餐廳門口有一隻粉紅色嘅熊仔打卡位 🐻 完全唔似係打邊爐嘅餐廳呀 🥰.Order 了鴛鴦鍋底點了朋友推介嘅膠原蛋白養顏美容鍋非常滋潤養顏的感覺🥰.另外選配維他命C蕃茄玉米鍋酸酸甜甜的非常開胃😋.佢哋出名嘅牛魔王拼盤兩個人竟然order左2 set 😳將減肥嗰兩個字完全放低🤓.除咗食物新鮮之外打邊爐最重要嘅醬汁、蒜蓉、芫荽、蔥花呢啲配料都相當齊全😋.有一啲飲品係無限refill嘅不過我覺得打邊爐最愛仍然係西瓜汁 🍉😋.依家仲有優惠添啊💫即日起至31/8share至少與2位女性朋友在美滋鍋用餐嘅相到FB/IG即免費送價值$288牛魔皇拼盤 (150g)乙份PS : 餐廳還設有小朋友嘅 playroom咁家長就可以盡情咁食啦🤘🏻.美滋鍋旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖3162 8238
餐廳門口有一隻粉紅色嘅熊仔打卡位 🐻
佢哋出名嘅牛魔王拼盤
兩個人竟然order左2 set 😳
將減肥嗰兩個字完全放低🤓
除咗食物新鮮之外
打邊爐最重要嘅醬汁、蒜蓉、芫荽、蔥花
呢啲配料都相當齊全😋

美滋鍋
旺角登打士街56號家樂坊8樓803號舖
3162 8238

2021-08-29 63 浏览
來過幾次美滋鍋,每次佢嘅湯底都會留下深刻印象,之後又會想來多次無限loop🤣🤣今次叫左骨膠原雞湯底同埋蕃茄湯底,兩樣湯底都非常濃厚,一來到記住要瘋狂飲湯先,以免其喺食材令到湯底變油膩。我地點了材料有牛肉、脆肉鯇片、炸魚皮,仲有芝心墨魚丸,每一碟都鮮味無窮,加上自助區有得無限添加手拍青瓜及木耳,唔會怕唔飽!食完哂火鍋之後,店員會遞上柚子沙冰作結,為火辣的一餐添上清爽的句號,清一清熱,個口都即刻涼返哂!

2021-08-28 48 浏览
超夢幻嘅粉紅網紅打邊爐店,打卡固然重要,最重要係啲食物都好好食😋👍🏼呢間打邊爐店位於旺角家樂坊,交通都幾方便,油麻地旺角站出都可以。一入門口,已經見到大大隻嘅保鮮花熊仔,好多人喺度影相打卡,呢間餐廳要讚嘅就係好貼心,佢哋有一個地方係可以比小朋友放電,玩吓滑梯,咁樣家長就有多少少時間食嘢啦😂 另外佢呢度呢仲有叉電器提供,呢樣嘢對於我來講實在太重要啦👍🏼呢度點餐都好方便,用iPad點餐,可以睇到自己點左啲乜嘢,幾多錢,咁就唔會浪費食物啦,仲有一個貼心位,佢哋有計時漏斗,方便你哋計算每一種食物嘅烹調時間👍🏼食物方面,我哋叫咗一個養生湯底,長生抗癌松茸湯底,呢個湯底好足料,記得未食其他食物之前,要飲咗呢個湯先,好養生滋補👍🏼 飲完個人好舒服,好暖胃。另外其他食物都唔錯,點左一個蔬菜菇類雜錦菜籃🧺蔬菜類都好鮮甜👍🏼另外肉系列,我哋點左一個黑毛豬,黑毛豬肥瘦適中,一啲雪藏味都冇,肉質嫰滑,唔錯。另外平時我唔係好鍾意食餃子🥟不過呢度嘅餃子比到驚喜我,佢係韭菜豬肉餃,入邊一樣好足料,韭菜味好香,豬肉都好鮮甜。另外佢嘅魚,真係超級爽口,大家一定要試👍🏼👍🏼👍🏼😋😋😋整體質素唔錯,旺角來講算好高質,價錢都

