2019-12-22 30 浏览
好想食呢間喺6月進駐香港嘅新加坡人氣火鍋店,橫掂邊爐之友又話想出動,一於去試下一出𨋢就有個大型火鍋模型同唔同食材供大家打卡,仲有水果茶同小食提供。全間餐廳走粉紅色路線,門口仲有隻大型粉紅啤啤同玫瑰花,充滿少女心火鍋分單鍋,鴛鴦鍋,四格鍋,揀咗膠原蛋白養顏美容單鍋,由瑤柱,雞,豬骨,豬腳淆製而成,啖啖充滿膠原蛋白,識食嘅梗係先飲咗兩碗湯先打邊爐啦,好滋潤養顏呀呢度有自助醬料,前菜同生果醬料多達十幾款,真係估佢唔到,有好特別嘅牛肉碎辣醬,韭菜醬,仲有脆黃豆等等。本地手切肥牛半份,嫩滑,唔會話成塊都係肥肉,夠新鮮全部火鍋配料都有半份同一份揀,半分啱曬我哋兩個人。新鮮肥鵝腸,夠爽口。最鍾意食手打肉丸,我哋揀咗軟滑爽肉丸同牛肉丸,彈牙好味嫩肩小羔羊肉,份量不少,肉質鮮嫩。幼/粗紅薯粉各半分,薯粉煙煙靭靭,索曬啲湯,掂。各揀咗一杯竹蔗茅根,不過係無限添加版。呢度啲侍應服務幾細心,打邊爐期間會自動自覺幫你調較個爐度數,又會幫你加湯底,飲品, 唔使下下舉手求助最後仲有免費柚子沙冰,酸酸地有夠冰凍,透心涼對住美美的環境,飲著滋潤靚湯,心情靚晒

一出𨋢就有個大型火鍋模型同唔同食材供大家打卡

呢度有自助醬料,前菜同生果

本地手切肥牛半份,嫩滑,唔會話成塊都係肥肉,夠新鮮

最鍾意食手打肉丸,我哋揀咗軟滑爽肉丸同牛肉丸,彈牙好味

嫩肩小羔羊肉,份量不少,肉質鮮嫩。

幼/粗紅薯粉各半分,薯粉煙煙靭靭,索曬啲湯,掂。

各揀咗一杯竹蔗茅根,不過係無限添加版。

最後仲有免費柚子沙冰,酸酸地有夠冰凍,透心涼

對住美美的環境,飲著滋潤靚湯,心情靚晒

2019-12-22 18 浏览
冬天聚餐最好的選擇就是打邊爐,這間餐廳以粉色粉紫為主體顏色,連聖誕樹都是粉色的,門口一隻用玫瑰花拼成的粉色大熊,一走進去以為自己走進了婚禮場地,環境非常浪漫,另外還設置了兒童天地,就算帶小朋友也不用擔心小朋友亂跑。點了個四季鍋做湯底,有美顏鍋,關照美美的皮膚;松茸野菌鍋,增加體抗力;番茄玉米鍋,補充身體維他命C;藥膳鍋,滋補一下身體。九肚魚:最喜歡吃九肚魚,打邊爐又容易熟,魚骨都是軟的,不會容易卡到喉嚨。小竹筍:不會太重的筍臭味,口感爽脆,跟番茄玉米湯底最合適。小羔羊肉:很大片的羊肉,而且煮完不會縮水,可見很新鮮,同時也不會有很重的羊騷味。最後,醬油種類二十多種,平時少見這麼多醬油供選擇。還有任食前菜和生果,好棒~

