2020-11-01 60 浏览
美滋鍋以粉紅色為主。門口仲有個巨型粉色熊仔,打卡一流!餐廳職員服務好好,會推介湯底同使用平板,仲叫我地可以飲左湯先,佢會再黎加湯。養生藥膳醉雞鍋前排食得大閘蟹寒寒地,所以今次同朋友叫左養生藥膳醉雞鍋,材料十足,有黨參、當歸、杞子、紅棗(去核)、玉竹等材料,藥材味香濃!我忍唔住飲左3碗😂😂自助區有成廿幾款醬料、小食及生果!牛肉碎辣醬都幾特別,小食有花生、雲耳、拍青瓜😍,生果有橙、西瓜等等!我地點左幾款食物,美國安格斯牛小排,牛舌、唐生菜、秋葵、菇類同白鱔,食材新鮮!美國安格斯牛小排職員上菜時,會話比我地聽每樣淥幾耐時間,美國安格斯牛小排脂肪比例平均!牛舌口感細膩,2款肉味濃郁!自制水果紅茶(無糖)茶濃又重水果味好好飲,仲可以無限添任。
美滋鍋以粉紅色為主。
門口仲有個巨型粉色熊仔,打卡一流!

美國安格斯牛小排

自制水果紅茶(無糖)
茶濃又重水果味好好飲,仲可以無限添任。

2020-11-01 90 浏览
鋪頭門口放左一隻由玫瑰花砌成既Teddy Bear,成位一個打卡位🥰坐低後, 店員會同你介紹所有野都要用平板機去落order, 野食有分半份同全份, 野飲就有兩款竹蔗茅根同埋洛神花茶係25蚊任飲既。門口位置有小食區同埋醬料區。小食區有4款分別係青瓜, 陳醋木耳, 花生醃蘿蔔, 同埋時令水果。醬料區都係有接近20款的調味料。🤩火鍋湯底分別有得揀1/2/4格..就好似海底撈咁~於是我就分別揀左野菌養生湯同醉雞湯底。而其他餸就叫左一份HK$288 既牛肉拼盤, 半份普通美國肥牛, 一份粟米芯, 半份牛骨髓, 一份鴨血同埋蟲草花。雖然好似唔係叫左好多野食, 但係湯底本身有好多配料同埋個湯底都可以當湯咁飲,所以基本上第一Round 係主要飲湯同食d湯底既料。個人認為佢既牛肉拼盤一般,份量唔太多, 個安格斯牛肉粒太多筋同肥膏..冇咩肉食。枱面既漏斗係要黎錄野食計時既,但個人覺得作用不大…又要睇番計幾耐…所以我用左兩次後都係憑自己經驗去睇下熟唔熟就算。🤨今次食美滋鍋我用左openrice 去book 位…就可以全單(除左飲品, 火鍋湯底同醬料外)8折同埋多50個asia miles, 但其實埋單都

今次食美滋鍋我用左openrice 去book 位…就可以全單(除左飲品, 火鍋湯底同醬料外)8折同埋多50個asia miles, 但其實埋單都唔算平,要around HK$700左右, 同埋係限食90分鐘。如果唔用openrice優惠呢就可以食120分鐘, 但應該就需要接近HK$1000蚊先落到樓啦!~
女仔一定中意嘅粉色夢幻火鍋~~~通常男仔激嬲女朋友都係帶佢買包包 而我同大舊則是特別嘅例子 😆佢次次激嬲我 最後都係帶我去食好嘢 我就會心情好返 最近大家工作都壓力大 又因為小事爭執 為咗令我開心返 今晚佢就係收工之後 帶我黎食呢一間我一直都好想食嘅新加坡火鍋😊~~~粉紅色嘅夢幻裝修 無味精嘅養顏湯底 正是呢間火鍋店嘅主打 地點係旺角家樂坊開店 近地鐵站幾方便 一行入去 就有隻大大嘅粉紅熊熊 有種令人少女心爆棚嘅感覺 店鋪粉粉的 非常可愛動人~~~佢地有多款健康養生湯底 而我地就要咗藥膳醉雞鍋 裏面有紅棗同埋玉竹等等 雞肉好新鮮 飲落去酒味幾重 