食火鍋都可以養顏~~星加坡粉紅火鍋店,全粉紅色的裝潢,可以瘋狂打卡😍 另外食物主打養顏,亦是我不斷回頭的原因啦🤩鴛鴦鍋湯底:膠原蛋白養顏美容鍋 ($128) 建議可以先品嘗湯底!奶白色的美容鍋材料十足,有瑤柱、翅頭、滑豆腐、菇類,滿滿的膠原蛋白清涼解熱雪耳鮮椰子鍋 ($98) 份外清甜解熱,椰子肉及雪耳夠爽滑,淨係飲湯都飲咗幾碗😆半份:美國安格斯牛小排 ($139)芝士墨魚丸 ($49)美滋鍋自制魚豆腐 ($39)萵筍片($19)甜粟米🌽($21)炸魚皮 ($24)紫背天葵洛神花茶(無限♾添飲)($25)推介牛小排,牛味濃肉質嫩滑;芝士墨魚丸,好彈牙,內裡仲有流心芝士😋;好得意嘅魚形自制魚豆腐等等~~另外亦要嘗一嘗紫背天葵洛神花茶,養顏健康,且可解油膩喎!店內有很多種醬料提供,還有青瓜雲耳等小食及新鮮生果🍊🍉🍈 亦很欣賞的是店員良好的服務態度及每樣鍋物都有半份選擇,等我可以試多些不同種類

鴛鴦鍋湯底:

半份:

美國安格斯牛小排 ($139)
芝士墨魚丸 ($49)
美滋鍋自制魚豆腐 ($39)
萵筍片($19)
甜粟米🌽($21)
炸魚皮 ($24)

紫背天葵洛神花茶(無限♾添飲)($25)

另外亦要嘗一嘗紫背天葵洛神花茶,養顏健康,且可解油膩喎!

店內有很多種醬料提供,還有青瓜雲耳等小食及新鮮生果🍊🍉🍈

• 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 美國安格斯牛小排
  • 芝士墨魚丸
2020-10-06 20 浏览
這家店全是粉紅色的,在這裡拍照,無論怎麼拍都是少女風格!當然,食物味道才是最重要的!這裡的膠原蛋白養生湯底非常出色。湯底入口非常順滑,味道濃郁。我在涮肉片前,喝了兩大碗!上湯底的時候,店員已經送上額外的養生湯,所以盡情喝亦沒問題!肉片方面,我覺得三款質量都不錯,但羊肉性價比高。牛肉及牛脷其實亦都很好,價格亦是合理的。只是我覺得能吃羊的話,羊肉更划算!肉片外,我覺得魚皮亦很優秀。炸魚皮不油膩,而且非常香脆,我覺得很出色,我非常喜歡!另外。這裡點飲品可選無限添飲。我品嚐的是洛神花茶,味道甜中有酸,挺適合吃火鍋的時候品嚐。我們這天有小孩同行,店員很體貼的提供兒童餐具。孩子已經提前吃過飯,幾乎沒有吃火鍋,但自助醬料吧有不少水果選擇,我們的小怪獸吃火龍果吃得很爽。結帳時,店家送上免費的沙冰讓我們以一個清爽的心情結束這天豐富的一餐!
這家店全是粉紅色的,在這裡拍照,無論怎麼拍都是少女風格!
2020-10-04 41 浏览
最近香港的疫情不斷好轉,相信大家很久也未試過打邊爐,可見香港的疫情,控制得到,於是在放假日來到了這人氣火鍋店享受一下美食.這食店下單十分之方便是用iPad的, 又快捷又清楚減少漏單的情況.這食店有不少特色的飲料但最吸引的一定是天然的椰青,十分之清涼也十分之清新.於打邊爐必叫的一定是肥牛了,肥牛的油脂分布平均有少少肉味.自家製的墨魚丸也十分之爽口好味道.拉麵也十分之爽口.先方便先片的刀工也十分之好也有爽脆的感覺.

於打邊爐必叫的一定是肥牛了,肥牛的油脂分布平均有少少肉味.

自家製的墨魚丸也十分之爽口好味道.

拉麵也十分之爽口.