小竹筍:不會太重的筍臭味,口感爽脆,跟番茄玉米湯底最合適。

2019-12-22 16 浏览
今天約了朋友到旺角吃來自星加坡的美滋鍋,果然有驚喜。驚喜位有三個:一環境實在太適合女生;二服務實在太好;三食物異常新鮮。我比預約時間早了半小時,問他可否入內,他說可以只是從入內開始計只能享用兩小時,所以我便決定等朋友到達才一起進入。但是沒想到服務員竟然招呼我坐,還奉上飲品及小食,而這些都是無限添飲。我真的難以想像這是香港提供到的服務。我們用iPad點了菜,一面點一面又知道價錢又看到照片,不需要跟服務員有太多交流(但是人手真的很充足,他們亦細心講解),一下單,服務員便叫我們出去吃冷盤,以及取醬油。冷盤選擇雖然不多,但是味道很好:黑木耳、青瓜、水果……都是有心款待客人的。主食我只點了安格斯牛肉、蟹卷及芝士墨魚丸。其餘都是蔬菜:腐竹絲、油麥菜、蓮藕片......上碟的時候我覺得份量比較少。但是沒想到吃完之後已覺得很飽很飽,雖然份量不多但食物真的新鮮。值得一提的是我沒有選錯湯底:椰子🥥雪耳,喝了這個湯,真的又鮮甜又清香。還有埋單後他奉上有子沙冰,真的想得很細心,這個沙冰又好味又可以用來清舌頭。讚👍🏼
今天約了朋友到旺角吃來自星加坡的美滋鍋,果然有驚喜。
驚喜位有三個:
一環境實在太適合女生;
二服務實在太好;
三食物異常新鮮。

主食我只點了安格斯牛肉、蟹卷及芝士墨魚丸。
其餘都是蔬菜:腐竹絲、油麥菜、蓮藕片......

2019-12-22 59 浏览
近來天氣驟冷,與老友共聚當然會考慮烚下烚下啦。她老馬識途帶我去了一間開業只有數月,而 裝修很fancy;望落一D都唔似火煱店。以粉紅色為主調,充滿浪漫和高貴氣氛。還附設了一間playground可供兒童玩耍,可算老板的細心和照顧週到。只因我和老友二人,大家胃口亦細;志在吹水聚舊,所以不用揀選太多食物。而服務員介紹膠原蛋白養顏美容煱是招牌鍋底很受歡迎,而朋友喜愛食雞,終於就選揀了養生藥膳醉雞鍋各一的鴛鴦鍋底。 膠原蛋白養顏美容煱湯底以瑤柱、雞、雞腳、豬手、豬骨、豆腐、菇、紅棗和杞籽等淆製而成,全部材料皆含豐富骨膠原和養顏明目功能,所以極受女士喜愛。湯鍋呈奶白色,味道濃郁美味,末淥食物前已忍不住喝了兩碗。養生藥膳醉雞鍋採用的全是滋補藥材,雞亦用了花雕酒浸透;湯底充滿微微藥材香和淡淡酒香。雞肉亦鮮甜嫩滑。美國安格斯牛小扒(半份)油脂分佈平均,咬落嫩滑牛味濃。芝士墨魚丸(半份)自家製的丸墨魚成份固然充足,很有口感;加上少許芝士令味道提升和惹味。皇帝菜唐生菜各半分自製水果紅茶很多人打邊爐喜愛飲啤酒和凍飲品,但我則喜歡熱水果紅茶。貪其無糖又健康,水果味清香。
養生藥膳醉雞鍋
美國安格斯牛小扒(半份)
油脂分佈平均,咬落嫩滑牛味濃。
芝士墨魚丸(半份)
皇帝菜唐生菜各半分
自製水果紅茶
膠原蛋白養顏美容煱和藥膳醉雞鍋

美國安格斯牛小扒(半份)

芝士墨魚丸(半份)

皇帝菜唐生菜各半分

附設日助冷盤和生果

各式調味醬料

自製水果紅茶

2019-12-04
2019-12-21 35 浏览
今次食呢間係新加坡人氣連鎖美顏火鍋店「美滋鍋」,美滋鍋全店由牆壁到私人房,都以粉紅色布置,充滿柔美感,女士打卡必去呀!呢度主打健康養生湯底,今次我點左膠原蛋白鍋,養生香辣鍋!招牌養顏美容鍋以瑤柱、雞肉、 豬骨及豬腳等含豐富膠原食材熬製8小時而成,味道溫醇順喉,膠質感重,養顏之選!店家更建議大家打邊爐前可直接飲湯,試試湯底原味。大部份食物可選擇半份或一份,啱晒細食女仔。我今次點左新鮮肥鵝腸,美國安格斯牛小排,牛舌,牛骨髓,日本芋絲,白鱔片牛小排油脂豐富,肉質柔嫩鮮甜,筋膜少,口感亦都好軟熟洗得好乾淨,甘香有肥膏,仲好鮮味!白鱔片都推介,肉質脆爽滑口

呢度主打健康養生湯底,今次我點左膠原蛋白鍋,養生香辣鍋!

