2021-08-11
去開朗豪坊做Facial 就同男朋友再次嚟到美滋鍋打邊爐 貪佢呢度座位舒適 有好多卡位 裝修精緻 食物質素中上我哋叫咗單拼嘅湯底 - 藥膳雞煲 淡淡嘅中藥味 仲有大概八九件嘅雞件 啲湯飲得又暖胃 啲料又食得 省卻叫一份肉類嘅價錢 手打丸拼盤 豬肉丸 牛肉丸 墨魚丸 蝦丸各兩粒 手打丸尤其以墨魚丸我最鍾意 最彈牙 而且有粒粒分明嘅墨魚粒 口感十足 美國安格斯牛小排(半份) 油脂分佈平均 肉質細嫩 有牛味 推介豬頸肉(半份 )豬頸肉同樣油脂分佈好好 而且肉質爽口 同樣推介娃娃菜(半份)十幾蚊就可以叫到半份青菜 比起好多打邊爐嘅店舖抵食粉絲(半份)$14但份量十足 呢隻粉絲唔會淋BeaBea 帶啲爽口 粉絲溝埋湯底同蒜蓉泥意想不到地好味 另外叫咗支藍妹啤一啤 我哋叫咗侍應畀兩杯冰 夠凍嘅啤酒實在係打邊爐最佳拍檔出面自助吧仲有前菜水果醬料等任拎 蒜蓉青瓜同麻辣雲耳好岩我口味 水果當日不停更換前後出咗火龍果 蜜瓜 西瓜 橙 哈密瓜共五款埋單時仲送上柚子沙冰 酸酸甜甜冰涼 幫你清新下口氣
埋單時仲送上柚子沙冰 酸酸甜甜冰涼 幫你清新下口氣