另外平時我唔係好鍾意食餃子🥟

另外佢嘅魚,真係超級爽口,大家一定要試👍🏼👍🏼👍🏼😋😋😋

整體質素唔錯,旺角來講算好高質,價錢都好合理,我哋兩個人都吃到飽👍🏼😋 最重要係好多打卡位,同埋貼心嘅服務。
2021-08-25 58 浏览
收工同朋友去左美滋鍋打邊爐, 裝修好靚, 同埋座位夠大, 門口仲有隻用花砌出黎既熊, 好吸晴.點左個美顏鍋同痳辣鍋, 美顏鍋比較濃厚及滋潤, 痳辣鍋就香辣惹味. 醬料區有數十款香料及醬料, 十分多選擇, 個人推介泰式汁, 酸酸辣辣十分開胃.火鍋料點左幾款牛舌 - 軟嫩位置, 口感爽滑, 油香味濃, 必點小牛排 - 肉質特別結實, 細嫩, 極具彈性, 油花靚, 肉味香濃,打邊爐一流脆鯇骨腩 - 肉質結實, 清爽, 脆口, 打邊爐必點魚類皇帝菜 - 皇帝菜的特色,就是即使經過曝曬,再用水浸泡過,它的口感仍然還是爽脆可口,且愈嫩的枝葉,煮起來愈好吃

火鍋料點左幾款

牛舌 - 軟嫩位置, 口感爽滑, 油香味濃, 必點

脆鯇骨腩 - 肉質結實, 清爽, 脆口, 打邊爐必點魚類

2021-08-25 87 浏览
中午搵嘢食,喺旺角家樂坊去到8樓,見到呢一間火鍋,啱啱開門冇乜人,就入去睇吓啦。入邊真係好靚,我諗任何一個人入到黎都會有相同嘅感覺。食物方面,佢嘅湯底係標榜可以飲得,午餐雖然冇得揀,但係菇湯真係好好飲,鮮味又冇味精。顯得個番茄湯有啲暗然失色,其實都好好食㗎。材料方面都好新鮮,午餐來講,套餐有無限飲品,如果唔夠食出邊仲有啲小食,真係一次過滿足晒所有願望。最特別嘅係出邊有朱古力噴泉,小朋友直情係飛奔衝過去拎黎食,又食得又玩得,環境又靚,大家一定要黎試吓啦!

2021-08-11
午餐
2021-08-24 64 浏览
當日9:00至入座,平時出面都會食到趕頭趕命,呢到營業到夜晚12:00,可以慢慢食慢慢嘆。用粉紅色做主題既cafe好多,但打邊爐真係第一次見。坐位方面,坐卡位,左右空間ok既,但前後空間略嫌窄左d,行出行入,對腳唔太舒服。打電話黎職員服務態度都幾好,黎到感覺都好好,除左介紹有咩食物外,我地飲品簡左25蚊既無限添飲,職員都會留意杯內仲有無飲品同埋打邊爐入面既湯需唔需要加,主動黎添加,唔洗開聲叫佢黎加。打邊爐成日唔知d野要幾耐熟,呢到好貼心,除左職員放低食物既時候會講要幾耐時間之外,單據上面都有寫每樣食物放既時間幾長。湯底簡左鴛鴦湯底~滋補養生香辣既最少辣同清涼解熱雪耳鮮椰子。香辣個個湯底一開始覺得太辣,之後加多幾次湯,感覺就ok。而椰子湯底入面既椰子幾好食,但得幾塊,食得出係新鮮,而雪耳都係完整一舊舊,唔係碎既,仲有d杞子係入面。出面醬料選擇都多,係個韭菜醬有點奇怪,其他都ok,前菜有青瓜黑木耳係任食,生果有西瓜火龍果哈密瓜,都係任食。打邊爐食物方面牛舌、豬頸肉都唔錯,芋頭有驚喜,應該本身已經炸左,食落幾香口,好有芋頭味,半份份量都多。芝士墨魚丸就咸左d,其他都正常味道。飲品叫左竹蓆茅根
飲品叫左竹蓆茅根同紫背天葵洛神花茶都唔錯,紫背天葵洛神花茶感覺似利賓納味,略甜左少少,竹蓆茅根味道相比下比較清新。
衛生方面,地下有少少痴既感覺,同埋有少少水咁,
洗手間就唔知係咪就收工,所以d垃圾滿到瀉哂,都無人清。
經openrice訂,9:00後入座會有6折,但留意返飲品、湯底、醬料費(每人$20)同加一係無6折,只係打邊爐食物有6折。感覺湯底同醬料費有點兒貴,下次都會簡返有呢個優惠既時間黎,比較抵食。