店家更建議大家打邊爐前可直接飲湯,試試湯底原味。

大部份食物可選擇半份或一份,啱晒細食女仔。

牛小排油脂豐富,肉質柔嫩鮮甜,筋膜少,口感亦都好軟熟

洗得好乾淨,甘香有肥膏,仲好鮮味!

白鱔片都推介,肉質脆爽滑口
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 滋補養生香辣鍋
  • 牛舌
  • 牛骨髓
  • 美國安格斯牛小排
2019-12-19 50 浏览
基本上當天氣轉冷, 晚餐都有離不開打邊爐。今次第一次到美滋鍋打邊爐,見到open rice評價十分高,而且又是新加坡火鍋專門店,今晚特意訂座,前來一試,結果十分令人驚喜,是暫時去過火鍋店其中一間屬於頂級質素的!首先在門外已經有飲料機及小食,讓食客等候時享用,而餐廳的裝潢主要是粉紅色,我想女孩子應該十分喜歡,而且亦是打卡的好地方。餐廳侍應服務十分周到,一入座已經細心介紹訂餐流程以及相關資料,又會提供圍裙保護衣物。另外枱上擺有幾個沙漏,在上菜時是侍應會提供烹調時間,用沙漏計時便不會令食物煮得過熟。我和朋友點了鳶鴦湯底,分別是主打的膠原蛋白養顏美容鍋,及維他命c番茄玉米湯。另外點了餃子拼盤、手工丸拼盤、新鮮鴨血、牛骨髓、紅薯粉、響鈴、魚滑、冬瓜片及西班牙黑豚五花肉。飲品則點了洛神花茶及竹蔗茅根,每杯價錢十八元,加七元就可轉為無限添飲,價錢相宜。湯滾起後首先一試美容鍋湯底,味道十分濃郁香甜!湯裏的豆腐香滑,很有豆味,而且有雞絲、瑤柱絲,味道很香,在未煮食物前喝了一整碗湯已經很滿足!此湯底必定要試!食物方面,黑豚五花肉肥瘦均勻,只需輕輕 灼熟20至30秒便已足夠。一入口爽口彈牙,肥肉位置充滿油香

食物方面,黑豚五花肉肥瘦均勻,只需輕輕 灼熟20至30秒便已足夠。一入口爽口彈牙,肥肉位置充滿油香,但同時不會覺得肥膩。

餃子皮薄餡多,蝦餃內的蝦肉彈牙,煮五分鐘就剛剛好,不會過熟令到外皮過軟。而手工丸拼盤則最喜歡墨魚丸,墨魚滑打得均勻,內裏亦有墨魚粒增加口感,除了充滿香味外,口感彈牙一流。至於魚滑則此充滿魚味,肉質不會太淋而且一點腥味也沒有,同樣煮五分鐘就可以食。

門口旁邊有醬料區,人客可以自己挑選配料及醬料以調製出獨一無二的醬汁。牆上有一個簡表教大家調配出不同風味及種類的醬料,頗為特別。

晚餐後侍應送上柚子沙冰作為甜品,這甜品是免費供應,雖然是免費,但味道及質素絕不欺場!首先擺設精美,而沙冰的冰做得細碎,入口即融,柚子味亦十足。在熱辣辣的火鍋後來一個透心涼的甜品,十分周到!

總括而,在美滋鍋的晚餐體驗是十分好,不論環境坐得舒服,服務細心周到,而食物的質素,食材,醬料,飲品都屬於高質,而且打邊爐的設備亦很完善,各方面都做得很好,絕對要一試,下次會再光顧。