先方便先片的刀工也十分之好也有爽脆的感覺.
終於都試到自新加坡既美滋鍋啦!店內粉色系裝修真係好吸晴,一入門口就有超巨型粉紅色玫瑰熊,岩哂同朋友影相打卡。地方寬闊潔淨,光猛明亮,卡位坐得舒適。採用電子點餐,圖文並茂,價格一目了然,份量可選半份或全份,兩個人選半份,咁就可以試多幾款食物~自助醬料區仲有涼拌小食同多款水果,有驚喜!美滋鍋以養顏湯底馳名,湯底揀左人氣之選膠原蛋白養顏美容鍋,以瑤柱、雞肉、豬骨及豬腳等熬製而成,奶白色好足料,口感濃稠鮮甜,夠哂滋補。配料推薦:田野鄉村嫩豬肉肉質細嫩結實有彈性。台灣新鮮鴨血口感細滑嫩,好Q彈。魚皮餃鮮甜香Q爽滑可口。軟骨爽肉丸爽彈鮮香,嚼勁足、口感一流。美國精選肥牛肥瘦相間,呈大理石花纹,細嫩多汁。脆炸午餐肉外脆內軟,口感飽滿。
終於都試到自新加坡既美滋鍋啦!
店內粉色系裝修真係好吸晴,
一入門口就有超巨型粉紅色玫瑰熊,
岩哂同朋友影相打卡。

地方寬闊潔淨,光猛明亮,卡位坐得舒適。

採用電子點餐,圖文並茂,
價格一目了然,份量可選半份或全份,
兩個人選半份,咁就可以試多幾款食物~

自助醬料區仲有涼拌小食同多款水果,有驚喜!

美滋鍋以養顏湯底馳名,
湯底揀左人氣之選膠原蛋白養顏美容鍋,
以瑤柱、雞肉、豬骨及豬腳等熬製而成,
奶白色好足料,口感濃稠鮮甜,夠哂滋補。

配料推薦:

田野鄉村嫩豬肉
肉質細嫩結實有彈性。

台灣新鮮鴨血
口感細滑嫩,好Q彈。

魚皮餃鮮甜香Q爽滑可口。

軟骨爽肉丸
爽彈鮮香,嚼勁足、口感一流。

美國精選肥牛
肥瘦相間,呈大理石花纹,細嫩多汁。

脆炸午餐肉
外脆內軟,口感飽滿。

2020-09-24
2020-10-03 71 浏览
其實開張想試...... 話新加坡火鍋嘛.....現實有d可一不可再嘅感覺....90 分鐘就75折,多食30 分鐘就要比原價!4人埋單$1148,仲要好似無乜食過野咁...無飽肚嘅感覺... 大家可以話食個環境- 粉紅色... 要飽去食任食個d...一個前一秒話我地可以食埋d 菜,另一個係我地一埋單就推車黎執枱,好精準咁黎,好趕人走咁!環境一般,未食過可以試下...不過要去第二次就有d難道!
其實開張想試...... 話新加坡火鍋嘛.....
現實有d可一不可再嘅感覺....

環境一般,未食過可以試下...不過要去第二次就有d難道!
2020-10-02 39 浏览
之前新開到嚟香港嘅新加坡過江龍火鍋專門店-美滋鍋 ,今次已經係第二次到訪了。門口的裝修設計行可愛風少女心路線,女孩子一定好鍾意。成間粉紅色,周圍都係影相打卡嘅地方。環境已經值100分。至於湯底,都係以養生美顏為主。今次叫咗兩款鴛鴦湯底,分別係長生抗癌松茸野菌湯和清涼解熱雪子椰子。兩款在打邊爐前先呷湯一口暖暖胃,前者松茸味清香,加上蟲草花感覺更加養生,後者鮮甜可口,加上雞件可以自家製椰子雞湯又得。老豆腐喜歡這兒的火鍋食材都有半份,這一道老豆腐口感綿密,更滑豆腐不同嘅地方就係蛋有少少口感。花雕滑雞件加入左椰子湯之後,吸收左椰子的甜。雞件並冇太多肥肉,所以食落去好細滑,無成口油。 脆肉鯇每次火鍋必點的,好爽口口感又特登的脆肉鯇,紅紅的一看上去感覺好新鮮!手打芝士蝦丸蝦丸好彈牙,而且入邊夾雜左芝士,芝士流心好特別!紅薯粉特別喜歡紅薯粉煙韌的感覺,加入左麻辣醬以及蒜蓉一齊撈,特別惹味。安格斯牛小排牛味好香濃,單單看肉質嘅顏色,都知道唔似係雪藏貨。滾8秒左右已經食得!食完之後放上一杯柚子沙冰,感覺頓時感到涼快。可以清一清味蕾!總結來講,呢一間過江龍最令我印象深刻就係養生嘅湯底,雖然定價比一般港式火

