2021-08-16 70 浏览
全間餐廳粉紅色的裝修,還有外面的粉粉熊bear bear😍😍 真係岩哂鐘意影相打卡既女仔。今日同幾個女仔約好來這間食~訂位後,到到達拎位…用左我地20分鐘🤗 仲要問題唔係出係我地度,但個疑似經理既女人好大聲話我🤗🤗之後個疑似經理既女人知道係佢地同事搞錯,只係好大聲炮吼某人個名,之後索性走返入餐廳搵兇手…我地就咁又企左係門口…雖然最後都比到張台我地,不過已經影響左我地胃口了…咁點完鍋底,小食,同邊爐材料,到食物上到,我地食啦,味道唔錯,所以我地都開開心心地吃…食到我見我杯野就黎飲完,但四圍望又唔多覺有服務員幫我加野飲(我地係點左任飲,而一開始我地問佢地去邊度fill野飲?而佢地係講佢地會自動加比我地)結果我望望錶,其實都食左45分鐘…而我地杯野飲無人fill過…隻杯大約只有200ml 量)🙃🙃當我地終於搵到人,點知個員工又當左我地係逐杯叫,到我地講我地係點任飲,佢竟然收返我地杯野…🥲🥲點解呢?同一樣係竹蓆茅根,任飲同單點係唔同架?之後,我地已經無氣了…算吧…其實佢地人手真係勁不足,只能說是管理層的錯…🥺🥺最後,我地只係飲左2杯200ml既竹蓆茅根🥲🥲(一罐可樂都375ml) 😭😭😭

今日同幾個女仔約好來這間食~

雖然最後都比到張台我地,不過已經影響左我地胃口了…

2021-08-14 74 浏览
打邊爐關鍵不僅方便省時、食得鮮味又盡興!正宗熱騰騰美滋鍋沾上精製湯底兼吃得原汁原味一系列醬料主打,涮煮後一同品嚐任由你挑戰,多籮籮單點匯集一體各有各的特色與風味色澤紅潤牛味濃郁「安格斯風門柳」比例每片細嫩切得均一,喜歡口感厚實一點必吃粉嫩透白「豬頸肉」這部位嚼勁混雜韌性肥瘦度剛好,爽脆十足味道增加層次度注入花鵰工序切件既肉質肥美且入味,「花雕甘榜雞」味質肉看、輕盈涮後不柴陣陣酒味令人陶醉「珍寶鮮蝦水餃」完整飽滿保留蝦的鮮甜,一口咬下達至驚喜芝味滿載「芝士墨魚丸」堅持人手打製食落咬咬下再享受下「甜品特飲」滋味無比好享受

打邊爐關鍵不僅方便省時、食得鮮味又盡興!
正宗熱騰騰美滋鍋沾上精製湯底兼吃得原汁原味

「珍寶鮮蝦水餃」完整飽滿保留蝦的鮮甜,一口咬下達至驚喜
2021-08-09
2021-08-14 55 浏览
同朋友午餐想食火鍋,有冷氣食完可拍拍屁股走,最好就是外出。這間美滋鍋有半自助午市套餐,最適合我們不過了。涼菜自由任取,有雞腳、蒜拍青瓜、雲耳和土豆絲。火鍋醬料亦是有多款選擇。飲品有竹蔗茅根和酸梅湯,還有很多韓國罐裝飲料可以選擇,我們選了雙拼~松茸野菌湯底加蕃茄粟米湯底,蕃茄清甜,松茸味濃,兩款湯底都很讚。套餐有黑豚豬、肥牛、蟹柳棒、嚮鈴、自家製丸和餃、蔬菜盤、烏冬。雖然是午餐但都吃得飽飽,滿足過後,飯後水果亦可隨意選取,有西瓜、火龍果等等,還有朱古力噴泉可以玩玩,不錯的午餐約會。
午餐
2021-08-14 60 浏览
琴日同朋友係旺角買完衫 已經成8點 咁我地就好肚餓 咁岩行到家樂坊 見到呢間打邊爐好似唔錯!!又冇人等位 所以就入左黎 一入到黎 職員比左張大卡位我地坐環境好舒服 燈光都好夠 睇得出係好衛生同埋比較新既火鍋店要用ipad落單 湯底方面我地叫左個養生美人鍋 飲左幾淡都唔錯 清得黎幾好味之後我地就叫左一碟本地肥牛同埋一碟安格斯牛肉 兩碟個質素都好高 安格斯牛肉入口即溶 本地肥牛就好有牛味安格斯牛肉本地肥牛另外我地就叫左鴨血同埋手打墨魚圓 兩樣都好好味 食得出係上品 最後仲有甜品送 大家行過旺角又想打邊爐既可以試下
琴日同朋友係旺角買完衫 已經成8點