感覺養生補血暖胃~~~珍寶鮮蝦水餃:珍寶並唔係只係個名 食落去真係好大粒 入面滿滿嘅鮮蝦好彈牙 啲皮都好滑~~~墨魚丸:爽口彈牙嘅墨魚丸 入邊真係有粒粒墨魚粒 好有口感 手打果然係唔同~~~手打烏冬:滑溜溜嘅烏冬 擺落去藥膳湯底 索晒湯底嘅精華 好入味好好食~~~年糕:薄切年糕 塊塊都切得好均勻 洽完之後 糯糯軟軟嘅質感令人食唔停口~~~日本香肩豬肉片:多瘦少肥 豬肉味濃 除咗呢一款豬肉之外 我哋仲叫咗半份田野鄉村嫩豬肉 田野呢款就半肥半瘦 味
女仔一定中意嘅粉色夢幻火鍋
~~~
日本香肩豬肉片:多瘦少肥 豬肉味濃 除咗呢一款豬肉之外 我哋仲叫咗半份田野鄉村嫩豬肉 田野呢款就半肥半瘦 味道一樣唔錯
~~~
九肚魚:好滑嘅九肚魚大概煮3分鐘就食得 如果唔想計時 就可以用佢枱面嘅漏斗 非常方便 漏斗入面嘅沙一漏完 就可以食
炸響鈴:必叫之選 超級大塊 夠抵食 香脆得黎又唔會太油膩
~~~
美滋鍋 (旺角)
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
2020-10-31 77 浏览
今次第二次來到食呢間火鍋,受疫情影響人流相對少左,但仍不少捧場客,而且水準依然、服務一樣高質。今次點了兩款湯底,分別是膠原蛋白養顏美容鍋及養生藥膳醉雞鍋,都是養生美顏女士首選,材料十足、味道香濃,我地剩係飲個湯都飲左成碗。打邊爐一定要有好嘅食材,如果唔係真係唔好打。響鈴卷係餐廳自己新鮮炸嘅,又香豆味又香脆,食完一舊又一舊。脆肉鯇魚片都好新鮮,一條骨都冇,非常彈牙,下次來都會再叫。安格斯牛頸脊有滿滿雪花,好香牛味。淥八秒就放落口,熟度剛剛好,不會過熟不會太生。

打邊爐一定要有好嘅食材,如果唔係真係唔好打。

響鈴卷係餐廳自己新鮮炸嘅,又香豆味又香脆,食完一舊又一舊。

脆肉鯇魚片都好新鮮,一條骨都冇,非常彈牙,下次來都會再叫。

2020-10-30 46 浏览
之前上網見到呢間新加坡過江龍裝修充滿少女夢幻粉紅風格。閨蜜話一定要去試吓同打卡。一入到門口已經有好大隻粉紅色玫瑰熊仔迎接我哋,我見好多人都有同佢影相打卡。依度點餐非常之方便係用iPad,點餐後亦都好快送到,服務好好。而且仲有小食同生果吧係等餐點嘅時候可以自助隨便食,當然去拎嘅時候都一定要帶返口罩保護自己同其他人。佢哋嘅火鍋醬料嘅選擇亦都非常之多,可以自由配搭,一定可以配搭到啱自己嘅醬汁。我哋仲嗌左個黃金魚皮食住先,魚皮超香脆加上邪惡嘅蛋黃醬,邪惡得黎又好食,令人一啖接一啖停唔到口。佢哋嘅湯底有好多選擇,我哋就揀咗雙拼滋補養生香辣鍋同維他命C蕃茄粟米湯底。香辣鍋唔算太辣而且帶有少少藥材味,蕃茄湯底亦都夠香濃。既然食香辣鍋當然要食鴨血,半份都有四大嚿,鴨血好嫩滑而且唔會有腥味。豬頸肉亦都好靚,嫩粉紅色,油脂分布平均。豬肉餃就食得多今次叫咗個豬肉卷,其實同餃子味道差唔多不過造型唔同。打邊爐當然唔少得牛肉,除咗叫咗半份安格斯三角牛肉之外,仲叫咗牛舌。蔬菜方面我每次打邊爐都好鍾意萵筍同淮山。

蔬菜方面我每次打邊爐都好鍾意萵筍同淮山。

2020-10-30 55 浏览