2021-08-23 91 浏览
旺角美食多的是,火鍋店更是形形色色,當中人氣較高的,這間算是數一數二的。雖然不是什麼大連鎖品牌餐廳,但無論店舖裝潢,食物味道,都是用心之作,所以值得朋友或家人前來。藥材雞湯底叫了一個出面少見得湯底,初頭以為會好淡味,但吃落非常清甜,而且味道香濃,單是喝它的湯已非常滿足,加上它的湯料也很多,加上非常多的雞肉,非常足料。牛柏葉,豬腸,豆腐卜叫了一些普通的打邊爐食物,單看外表已非常吸引,牛柏葉非常爽口,豬腸好粉嫩,而且很香,豆腐卜少有地有大豆味,單是簡單食材已看得出食物的質素和餐廳認真,值得推介。

藥材雞湯底

牛柏葉,豬腸,豆腐卜
2021-08-22 388 浏览
今日出旺角睇早場,中午搵地方食個lunch,於大型日資超級市場附近的《美滋鍋》午市套餐好吸引。店內裝修以粉紅色為主,門口有隻好大粉紅啤啤熊打卡,好受女士歡迎。大多數座位是卡位,地方尚算闊落。這個$148套餐包任飲涼茶飲品及小食,涼茶有洛神花茶及竹蔗茅根。驚喜有指定鴛鴦鍋底,長生松茸野菌鍋及維他命C番茄粟米鍋,兩個都好健康好有益。先去醬料區睇睇,選擇非常豐富,比較特別的醬料有:牛肉碎辣醬食到絲絲牛肉,菌皇醬香濃菇味,韭菜花醬有特色,泰式酸辣醬辣辣的好開胃。前菜有青瓜、雲耳、麻辣菇及花生。特色肉拼盤~肥牛,牛板腱及豬腩肉。自家製丸餃拼盤~可口魚皮餃及大大隻韭菜餃。軟骨爽肉丸咬到爽脆軟骨,牛肉丸彈牙。蔬菜綜合盤~粟米、旺菜及生菜。炸響鈴3-5秒,蟹棒及脆皮腸,餐廳好細心,提供一個器皿用嚟淥烏冬,唔怕走失,手打烏冬滑滑好吃。一瓶瓶添加的清湯會放枱邊車仔上,暖暖的。生果都十分新鮮。最後送每人一杯柚子沙冰,一解火鍋熱氣。

這個$148套餐包任飲涼茶飲品及小食,

涼茶有洛神花茶及竹蔗茅根。

驚喜有指定鴛鴦鍋底,

長生松茸野菌鍋及維他命C番茄粟米鍋,兩個都好健康好有益。

先去醬料區睇睇,選擇非常豐富,比較特別的醬料有:
牛肉碎辣醬食到絲絲牛肉,
菌皇醬香濃菇味,
韭菜花醬有特色,
泰式酸辣醬辣辣的好開胃。

前菜有青瓜、雲耳、麻辣菇及花生。

特色肉拼盤~
肥牛,牛板腱及豬腩肉。

自家製丸餃拼盤~

可口魚皮餃及大大隻韭菜餃。

軟骨爽肉丸咬到爽脆軟骨,牛肉丸彈牙。

蔬菜綜合盤~
粟米、旺菜及生菜。

炸響鈴3-5秒,蟹棒及脆皮腸,

一瓶瓶添加的清湯會放枱邊車仔上,暖暖的。

生果都十分新鮮。

最後送每人一杯柚子沙冰,一解火鍋熱氣。

2021-08-19
午餐
2021-08-20 77 浏览
餐廳位於旺角油麻地之間,鄰近地鐵站路程只需要五分鐘左右,地理上十分方便快捷,餐廳主打的一定就是火鍋,在這裏打火鍋最大的特色一定是這裏的環境,這裏以粉紅色為主調,充滿了少女的味道,這天我和朋友一同前來,我們挑選了一個美人鍋,最喜愛在這裏的湯底,全因為吃起來無添加無味精,絕對是美味十足,在家裏也未必可以烹調得到這種味道,反正就是這樣的美味,食物方面種類有很多,但當中我十分喜愛的就是他的日本豬肉片,來自日本的選材就是不一樣,肥瘦比例適中,入口一流,味道更佳。