咁我地就好肚餓 咁岩行到家樂坊 見到呢間打邊爐好似唔錯!!
又冇人等位 所以就入左黎 一入到黎 職員比左張大卡位我地坐

另外我地就叫左鴨血同埋手打墨魚圓 兩樣都好好味
食得出係上品

最後仲有甜品送 大家行過旺角又想打邊爐既可以試下

2021-08-13 54 浏览
朋友話好掛住佢地既美人鍋所以又嚟幫襯呢間店剛剛開果陣真係要提早兩個星期訂位先至有位㗎依家開咗差不多兩年就冇咁恐怖啦,提早幾日去OpenRice 就可以訂到位,依家仲有8折優惠添店員一如既往咁有禮貌同親切醬料區多元化佢哋有嘅醬料真係應有盡有仲有開胃小菜同埋生果都係任食嘅座位方面,裝修真係好啱女仔打卡㗎,每邊位置都有USB可以俾我哋叉電,櫃桶有紙巾牙籤,連個設計都睇得出間舖頭好細心嚟到就一定要食佢哋嘅美人鍋啦,湯底超級好飲又美顏仲有必食金沙魚皮美國牛小排牛味都好濃郁仲有佢哋個墨魚滑入邊有大大粒嘅蟹籽同埋一條條嘅鮮墨魚口感好豐富食完飯買單仲會送埋超級消暑嘅金橘沙冰超正一定要試呢度仲有兒童天地,真係大小朋友都照顧周到
朋友話好掛住佢地既美人鍋所以又嚟幫襯

呢間店剛剛開果陣真係要提早兩個星期訂位先至有位㗎

店員一如既往咁有禮貌同親切

醬料區多元化佢哋有嘅醬料真係應有盡有

仲有開胃小菜同埋生果都係任食嘅

嚟到就一定要食佢哋嘅美人鍋啦,湯底超級好飲又美顏

仲有必食金沙魚皮

美國牛小排牛味都好濃郁

食完飯買單仲會送埋超級消暑嘅金橘沙冰超正一定要試

呢度仲有兒童天地,真係大小朋友都照顧周到
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
  • 黃金魚皮
2021-08-11 54 浏览
去開朗豪坊做Facial 就同男朋友再次嚟到美滋鍋打邊爐 貪佢呢度座位舒適 有好多卡位 裝修精緻 食物質素中上我哋叫咗單拼嘅湯底 - 藥膳雞煲 淡淡嘅中藥味 仲有大概八九件嘅雞件 啲湯飲得又暖胃 啲料又食得 省卻叫一份肉類嘅價錢 手打丸拼盤 豬肉丸 牛肉丸 墨魚丸 蝦丸各兩粒 手打丸尤其以墨魚丸我最鍾意 最彈牙 而且有粒粒分明嘅墨魚粒 口感十足 美國安格斯牛小排(半份) 油脂分佈平均 肉質細嫩 有牛味 推介豬頸肉(半份 )豬頸肉同樣油脂分佈好好 而且肉質爽口 同樣推介娃娃菜(半份)十幾蚊就可以叫到半份青菜 比起好多打邊爐嘅店舖抵食粉絲(半份)$14但份量十足 呢隻粉絲唔會淋BeaBea 帶啲爽口 粉絲溝埋湯底同蒜蓉泥意想不到地好味 另外叫咗支藍妹啤一啤 我哋叫咗侍應畀兩杯冰 夠凍嘅啤酒實在係打邊爐最佳拍檔出面自助吧仲有前菜水果醬料等任拎 蒜蓉青瓜同麻辣雲耳好岩我口味 水果當日不停更換前後出咗火龍果 蜜瓜 西瓜 橙 哈密瓜共五款埋單時仲送上柚子沙冰 酸酸甜甜冰涼 幫你清新下口氣