老豆腐

花雕滑雞件

脆肉鯇

手打芝士蝦丸
蝦丸好彈牙,而且入邊夾雜左芝士,芝士流心好特別!

紅薯粉

安格斯牛小排

總結來講,呢一間過江龍最令我印象深刻就係養生嘅湯底,雖然定價比一般港式火鍋店高,但係勝在坐得舒服,而且周圍嘅環境都唔會太嘈吵,適合一班女仔嚟食飯,而且店員嘅招呼週到,點餐又用iPad嘅形式, 好方便。
2020-10-02 42 浏览
🌹香港的火鍋店琳琅滿目,而這間餐廳是星加坡的集團在香港開的分店,餐廳裝潢10分少女風,在門面一進來就是一隻巨大的玫瑰花熊熊🐻適合拍照,全間餐廳的主題色調為粉紅色,令人感覺甜滋滋的。.🍲我最喜愛的火鍋湯底是膠原蛋白養顏美容鍋,每一口都是骨膠原的味道,通常我們會先喝一碗湯後才開始下菜。另外一款我們選了清涼解熱新鮮椰子鍋,其實就是一般的椰青水火鍋,非常鮮甜。.這間餐廳另一個亮點就是很多菜式你都可以選半份,這樣你可以一半的價錢,點多幾種不同款類的菜色。.最後必須一提的是用OpenRice訂座,便能獲得八折優惠!而且餐廳的服務員非常有禮貌,知道店員忘了給我們折扣後,便立馬道歉並很盡力的逐個計算優惠菜式退回金錢。人均不用$300這個質素確實性價比超高!.⭐️性价比:4/5星💰人均:$300港元

⭐️性价比:4/5星
💰人均:$300港元
2020-09-29 47 浏览
放大假當然要搵間有情調的餐廳撐下枱腳啦,這間餐廳出名係打卡勝地,而且食物仲十分有水準,一於去朝聖。一入餐廳少女心即時大爆發,全部都用上粉紅色作裝飾,而且佈置亦相當精緻。貪心的我想試兩種口味湯底,於是點了最出名的膠原蛋白養顏美容鍋,再來一個滋補養生香辣鍋。美容鍋滾起後侍應提醒可以先盛一碗湯喝,果然名不虛傳。湯頭有濃濃的魚湯香味,亦有豐富的膠質,估計用上了不少花膠熬製。加上紅棗和杞子等養生藥材,清甜鮮美又滋補。香辣鍋既香且麻,用料充足,見到鍋內用上多種藥材熬製,十分惹美滿足。西班牙黑豚香肩豬肉片清晰呈現大理石紋般的油花,味清不燥,肉質結實有口感。美國精選肥牛肥牛片肥瘦適中,肥紋均勻,肉汁豐富。脆肉鯇魚片魚片新鮮爽口,最喜歡入口有脆邊的口感。每款飲品只需$25便有無限量添加,值得一讚的是當侍應見到空杯時,便會自動為客人添飲品,實測不足30秒侍應便會倒上滿滿的一杯,服務質素極佳。