又到打邊爐既季節 約了朋友一起去烚下烚下想起這間位於旺角的 — 美滋鍋和男朋友試過一次覺得不錯今晚便決定帶朋友來試一試粉紅色主調 最吸引朋友的也是這隻熊啤啤自助區涼菜和水果任添鴛鴦鍋滋補養生香辣鍋原條大大條人蔘 湯底不會死辣帶著一種香香的味道 用來打邊爐最適合膠原蛋白養顏美容鍋湯底濃郁 喝下去黏稠綿綿感覺滿滿膠原蛋香 養顏又好喝還加了滑豆腐和菌菇等 使湯底更香甜 先喝一啖湯 再吃配料 好味道 推薦美國安格斯牛小排 半份牛小排紋理漂亮脂肪比例好吃下去牛味香濃 肉質軟綿 好出色野生松茸菌新鮮嫩滑 味道鮮甜是挺值得一試的高質姑菌皇帝菜 半份新鮮清綠 滿滿獨特的皇帝菜香味嘅 很開胃在IG/FB like & follow 再打卡即送飲品可以選擇啤酒或梳打
又到打邊爐既季節 約了朋友一起去烚下烚下

新鮮清綠 滿滿獨特的皇帝菜香味嘅 很開胃

在IG/FB like & follow 再打卡即送飲品
可以選擇啤酒或梳打

2020-10-29 52 浏览
這位朋友是很會養生之道的,故此這天我們在旺角想晚餐吃什麽的時候我就想起這家就決定了。上去之後朋友說環境挺好的粉紅色有特色。 我們坐下之後開始用Ipad 點餐. 我們鍋底選擇鴛鴦鍋,一邊是膠原蛋白美顔鍋,一邊是松茸野菌鍋。 當來到的時候鍋已經很香,而且裏面也很足料。湯是建議先喝的,湯非常好喝!我們也叫了魚子蝦滑,羊肉,黑毛肚。魚子蝦滑和羊肉都很好吃,黑毛肚要注意火候,我一不小心就放就了就有點靭。 另外還叫了扇貝,海參,牛肝菌還有鮑魚菇,扇貝和海參很高質,不過牛肝菌就有一點點沙。 我們吃著吃著發現吃得太多菇類了,因爲湯底也還有很多呢。 總的來說,這家的湯真的是很高質!

總的來說,這家的湯真的是很高質!
2020-10-28 221 浏览
拍拖收工行信和,路過十字路口見到好大招牌,美滋鍋,每次經過都覺得應該環境不錯,因為在家樂坊包括附近都見到有好大招牌。环境:採用粉色系,應該同主打美顏養生鍋有關。服务:少少海底撈的服務態度,因為由坐低到上臺服務生接觸有度而不會過度,令食客相對舒。貼心的環境在每張臺都有備紙巾,等。見到環境新穎應該都是新店感覺。上網查過好似已經差不多年幾。火鍋可以選擇單鍋,鴛鴦,或者四分一鍋。由於唔想食太辣,因此又見到店家主打養生,所以試一試|清熱雪耳椰子鍋^湯面已經見到椰子肉白色沉底,而杞子都分散四處。火鍋前先試一試味道,清甜。點單的方式系食客摞住ipad選擇。由不同的畫面點入再送出訂單,自助形式多樣化。選好湯底,去自助醬料臺真的是五花八門,還有喜愛的南乳醬!醬料其實有20元一位的收費。但好多款選擇已經不錯,中間有個插曲,在我摞醬料過程中,醬料臺有食客唔小心倒灑花生碎一地。等我回到座位再睇返,倒灑的一地碎料已經有人手清理乾淨。另外飲品方面的選擇比較單一,但相對黎講其他火鍋店提供汽水導致根本胃脹的情況黎講,我更喜歡提供的竹蔗茅根,另外還有一杯是酸甜的紫背天葵洛神花茶,同樣是18元一杯,25元就無限加。|竹蔗

[薄荷]环境:
採用粉色系,應該同主打美顏養生鍋有關。

[服务铃]服务:
貼心的環境在每張臺都有備紙巾,

火鍋可以選擇單鍋,鴛鴦,或者四分一鍋。
清涼解熱雪耳鮮椰子鍋

點單的方式系食客摞住ipad選擇。

由不同的畫面點入再送出訂單,自助形式多樣化。
選好湯底,去自助醬料臺真的是五花八門,還有喜愛的南乳醬!