埋單時仲送上柚子沙冰 酸酸甜甜冰涼 幫你清新下口氣

2021-08-11 44 浏览
嘩好耐冇食火鍋啦,今次同朋友出旺角,梗係要搵番間靚火煱食下啦,今次就聽朋友介紹呢一間位於家樂坊,去到大堂樓下發覺好多人排隊上樓,原來這座商廈有很多食府,但我們去的是這一間『美滋鍋』門口有一隻大熊啤啤給人影相,如果女仔上嚟一定很有公主夢幻的感覺,咁當然我來是食野最重要是環境,整潔是最緊要食火鍋當然唔少得自己喜愛調教的不同醬料,他都一一排列在外面給自己調教,還有一些開胃的餐前小食先來一個清甜的『清涼解熱雪耳鮮椰子鍋』,當火一滾起清香椰香味忍唔住口先來一碗,絕對係忍唔住口添飲多碗先首點『美國牛板健』,雖然不是頂級的牛肉,但係肉質軟稔之餘牛味也很重,只需淥約十秒左右便能入口,看見每一片都看見脂肪分佈均勻『脆肉鯇魚片』其實也是我的至愛,只需約10多秒便可入口,每片都很薄,食落口也很脆,感覺是新鮮的脆鯇片👍因叫了椰子鍋,所以能以推廣價享用一個『海鮮拼盤』,不用多說,一看便知全部都是好味的海鮮食品,所以真係不能不享用另加『丸子盛合盤』,不需頭痛因為有齊四種肉丸,師父打丸的手工很好,每種肉丸都能打到起曬膠及夠滑彈牙的感覺雖叫了海鮮拼盤,但怎能不叫大大隻的『老虎蝦』,每隻都新鮮脆口彈牙蝦味濃,難用兩三

清涼解熱雪耳椰子鍋

美國牛板腱(全份)

脆肉鯇魚片(半份)

海鮮拼盤

丸仔盛合盆(全份)

雖叫了海鮮拼盤,但怎能不叫大大隻的『老虎蝦』,每隻都新鮮脆口彈牙蝦味濃,難用兩三個字便能說出他的正
老虎蝦(四隻)