西班牙黑豚香肩
豬肉片清晰呈現大理石紋般的油花,味清不燥,肉質結實有口感。

美國精選肥牛
肥牛片肥瘦適中,肥紋均勻,肉汁豐富。

脆肉鯇魚片
魚片新鮮爽口,最喜歡入口有脆邊的口感。

2020-09-28
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
2020-09-29 426 浏览
上星期日趁疫情緩和,去了這星加坡打卡餐廳打邊爐。餐廳門口擺放了巨大粉紅玫瑰熊啤啤,裏面裝修亦都充滿粉紅色,少女心大爆發。我們用平板電腦落單後就出去拎醬料和前菜小食,餐廳貼心列出幾款醬汁的調配方法,客人跟着拿就可以。前菜方面,有酸青瓜、爽脆雲耳、醃蘿蔔片和脆花生,幾開胃。湯底方面,我們選了四季鍋,有四款自選鍋。這餐廳湯是重點,打邊爐前一定要先飲飲靚湯,好正。膠原蛋白養顏美容鍋: 奶白色的湯飲得出好足料鮮味,有好多瑤柱,有翅頭的香,每口都充滿膠原蛋白,有點膠質黏黏的感覺,湯料仲有滑滑豆腐和本菇。清涼解熱雪耳椰子鍋: 唔好睇個湯咁清,佢超級清甜,啖啖都是鮮椰青水,椰肉滑嘟嘟,仲有養顔嘅雪耳。這湯真的適合打邊爐後清潤一番,我們只係捨得用來淥海鮮食,怕破壞湯的味道😂養生藥膳醉雞鍋: 藥材味恰到好處,不會過濃。雞件雖然酒味不太濃,但肉質不乾嚡,食完雞再飲啖湯,很滋補養生的感覺。滋補養生香辣鍋: 我們選了小辣,麻辣味很香濃,淥肉類一流,會上癮,但就不適合浄飲湯,會麻得喉嚨癢癢。食物方面都很新鮮,扇貝大隻厚肉鮮嫩,珊瑚蚌爽脆鮮味,餐廳有貼心指示食物需要的煮食時間和提供漏斗計時⌛️,包保熟而且不老。安格斯
上星期日趁疫情緩和,去了這星加坡打卡餐廳打邊爐。

安格斯牛三角肥瘦剛好,淥8秒牛肉鮮嫩,牛味濃,喜歡浸在麻辣湯,很夾很惹味,

嫩肩小羔羊肉切得薄薄一片片,浸在藥膳湯廿秒即熟,嫩口有濃香羊味,配上中藥味很滋補養生的感覺。

芋絲吸麻辣湯汁味道一流,爽口美味。

菠菜很新鮮爽滑,浸在膠原蛋白鍋和椰子鍋都很好吃。

最後,出去拿生果和吃了餐廳送上的柚子沙冰,去油解膩,非常滿足的離開。
午餐
應朋友既選擇, 星五晚決定黎呢度食賀一賀多過2人的聚會; 講真, 呢間鋪從來唔會跌落我既覓食範圍... 粉紅裝潢、粉紅熊bearbear (佢係0作用, 唔係主題黎架喎, 100%為可愛), 對我呢D老靈魂黎講會覺得係過分既搞gimmick...但!係!多謝少女心朋友既呢個機會先俾我試到原來靚既背後都可以有食物質素同服務 🍲🍲湯底招牌湯底(美容鍋)$128, 想打鴛鴦鍋要照價加落去, 無combo價, 我地另外加左個香辣鍋$88。雖然加埋唔平但湯底絕對exceed expectation, 所以我根本無用任何醬料:美容鍋: 有少量紅棗、鴻喜菇、滑一滑豆腐, 我地見水滾試味, 個湯底好好飲! 滑、順口、調味適中、更重要係完全feel到D豬骨湯既膠原蛋白煲到黏黏地、暖笠笠好舒服, 每人淨湯都飲左3碗! 然後當我地開始擔心湯底被我地飲晒既時候、原來refill都係用骨湯! 仲要事先已經放好每隻湯底2支既樽係度俾你自助, 安排得幾周到喎🌶🌶香辣鍋我地一眾辣底人決定試中辣, 出黎既效果的確係令人滿意的: 麻、香、辣於一身, 紅油唔會厚到睇唔到湯底, 胡椒籽等等唔會多到痴住每樣食物 (當然如果食響
但!
係!