醬料其實有20元一位的收費。但好多款選擇已經不錯,
另外飲品方面的選擇比較單一,

|竹蔗茅根^|紫背天葵洛神花茶^
竹蔗茅根 和 紫背天葵洛神花茶

火鍋配菜各自點選用了

嫩肩小羔羊肉
羊肉選擇的嫩肩小羔羊肉,味道色澤新鮮。另有設備專門燙肉類。羊肉大概15秒左右已經熟透。而味道亦不會有羊臊味。
另陸續上臺的有,油麥菜,鮮腐竹條等。|炸嚮铃^

炸嚮玲好脆緻,平時可能數下10.秒,呢款半份就有比平時大一倍的4條嚮玲,落返滾燙,大概5-6秒出水已經都足夠。

服務周到,環境舒適。餐廳限令回復6人一臺,相信疫情期間更多食客可以一家人黎用餐。

柚子冰沙

最後埋單的驚喜系,服務生送來可以解消滯的特製柚子冰沙。
飲落去的確系去油好多。

2020-10-27
竹蔗茅根 和 紫背天葵洛神花茶
柚子冰沙
  • 炸嚮鈴
  • 花膠
  • 竹蔗茅根和紫背天葵洛神花茶
2020-10-26 455 浏览
終於來到假日,約了友人到這間店吃火鍋。已經很長時間沒有吃火鍋了,星期六遲起床,到這裏的時候已將近下午茶時段了。這裏大部份食物以半份為單位,令我們兩人也可選擇更多食物。店內以粉紅色裝潢為主,門口巨大的粉紅色熊很適合打卡。入座後,店員會介紹用平板電腦的點餐方法和調味區的位置。自助調味區的調味料非常豐富,由各種醬汁、芹菜粒、榨菜茸、水果、和前菜都有。湯底可只選一款、兩款或四款,每款湯底價錢不同。選了長生抗癌松茸野菌鍋($78)及清涼解熱雪耳鮮椰子鍋($98)。松茸野菌鍋內相對上會較多各種菇類的食材,菇香為主,而椰子湯主要是椰子肉和雪耳,如喝海底椰湯,比較清甜。凍豆腐(半份)($19),特別湯底當然不少得可以吸湯的豆腐。這款豆腐能吸入大量湯汁,最適合剛開始時,湯底未被其它食材的味道影響時,先放入整碟豆腐到鍋中。吸附湯汁的豆腐保留了彈性和咀嚼感,咬下去會在口中散出大量湯汁。珍寶鮮蝦水餃(半份)($44),說是珍寶,當然份量不少,蝦肉多而爽口,水餃皮軟滑吸汁。蝦卷(半份)($34),同樣是以蝦為主要食材,偏身的蝦卷比珍寶鮮蝦的爽脆少,還是珍寶鮮蝦水餃爽脆一點。芝士墨魚丸(半份)($49),墨魚丸非

長生抗癌松茸野菌鍋及清涼解熱雪耳鮮椰子鍋

長生抗癌松茸野菌鍋
清涼解熱雪耳鮮椰子鍋

湯底可只選一款、兩款或四款,每款湯底價錢不同。選了長生抗癌松茸野菌鍋($78)清涼解熱雪耳鮮椰子鍋($98)。松茸野菌鍋內相對上會較多各種菇類的食材,菇香為主,而椰子湯主要是椰子肉和雪耳,如喝海底椰湯,比較清甜。

蝦卷

芝士墨魚丸

芝士墨魚丸(半份)($49),墨魚丸非常彈牙,內裏的芝士量足,沾上松茸野菌鍋的湯汁後,變成淺啡色。

台灣新鮮鴨血

台灣新鮮鴨血(半份)($29),把新鮮的鴨血放進椰子湯,即使放在清淡的椰子湯內,也不會嚐到任何腥味。鴨血爽滑彈牙,原來不用放進麻辣鍋也很好吃。

西班牙黑豚香肩

西班牙黑豚香肩(半份)($64),每次來必點的食物。在松茸野菌鍋內輕灼,肉味濃郁的黑豚沾上微微的菇香。在椰子鍋內輕灼,則較能吃到黑豚肉的原味和清甜。