豬紅呢度就冇喇不過有『鴨血紅』所以叫了一過嚟試試,但食落口原來很嫩滑柔軟也帶點煙韌,也不要碎開很濃香但沒有腥味
鴨血紅

『秋葵』應該大家對他都很熟悉不用多說,其實用嚟打邊爐也很好味,只需要稍稍過熱水便能入口,仍能保持秋葵的黏味
秋葵

餐館很也有心思,怕大家忘了怎樣為之理想食用時間,因為很多食品都有一個建議的烹煮時間,他們也在枱上付有一些漏斗分別,給人很窩心的感覺

這裏其實還有很多能配合火鍋清熱解暑的飲品,但最後他們會奉上一些少甜品就是柚子沙冰,味道很正正好用來幫助消化
清涼解熱雪耳椰子鍋
美國牛板腱(全份)
脆肉鯇魚片(半份)
海鮮拼盤
丸仔盛合盆(全份)
老虎蝦(四隻)
鴨血紅
秋葵
  • 柚子沙冰
  • 台灣新鮮鴨血
  • 鴨血
2021-08-10 38 浏览
人氣火鍋店美滋鍋首先店內裝修非常精緻門口單位位置還有小朋友的兒童遊戲區域店員服務態度非常好很細心介紹點餐流程今次我們選擇了麻辣鍋湯底非常香濃 建議可以先飲幾啖湯再開始火鍋店內也非常貼心 提供圍裙 火鍋計時器 和每邊座位也有獨立的紙巾盒 感覺非常衛生調味料區域選擇非常多 還有前菜和水果可以自由選擇硊鯇骨腩 特別推介 肉質非常彈牙,脂肪比例非常好另外鯇魚片 也是非常彈牙 非常新鮮另外他們的店內也有很多手打牛肉丸 口感非常好不少得的一定是鮮鴨血! 非常香滑還點了不少配菜 ,當中也有到庭烏冬整體來說,是一間非常高質素的火鍋店無論店內環境服務食物價錢都一流!
人氣火鍋店美滋鍋
首先店內裝修非常精緻門口單位位置還有小朋友的兒童遊戲區域

店員服務態度非常好很細心介紹點餐流程
今次我們選擇了麻辣鍋

湯底非常香濃 建議可以先飲幾啖湯再開始火鍋

調味料區域選擇非常多 還有前菜和水果可以自由選擇

硊鯇骨腩 特別推介 肉質非常彈牙,脂肪比例非常好

另外鯇魚片 也是非常彈牙 非常新鮮

另外他們的店內也有很多手打牛肉丸 口感非常好

不少得的一定是鮮鴨血! 非常香滑

還點了不少配菜 ,當中也有到庭烏冬

整體來說,是一間非常高質素的火鍋
無論店內環境服務食物價錢都一流!

2021-08-10 44 浏览
我哋嗌左個午市套餐,每位148,湯底係長生松茸野菌鍋+維他命C蕃茄粟米鍋,我自己比較鍾意蕃茄,味道好濃郁,維他命C又豐富個拼盤好靚,嚟到個個姊妹都爭住打卡,除咗有齊肉類蔬菜自製丸餃,出面仲有自助小食吧,蒜蓉青瓜黑木耳花生都係任攞,同埋醬料嘅選擇超多帶埋姊妹一齊嚟食仲抵🥰凡係分享同兩個女仔朋友打卡中玩免費送價值$288嘅魔王拼盤佢仲有個特別嘅地方就係有個小朋友玩樂空間,如果小朋友嚟到可以比佢自己過去玩,一家大細一齊嚟都冇問題

係任攞,同埋醬料嘅選擇超多

2021-08-07 37 浏览
今日黎到旺角家樂坊呢棟野食野!打邊爐啦喂!叫個雙拼湯底骨膠原蛋白美容鍋 X 1 (右)清涼解熱雪鮮椰鍋 X 1 (左)嚟到之後個店員就叫我哋一定飲咗1-2啖先!清涼解熱雪鮮椰鍋 係好清甜嘅味!似係椰子雞果種湯底味而 骨膠原蛋白美容鍋係好濃 好似屋企煲湯嘅味!個人覺得偏咸咗少少 食埋d 菇都好入味!我鐘意佢d菇菌超口渴! 叫咗杯竹蔗茅根好似係大約加$25就可以任飲! 如果一個人加咗任飲嘅話就要全枱到加錢任飲任飲! 都算唔錯 因為啲店員會定期幫我哋自動加嘢飲就唔使一直叫佢哋加㗎咁樣嘅。味道正常 唔會太甜睇d健康嘢先芋絲同埋滑豆腐 每樣半份半份就價錢比較實惠d! 質素係正常水平因為要食其他野啊嘛肉肉肉黎啦以下都係每樣平份 都係果句 想食多d 款式本地手切肥牛X 0.5份睇落好似好少!幫佢平反先 其實係我朋友偷食咗兩塊 。手切肥牛啲肉都好嫩肥瘦均勻!可以唔使煮咁耐都OK!都有牛味嘅西班牙黑豚五花肉 X 0.5份睇落去好肥膩!食落又唔會覺得好肥喎!而且博片好快熟加埋自己調嘅調味料就正啦!美國牛板腱 X 0.5份比較易老所以唔可以煮太耐!有牛味,但偏瘦。炸午餐肉 X0.5份呢個我最愛!打邊爐必點!
今日黎到旺角家樂坊呢棟野食野!
打邊爐啦喂!