2021-08-19 77 浏览
打邊爐真係愛美人士的恩物😍!吃得飽又可以減醣😋膠原蛋白養顏鍋x長生抗癌松茸野菌(鴛鴦鍋)兩個湯底在打邊爐之前都可以當湯飲,我特別鍾意膠原蛋白養顏鍋,口感順滑,喝完也沒有特別口渴。安格斯封門柳最近打邊爐成日都叫封門柳,因為油花較少,感覺冇咁肥,而且肉味重,肉質又較腍。脆肉鯇魚片冇記錯嘅話只須15秒就食得!口感真的爽脆!$34 就有半份,好抵食!黑毛牛肚不是很多打邊爐的地方可以吃到黑毛肚,它口感爽脆,保留汁水能力相當強!竹蔗茅根我們點了無限添加比較化算!怎料原來點了無限添飲可以upgrade 朱古力噴泉吧,任飲罐裝飲品。柚子沙冰十分冰涼,柚子味道清甜,我好鐘意降溫的感覺!

打邊爐真係愛美人士的恩物😍!吃得飽又可以減醣😋

膠原蛋白養顏鍋x長生抗癌松茸野菌(鴛鴦鍋)

安格斯封門柳

脆肉鯇魚片

黑毛牛肚

竹蔗茅根

柚子沙冰
十分冰涼,柚子味道清甜,我好鐘意降溫的感覺!
  • 膠原蛋白養顏美容鍋
美滋鍋其實我已經食過三至四次啦,今日介紹咗一個新朋友一齊嚟食呢間火鍋店。餐廳門口有一個俾人更加高嘅大熊啤啤,係一個熱門嘅打卡位置。入到間餐廳入面,簡直係擊中左我嘅的少女心,入面全部的設計都是粉紅色,無論係咩角度影相都係一流。我哋叫咗個鴛鴦鍋,湯底分別係蕃茄粟米湯同埋佢哋嘅王牌膠原蛋白養顏美容鍋!呢個膠原蛋白養顏美容鍋可以飲得出入面全部都係真材實料,我同我嘅朋友都分別飲咗兩大碗湯先落嘢食。火鍋配料我地就叫左鴨血、毛肚、金針菇、炸響鈴、凍豆腐、鮮淮山、白蘿蔔、西洋菜和油麥菜。另外不得不一提嘅係,佢地嘅份量係可以揀半份,所以雖然係得2個人,都可以試到唔同嘅配料,唔使驚食唔曬。仲有仲有,外面個自助區有超級多嘅醬料可以比你自己溝,同埋有水果同涼菜可以任食呢間餐廳嘅水準真係一流,無論食幾多次都唔會厭㗎!

呢間餐廳嘅水準真係一流,無論食幾多次都唔會厭㗎!
2021-07-21
  • 竹蔗茅根
  • 鴨血
2021-08-17 139 浏览
在社交平台無意中睇到有人介紹一間粉紅色為主題的打邊爐店,位置在旺角好方便就腳,所以約埋今個月生日既知己去感受一下粉紅色的少女心。餐廳門口位置放了一隻粉紅色巨型熊bear bear 好靚, 忍不住影完相才入去食火煱呢 !入到餐廳周圍都是粉紅色,環境乾淨衛生 ~ 卡位好寬敞,坐得好舒服. 地方很大竟然設有樂園比小朋友放電, 簡直是家長們的喜訊。自行用平板下單十分方便,隨時看到帳單銀碼,就算兩人食都可以試到多幾款野. 湯底可選1, 2 或 4格; 可為自己及家人選擇自己喜歡的湯底, 講究衛生的更可一人一格自己制定一個一人前火煱. 火鍋配料款式很多,各款肉類還有註明烚幾多分鐘; 還有幾個漏斗給客人計時, 十分有趣. 午餐的份量不算太多, 足夠2人食用. 自家製嘅響鈴好大條,而且唔油膩,十分脆口. 手打丸子起哂膠夠滑,彈牙有咬口。自助區還有很多不同的小食前菜, 水果, 飲品等自取…最欣賞是自制的竹蔗茅根是下火的好幫手,飲落夠哂濃味。最後重有甜品 贈送-柚子沙冰 : 呢個真係有驚喜,味道勁濃郁又靚, 清新既柚子味沙冰滑滑的又十分透心涼.

