋(原名好長: 骨膠原蛋白養顏美容鍋),一邊麻辣鍋。 養生鍋可先飲湯再打邊爐,湯底清甜,有大量紅棗,杞子,豆腐,海鮮菇。 麻辣鍋睇落好辣, 味道不錯,只可惜內沒跟鴨血榚。order了火鍋配料之後就出去自助bar拎嘢食,有 醬料,水果,少量冷盤, 沙律,囡囡就入左kid's corner玩。火鍋配料點咗餃子綜合盤,魚子蝦滑,安格斯牛小排,牛肚,蟹棒, 腐竹,豆腐,皇帝菜,萵筍片,烏冬。每樣食物都好出色,尤其是餃子同牛肉。綜合餃子盤,有4款餃子,每款兩件,大大件。 日本蟹棒半份,唔係普通係超市賣平腳包膠嗰款蝦滑,魚子只有面上橙色的一部分,但服務好好,先幫我地落半份,食到咁上下走黎再問要唔要落埋另外半份。 鹵牛肚, 灼一灼就可以食味道ok。牛小排半份,超好味,賣相精美,可惜真係太細份唔夠喉。皇帝菜,萵筍片,腐竹,凍豆腐, 魔芋絲( 呢個比較特別,係蒟蒻, 出

每樣食物都好出色,尤其是餃子同牛肉。

牛小排半份,超好味,賣相精美,可惜真係太細份唔夠喉。

皇帝菜,萵筍片,腐竹,凍豆腐, 魔芋絲( 呢個比較特別,係蒟蒻, 出名火鍋店比較少見,推介), 簡簡單單,是是正正。

埋單嘅時候原來仲有甜品送,就係呢一杯沙冰, 酸酸甜甜,好正。

總括嚟講服務優質, 座位舒適, 食物高質衛生, 好適合 一家大細。

鴛鴦鍋

美人鍋湯底

餐後甜品
鴛鴦鍋
美人鍋湯底
餐後甜品
2019-12-25 25 浏览
今晚同朋友去左美滋鍋打邊爐,地點就係家樂坊夠曬就腳,食夜啲都唔怕。一入門口已經有無限粉紅加一個粉紅啤啤迎接我地。我地試左個鴛鴦鍋,一邊係招牌既膠原蛋白養顏美容鍋,另一邊係蕃茄粟米鍋。值得一提的係美容鍋個邊真係可以當湯咁似飲,如果飲完塊面真係好似入面啲豆腐咁滑就好喇。蕃茄粟米果邊有啲似無牛味既蘿宋湯,同啲火鍋配料好夾。自助醬料區除左有十幾款醬料比你混之外,仲有生果可以任食,有橙同西瓜等等...火鍋配料方面我地叫左波菜,午餐肉,烏冬,聖子,美國安格斯牛肉,仲有我最鐘意既蝦滑,另外叫左勁吸湯既凍豆腐。波菜,午餐肉係正常既。烏冬配蕃茄湯底一絕。呢度個電子餐牌會有某啲配料會教埋你要碌幾耐,仲有埋幾個粉紅色既沙漏比你計時。個聖子我地碌既時間岩岩好,好有鮮味同唔'un'。個凍豆腐吸曬啲美容湯好好味。最估唔到係最平既牛肉片都勁有牛味,下次一定要試下貴啲既平地手切肥牛。呢度既職員好好服務,會幫手碌蝦滑,唔知佢地係咪有特殊訓練過,每一舊蝦滑都分配到一粒蝦,啲蝦滑真係好彈牙又夠蝦味。另外呢度啲職員會keep住幫你加湯。啲一樽樽既就係refill用既湯,因為佢用啲飲品樽咁裝住,我地開頭以為加完各2樽就會無曬,

呢度既職員好好服務,會幫手碌蝦滑,唔知佢地係咪有特殊訓練過,每一舊蝦滑都分配到一粒蝦,啲蝦滑真係好彈牙又夠蝦味。另外呢度啲職員會keep住幫你加湯。啲一樽樽既就係refill用既湯,因為佢用啲飲品樽咁裝住,我地開頭以為加完各2樽就會無曬,好白痴咁問左個職員先知,湯係無限加既...