叫個雙拼湯底
骨膠原蛋白美容鍋 X 1 (右)
清涼解熱雪鮮椰鍋 X 1 (左)

嚟到之後個店員就叫我哋一定飲咗1-2啖先!
清涼解熱雪鮮椰鍋 係好清甜嘅味!似係椰子雞果種湯底味

以下都係每樣平份 都係果句 想食多d 款式

本地手切肥牛X 0.5份

西班牙黑豚五花肉 X 0.5份

美國牛板腱 X 0.5份
比較易老所以唔可以煮太耐!有牛味,但偏瘦。

炸午餐肉 X0.5份
呢個我最愛!打邊爐必點!呢間好嘅地方係佢有得揀炸過定係未炸過嘅午餐肉!當然炸過係另一層次
因為放落個湯到浸一浸就可以食!食落個邊仲係有少少脆口!

響鈴 X 1份
另一最愛啦!又係必點!所以點咗全份驚唔夠食!點解佢份量算幾大!食落冇油抑味! 唔錯唔錯!
埋單先!

整體唔錯下次可以再黎食
(無錯呀😙Be又去咗打邊爐! !) 話說成日都話唔想食得咁麻甩…但偏偏口味又咁男人婆😂😂朋友話諗到個解決方案!就係去食粉紅主題火鍋💕咁成件事即刻少女哂💕唔好講笑呀!如果鍾意pink pink嘢嘅朋友仔上到去真係會心心眼😍Be都忍唔住要影完一輪相至開餐!!. 💗清涼解熱雪耳鮮椰子鍋 $168店員千叮萬囑話記得飲番碗湯至好開始烚烚吓!椰子肉軟甜!半溶雪耳好養顏仲配埋明目杞子!真心超正勁鮮味!Be大愛到飲咗兩碗至捨得起筷落火鍋料❤️. 💗美國安格斯牛小排(半份) $139油花均勻色澤超靚🤤🤤一上枱手刀秒淥番塊先!十零秒鐘就見住由紅變粉紅再變淡啡好療癒!牛味夠又肉質軟嫩!Good❤️. 💗牛骨髓(半份) $44一望就落柯打點好罕見有嘅牛骨髓😛無雪藏味而且條條洗得好乾淨!成條白雪雪啜入囗好鍾意果種腍滑口感😛. 💗美國牛板腱(半份) $74質素當然無安格斯牛小排咁高!但都唔差👌肉味濃有咬口!同樣都係焯一焯唔好過哂火喉就掂喇!. 💗牛肉丸(半份) $29手打丸丸系列😉😉比平時食嘅普通牛丸更彈牙!口感層次更豐富!食番粒都幾過癮!. 💗黑毛肚(半份) $39應該係牛栢葉(?!)無特別漂白食得更安心😜幾爽口嘅

