2021-07-22
一入門口就見到好大隻粉紅色花花砌成嘅熊仔超級打卡able、少女心爆棚哩度除左影相靚 食好有驚喜😋!無論係任食嘅前菜、生果、鍋底、鍋料都好新鮮好味,值得推介同埋哩度啲燈光唔會係又黃又暗個種嚟邊食邊影相好ok!.▪️滋補養生香辣鍋($88)👍🏻▪️養生藥膳醉雞鍋($98)👍🏻叫左個鴛鴦鍋,2個湯底都非常濃味足料!店員建議我哋打邊爐之前可以先飲湯,養生藥膳醉雞鍋嘅藥材味同花雕都好香濃,加上雞湯鮮甜味,好好飲!香辣鍋就係台灣麻辣個種,可以揀辣度,好多香料,湯底好濃郁,好正!.🔸自助前菜、生果、醬料($40)👍🏻前菜係一啲涼拌小菜,有拍青瓜、木耳、雞腳等,全部都醃得好夠味,好食!生果有橙、西瓜、網瓜、火龍果,西瓜超甜又新鮮,我食咗勁多😝。.🔸台灣新鮮鴨血(半份)($ 29)👍🏻超滑!冇腥味,而且咬入去都有少少咸味,好好食!平時有啲舖頭嘅鴨血中間係冇味,但哩度嘅煮完湯好入味!.🔸韭菜豬肉餃(半份)($ 39)韮菜爽脆、好香!皮薄餡靚。.🔸墨魚丸(半份)($ 39)👍🏻好好食!係新鮮手打嘅,好彈牙,中間仲有好多墨魚粒,口感好正!.🔸嫩肩小羔羊肉(半份)($ 49)👍🏻肉質非常好,好鬆軟彈牙,而且切得厚薄
超級打卡able、少女心爆棚
哩度除左影相靚 食好有驚喜😋!
無論係任食嘅前菜、生果、鍋底、鍋料
都好新鮮好味,值得推介
同埋哩度啲燈光唔會係又黃又暗個種
嚟邊食邊影相好ok!
▪️滋補養生香辣鍋($88)👍🏻
▪️養生藥膳醉雞鍋($98)👍🏻
🔸自助前菜、生果、醬料($40)👍🏻
🔸台灣新鮮鴨血(半份)($ 29)👍🏻
🔸韭菜豬肉餃(半份)($ 39)
韮菜爽脆、好香!皮薄餡靚。
🔸墨魚丸(半份)($ 39)👍🏻
🔸嫩肩小羔羊肉(半份)($ 49)👍🏻
肉質非常好,好鬆軟彈牙,而且切得厚薄適中,個口感好好,肉味幾濃。
🔸美國牛板腱(半份)($ 74)
油花分布平均,食牛的他話牛肉好滑、好軟綿綿,牛味香濃,好食!
🔸炸響鈴(半份)($ 29)
自家製的,每件都好大舊,比平時現成買到嘅質地更鬆,浸湯一秒就要即刻拎起食。
🔸椒鹽九肚魚($58)
好香金蒜嘅味,魚炸得好脆!粉漿較厚身,我將佢浸落麻辣湯度2秒再食,超似食緊台灣老油條咁,好正!❤️
🔸紫背天葵洛神花茶、竹蔗茅根(無限量添加)
($25/位)
我哋簡咗哩2款清熱飲品,竹蔗茅根非常清香好飲!洛神花茶酸酸甜甜,偏甜一點。