野飲方面,我地揀左其中一走可以放題既竹蔗矛根,唔會太甜,最岩打邊爐。雖然我地好似叫左好少野咁,但係都食到好飽。最尾餐廳仲會送埋個柚子沙冰,個沙冰酸酸甜甜咁,有清新口腔同解膩既作用。

SOFA
😅
194床肉,192cm
到家乖
打'美容'邊爐
到埋單離開餐廳既時候,見到有個細細既兒童遊戲房。最岩啲有小朋友既家庭約埋一齊黎食野。一個大人輪流睇住小朋友玩,其他大人就可以輕輕鬆鬆咁食飯傾計。
2019-12-03
2019-12-23 42 浏览
又到閨密一年一度嘅重要時刻啦—生日為咗慶祝佢牛一,我哋一班好姐妹搵到間祝滿少女味餐廳等佢做返一晚少女咁多同平時啲火鍋好唔同,呢間美滋鍋店全部裝修都係粉色,門口有大大個粉紅小熊做招徠,好多人尤其女士都爭住同佢影相丫由於我哋訂咗枱,唔使等就入得,今晚全場爆滿丫個鍋我哋叫咗雙併,可以試多啲口味,一邊係蕃茄,一邊係清湯野食方面,大家係女仔又唔係任食,所以都叫得好克制,一碟山根,正常味道,無油益味。雲吞呢,本來唸住呢啲正常野無乜驚喜,又估唔到入面全部都係蝦,咬落好爽口,一讚丫芝士魚滑,呢個好特別,好有新意,當啲芝士係魚滑入面溶咗,咬開後有少少拉絲效果,都幾鮮味響鈴,我嘅最愛,輕輕拖一下水就食得最後,當然主角係肉啦,我哋叫咗豬同肥牛,啲豬肉切薄片咗,好快熟,唔使滾太耐,咁就好滑好香肉味,但比起肥牛就當然遜色啦(本人係牛魔丫)啲牛肉算唔錯啦,塊塊啲脂肪分布都叫均勻嘅,有啲舖頭啲肥肉多過啲肉😑感覺唔良好,呢度唔會,俾返價錢相應嘅質數你,輕輕拖一拖水好啦,好有牛香間店仲準備定幾支湯底俾你自己加,開頭見佢整得咁靚以為係野飲🤣當然唔夠可叫人再加啦,所以全部個口不停食食食~
又到閨密一年一度嘅重要時刻啦—生日

由於我哋訂咗枱,唔使等就入得,今晚全場爆滿丫
個鍋我哋叫咗雙併,可以試多啲口味,一邊係蕃茄,一邊係清湯
響鈴,我嘅最愛,輕輕拖一下水就食得
2019-12-04
 夏天最好就是吃火鍋,而這次就來吃過江龍"美滋鍋"  餐廳屬新加坡樂天集團火鍋店,而香港首間店舖就在旺角家樂坊,佔地非常大,全店以粉紅色為主調,充滿公主少女風 餐牌用上平板,圖文並茂,落單時就更方便   而店內更設有自助吧,內裏除了有多種不同口味的醬料,還有冷盤小食及水果 而店舖的養身湯底共有六款,有選擇困難症的,可以點四款湯底,亦可選擇單一款或兩款的鴛鴦鍋! 我點了膠原蛋白養顏美顏鍋及長生抗癌松茸野菌的鴛鴦鍋,膠原蛋白養顏美顏鍋用上瑤柱、雞肉、豬骨及豬腳等熬製而成,所以味道份外鮮甜,每一口都充滿雞香味 長生抗癌松茸野菌的味道亦很鮮甜,菌香味濃厚,喝時有點像喝著媽媽煲的老火湯 黃金魚皮  誠意推介,這裏的黃金魚皮做得非常出色,魚皮入口香脆,而且每一塊都沾上滿滿的鹹蛋,入口帶有濃濃的鹹鮮香味,令人忍不住一塊接一塊的吃過不停~ 軟滑爽 肉丸 肉丸大大個的,口感實在,肉質嫩滑,肉味濃厚,入口帶有點點脂香! 滑豆腐  豆腐口感非常滑溜,吃時可以連同白湯(膠原蛋白養顏美顏湯)一同放進咀裏,會更加滋味本地手切肥牛 這個手切肥牛同樣值得大力推介,牛肉鮮紅色,看起來相當新鮮,口感軟滑,
 夏天最好就是吃火鍋,而這次就來吃過江龍"美滋鍋"