💗清涼解熱雪耳鮮椰子鍋 $168
💗美國安格斯牛小排(半份) $139
💗牛骨髓(半份) $44
💗美國牛板腱(半份) $74
💗牛肉丸(半份) $29
💗黑毛肚(半份) $39
應該係牛栢葉(?!)無特別漂白食得更安心😜幾爽口嘅質地!烚一分鐘左右就食得!(btw呢度有埋粉紅色漏斗俾我哋計時用好得意💞)
💗油麥菜(半份) $19
💗蓮藕片(半份) $16
食咗以上全牛宴🤭🤭係時候點番啲蔬食🥬叫咗打邊爐必食嘅油麥菜!夠新鮮翠綠!另外蓮藕片都爽脆!食落嗦嗦聲!
💗 紫背天葵洛神花茶 $18
呢杯超乎想像咁好飲🥰🥰(下次要點$25無限添飲選項至得!)加咗新鮮檸檬片令味道更fresh🍋洛神花茶果種酸甜味道真係令人飲上癮!
Last but not least💗呢度有張前所未見嘅特多款醬料長枱!!(難怪每人頭要額外收$20醬料費)最重要不得不提Be最愛嘅環節‼️係呢度個前菜(涼拌青瓜, 蒜茸雲耳, 鹽味花生) & 水果(西瓜, 火龍果, 香橙, 蜜瓜) 自助bar😍無敵正😍仲有仲有埋完單店員會送上杯美味透心涼嘅金桔冰沙嚟完美作結❤️成餐食完之後真係由內感覺到變靚咗!!(自己講😂😂)
2021-07-25 132 浏览
呢度環境休美而且地方裝修精緻,全部地方都係粉紅色為主,無論餐具、茶具、裝修、座位都係, 啱哂同閨蜜打邊爐。而且亦有小朋友玩耍專區,對小朋友分外吸引,所以亦好啱一家大細嚟。食物方面我哋order咗特色肉拼盤、紅薯粉、鵪鶉蛋,湯底係膠原蛋白養顏美容鍋及維他命c番茄玉米。膠原蛋白養顏美容鍋係每日都用新鮮材料煲8小時已成,味道香濃湯底絕對一流。特色肉拼盤就有澳洲羊肉捲、安格斯牛小排、田野鄉村嫩豬肉、西班牙黑豚香肩、安格斯風門柳。呢樣絕對值得推介,每一樣肉類都超新鮮,而且肉類及油脂分佈平均,打邊爐就最啱。紅薯粉、玉米都係火鍋我鍾意食嘅材料。而飲品椰青同埋自製水果紅茶都好特別,最後值得一提,有好多唔同種類餐前小食及生果任食,值得一讚。

紅薯粉、玉米都係火鍋我鍾意食嘅材料。

2021-07-25 124 浏览
我同朋友都好喜歡打邊爐, 今晚我哋約咗去新加坡人氣店"美滋鍋"食,一進門就被可愛的熊仔吸引, 整間店更以粉紅色為主,超浪漫又好夢幻啊呢度用平板點餐, 既環保又可以睇番自己點過的食物。入座後, 先選湯底, 我哋揀咗維他命C蕃茄玉米鍋, 湯底有濃濃蕃茄味, 試咗啖湯飲落去好鮮甜。點好餐後,就去自助醬料區拿醬料,醬料真的好多,可以按自己喜好去調味,也有前菜和生果任食涼盤-有四款,每款都好開胃,好食吃火鍋一定要配飲品,只需加$25就可任飲1️⃣紫背天葵洛神花茶-味道酸酸甜甜,解渴又幫助消化2️⃣竹庶茅根-味道清甜又唔太甜,最適合配火鍋特色肉拼盤-呢盤有齊晒想食既牛,每款牛都各有特色,岩晒牛魔王嘅我西班牙黑豚香肩-肉質爽口得嚟/唔會太嚡,肉香十足安格斯牛小排-油花均勻,入口肉味濃郁澳洲羊肉卷-羊肉片唔羶,都算嫩口安格斯風門柳-油脂分佈較多,食落較為稔軟,肉味香濃田野鄉村嫩豬肉-除咗牛肉,豬肉也唔錯,肉味好香,夠新鮮花雕甘榜雞-以花雕酒,杞子去醃製雞肉,淡淡酒香,雞肉嫩滑入味軟骨爽脆丸-咬落爽口好彈牙千層毛肚-即係牛柏葉,口感爽口彈牙,係打邊爐必點之一紅薯粉-粉條煙韌又滑, 放在湯底烚每條都掛滿濃濃蕃茄味