🍲🍲
湯底

🌶🌶
香辣鍋
我地一眾辣底人決定試中辣, 出黎既效果的確係令人滿意的: 麻、香、辣於一身, 紅油唔會厚到睇唔到湯底, 胡椒籽等等唔會多到痴住每樣食物 (當然如果食響鈴都要好小心! 不過呢種分不清口腔喉嚨係太熱定太辣、先係食辣追求既境界

🥟🍡
材料
首先要講既係, 呢度既肉類只係一般般, 我地叫左既安格斯牛小排同牛舌一來非常簿, 二來無咩牛味, 所以可以focus 非肉類食材。
特別想推薦既係響鈴(好大卷!最抵食之一)、鮮蝦水餃(半份有4粒、好大粒而且蝦仁都好大好彈) 、墨魚丸(彈牙!)、小食既黃金魚皮都非常香口, 咸蛋既咸香濃郁又唔會太咸~
另外, 自助bar除左生果/醬料外, 都有幾款前菜; 其中既涼拌雲耳真係好食, 似係出面川菜既味道, 酸酸地小小辣, 十分開胃! (或者肚餓人士等唔切可以食住先)

🍹🍵
飲料
粉紅少女心既餐廳當然唔係玩打邊爐劈啤酒咁麻甩, 我亦都'入鄉隨俗', 試下佢既自製水果茶。雖然係無糖, 但唔會酸或澀, 有D似出面超微甜既水果(熱)茶, 出乎意料地解辣! 仲要無限添飲!  朋友order既洛神花茶就係凍既, 亦可添飲, 酸酸地幫助消化 (畢竟我地食太多...)  添飲既過程亦好主動,  waiter們都好殷勤

🥂🥂
喺飲左3碗湯、食好多野、添飲果茶後, 原來仲有個小surprise! 就係埋單之際餐廳果會俾每人一shot柚子沙冰, 酸甜又凍爽, 係一個幾唔錯既closing!
性價比唔算最高但勝在好食、坐得舒服、服務又好, (唔係牛魔既話)真係三五知己既打邊爐好選擇!
2020-09-25
  • 黃金魚皮
  • 墨魚丸
  • 響鈴
2020-09-27 65 浏览
立秋已過,心思思又再來到環境粉紅夢幻的美滋鍋。進場前體貼有禮的服務員為我們量度體溫及要以消毒液清潔雙手。在自助冷盤及醬料區必需戴上口罩,這樣取食物便放心得多了。這裡的冷盤選擇豐富,有涼拌雲耳、蓮藕片、青瓜條、西瓜、鮮橙和火龍果等。款款也是新鮮美味的。多款醬料可自由配搭,如沒有頭緒也不用擔心,牆上也貼著混醬的配搭給我們參巧。維他命C蕃茄玉米鍋 蕃茄味相當濃郁,不知道是用了多少個蕃茄餚製的,朋友覺得以這湯底燙熟了的食物不醮醬也很夠味。西班牙黑豚香肩(半份)$64黑豚肩肉,肉味香甜又軟嫩,令人回味。西班牙黑豚五花肉(半份)$98貴妃蚌(2隻)$64比想像中大隻,鮮甜又沒有沙的貴妃蚌,價錢很合理。千層毛肚(半份)$34以多層毛肚捲起再切成圓形薄片,賣相有新鮮感。灼熟後一條條幼薄的毛肚分散了出來,毛肚粒粒凸面浮現,有牛肚味香又有點爽脆。粉絲(半份)$14尾段加入粉絲,吸收了濃又鮮的湯汁,軟軟滑滑,可口!椒鹽豆腐 $48豆腐外脆內軟,椒鹽調味出色,有驚喜。唐生菜(半份)$14竹蔗茅根(無限量添加)$25清熱而不會過甜,可無限量添加,爽!柚子沙冰奉送的沙冰,既冰涼清爽,又可以清清味蕾!真想不到在疫情

維他命C蕃茄玉米鍋

西班牙黑豚香肩(半份)$64
黑豚肩肉,肉味香甜又軟嫩,令人回味。

西班牙黑豚五花肉(半份)$98

貴妃蚌(2隻)$64
比想像中大隻,鮮甜又沒有沙的貴妃蚌,價錢很合理。

千層毛肚(半份)$34

粉絲(半份)$14
尾段加入粉絲,吸收了濃又鮮的湯汁,軟軟滑滑,可口!