2019-12-05
美滋鍋 —— 美美的滋補養生鍋如果大家鍾意粉紅色,就一定要嚟呢度食一個靚靚嘅養生鍋。一入到門口,就置身於一個粉紅色的世界。一坐低, waitress就已經將一部平板第過嚟,問我地想要食啲乜。經過佢哋推介後,我哋最後揀咗一個鴛鴦鍋,一半招牌辣鍋,一半知補美顏鍋..點嘅肉唔多,但呢個西班牙豬又爽又脆冇得輸..呢個豬肉丸入邊有芝士流心㗎,一咬爆漿呢個豬脆片都唔差架,跟住個漏斗2分鐘就食得午餐肉,脆脆薄薄的,唔錯另外我地點左冰豆腐同竹笙,吸曬啲湯底精華,好入味蔬菜方面,就主要點咗金菇,秋葵,仲有山藥添,處理得好好,好新鮮好乾淨。最後我哋仲叫送咗個柚子冰。打完邊爐熱騰騰,呢個甜品正好降溫。酸酸甜甜,好好味!呢度擺設都做得好靚㗎。係一餐好美味嘅晚餐,推介俾姊妹之餘,會同另一半再食多餐。
美滋鍋 —— 美美的滋補養生鍋

如果大家鍾意粉紅色,就一定要嚟呢度食一個靚靚嘅養生鍋。

一入到門口,就置身於一個粉紅色的世界。

點嘅肉唔多,但呢個西班牙豬又爽又脆冇得輸..

呢個豬肉丸入邊有芝士流心㗎,一咬爆漿

呢個豬脆片都唔差架,跟住個漏斗2分鐘就食得

午餐肉,脆脆薄薄的,唔錯

另外我地點左冰豆腐同竹笙,吸曬啲湯底精華,好入味

• 柚子沙冰
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 鴛鴦鍋
2019-12-16 34 浏览
新加坡過江龍,開張無幾耐就決定去試,粉紅色裝潢,門口有隻粉紅色大bear bear。每枱有部平版電腦由客人落單,好方便。美國安格斯手切牛小排、脆肉鯇魚骨腩、脆肉鯇魚片、台灣新鮮鴨血都好新鮮,值得推介!呢四個漏斗係用嚟計算每款食物,最佳嘅味道嘅建議烹調時間四季鍋 - 六款湯底中自選四款養生藥膳醉雞鍋 - 入面有少量藥材,黨參、淮山、杞子、紅棗,但略嫌酒味唔夠濃滋補養生香辣鍋 - 起初無唔太辣,之後越滾越辣,淥鴨血就最啱啦~清涼解熱雪耳椰子鍋 - 好香椰子味,入面有唔少椰子肉、雪耳,淥乜食物都會多咗份清甜味膠原蛋白養顏美容鍋 - 呢個係招牌湯底,質地比較黏稠,湯底濃郁一開始已經有備用湯底放向附近,差唔多時間,侍應就會自動幫你加湯,讚!必食推介!每一啖都有鹹蛋沙,食完一塊又一塊!調味品自助區,牆上有五款醬料嘅建議調味份量,正!除咗調味品,仲有幾款水果、青瓜、雲耳可自呢度嘅火鍋配料可以點半份,價錢仲要係照減半,就算二個人都唔怕食唔哂,又可以試多幾款,實在太開心!飲品有單點,亦有三款係無限量添加 (熱水果紅茶、紫背天葵洛神花茶、竹蔗茅根),只係$23,好抵飲。青檸沙冰,食完火鍋之後會送上,味道有
呢四個漏斗係用嚟計算每款食物,最佳嘅味道嘅建議烹調時間
四季鍋 - 六款湯底中自選四款
必食推介!每一啖都有鹹蛋沙,食完一塊又一塊!
調味品自助區,牆上有五款醬料嘅建議調味份量,正!
除咗調味品,仲有幾款水果、青瓜、雲耳可自
青檸沙冰,食完火鍋之後會送上,味道有DD怪,可能只係唔啱我哋口味啦~
臨走先發現原來門口位置有個兒童室,特別要讚呢度服務好好,侍應都好主動招呼,如果有客人生日,佢地仲會即場唱生日歌,提供props俾大家影相,之後仲會送返張相連相架俾主角。
2019-12-16 88 浏览
今天本來打算和朋友去吃雞煲,朋友說帶我去打邊爐,近幾天天氣開始轉冷了,這提議也不錯。想不到這間位於樓上的火鍋店,裝潢那麼少女風,環境光鮮,而且服務很好。湯底有養生🐥,蕃茄🍅或麻辣🌶,看到有四格的湯鍋,心思思嘗試一下一次過要四種湯底還是第一次,什麼都可以嚐嚐。朋友不吃辣,所以要了四款不辣的湯底,個人比較喜歡雪耳椰子鍋🥥,清甜又解熱。 蕃茄鍋配薯粉也不錯👍🏻自助吧醬料選擇非常多,而且有前菜和水果。自助下單,最欣賞的是可以選擇份量的大小,可以試更多不同的東西。粟米🌽多汁香甜,秋葵大條爽口。九肚魚比較滑口,而鱔魚比較爽口。最後更有沙冰贈送,十分飽足。♥️