紫背天葵洛神花茶

火鍋不少得飲品,紫背天葵洛神花茶(無限量添加)($25),個人比較喜歡這杯飲品,洛神花的微酸飲讓人越吃越開胃,也非常解辣。

竹蔗茅根

竹蔗茅根(無限量添加)($25),大部份人都是點這杯飲品。在濃郁的味道下,竹蔗茅根總能解膩消滯,也解火鍋的燥熱。
柚子沙冰

別忘了最後還有免費的柚子沙冰,在吃得飽滯後喝一杯清新酸甜的柚子沙冰,一解火鍋的膩感。

题外话/补充资料: 加一服務費,醬料每人$20
2020-10-17
長生抗癌松茸野菌鍋及清涼解熱雪耳鮮椰子鍋
蝦卷
紫背天葵洛神花茶
竹蔗茅根
2020-10-25 61 浏览
星期六的下午,天氣開始涼涼地突然好想食火鍋,就到了位於旺角美滋鍋食個下午打邊爐。喜歡這裏火鍋醬料很多選擇,小食亦不錯👍坐下來就用電子屏幕點餐,很方便又環保♻️維他命C蕃茄玉米鍋服務員建議我們先飲碗湯先,蕃茄酸酸地很開胃,粟米粒又多又甜。日本香嫩白豬肉(半份)半份份量亦不少,豬肉薄薄一片,肥瘦適中,口感嫩滑。白鱔片(半份)鱔片新鮮,放入湯底滾一滾已經很鮮甜又滑。新鮮肥鵝腸粉嫩的色澤,光澤新鮮,一點都不腥之餘,帶著滿口的爽脆。墨魚丸(半份)手打墨魚丸彈牙爽口,食落有粒粒的墨魚肉。鮮扇貝扇貝新鮮厚肉,口感不錯👍柚子沙冰餐後還會免費送的沙冰,酸酸地又可解油膩。

維他命C蕃茄玉米鍋

日本香嫩白豬肉(半份)
半份份量亦不少,豬肉薄薄一片,肥瘦適中,口感嫩滑。

白鱔片(半份)
鱔片新鮮,放入湯底滾一滾已經很鮮甜又滑。

新鮮肥鵝腸
粉嫩的色澤,光澤新鮮,一點都不腥之餘,帶著滿口的爽脆。

墨魚丸(半份)
手打墨魚丸彈牙爽口,食落有粒粒的墨魚肉。

鮮扇貝
扇貝新鮮厚肉,口感不錯👍

柚子沙冰
餐後還會免費送的沙冰,酸酸地又可解油膩。
2020-10-25 1088 浏览
事隔數月重臨美滋鍋,很高興她的客流量回復不少位置:旺角家樂坊8樓,地點非常方便環境:佈滿打卡位的粉紅色裝潢,且燈光明亮服務:店員非常主動介紹、下單及添加飲料食物:較一般火鍋店高級及精緻店員安排入座後,細心推薦幾款湯底養生藥膳醉雞鍋 $168由於上次已嘗過主打的美容鍋,這次試試這個醉雞鍋同樣用料十足,且藥材味香濃,忍不住每人喝了兩碗湯才開始火鍋時間珍寶鮮蝦水餃 $88太太最愛,上次吃過後一試難忘蝦肉新鮮亦份量頗多,有讓人滿足的口感芝士墨魚丸 $49墨魚肉鮮而實,帶點微微芝士味有提鮮作用芝士蝦丸 $49蝦肉鮮甜跟淡淡芝士味很搭配嫩肩小羔羊肉 $49很鮮嫩的羊肉,亦不會羶滾十多秒已可食用西班牙黑豚香肩 $64黑豚色澤鮮紅,有肉味而口感不錯紫背天葵洛神花茶 $25/位以$25位就可以任飲這款清新而解渴的飲品,實屬超值柚子沙冰結帳前店員送上的清新飲料,把火鍋後的油膩感一掃而空這次比以往的服務更進一步,食物亦能保持質素,令我們很滿意
事隔數月重臨美滋鍋,很高興她的客流量回復不少

位置:旺角家樂坊8樓,地點非常方便
環境:佈滿打卡位的粉紅色裝潢,且燈光明亮