涼盤-有四款,每款都好開胃,好食

火鍋一定要配飲品,只需加$25就可任飲
1️⃣紫背天葵洛神花茶-味道酸酸甜甜,解渴又幫助消化
2️⃣竹庶茅根-味道清甜又唔太甜,最適合配火鍋

西班牙黑豚香肩-肉質爽口得嚟/唔會太嚡,肉香十足
安格斯牛小排-油花均勻,入口肉味濃郁
澳洲羊肉卷-羊肉片唔羶,都算嫩口
安格斯風門柳-油脂分佈較多,食落較為稔軟,肉味香濃
田野鄉村嫩豬肉-除咗牛肉,豬肉也唔錯,肉味好香,夠新鮮

軟骨爽脆丸-咬落爽口好彈牙

千層毛肚-即係牛柏葉,口感爽口彈牙,係打邊爐必點之一

紅薯粉-粉條煙韌又滑, 放在湯底烚每條都掛滿濃濃蕃茄味

柚子沙冰-最後餐廳還送上呢個冰涼飲品,柚子味重又清甜,解一解膩,非常貼心

2021-07-22 1341 浏览
「美滋鍋」 係女性朋友特別喜歡的火鍋店, 貪佢選擇多, 食量唔大的話多款食物可以試半份, 唔使考慮咁多每款都試勻。餐廳內仲充滿粉紅裝飾 ~ 帶點夢幻唔似一般火鍋店格局, 環境令人放鬆, 減壓。入門口一邊係自助醬料吧~ 有十多款醬料任君選擇~ 還有前菜,有醃青瓜~木耳,蘿蔔絲, 炸花生等都係自助任取。 陣容鼎盛, 雖然唔會試勻咁多款 ,但感覺好滿足!還可以餐前來一份水果~ 今晚嘅火龍果又甜又多汁!我們點了無限添飲嘅自家製養生茶:「紫背天葵洛神花茶」和「竹蔗茅根」。洛神花茶,酸中帶少少甜, 有啲似酸梅湯, 但感覺冇咁酸而且較清新。火鍋湯底選了雙拼鴛鴦「 清涼解熱雪耳椰子鍋」「 維他命c番茄玉米鍋」。 前者非常清甜, 椰子肉和雪耳都非常滋潤, 先喝一碗品嘗原味~ 椰子甜味甜到入心~海鮮拼盤 $148有鮑魚,海蝦,蜆。 鮑魚好新鮮, 而且洗擦得好乾淨 。不要淥太耐, 非常彈牙又鮮甜!海蝦肉新鮮結實, 蜆也很鮮沒有沙。豬肉卷半份嘅份量啱啱好~ 餡料紮實有份量!嫩肩小羔羊羊肉(半份)好有羊味, 肉質好嫩, 放進濃濃的番茄湯非常之夾!魚皮餃(半份) 個皮好煙韌, 餡料唔算油膩。腐竹條有豆香,淥一會都

還可以餐前來一份水果~ 今晚嘅火龍果又甜又多汁!

我們點了無限添飲嘅自家製養生茶:
「紫背天葵洛神花茶」和「竹蔗茅根」。

「 清涼解熱雪耳椰子鍋」併「 維他命c番茄玉米鍋」

海鮮拼盤 $148

海蝦肉新鮮結實, 蜆也很鮮沒有沙。

豬肉卷
半份嘅份量啱啱好~ 餡料紮實有份量!

嫩肩小羔羊羊肉(半份)
好有羊味, 肉質好嫩, 放進濃濃的番茄湯非常之夾!

魚皮餃(半份)
個皮好煙韌, 餡料唔算油膩。

腐竹條
有豆香,淥一會都唔會散開,又會索滿湯汁!

手打稻庭烏冬

手打稻庭烏冬, 又滑又煙韌,配蕃茄湯超美味!