想不到這間位於樓上的火鍋店,裝潢那麼少女風
,環境光鮮,而且服務很好。

一次過要四種湯底還是第一次,什麼都可以嚐嚐。

蕃茄鍋配薯粉也不錯👍🏻

自助吧醬料選擇非常多
,而且有前菜和水果。

最後更有沙冰贈送,十分飽足。♥️
雪耳椰子,蕃茄,醉雞,膠原美顏
2019-11-25
雪耳椰子,蕃茄,醉雞,膠原美顏
柚子沙冰
  • 紅薯粉(半份)
  • 秋葵
  • 維C蕃茄湯
2019-12-14 57 浏览
位於旺角的美滋鍋人氣很高,晚飯時段總是坐無虛席,外頭等位的人亦好多。店內粉嫩的色系搭配,一看便知道是主打女性市場,食客普通也是女性偏多,但只有兩位男士同桌的也有。原因無他,自然是食物質素高,對得起價錢。來自新加坡的火鍋店,今個月卻仿效日本和韓國,慶祝「百力枝日」,除了於11/11當天派送百力枝外,一男一女的組合更可享用火鍋配料五折的優惠,讓大家有足藉口邀約心儀對象。「百力枝日」正日以外,直至21/11,美滋鍋亦會有為期十一天的其他折扣優惠。吃過兩次,繼續回來光顧,除了因爲食物水準有保證,而且服務水平也十分高。店員落力介紹,服務貼心,絕對是其他火鍋店少有。之前點過膠原蛋白養顏美容鍋,回味無窮,當然要再點。湯底有著豐富的膠質,美顏養生。就這樣喝,味道香濃,煮過肉類和海鮮後,更是濃郁美味。第二最愛的湯底是清涼解熱雪耳椰子鍋,本身不太好椰子類產品的我也被深深吸引。一喝清甜可口,配上豬肉卷、海鮮等更是一絕。其餘的湯底,比較之下略為失色,可是味道也屬中上,這晚就再點了同是招牌的滋補養生香辣鍋和維他命C蕃茄玉米鍋。活醉海花蝦($124/4隻),極為新鮮,上枱的時候即使浸在花雕酒中,仍在掙扎,非常活躍

活醉海花蝦($124/4隻),極為新鮮,上枱的時候即使浸在花雕酒中,仍在掙扎,非常活躍。海蝦上枱後還要多放二十分鐘,讓牠們酒醉。過了若干時間,店員便幫我地把海蝦煮熟,更仔細的剝好蝦殻讓我們食用。顏色越深,醉意越濃,喜歡什麼樣的味道,任君選擇。

豬肉卷($24/半份),外表平平無奇的豬肉卷,放進椰子鍋中,豬肉肉汁豐富,變得更鮮甜美味。令人驚喜非常。

牛舌($49),倒真是從來沒想過用牛舌來打邊爐。牛舌被切成薄片,煮過後又不會失去其獨特口感,配搭四款湯底也合適。

魚三角($54),男友獨愛這美味又廉價的鯇魚部位。的確,才不過數十多元,卻仍有很多魚肉可吃。
2019-12-13 52 浏览
近期天氣變冷,便趁機去這一間新開的火鍋店,暖暖個胃🤪。一到店面發現全店用粉紅色裝修,充滿少女味,難以想像是一間火鍋店的門面。而且在星期四的日子都有顧客排隊,可見其店魅力之大,吸引不少少男少女。打邊爐其中一個最重要環節是混醬,美滋鍋基本上任何配料都有,每個客人都可以搵到自己的口味。湯底方面選擇了四格火鍋,可以食盡每一種味道😛。牛肉是火鍋必食之選,而這個安格斯牛牛味濃郁,必點之選。出街打邊爐必點響鈴卷,因為在街外才會有機會吃到新鮮炸好的響鈴卷,入口香脆,豆味滿滿。餃子方面點了珍寶大蝦餃,一口咬下去滿口鮮味,但味道比較淡,建議用濃味一點的湯底。埋單時仲有一杯小沙冰送,打邊爐咁熱氣所以俾客人清爽一下,降降火。
近期天氣變冷,便趁機去這一間新開的火鍋店,暖暖個胃🤪。