服務:店員非常主動介紹、下單及添加飲料
食物:較一般火鍋店高級及精緻

店員安排入座後,細心推薦幾款湯底

養生藥膳醉雞鍋 $168
由於上次已嘗過主打的美容鍋,這次試試這個醉雞鍋

珍寶鮮蝦水餃 $88
太太最愛,上次吃過後一試難忘
蝦肉新鮮亦份量頗多,有讓人滿足的口感

芝士墨魚丸 $49
墨魚肉鮮而實,帶點微微芝士味有提鮮作用

芝士蝦丸
芝士蝦丸 $49
蝦肉鮮甜跟淡淡芝士味很搭配

嫩肩小羔羊肉 $49
很鮮嫩的羊肉,亦不會羶
滾十多秒已可食用

西班牙黑豚香肩 $64
黑豚色澤鮮紅,有肉味而口感不錯

紫背天葵洛神花茶 $25/位
以$25位就可以任飲這款清新而解渴的飲品,實屬超值

柚子沙冰
結帳前店員送上的清新飲料,把火鍋後的油膩感一掃而空

醬料區

這次比以往的服務更進一步,食物亦能保持質素,令我們很滿意
2020-10-20
芝士蝦丸
醬料區
2020-10-24 685 浏览
天氣驟涼特別想吃火鍋,朋友找快來這過江龍打打卡試一試。🌸門面及裝修也主打粉紅色可愛路線,正門的粉紅啤啤十分搶眼。右則有一兒童區,雖然暫時關閉,蠻貼心安排。👧🏻店員上前介紹如何用iPad點菜及湯底肉類的配搭建議,ipad方便精準易用,要查張單一目了然。四季鍋選了膠原蛋白養顏美容鍋、滋補養生香辣鍋、維他命C番茄玉米鍋和養生藥膳醉雞鍋😋味道豐富,各有千秋吧。自助區包括醬油及小食。其中大推牛肉碎辣醬和秘製香辣醬,香氣撲鼻。水果也十分新鮮。拍青瓜配上大量蒜蓉,開胃之選。😍西班牙黑毛豬五花肉花紋均勻,跟著教學放幾秒就好,入口軟滑。美國安格斯牛小排牛味超濃,肉質保持鮮嫩。牛舌有驚喜,薄切燙熟後口感依然彈牙。☺️芝士墨魚丸是手打的,爽口彈牙芝士涵十分出色蟹子蝦滑,手功了得,攪碎蝦肉保留少許口感。😌用餐後自動送上柚子沙冰,甜度適中,看似只有一小瓶但份量剛好,清爽解膩。蠻推薦一班人來吃,可選擇多點菜式。👍🏻
天氣驟涼特別想吃火鍋,朋友找快來這過江龍打打卡試一試。🌸

四季鍋

西班牙黑毛豬五花肉花紋均勻,跟著教學放幾秒就好,入口軟滑。
美國安格斯牛小排牛味超濃,肉質保持鮮嫩。
牛舌有驚喜,薄切燙熟後口感依然彈牙。☺️

芝士墨魚丸是手打的,爽口彈牙芝士涵十分出色
蟹子蝦滑,手功了得,攪碎蝦肉保留少許口感。😌

• 柚子沙冰
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 芝士墨魚丸
  • 西班牙黑豚五花肉
2020-10-22 56 浏览
一入黎已經見到隻好靚既熊仔,粉紅色真係少女心爆炸。全間店以粉紅色為主調,環境方面女仔一定會覺得好靚。打邊爐又點少得醬料,呢到既醬料選擇真係食過既火鍋店之中最多。一定可以調到自己岩心水既口味。除左醬料,仲有涼拌小食同生果,全部都係自助免費。湯底揀左膠原蛋白養顏美容鍋+清涼解熱雪耳鮮椰子鍋。店員建議係打邊爐前,先飲用兩款湯底。前者湯底較濃郁,雖然用豬骨煮成,但唔會有豬臭味,加上大量菇類點綴可以話係濃而不膩。