椒鹽豆腐 $48
豆腐外脆內軟,椒鹽調味出色,有驚喜。

唐生菜(半份)$14

竹蔗茅根(無限量添加)$25
清熱而不會過甜,可無限量添加,爽!
柚子沙冰
奉送的沙冰,既冰涼清爽,又可以清清味蕾!

真想不到在疫情反覆下,可以享受一頓美味而滿足的火煱,也感覺幸福真的不是必然,感恩!
2020-09-26 44 浏览
通常夜晚打邊爐都會較多人,同埋又要等位。下午打就會悠閒啲,美滋鍋開業嘅時候已經大有名堂。佢嘅裝修粉紅色,好有少女風味。入邊環境大,位坐得舒服。坐低之後就用iPad落單,揀咗雪耳椰子鍋。呢個鍋真材實料,啲湯非常清甜,雪耳有好多,打邊爐之前已經每人飲咗兩碗,好滋潤。佢出邊仲有好多唔同嘅火鍋醬料,多不勝數。花生、麻醬、辣醬、菜莆、辣椒、蒜蓉、沙茶醬等等,比一般嘅多。佢仲有啲小食:雲耳、青瓜等等;亦有生果西瓜🍉、橙。叫咗特色肉拼盤:有牛肉、豚肉及羊肉。▪️安格斯牛三角-牛味幾香,肉質較結實▪️安格斯牛小排-呢個肥瘦適中,食落有啲入口即溶▪️田野鄉村燉豬肉-夠肥美▪️西班牙黑豚香肩-薄身、肉夠林▪️澳洲羊肉卷-羊味都幾重叫咗半份韭菜豬肉餃及軟骨爽肉丸。韭菜餃大大隻,餡料豐富,韭菜好香。軟骨爽肉丸要滾耐少少,有咬口。飲品叫咗水果紅茶及竹蔗茅根,$25有無限添飲。最後仲有沙冰。呢度打邊爐,夠舒服,服務又好,唔錯。

佢嘅裝修粉紅色,好有少女風味。入邊環境大,位坐得舒服。

佢仲有啲小食:雲耳、青瓜等等;亦有生果西瓜🍉、橙。

叫咗特色肉拼盤:有牛肉、豚肉及羊肉。

▪️安格斯牛三角-牛味幾香,肉質較結實
▪️安格斯牛小排-呢個肥瘦適中,食落有啲入口即溶
▪️田野鄉村燉豬肉-夠肥美
▪️西班牙黑豚香肩-薄身、肉夠林
▪️澳洲羊肉卷-羊味都幾重

軟骨爽肉丸要滾耐少少,有咬口。

飲品叫咗水果紅茶及竹蔗茅根,$25有無限添飲。
最後仲有沙冰。

呢度打邊爐,夠舒服,服務又好,唔錯。
2020-09-25 53 浏览
見喺旺角有個大banner賣緊呢間餐廳嘅廣告 個火鍋湯底好似幾吸引 所以就嚟咗家樂坊嘅呢間美滋鍋試下一嚟到已經覺得呢度嘅裝修同平時嘅火鍋店好唔同 座位舒適 而且唔會覺逼逼澀澀 周圍都好乾淨 而且這個感覺都好lady粉紅粉紅的枱上面仲有幾個漏斗方便你煮嘢食嘅時候計時至於出面嘅醬料部除咗有好多配料選擇之外 亦有一啲譬如係青瓜木耳等嘅前菜 同時亦有蜜瓜 西瓜 橙 火龍果等水果 擺得好整齊我哋叫咗個四季鍋 裏面有醉雞湯底 - 裏面有幾嚿雞件 而且酒味都算濃 攞嚟當湯飲 感覺好滋補 有藥材味椰子湯底 - 除咗有椰青水嘅甜之外 裏面仲有啲木耳 幾清潤麻辣湯底 - 香香辣辣 如果鍾意重口味有食得辣嘅朋友可以試下招牌膠原蛋白養顏美容鍋 - 似高湯味 幾好飲裏面仲有d雜菇我哋得兩個人 所以只嗌咗幾款嘢食美國安格斯牛小排 - 雪花均勻 肉質嫩口 超推介炸響鈴 - 炸到香香脆脆 吸湯之選手打什丸 - 裏面有四種丸 尤其以墨魚丸同蝦丸最為好味 超級彈牙 新鮮爽口 好好味鴨血 - 嫩口 而且放喺辣湯度好吸味黃金鮮魷 - 炸鮮魷配上濃濃嘅鹹蛋黃味 係我嘅最愛其餘只係嗌咗啲金菇 蔬菜等 新鮮 乾淨 爽甜不過不失同時