湯底方面選擇了四格火鍋,可以食盡每一種味道😛。

牛肉是火鍋必食之選,而這個安格斯牛牛味濃郁,必點之選。

2019-12-13 33 浏览
最近終於開始凍喇,又係時候瘋狂打邊爐,呢間剛開張時嚟過一次,今日見凍凍地又相約朋友再嚟過門口位有多款涼伴小食及水果任食,另外調味位都有好多款調味料比大家混醬今次叫咗養生藥膳醉雞鍋,湯鍋入面都有紅棗杞子黨參等藥材,而雞件都預先放埋落去,滾起就食得,雞件都嫩滑藥材味都重,湯我飲咗幾碗都無口渴飲品係椰青啊,冰涼又清甜,椰肉好易刮又嫩,好清香喔豬肉卷皮薄滑身,入面嘅豬肉餡都口感不錯,味道幾香甜鵝腸爽口有口感脆肉脘好新鮮魚味都出,仲幾脆身添啊手切牛小排油脂分佈唔錯,牛味適中又嫩諗,都幾好味牛柏葉烚一陣就食得,爽中帶咬口另外仲點了凍豆腐及皇帝菜最後仲有柚子沙冰消一下油膩感

飲品係椰青啊,冰涼又清甜,椰肉好易刮又嫩,好清香喔

豬肉卷皮薄滑身,入面嘅豬肉餡都口感不錯,味道幾香甜

鵝腸爽口有口感

脆肉脘好新鮮魚味都出,仲幾脆身添啊

手切牛小排油脂分佈唔錯,牛味適中又嫩諗,都幾好味

牛柏葉烚一陣就食得,爽中帶咬口

另外仲點了凍豆腐及皇帝菜

最後仲有柚子沙冰消一下油膩感
2019-11-20
Hotpot restaurant fr Singapore open til 3pmMy families and I went to a restaurant called “Beauty in The Pot” (美滋鍋) located in Shop 803, 8/F, Gala Place, 56 Dundas Street, Mong Kok旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖.The whole restaurant uses sweet, dreamy pink as the theme color, with adorable eye catching rose petals bear at the entrance!!The restaurant has a playground which allows parental customers put their children there during their meal!!There are 6 different soup bases to choose from!We chose the “Longe

旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖.

We chose the
長生松茸野菌鍋
HKD$128

This soup broth is suitable for vegetarians!!

Consists of precious wild pine mushrooms, porcini, cordyceps flowers, fresh mushrooms and shimeji mushrooms..etc!!

High content of antioxidants, minerals and Vitamin D!!

“Fresh scallops”
鮮扇貝
HKD$128/4 pcs隻

Superrrrrr fresh!!!

Sweet, tender and succulent!! Highly recommended!!

‘’Chinese wine free range chicken” (full portion)
花雕金榜雞 (全份)
HKD$98

Generous portion! Affordable price!! Value for money!

‘’Prawn dumplings”
珍寶鮮蝦水餃
HKD$39/half portion 半份

Whole large size springy bouncy prawn is wrapped inside!!

Yummmmmmm!!!recommended!!!

“Braised cow stomach”
鹵牛肚
HKD$44/half portion 半份

Dessert

Yuzu sorbet
柚子沙冰

Zesty,tangy, sweet citrus yuzu sorbet help clean the palate after a big meal!!

This dessert is free of charge!!

Array of fruit also free of charge!! Provide on an unlimited basis in the self serving bar!!

All the waitresses are incredibly helpful and polite!! Great hospitality!!Great service👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Both environment/decor and service are very satisfying!!