後者鮮椰子鍋用上新鮮椰子,清新的湯底中帶點椰子的清甜,用來煮菜等都非常適合。火鍋配料可以以半份下單,就算兩個人亦可以叫多幾款款式,唔洗心大心細。半份份量亦非常充足配料質素不錯,牛肉、丸類等都不過不失。值得一讚係毛肚,爽度夠,新鮮唔腥。雲吞夠大夠多餡,而且調味好食,推介。飲品可以加$25無限添飲竹蔗芧根店員服務好好,基本你飲剩半杯,佢地就會自動幫忙添飲,完全不需要擔心。整體環境舒適,食物有質素,食得好舒服。

除左醬料,仲有涼拌小食同生果,全部都係自助免費。

配料質素不錯,牛肉、丸類等都不過不失。
值得一讚係毛肚,爽度夠,新鮮唔腥。
雲吞夠大夠多餡,而且調味好食,推介。

飲品可以加$25無限添飲竹蔗芧根

整體環境舒適,食物有質素,食得好舒服。
2020-10-22 48 浏览
相約舊同事去旺角購物和吃火鍋。餐廳內部裝修是以粉紅色為主題,設有兒童遊樂場。餐廳環境寬敞舒適,服務員有禮。 自助區有多款醬料,每位收費20元。此外,多款餐前小食和水果則是免費,當中蒜蓉青瓜很鮮甜開胃、西瓜非常甜。湯底選了雪耳椰子鍋168元,湯底清甜,杞子補眼,雪耳養顏,椰青肉嫩滑,清涼解熱。安格斯牛三角84元,牛肉味濃,肉質不韌。韭菜豬肉餃39元,韭菜很香,豬肉嫩,餃皮厚度適中。脆肉鯇魚腩魚骨腩49元,魚肉新鮮爽脆。芝士墨魚丸49元,墨魚丸彈牙,內有流心芝士。美滋鍋自製魚豆腐39元,賣相吸引。竹庶茅根水每位25元,無限量添飲,冰涼少甜清熱。柚子沙冰是免費的,酸酸甜甜。總結:環境寬敞舒適,食材新鮮美味。

安格斯牛三角84元,牛肉味濃,肉質不韌。

芝士墨魚丸49元,墨魚丸彈牙,內有流心芝士。
美滋鍋自製魚豆腐39元,賣相吸引。

竹庶茅根水每位25元,無限量添飲,冰涼少甜清熱。
柚子沙冰是免費的,酸酸甜甜。

總結:環境寬敞舒適,食材新鮮美味。
2020-10-21
2020-10-21 59 浏览
今年真係失策,居然忘記咗Man Man嘅生日🤪 不過都係果句 有心唔怕遲 ... 呢晚就同佢食餐好嘅,補償我嘅大意👉🏻👈🏻 記得 #壽星 同我一樣都鍾意 #打邊爐,不過一樣係食得唔多,咁就不如搵間精緻啲嘅餐廳,慢慢傾慢慢食🥢醒起上年去過 #家樂坊 樓上間「美滋鍋」佢啲 #湯底、#食物 都唔錯,一於encore🤩 上嚟之前我都有做功課㗎,喺網上見到大部份人都推介佢哋嘅 #膠原蛋白養顏美容鍋,當然要試吓啦😉 味道果然冇令我失望,食出啖啖 #膠原精華x #瑤柱 嘅 #鮮味😉 不過我哋就貪心啲,另一邊要埋個 #滋補養生香辣鍋,咁咪可以試多個唔同湯底囉🤤 至於 #火鍋料 當然唔少得至愛嘅 #桶蠔 同 #安格斯牛小排,#肥嘟嘟 嘅 #蠔肉,配埋充滿 #油香 嘅 #安格斯牛🐮 正呀喂🤩 不過我仲想提一提嘅佢咪嘅係 #墨魚丸、#珍寶鮮蝦水餃,#彈牙 得嚟又 #好鮮味,實在有啲 #喜出望外😉 最後梗係要喺呢個 #粉紅色佈置 嘅餐廳 同門口隻 大Bear #bear 🐻 #selfie 一吓,同大家 Happy Share 吖嘛😉

2020-10-20