枱上面仲有幾個漏斗方便你煮嘢食嘅時候計時

黃金鮮魷 - 炸鮮魷配上濃濃嘅鹹蛋黃味 係我嘅最愛
其餘只係嗌咗啲金菇 蔬菜等 新鮮 乾淨 爽甜不過不失
同時呢度有三款飲品可以任飲 我哋就揀咗竹蔗茅根 $25

埋單嘅時候仲會送上柚子冰 畀你清新嘅感覺

埋單唔使800蚊 幾舒服幾開心嘅一餐 同時原來喺openrice訂位會有折
2020-09-25 52 浏览
一想起打邊爐一定會去位於旺角的美滋鍋,喜歡它們裝修環境舒服😌食物質素不錯👍店鋪採用平板電腦自己落單十分簡單快捷又環保。火鍋配料是自助的,醬料都有二三十款自由配搭,還有小食及水果🍉維他命C蕃茄玉米鍋(湯底)蕃茄味濃郁,湯底還有很多的粟米🌽粒喜歡食蕃茄的我們非常喜歡這個湯底,酸酸地非常開胃。日本香嫩白豬花肉(半份)豬肉非常鮮嫩,油脂分佈均勻,油脂味道香甜之餘肉味也很濃。白鱔片(半份)肉質新鮮嫩滑,爽囗!豬腰(半份)一片片切得薄薄的豬腰,新鮮爽脆,健康有益👍豬膶色澤紅潤新鮮,食落爽口,配搭醬汁一齊食,美味可口。鮮扇貝扇貝肉質比較厚肉,清潔得很乾淨,而且還起了肉,食起來很方便。最後店員為我們送上兩杯柚子冰,酸酸地涼浸浸,醒胃😍
維他命C蕃茄玉米鍋(湯底)
日本香嫩白豬花肉(半份)
豬肉非常鮮嫩,油脂分佈均勻,油脂味道香甜之餘肉味也很濃。
白鱔片(半份)
肉質新鮮嫩滑,爽囗!
豬腰(半份)
一片片切得薄薄的豬腰,新鮮爽脆,健康有益👍

豬膶
色澤紅潤新鮮,食落爽口,配搭醬汁一齊食,美味可口。
鮮扇貝
最後店員為我們送上兩杯柚子冰,酸酸地涼浸浸,醒胃😍

2020-09-15 107 浏览
2020年9月15號約左朋友黎食飯因為朋友黎先。我地後到。都幾易搵到個地方。一上到黎都幾靚。打卡一流。打卡熊仔位。一入黎探熱搵朋友。同門口個個講好左。跟住一入黎就比個超級無禮貌既女人截住左。好似我地入嚟白撞咁其他都係有禮貌既。希望大家遇唔到佢!兩個鍋。都幾咸。但都ok. 任飲。都唔錯!調味料上算多。仲有少少小食。偏咸。但還可以!太多相。不能每張都影。整體黎講都不錯!都幾好食!最後好評都變OK!因為個個服務員
2020年9月15號

約左朋友黎食飯因為朋友黎先。

我地後到。

都幾易搵到個地方。

一上到黎都幾靚。
打卡一流。
打卡熊仔位。

一入黎探熱搵朋友。
同門口個個講好左。
跟住一入黎就比個超級無禮貌既女人截住左。
好似我地入嚟白撞咁

其他都係有禮貌既。
希望大家遇唔到佢!

兩個鍋。都幾咸。
但都ok.

任飲。都唔錯!

調味料上算多。
仲有少少小食。
偏咸。但還可以!

太多相。不能每張都影。
整體黎講都不錯!

都幾好食!

最後