餐牌用上平板,圖文並茂,落單時就更方便

黃金魚皮

軟滑爽

滑豆腐

本地手切肥牛
這個手切肥牛同樣值得大力推介,牛肉鮮紅色,看起來相當新鮮,口感軟滑,嫩嫩的帶有嚼勁,細嚼時牛肉味慢慢湧出,肥美甘香,但又不會有油膩感覺~

埋單前待應為我們送上柚子沙冰作甜品,味道酸酸甜甜,既消暑,又可以幫助消化,滿分!

美滋鍋
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
2019-12-10
2019-12-23 49 浏览
朋友生日所以同佢黎佢話左想食好耐嘅美滋鍋食生日飯☺湯底我哋選了鴛鴦鍋膠原蛋白養顏美容鍋同滋補養生香辣鍋✌🏻首先每人飲了一碗湯,養顏湯煲到乳白色好濃好鮮味❤炸響鈴炸到脆卜卜好酥脆,輕輕一浸就吸收晒湯汁精華🤤美國安格斯牛小排肉質軟嫩,帶有油香👍🏻脆炸午餐肉午餐肉炸到好香脆👌🏻魚三角魚三角即係魚既下巴,骨唔係好多完全沒有魚腥味😍咬落超級嫰滑,咁大個女第一次食到咁嫰滑嘅魚😳鍾意食魚嘅一定要食❤❤❤芝士墨魚丸墨魚丸彈牙,咬既時候要小心芝士流心燙口😆韭菜豬肉餃餡料夠多好飽滿,好香韭菜味☺我地仲叫左豬頸肉,軟骨爽肉丸,甜粟米,油麥菜同紅薯粉😋單杯價錢同任飲價錢差不多所以我哋都選擇咗無限添飲😆朋友選了紫背天葵洛神花茶,我選了竹蔗茅根👍🏻見到隔離枱有熊熊公仔,問咗職員原來12月生日就有得送👍🏻👍🏻食物全部都可以選擇半份,好適合每樣都想試嘅我地😆
朋友生日所以同佢黎佢話左想食好耐嘅美滋鍋食生日飯☺

炸響鈴
炸到脆卜卜好酥脆,輕輕一浸就吸收晒湯汁精華🤤

美國安格斯牛小排
肉質軟嫩,帶有油香👍🏻

脆炸午餐肉
午餐肉炸到好香脆👌🏻

魚三角

芝士墨魚丸
墨魚丸彈牙,咬既時候要小心芝士流心燙口😆

韭菜豬肉餃
餡料夠多好飽滿,好香韭菜味☺

我地仲叫左豬頸肉,軟骨爽肉丸,甜粟米,油麥菜同紅薯粉😋

食物全部都可以選擇半份,好適合每樣都想試嘅我地😆
  • 美國安格斯牛小排
  • 魚三角
2019-12-23 41 浏览
Gala place which used to be a commercial building houses a floor of restaurants on the 8th floor which is nice and dead quiet during the afternoons as the hotpot are not on promotion.Anyway, as I had a HKD250 voucher to use, I decided to go myself because it was more cost effective that way in the sense that you only get charged one set of sauces.Sauces, salad and fruits are unlimited in the bar area so if you just order a bowl of rice you are sorted.As it was lunch, I tried all four soups with

As it was lunch, I tried all four soups with rice as I wasn't hungry.
The four soups are cooling coconut, herbal chicken, spicy nourishing and Beauty collagen.

The coconut was too sweet for my liking so out of the four my favourite was the beauty collagen which was savoury.
Also orded snow fungas which was a good source of collagen.

Overall, quite a nice place for hot pot in the afternoon if you are looking for a quiet environment but it might get busier if they do some afternoon specials.
用餐优惠
試食活動、現金券