• ‘’Prawn dumplings” 珍寶鮮蝦水餃
  • “Fresh scallops” 鮮扇貝
  • “Longevity wild pine mushroom broth” 長生松茸野菌鍋
天氣轉冷,沒有什麼比火鍋來得更合適,這天放工來到旺角,與另外兩位朋友一起來到這家火鍋店吃晚飯,進去的時候人不算多,可能時間還早。 但是的確被裡面的粉紅裝飾,還有整個格調所吸引。我們坐下之後選了2個鍋底,一個是花雕醉雞,另一個是花膠美容湯底。 湯底來了,花雕的味道非常香!我們口水直流。 美容湯底也看到很多真材實料,紅棗,菇,杞子等等。我們用pad叫了很多食物,除了肥牛片,牛肉片,響鈴,午餐肉,炸魚皮這些火鍋必備的食物,還叫了一些特別的。不過要讚一下,肥牛和牛肉片很薄,下去10秒就能吃了。而響鈴也是非常的高質,很香。我們叫了海參,魚三角,鯇魚片。這些下去美容鍋之後,吸了湯變得更鮮甜了! 最後還送了一份柚子冰沙甜品呢~總的來說這家值得推薦

。 美容湯底也看到很多真材實料,紅棗,菇,杞子等等。

最後還送了一份柚子冰沙甜品呢~總的來說這家值得推薦

2019-12-11 29 浏览
香港火鍋店真係越開越多,而新加坡過江龍亦係其中一間人氣選擇。所以我呢個火鍋控今次當然唔執輸要去食啦。今次呢間火鍋店相信大部分女士都會心心眼,因為入到去發現美滋鍋裝潢擺設都以粉紅色為主,真係睇見就興奮。店員服務亦相當出色,真係有酒店級服務水準。店內設有兒童區,可以俾小朋友喺度盡情放電。同時更設有相當豐富嘅小食、水果、醬料吧。點餐亦相當方便,全部都可以以平板電腦選擇。而且最吸引就係11月11日「百力枝日」當天派送百力枝外,一男一女的組合更可享用火鍋配料五折的優惠,讓大家有足藉口邀約心儀對象。而11月12日至21日,更有其他折扣優惠最高有五折。一開始就點了一個四格鍋湯底。試了幾口湯底之後,覺得味道相當濃郁,就算係麻辣湯底飲得出不是死辣,而膠原蛋白養顏美容鍋則相當重膠質,味道鮮甜。安格斯牛小排賣相精緻,而且牛小排亦相當新鮮,灼數秒已經可以食到佢牛味十分豐富。不用額外其他醬汁也非常回味。牛舌用牛舌來打邊爐真係比較少有,但原來用用牛舌打邊爐真係好正,首先牛味相當突出,而且非常爽口。活醉海花蝦呢個醉蝦值得推介,味道不在話下,而且由灼醉蝦、用刀叉去走蝦殼店員都相當貼心處理。加上蝦肉鮮味之餘帶點酒香真係
所以我呢個火鍋控今次當然唔執輸要去食啦。
今次呢間火鍋店相信大部分女士都會心心眼,
店員服務亦相當出色,真係有酒店級服務水準。

店內設有兒童區,可以俾小朋友喺度盡情放電。
同時更設有相當豐富嘅小食、水果、醬料吧。
點餐亦相當方便,全部都可以以平板電腦選擇。

而11月12日至21日,更有其他折扣優惠最高有五折。

一開始就點了一個四格鍋湯底。
試了幾口湯底之後,覺得味道相當濃郁,
就算係麻辣湯底飲得出不是死辣,
而膠原蛋白養顏美容鍋則相當重膠質,味道鮮甜。

安格斯牛小排
賣相精緻,而且牛小排亦相當新鮮,
灼數秒已經可以食到佢牛味十分豐富。
不用額外其他醬汁也非常回味。

牛舌
用牛舌來打邊爐真係比較少有,
但原來用用牛舌打邊爐真係好正,
首先牛味相當突出,而且非常爽口。

活醉海花蝦
呢個醉蝦值得推介,味道不在話下,
而且由灼醉蝦、用刀叉去走蝦殼店員都相當貼心處理。
加上蝦肉鮮味之餘帶點酒香真係食唔停口。

魚三角
呢個又一推介火鍋材料,
魚三角份量十足,認真抵食。
而且煮幾耐肉質同樣嫩滑,相信鮮味。