2021-08-16 79 浏览
解熱雪耳鮮椰子鍋新穎獨特,含有新鮮椰子,椰肉,排骨,老雞,雪耳等,幾清甜!椰肉夠嫩滑!清甜得黎夠濃!日本豬肉片,豬肉片幾高質,色澤紅潤!油脂分怖平均唔會過肥,瘦!竹簽蝦,蝦非常新鮮又夠大隻!蝦頭帶鮮香?蝦肉認真夠爽彈,堅新鮮。芝士墨魚丸,為自家製!墨魚丸內包住芝士,半溶狀態好 creamy, 墨丸幾彈夠鮮味。韭菜豬肉餃,餡料好飽滿,韭菜餡夠豐富,好香。皮都夠薄,唔會太厚!烏冬綿綿夠彈,吸哂椰子湯既香味,好清甜好食!

烏冬綿綿夠彈,吸哂椰子湯既香味,好清甜好食!
2021-08-16 115 浏览
來自新加坡的夢幻粉紅主題火鍋店「美滋鍋」,粉紅浪漫的環境,最適合女士打卡,也是我與朋友共享火鍋午膳的好地方。除了環境舒適、亮麗,火鍋店推出超值午市套餐,套餐包括指定鴛鴦鍋:長生松茸野菌鍋與維他命c番茄粟米鍋配料。特色肉拼盤、自家製丸餃拼盤、蔬菜綜合盤、炸響鈴與烏冬。還有:美味好玩朱古力醬鍋。特色飲品任飲。整齊的自助醬料區,十多款醬料任君選擇。特色肉拼盤:肥牛,肉味鮮、黑豚香肩肉,肉味香濃、豬頸肉,爽脆在嚼勁。雞肉香腸、日本蟹棒、牛肉丸、軟骨爽肉丸、韭菜豬肉餃、魚皮餃、烏冬。我們較喜歡兩丸,有鮮肉味且爽身,兩餃饀料豐富,味道適合。唐生菜、娃娃菜、甜粟米、響鈴,擺設美觀。鴛鴦鍋裏的松茸野菌、番茄、粟米也很豐富,不容錯過,吃得飽飽,幸有奉上冰凍沙冰,解暑又可清新口腔。

長生松茸野菌鍋與維他命c番茄粟米鍋配料。
特色肉拼盤、自家製丸餃拼盤、蔬菜綜合盤、炸響鈴與烏冬。

還有:
美味好玩朱古力醬鍋。

特色飲品任飲。

整齊的自助醬料區,十多款醬料任君選擇。

我們較喜歡兩丸,有鮮肉味且爽身,兩餃饀料豐富,味道適合。

唐生菜、娃娃菜、甜粟米、響鈴,擺設美觀。

鴛鴦鍋裏的松茸野菌、番茄、粟米也很豐富,不容錯過,

吃得飽飽,幸有奉上冰凍沙冰,解暑又可清新口腔。
2021-08-13
2021-08-16 62 浏览
一入到美滋鍋已經嘩一聲!因為喺門口有一隻好大嘅玫瑰花熊,打卡啱晒,好靚!入面裝修都係用粉紅色同白色為主,好少女風,餐廳地方好大,每張枱嘅距離都好遠,坐得夠舒服呢間鋪仲一個特色,就係有個兒童遊樂室,好特別,啱晒帶埋小朋友嚟食嘢嘅家庭醬料選擇好多,仲有餐前小食同水果任食用Ipad自助落單我哋揀咗四格火鍋,適合多心的我,可以一次試勻四種湯底🤣我揀咗膠原蛋白養顏美容鍋、養生松茸野菌鍋、滋補養生香辣鍋和蕃茄玉米鍋打邊爐前還可以先喝點湯,養顏鍋很鮮甜,松茸鍋好香野菌味,香辣鍋小辣都好夠辣配料方面我們點了珊瑚蚌、貴妃蚌、安格斯牛小排、墨丸和牛肉丸等海鮮很新鮮爽口,牛肉一看色澤已知道是高質貨,肉質鮮嫩,墨丸非常好吃,十分足料,啖啖墨魚肉。最後送上冰鎮柚子沙冰,好好味,非常清新可口

醬料選擇好多,仲有餐前小食同水果任食

用Ipad自助落單

我哋揀咗四格火鍋,適合多心的我,可以一次試勻四種湯底🤣

最後送上冰鎮柚子沙冰,好好味,非常清新可口

• 長生抗癌松茸野菌鍋
  • 柚子沙冰