皇帝菜, 唔算好嫩,好長好大棵,吃得有點狼狽。

牛肉丸(半份)

牛肉丸(半份)
手打肉丸肉質結實, 冇溝粉搓~吃了一球感覺很實在~

最後店家送上柚子沙冰, 柚子味道相當濃郁又夠冰凍, 把火鍋後的燥熱感完全降溫~👍😋

「 清涼解熱雪耳椰子鍋」併「 維他命c番茄玉米鍋」
腐竹條
  • 「清涼解熱雪耳椰子鍋」併「維他命c番茄玉米鍋」
2021-07-22 125 浏览
一入門口就見到好大隻粉紅色花花砌成嘅熊仔超級打卡able、少女心爆棚哩度除左影相靚 食好有驚喜😋!無論係任食嘅前菜、生果、鍋底、鍋料都好新鮮好味,值得推介同埋哩度啲燈光唔會係又黃又暗個種嚟邊食邊影相好ok!.▪️滋補養生香辣鍋($88)👍🏻▪️養生藥膳醉雞鍋($98)👍🏻叫左個鴛鴦鍋,2個湯底都非常濃味足料!店員建議我哋打邊爐之前可以先飲湯,養生藥膳醉雞鍋嘅藥材味同花雕都好香濃,加上雞湯鮮甜味,好好飲!香辣鍋就係台灣麻辣個種,可以揀辣度,好多香料,湯底好濃郁,好正!.🔸自助前菜、生果、醬料($40)👍🏻前菜係一啲涼拌小菜,有拍青瓜、木耳、雞腳等,全部都醃得好夠味,好食!生果有橙、西瓜、網瓜、火龍果,西瓜超甜又新鮮,我食咗勁多😝。.🔸台灣新鮮鴨血(半份)($ 29)👍🏻超滑!冇腥味,而且咬入去都有少少咸味,好好食!平時有啲舖頭嘅鴨血中間係冇味,但哩度嘅煮完湯好入味!.🔸韭菜豬肉餃(半份)($ 39)韮菜爽脆、好香!皮薄餡靚。.🔸墨魚丸(半份)($ 39)👍🏻好好食!係新鮮手打嘅,好彈牙,中間仲有好多墨魚粒,口感好正!.🔸嫩肩小羔羊肉(半份)($ 49)👍🏻肉質非常好,好鬆軟彈牙,而且切得厚薄
一入門口就見到好大隻粉紅色花花砌成嘅熊仔
超級打卡able、少女心爆棚
哩度除左影相靚 食好有驚喜😋!
無論係任食嘅前菜、生果、鍋底、鍋料
都好新鮮好味,值得推介
同埋哩度啲燈光唔會係又黃又暗個種
嚟邊食邊影相好ok!
▪️滋補養生香辣鍋($88)👍🏻
▪️養生藥膳醉雞鍋($98)👍🏻
🔸自助前菜、生果、醬料($40)👍🏻
🔸台灣新鮮鴨血(半份)($ 29)👍🏻
🔸韭菜豬肉餃(半份)($ 39)
韮菜爽脆、好香!皮薄餡靚。
🔸墨魚丸(半份)($ 39)👍🏻
🔸嫩肩小羔羊肉(半份)($ 49)👍🏻
肉質非常好,好鬆軟彈牙,而且切得厚薄適中,個口感好好,肉味幾濃。
🔸美國牛板腱(半份)($ 74)
油花分布平均,食牛的他話牛肉好滑、好軟綿綿,牛味香濃,好食!
🔸炸響鈴(半份)($ 29)
自家製的,每件都好大舊,比平時現成買到嘅質地更鬆,浸湯一秒就要即刻拎起食。
🔸椒鹽九肚魚($58)
好香金蒜嘅味,魚炸得好脆!粉漿較厚身,我將佢浸落麻辣湯度2秒再食,超似食緊台灣老油條咁,好正!❤️
🔸紫背天葵洛神花茶、竹蔗茅根(無限量添加)
($25/位)
我哋簡咗哩2款清熱飲品,竹蔗茅根非常清香好飲!洛神花茶酸酸甜甜,偏甜一點。